Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 15
  • Ескіз
    Документ
    Роль кафедри технології цукру і підготовки води НУХТ у кадровому і науково-технічному забезпеченні розвитку цукрової галузі України
    (2018) Українець, Анатолій Іванович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Рева, Леонід Павлович
    У статті наведено історію становлення кафедри технології цукру і підготовки води. Проаналізовано основні наукові здобутки кафедри. The article presents the history of the formation of the sugar technology and water treatment department. The basic scientific achievements of the department are analyzed.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимизация прогрессивной противоточной преддефекации диффузионного сока
    (2012) Рева, Леонід Павлович; Петруша, Оксана Олександрівна; Литвин, Алла Миколаївна
    Благодаря переводу в диффузионный сок прогрессивное предварительное предварительное карбонизирование предварительно сублимированного сока увеличивает скорость предварительного осаждения в несколько раз. Рациональная ценность рециклированного предварительно сублимированного сока оценивается в 50% от коэффициента диффузионного сока, где увеличение скорости седиментации обеспечивает разделение предварительно осажденных отложений до комбинированного извлечения. Due to transfer to diffusion juice progressive preliming of precarbonated prelimed juice increases the rate of preliming sedimentation in several times. Rational value of precarbonated prelimed juice recycling estimates 50% to the diffusion juice ratio, where the increase of sedimentation rate provides for separation of the prelimed sediments prior to the combined liming.
  • Ескіз
    Документ
    Рух кремнію в напівпродуктах бурякоцукрового виробництва при використанні кремнієвмісних реагентів для додаткового очищення дифузійного соку
    (2015) Рева, Леонід Павлович; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна
    Проводилися дослідження по визначенню вмісту кремнію у соках цукрового виробництва при використанні кремнієвмісних реагентів для додаткового очищення дифузійного соку за допомогою розробленого методу визначення вмісту кремнію у соках бурякоцукрового виробництва. Результати досліджень свідчать про можливість використання цих реагентів для додаткового очищення дифузійного соку з точки зору мінімізації накипоутворення на поверхні нагріву випарної установки. Research was conducted to determine the silicon content in the juice of sugar production using silicon reagents for purification of diffusion juice with the help of the developed method of determining the silicon content in the juice of sugar beet production. The research results indicate the possibility of using these reagents to further purify juice from the standpoint of minimizing scale formation on the surface of the heating evaporator.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація загальних витрат вапна на очищення дифузійного соку при додатковому використанні активованої кремнієвої кислоти та фільтроперліту
    (2015) Рева, Леонід Павлович; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна
    При визначенні оптимальних витрат вапна на очищення дифузійного соку обрано узагальнений критерій оптимізації, в який закладено умову мінімізації загальних витрат вапна. Математичну обробку експериментальних даних здійснювали з використанням методу Харрінгтона, в результаті чого визначено оптимальні загальні витрати вапна для очищення дифузійного соку за типовим способом, а також з додатковим використанням активованої кремнієвої кислоти та фільтроперліту в процесі очищення дифузійного соку. In determining the optimal costs lime juice purification elected general optimization criterion in which the condition laid minimize total costs lime. Mathematical processing of experimental data was performed using the method Harrington, resulting in optimum overall costs for the cleaning of lime juice on a typical way, and with the additional use of activated silicic acid and filtroperlitu in the juice purification.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація раціональних витрат кремнієвмісних реагентів та визначення найбільш ефективного способу їх застосування для додаткового очищення дифузійного соку та сиропу
    (2016) Рева, Леонід Павлович; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна
    Проведено оптимізацію раціональних витрат кремнієвмісних реагентів для додаткового очищення дифузійного соку та сиропу. Для цього з використанням методу Харрінгтона були обрані узагальнені критерії оптимізації, в які було закладено умову мінімізації витрат цих реагентів. Також визначено найбільш ефективні способи використання активованої кремнієвої кислоти та фільтроперліту у бурякоцукровому виробництві. Optimization of rational cost silicon reagents for further purification juice and syrup. To do this, using the method of generalized Harrington were selected optimization criteria, which was a condition laid minimizing the cost of reagents. Also the most effective ways to use activated silica acid and filtroperlit in sugar beet production.
  • Ескіз
    Документ
    Промислові випробування способу очистки дифузійного соку з проміжним відділенням осаду нецукрів у раціональній зоні рН прогресивної переддефекації
    (1997) Рева, Леонід Павлович; Загородній, Петро Павлович; Чагайда, Андрій Олегович; Фоломеєва, В. В.
    Представлено результати дослідження очищення дифузійного соку за способом із проміжним відділенням осаду нецукрів у раціональній зоні рН переддефекації. The research results of purification of diffusion juice by the method with intermediate separation of sediment of nonsugars in the area of progressive pH of predefecation have been presented.
  • Ескіз
    Документ
    Математичне моделювання гідродинамічної структури потоку дифузійного соку в переддефекаторі на основі експериментальних функцій розподілу часу перебування елементів потоку
    (2012) Рева, Леонід Павлович; Петруша, Оксана Олександрівна; Мірошник, Володимир Олександрович
    Під час проведення процесів очищення дифузійного соку важливим показником є структура потоків у апаратах, що суттєво вливає на технологічні аспекти процесу. Так на базі фізичної моделі вертикального прогресивного протитечійного переддефекатора було досліджено розподіл часу перебування частинок основного потоку в апараті. Отримані функції розподілу часу перебування стали базою для створення гідродинамічної моделі потоку, що адекватно описує експериментальні дані для основного потоку фізичної моделі переддефекатора. During the cleaning process of diffusion juice is an important indicator of the structure of flows in vehicles that would significantly affect the technological aspects of the process. So based on the physical model of vertical progressive predefecation tank distribution was investigated for time in the main stream of particles in the machine. The mathematical simulation of the process of concentration of indicator in predefecation tank pulse disturbance at the system in accordance with experimental data.
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми рН-метричної оптимізації процесів очищення дифузійного соку
    (2007) Рева, Леонід Павлович; Пушанко, Микола Миколайович; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна; Янченко, О. О.; Бірюкович, М. А.; Галушко, В. Ю.; Мартинов, М. В.; Флайшер, Т. І.
    рН-метричне регулювання оптимізації процесів очищення дифузійного соку потрібно виконувати лише для ІІ сатурації, переддефекації та І сатурації більш об’єктивний контроль за титрованою лужністю, для чого потрібно створення автоматичного алкаліметра.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології попередньої дефекації дифузійного соку для відокремлення осаду нецукрів до основної дефекації
    (2011) Рева, Леонід Павлович; Петруша, Оксана Олександрівна; Віслобоков, В. Ю.; Титарчук, В. М.
    В результаті повернення на прогресивну попередню дефекацію до дифузійного соку від 0 до 50 % пересатурованого переддефекованого соку різко підвищується швидкість осадження переддефекаційного осаду у декілька разів при збереженні якісних показників соків. Тому раціональною величиною рециркуляції до дифузійного соку персатурованого переддефекованого соку можна вважати 50 %, за якої підвищення швидкості осадження осаду надає можливість відокремлювати переддефекаційних осад до основної дефекації. Due to transfer to diffusion juice progressive preliming of precarbonated prelimed juice increases the rate of preliming sedimentation in several times. Rational value of precarbonated prelimed juice recycling estimates 50% to the diffusion juice ratio, where the increase of sedimentation rate provides for separation of the prelimed sediments prior to the combined liming.
  • Ескіз
    Документ
    Створення фізичної моделі вертикального прогресивного протитечійного переддефекатора для підвищення ефективності процесу переддефекації
    (2011) Петруша, Оксана Олександрівна; Рева, Леонід Павлович; Мірошник, Володимир Олександрович
    Одним з важливих етапів бурякоцукрового виробництва – є про-цес попередньої дефекації дифузійного соку, в якому намагаємось досягти максимального ступеню осадження ряду розчинних нецукрів та отримати осад з хорошими седиментаційно-фільтрувальними показниками. Була створена фізична модель найкращого на сьогодні апаратурного оформлення прогресивної протитечійної переддефекації за принципом Бригель-Мюллера, що реалізується у вертикальному переддефекаторі із оптимальним наростання рН по секціям. Фізична модель базується на відомому реакторі вертикального прогресивного протитечійного переддефекатора з деякими доповненнями та змінами. One of the important stages of sugar beet production - is a process of diffusion juice prior bowel movements, which are trying to achieve the maximum degree of deposition of a number of solutions nonsugars and get good sedimentation from sediment-filtering parameters. The physical model was the best of today `s design, the appliance was progressive predefecation the principle Bryhel-Muller, implemented in the vertical predefecation with optimal growth pH by section. Physical model based on known reactor vertical progressive protytechiynoho pereddefekatora with some additions and changes.