Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 15
  • Ескіз
    Документ
    Моніторинг в системі безпечності та якості харчових продуктів на підприємствах харчової промисловості
    (2019) Труш, Юлія Леонідівна; Заїнчковський, Анатолій Олександрович
    Обґрунтовано необхідність та позитивні сторони впровадження системи НАССР на підприємствах харчової промисловості України й проведено узагальнення характеристики системи. Досліджено обов’язки фахівців з питання проведення та забезпечення процесу моніторингу в системі безпечності та якості харчової продукції. Проаналізовано цілі та способи процесу моніторингу в системі НАССР. Обґрунтовано, яким чином та за допомогою яких документів проводиться фіксування результатів процесу моніторингу, серед яких основним документом є протокол моніторингу та супровідні протоколи, що пов’язані з основним.
  • Ескіз
    Документ
    Практичні аспекти удосконaлення контролю якостi продукцiї нa пiдприємствaх хлiбопекaрської гaлузi
    (2019) Труш, Юлія Леонідівна; Заїнчковський, Анатолій Олександрович
    В умовах інтеграції України з світові економічні спільноти питання удосконалення якості продукції на підприємствах харчової промисловості, в тому числі й підприємствах хлібопекарської галузі, розглядається як вирішальна умова зростання конкурентоспроможності продукції на внутрішньому ринках. Конкурентоспроможність хлібобулочної продукції залежить від забезпечення та реалізації ефективності намірів товаровиробників. In the conditions of integration of Ukraine with world economic communities questions of perfection of quality of products on the enterprises of food industry, including enterprises of bakery industry, examined as a decision condition of height of competitiveness of products on internal markets.
  • Ескіз
    Документ
    Якість продукції: складові та стадії її життєвого циклу
    (2018) Труш, Юлія Леонідівна; Осадчук, Оксана Павлівна
    Розглянуто складові якості продукції, серед яких: визначення потреб ринку (якість вибору споживача); якість проектування продукту; якість сировини, яка надійшла у виробництво; якість процесу виробництва; відповідність якості кінцевої продукції вимогам проекту; якість після продажного обслуговування. Досліджено стадії життєвого циклу якості продукції, що впливають на економічні показники господарської діяльності підприємства та конкурентоспроможність продукції, до яких належать: якість розробки продукції, якість виробництва продукції, оцінка якості готової продукції споживачем. Запропоновано відобразити їх схематично та проаналізувати їх зміст. Доведено, що удосконалення складових якості продукції та стадій життєвого циклу якості продукції призводить до підвищення рівня рентабельності, ефективності виробництва, мінімізації витрат на брак за рахунок виробництва продукції якості, яку потребують споживачі й рівня конкурентоспроможності продукції та підприємства. The components of product quality are considered, among which: the definition of market needs (quality of consumer choice); product design quality; quality of raw materials that came into production; quality of production process; compliance of the quality of the final product with the requirements of the project; quality after sales service. The stages of the life cycle of the quality of products influencing the economic indicators of the enterprise's economic activity and the competitiveness of products, which include: the quality of product development, the quality of production, and the assessment of the quality of finished products by the consumer are studied. It is proposed to display them schematically and analyze their content. It is proved that the improvement of the components of the quality of products and the stages of the life cycle of the quality of products leads to increased profitability, production efficiency, minimization of the costs of defects at the expense of production of quality products that consumers need and the level of competitiveness of products and enterprises.
  • Ескіз
    Документ
    Мотивація та стимулювання персоналу як складові системи управління якістю продукції на підприємстві
    (2016) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло Володимирович; Осадчук, Оксана Павлівна
    В статті удосконалені мотиваційні та стимулюючі інструменти для підвищення ефективності управління якістю продукції на підприємстві, внаслідок запропонованих мотивів задоволення потреб в залежності від віку працівників та методів управління персоналом в системі управління якістю продукції на підприємстві у розрізі класифікаційних ознак. Таке обґрунтування запропонованих заходів в системі управління якістю продукції дасть змогу практично удосконалити процес управління якістю продукції. In this article are presented improved motivative and incentive instruments of quality products management in the enterprise, due to reasons offered meet the needs depending on the age of employees and management staff in the system of quality management in the company in terms of classifications. This study proposed measures in quality products management system will enable almost perfect process quality control.
  • Ескіз
    Документ
    Система управління безпечністю харчових продуктів
    (2016) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло Володимирович; Заінчковська, Ірина Анатоліївна
    Система управління якістю продукції підприємств є одним із основних важелів забезпечення ефективного управління якістю. З розвитком господарських відносин, на нашу думку, актуальними залишаються питання, пов’язані з їх аналізом. The quality management system of production enterprises is one of the main levers for effective quality management. With the development of economic relations, in our opinion, are relevant issues connected with their analysis.
  • Ескіз
    Документ
    Управління якістю продукції: поняття та функції
    (2015) Заїнчковський, Анатолій Олександрович; Труш, Юлія Леонідівна
    Результати проведених досліджень вказують на наявність застарілих чинних регулятивних документів, які визначають основні функції управління якістю, що не вирішують всіх проблем розвитку процесу управління. Запропоновано удосконалити поняття «управління якістю продукції» та додати в склад існуючих функцій управління якістю продукції функцію «аналіз ринку та встановлення цілей». The studies indicate the presence of old existing regulatory documents that define the basic functions of quality management that does not solve all the problems of the management process. A perfect concept of "quality management" and add to the existing structure functions of quality control function "market analysis and goal setting."
  • Ескіз
    Документ
    Організаційні основи планування якості продукції на підприємстві
    (2015) Труш, Юлія Леонідівна; Куріньова, Ірина Євгеніївна
    Будь – який процес управління, в тому числі процес управління якістю продукції, базується на виконанні певних функцій. Першою за важливістю функцією в системі управління якістю продукції є планування на якій утворюються основи забезпечення якості готової продукції. Any - which management process, including the process of quality control, based on the performance of certain functions. The first most important feature in the system of quality management is to plan which formed basis for product quality.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка ефективності напрямів підвищення якості продукції
    (2010) Труш, Юлія Леонідівна
    В статті досліджено оцінку ефективності напрямів по підвищенню якості продукції, для удосконалення процесу управління якістю на підприємствах хлібопекарної галузі. Розглянуто основні показники економічної ефективності якості продукції, а також внутрішні фактори, що впливають на формування та динаміку її зміни.In the article the performance assessment areas to improve product quality, to improve process quality management of the baking industry. The basic indicators of economic efficiency of production quality and internal factors affecting the formation and dynamics of change.
  • Ескіз
    Документ
    Планування та контроль в системі управління якістю на підприємстві
    (2015) Заїнчковський, Анатолій Олександрович; Труш, Юлія Леонідівна; Левченко, Юлія Григорівна
    Запропоновано основні дії для управління якістю продукції на підприємстві на основі функцій управління за структурними підрозділами (планування, контроль), що слугують методичними підходами до формування системи управління якістю на підприємстві. The basicsteps forquality managementin the enterprisebased onmanagement functionsfor thestructural units(planning and control), which serve asthe methodologicalapproach to the systemof quality managementin the enterprise.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення кваліфікації кадрів та якості праці робітників на підприємствах хлібопекарської галузі
    (2015) Левченко, Юлія Григорівна; Труш, Юлія Леонідівна
    В статті обґрунтовано доцільність підвищення кваліфікації кадрів та якості праці робітників на підприємствах хлібопекарської галузі, з ціллю удосконалення управління якістю продукції та запропоновано шляхи вирішення виявлених проблем в контексті реальних умов функціонування підприємств галузі. The article argues the expediency of professional development and quality of work in businesses of bakery industry with the purpose of improvement of product quality management. It also offers efficient solutions of the problems identified in the context of real operation conditions of field businesses.