Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
31 результатів
Результати пошуку
Документ Електрохімічна активація води як альтернативний безреагентний спосіб підготовки води у виробництві пива(2018) Українець, Анатолій Іванович; Мукоїд, Роман Миколайович; Большак, Юрій Васильович; Нижник, Наталія Володимирівна; Мартиненко, Тетяна АндріївнаДосліджено вплив хімічного складу води на технологічні особливості виробництва пива. Запропоновано використання електрохімічної активації води як безреагентний спосіб підготовки, що забезпечує отримання питної води високої якості – основної сировини у виробництві пива. Исследовано влияние химического состава воды на технологические особенности производства пива. Предложено использование электрохимической активации воды как безреагентный способ подготовки, который обеспечивает получение питьевой воды высокого качества – основного сырья в производстве пива.Документ Підвищення ефективності брагоректифікаційних установок(2018) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Булій, Юрій Володимирович; Куц, Анатолій МихайловичЕфективність роботи контактних пристроїв знижують недостатній час контакту пари та рідини, а також перемішування рідини на суміжних тарілках. Використання тарілок з частковою компенсацією прямотоку не вирішує проблему. Авторами запропонована технологія ректифікації з контрольованими циклами затримки рідини на тарілках, яка дозволяє змінювати швидкість пари в щілинах контактних елементів завдяки зміні живого перерізу тарілок таким чином, що в період переливу рідини тарілка стає провальною. Дослідження проводились у виробничих умовах ДП «Чуднівський спиртовий завод». Експериментальна колона була оснащена лускоподібними тарілками, а контактні пристрої – рухомими клапанами, які почергово закривали та відкривали переливні отвори згідно заданого алгоритму. В статті представлені результати досліджень розподілення ключових летких домішок спирту по висоті розгінної колони. Доведено, що при затримці рідини до 20 сек. ступінь вилучення альдегідів, вищих спиртів сивушного масла та метилового спирту зростала в середньому на 30 %, кратність концентрування головних та верхніх проміжних домішок підвищувалась на 32 %. Затримка бражки на тарілках бражної колони до 12 сек. призводила до підвищення концентрації бражного дистиляту на 28 %. The effectiveness of the contact devices reduces the inadequate contact time of the vapor and liquid, as well as the mixing of the liquid on adjacent plates. The use of dishes with partial compensation of direct flow does not solve the problem. The authors propose the technology of rectification with controlled cycles of fluid retention on the plates, which allows changing the vapor velocity in the contact element slits by changing the section of the plates in such a way that during the period of fluid overflow the plate becomes leaky. The research was conducted in the production conditions of the State Enterprise «Chudnovsky Alcohol Plant». The experimental column was equipped with scales and the contact devices were movable valves, which alternately closed and opened the overflow holes according to the given algorithm. The article presents the results of studies of the distribution of key volatile impurities of alcohol at the height of the accelerating column. It is proved that with a delay of a liquid up to 20 sec. the degree of removal of aldehydes, higher alcohols of fusel oil and methyl alcohol increased by an average of 30 %, the multiplicity of concentration of the main and upper intermediate impurities increased by 32 %. The delay of the bracket on the plates of the graphic column to 12 sec. leads to an increase in the concentration of braided distillate by 28 %.Документ Ресурсо- та енергозберігаюча технологія ректифікованого етилового спирту(2017) Українець, Анатолій Іванович; Булій, Юрій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович; Куц, Анатолій МихайловичЗапропонована технологія ректифікованого етилового спирту, що дозволяє підвищити ефективність видалення головних, частини проміжних і кінцевих домішок спирту в брагоректифікаційних установках з мінімальними витратами води на гідроселекцію. Представлена апаратурно-технологічна схема установки, відповідно до якої для проведення гідроселекції в розгінній колоні здійснюють рециркуляцію кубової рідини колони екстрактивної ректифікації, в епюраційній колоні – кубової рідини розгінної колони, а в колоні екстрактивної ректифікації – кубової рідини спиртової колони. Проведені дослідження ефективності запропонованої технології у виробничих умовах. Установлено, що її використання дозволяє скоротити питомі витрати пом’якшеної води та енерговитрати на її нагрівання до 80 % у порівнянні з типовими схемами брагоректифікаційних установок. The proposed technology of rectified ethyl alcohol, which allows to improve the efficiency of removal of the main, part of intermediate and final impurities of alcohol in bragorectification plants with minimal water consumption for hydrolysis. The hardware-technological scheme of the installation, according to which for recirculation of cube fluid of the column of extractive rectification is carried out in the accelerator column, in the cubic liquid column of the accelerating column, and in the column of extractive rectification, the cube fluid of the alcohol column. The researches of efficiency of the offered technology in industrial conditions are carried out. It has been established that its use allows to reduce the specific consumption of softened water and energy consumption to its heating up to 80% compared to the typical schemes of bragorectification plants.Документ Інноваційна технологія ректифікації в режимі роздільного руху фаз(2017) Українець, Анатолій Іванович; Булій, Юрій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович; Куц, Анатолій МихайловичРозроблена і впроваджена в виробництво інноваційна технологія ректифікації, яка здійснюється в режимі роздільного руху фаз при безперервній подачі в ректифікаційну колону греющего пара та рідини. Проведение контролируемих циклів затримок і переливу рідини дозволяє підвищити ступінь вилучення та множення концентрації головних примесей спирту в середньому на 25%, вищих спиртів сивушного масла та кінцевих примесей на 38%, скоротити питому витрату пари на 40% у порівнянні з типовими ректифікаційними установками і зменшити металоємність оборудование до 15%. Developed and put into production the innovative technology of rectification, which is carried out in a mode separate phase movement by continuously feeding into the distillation column heating steam and liquid. The conduct of controlled delay loops and overflow of the liquid allows to increase the degree of extraction and the ratio of the concentration of head of impurities, alcohol an average of 25 %, higher alcohols fusel oil and impurities limit by 38 %, reduce specific steam consumption by 40 % compared to typical distillation plants an to reduce metal consumption of equipment by up to 15 %.Документ Оптимізація технології спиртових бражок із кукурудзи(2010) Шиян, Петро Леонідович; Українець, Анатолій Іванович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман ГригоровичВ НУХТ розроблена технологія перероблення сирої та вологої кукурудзи, що дозволяє не тільки зменшити витрати на сировину за рахунок відсутності витрат на ЇЇ сушіння, транспортування, навантаження та розвантаження, зменшення механічних втрат зерна, а має технологічні переваги. The technology of processing raw and wet corn that can not only reduce the cost of raw materials due to lack of spending on its drying, transporting, loading and unloading, reducing mechanical losses of grain, and has technological advantages.Документ Вивчення особливостей гідролізу біополімерів важкозброджуваної зернової сировини(2010) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман ГригоровичНа основі проведених досліджень запропонована інтенсивна технологія переробки різних, видів зернової сировини на спирт з використанням ферментів геміцелюлазного комплексу направленого призначення. Як джерело целюлолітичних ферментів досліджувався комплексний ферментний препарат з торгівельною маркою Ultraflo, який володіє целюлазною, ксиланазною та арабаназною активністю і ефективно гідролізує (глюкани, пентозани та інші гумі-речовини). Based on these studies suggested intensive technology of various kinds of raw grain into alcohol using enzymes gemitselyulaznogo complex directional purposes. As a source of enzymes studied tselyulolitichnih complex enzyme preparation with the brand Ultraflo, having tselyulaznoyu, and arabanaznoyu xylanase activity and efficiency of hydrolysis (glucans, pentosans and other humic substances).Документ Використання солодів бобових та злакових культур у виробництві м’ясних паштетів(2007) Українець, Анатолій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Пешук, Людмила Василівна; Хіврич, Борис ІвановичУ статті наведено використання солоду бобових та злакових культур у виробництві м’ясних паштетів, хімічний склад сировини для виробництва паштетних ковбас, а також їх рецептури, фізико-хімічні, технологічні показники. The article presents the use of malt legumes and cereals in meat pates, the chemical composition of raw materials for the production of sausages pashtetnyh and their recipes, physicochemical, tehnolohichni pokaznyky.Документ Перспективні напрями енергозбереження при біоконверсії рослинної сировини в етиловий спирт(2006) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Сизько, Валерій Борисович; Кириленко, Роман Григорович; Рудаков, Володимир КостянтиновичВ проблемній науково-дослідній лабораторії Ніцонального університету харчових технологій проводяться роботи по удосконаленню та оптимізації спиртового виробництва, підвищенню конкуретоспроможності вітчизняної спиртової галузі як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. За участю фахівців ПНДЛ розроблено та налагоджено виробництво сучасного науковоємного обладнання брагоректифікаційних установок, розроблена технологія технічного, денатурованого та парфумерного спирту з вуглеводвмісної сировини, паливних оксигенатів з поновлювальної рослинної сировини, високооктанової кисневмісної добавки-сирцю до бензинів, яка є сировиною для виробництва палиивного етанолу. In the problem research laboratory of Niconal'nogo of university of food technologies works are conducted on an improvement and optimization of alcoholic production, increase of konkuretospromozhnosti of domestic alcoholic industry, both on internal and on external, markets. With participation of specialists of PNDL the production of modern naukovoemnogo equipment of the bragorektifikaciynikh settings is developed and adjusted, developed technology of the technical, denaturized and perfume alcohol from vuglevodvmisnoy raw material, fuel oksigenativ from a renewal digister, high-antiknock oxygen-containing addition-raw to petrols, which is raw material for the production of paliivnogo ethanol.Документ Овес голозерний – сировина для лікувально-дієтичних продуктів(2010) Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Українець, Анатолій Іванович; Свидинюк, Іван МиколайовичЗа вмістом білкових речовин і жиру голозерний овес значно переважає звичайний, а вміст клітковини в голозерному вівсі у п'ять разів менший, ніж у звичайному. Завдяки таким особливостям хімічного складу зерна голозерний овес може бути цінною сировиною для виготовлення лікувально-дієтичних харчових продуктів.Документ Промисловий апарат барабанного типу для виробництва солоду(2010) Ємельянова, Ніна Олександрівна; Українець, Анатолій Іванович; Мукоїд, Роман Миколайович; Неретін, Ігор Миколайович; Пехтєрєв, Ігор ЄвгеновичСтаття присвячена розробленню нового промислового апарата для одержання солоду. Разкрито переваги сконструйованого апарата над існуючими на сьогоднішній день. This article is devoted to development of a new industrial unit to produce malt. Razkryto advantages over existing apparatus constructed to date.