Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 83
  • Ескіз
    Документ
    Ризик-апетит і методи його оцінювання
    (2020) Федулова, Ірина Валентинівна; Скопенко, Наталія Степанівна
    В статті розглянуто сутність понять ризик-апетиту, толерантності до ризику і ємності ризику. Визначено відмінності між ємністю до ризику, ризик-апетитом і толерантністю до ризику. Зазначено, що важливою частиною визначення ризик-апетиту для компанії є огляд переваг і недоліків існуючих методів його оцінки. Розглянуто кількісні і якісні підходи до визначення ризик-апетиту. У першому випадку встановлюється абсолютне значення можливого ризику або його відносне значення. При цьому ризик-апетит визначається в залежності від цілей організації. Ці цілі можуть визначати досягнення встановлених фінансових показників, дотримання фінансових нормативів та інших показників діяльності компанії. Якісне вираження ризик-апетиту використовують, коли ризик не може бути представлений кількісно. В даному випадку ризик-апетит встановлюється описовим способом. Всі інструменти визначення ризик-апетиту підприємства потребують розуміння сутності всіх аспектів діяльності підприємства в контексті визначених стратегічних цілей його розвитку. The article considers the essence of the concepts of risk appetite, risk tolerance and risk capacity. The differences between risk capacity, risk appetite and risk tolerance are determined. It is noted that an important part of determining the risk appetite for a company is to review the advantages and disadvantages of existing methods of its assessment. Quantitative and qualitative approaches to determining risk appetite are considered. In the first case, the absolute value of a possible risk or its relative value is determined. At the same time, the risk appetite is determined depending on the goals of the organisation. These goals may include achievement of financial targets, compliance with financial standards and other performance indicators. A qualitative expression of risk appetite is used when the risk cannot be quantified. In this case, the risk appetite is set in a descriptive way. All tools for determining the risk appetite of an enterprise require an understanding of the essence of all aspects of the enterprise's activities in the context of the defined strategic goals of its development.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційна активність підприємств молочної галузі України
    (2021) Федулова, Ірина Валентинівна; Васютинська, Юлія Олегівна
    Досліджено основні тенденції та перспективи розвитку молочного ринку в Україні. Встановлено, що ключові конкурентні переваги виробників молочної продукції, отримані завдяки інноваційному розвитку, дають змогу ефективно превалювати в конкурентній боротьбі. Доведено, що продуктові інновації на підприємствах галузі переважають над процесовими, серед яких, своєю чегою, переважають впровадження енергомістких та маловідходних технологій, технологій низькотемпературної обробки з метою збереження корисних властивостей молока, нанотехнологій та технології подовження строку зберігання.
  • Ескіз
    Документ
    Екологічне спрямування інвестицій в економіку України
    (2015) Федулова, Ірина Валентинівна; Якимчук, Тетяна Володимирівна
    Екологізація інвестиційної діяльності су б ’єктів господарювання, реалізація екологічно орієнтованих інвестицій на промислових підприємствах є актуальним завданням для досягнення сталого економічного розвитку. Але бізнес звертає увагу на екологічну спрямованість інвестицій, як правило, у тому випадку, якщо уряд мотивує його захищати навколишнє середовище, ство рю ю чи ефективний механізм мот ивації для реалізації екологічних інвестицій. У статті описано роль держави у забезпеченні фінансової підтримки для реалізації екологічних інвестицій та у створенні механізму екологічної політики, а також визначено особливості екологічних інвестицій й екологічної політики, роль екологічних інвестицій в українській економіці, економічні інстру менти активізації екологічних інвестицій
  • Ескіз
    Документ
    Синергетична еволюційна модель інноваційного розвитку підприємства
    (2010) Федулова, Ірина Валентинівна
    В статті розглядаються теоретичні положення обґрунтування природи виникнення і розвитку інновацій на промисловому підприємстві. In the article theoretical justification provisions occurrence and nature of innovation in an industrial plant.
  • Ескіз
    Документ
    Зовнішньоекономічна діяльність агропромислового комплексу в контексті забезпечення продовольчої безпеки України
    (2013) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Федулова, Ірина Валентинівна
    Головними елементами зовнішньої складової зовнішньоекономічної стратегії агропромислового комплексу України є: створення потужного експортного сектору, укріплення національної валюти, залучення іноземних інвестицій на основі створення сумісних підприємств, вільних економічних зон господарювання, інших форм підприємництва з іноземним капіталом, лібералізація імпорту, формування фінансової системи зовнішньоекономічної діяльності (банки, біржі, страхові компанії, консалтинг, аудит, лізинг і інше), гнучка податкова, цінова, депозитна, кредитна і фінансова політика, яка симулює експортно-імпортні операції і інтеграцію у світову економічну систему і кадрове забезпечення.
  • Ескіз
    Документ
    Забезпечення екологічного розвитку сільського господарства України
    (2013) Федулова, Ірина Валентинівна; Мостенська, Тетяна Леонідівна
    В статті розглядається стан розвитку сільського господарства і його вплив на екологічний стан країни. Подолання екологічної кризи, зменшення техногенного навантаження на навколишнє середовище, припинення прогресуючих забруднення, деградації та виснаження ресурсів потребують розробки і практичної реалізації широкомасштабних заходів, спрямованих на екологічно безпечну інтенсифікацію та організацію виробництва в національному агропромисловому комплексі.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація витрат на інноваційну діяльність
    (2012) Федулова, Ірина Валентинівна
    В статті досліджується результативність використання окремих видів інноваційних витрат, їх вплив на обсяг реалізованої інноваційної продукції і розглянуті основні підходи щодо визначення оптимальної структури інноваційних витрат в промисловості на основі їх результативності. This article discusses the impact of the use of certain types of innovation costs, their impact on the volume of sales of innovative products and the basic approaches to determining the optimal structure of innovation expenditure, based on their performance.
  • Ескіз
    Документ
    Функції і задачі інноваційного маркетингу
    (2012) Федулова, Ірина Валентинівна
    Сьогодні першою стадією життєвого циклу об’єкта виступає інноваційний маркетинг. Інноваційний маркетинг – сукупність функцій виробничо-господарської діяльності організації, які спрямовані на оптимізацію і контроль за інноваційною і виробничо-збутовою діяльністю, на основі дослідження і активного впливу на ринкові умови підприємства. Today the first stage of the life cycle of the facility serves innovative marketing. Innovative Marketing - a set of industrial and economic functions of the organization, aimed at optimizing and monitoring innovation, production and sales management, based on research and active influence on market conditions the company.
  • Ескіз
    Документ
    Прогнозування витрат на інноваційну діяльність
    (2012) Федулова, Ірина Валентинівна
    В статті досліджується результативність використання окремих видів інноваційних витрат, їх вплив на обсяг реалізованої інноваційної продукції і розглянуті основні підходи щодо визначення оптимальної структури інноваційних витрат в промисловості на основі їх результативності. In the article the impact of the use of certain types of innovation expenditures and their impact on the volume of sales of innovative products and the basic approaches to determine the optimal structure of innovation expenditures in the industry based on their effectiveness.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження експортної орієнтації та імпортозалежності основних продуктів харчування в контексті забезпечення продовольчої безпеки
    (2013) Федулова, Ірина Валентинівна
    У статті розглянуто питання експортно-імпортного потенціалу української продукції. Проведено оцінку експортної орієнтації та імпорто-залежності основних продуктів харчування. Визначено основні напрями розвитку ринків м'яса, молока, зерна в контексті забезпечення продовольчої безпеки держави. The article addresses issues export-import potential of Ukrainian products. The estimation of export orientation and import dependency of basic foods and their impact on the consumption funds. Based on the analysis defines the main trends of the market of meat, milk, butter and corn in the context of food security.