Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Особливості масообміну в газорідинних культуральних середовищах(2009) Палаш, Анатолій Анатолійович; Шевченко, Олександр Юхимович; Соколенко, Анатолій ІвановичНаведено інформацію, що стосується взаємозв'язків між геометричними характеристиками апаратів, параметрами масообміну та інтенсивністю аерації. The information relating to the relationship between the geometrical characteristics of devices, parameters of mass transfer and intensity of aeration.Документ Дослідження виносу рідини з клапанних тарілок масообмінних апаратів з нижніми обмежувачами підйому(1973) Муравська, Ольга Глібівна; Малежик, Іван ФедоровичВиконані дослідження виносу рідини на клапанних тарілках типу Глітч при відстані між тарілами 200, 300 і 500 мм. У результаті обробки дослідних даних одержано емпіричну залежність для визначення відносного виносу рідини з клапанних тарілок типу Глітч. Conduct of the study shall enter into fluid valve tarelkah konstruktsyy Hlytch. As a result of эksperymentalnыh Data Monitor will provide a эmpyrycheskuyu dependence definitions for taking away with fluid valve tarelok konstruktsyy Hlytch.Документ Теплогідродинамічні режими пароконтактних тепломасообмінних апаратів з конічними розподільниками рідини(2011) Василенко, Сергій Михайлович; Шумило, К. О.; Владіміров, В. О.; Шутюк, Віталій Володимирович; Самійленко, Сергій МиколайовичВ статті наведено методики розрахунку тепло гідродинамічних характеристик тепломасообмінних апаратів з безпосереднім контактом фаз з конічними розподілювачами рідини, які базуються на аналітичних та емпіричних залежностях для розрахунку гідродинаміки струменів рідини та теплообміну в них. The article describes methods of calculating heat hydrodynamic characteristics of heat and mass transfer devices with direct contact with conical phase liquid distributor, based on analytical and empirical relations for calculating the hydrodynamics and the heat transfer fluid flows in them.Документ Управление комплексом технологических аппаратов периодического действия(1975) Трегуб, Виктор ГригорьевичАппаратуру периодического действия используют в пищевых, как и в любых других химических производствах, в тех случаях, когда возникает необходимость увеличить частоту периодически выполняемых операций или когда обработка продукта выполняется по сложной временной программе. Для согласования работы таких аппаратов с непрерывно функционирующим производством их организуют в технологические комплексы, которые при непрерывной подаче сырья также непрерывно производят выдачу готового продукта или полупродукта за счёт подключения одних аппаратов после окончания выгрузки других. The equipment is used in of periodic action of food, as in any other chemical industries, where there is a need to increase the frequency of operations performed periodically or when the processing of the product is performed by a complex time program. To coordinate the work of these devices with a continuously functioning to organize their production process systems that are under continuous supply of raw materials is also continuously produce the issuance of the final product or intermediate by connecting some devices after completion of discharge of others.Документ О классификации аппаратов периодического действия как объектов управления(1981) Трегуб, Виктор ГригорьевичПри решении задач управления технологическими аппаратами необходимо определить характер цикличности их функционирования, принадлежность к аппаратам периодического, полунепрерывного или непрерывного действия. Такое деление целесообразно только при заранее выбранном временном интервале, в котором предполагается решать задачу управления. In solving problems of technological aids to determine the nature of their operation cycle, belonging to the apparatus batch or semi-batch or continuous. Such a division is reasonable at a pre-selected time slot in which it is supposed to solve the problem of management.Документ Енергетичні трансформації в процесах бродіння пива(2010) Миколів, Іван Михайлович; Шевченко, Олександр Юхимович; Бут, Сергій Анатолійович; Піддубний, Володимир Антонович; Соколенко, Анатолій ІвановичВиконано аналіз енергетичних трансформацій за зброджування пива, показано можливість використання потенціалу синтезованого двооксиду вуглецю і напрямки удосконалення бродильних ЦКТ.Документ Імпульсні технології(2002) Гладкий, Віктор Миколайович; Копиленко, Анатолій Васильович; Тимонін, Олександр МиколайовичНа засадах імпульсних технологій розроблепо і впроваджено у виробництво високоефективні апарати багатоцільового призначення для процесів змішування, диспергування та емульгування в хімічній, харчовій і багатьох інших галузях промисловості.