Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив викидів котлоагрегатів харчових підприємств на якість атмосферного повітря(2023) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаСтаття присвячена актуальній темі впливу викидів продуктів згорання при роботі котельних агрегатів підприємств харчової промисловості України на якість атмосферного повітря за умови спалювання різних видів палива. Наведено дані стосовно джерел, складу, характеристик викидів котлоагрегатами підприємств харчової промисловості у навколишнє середовище та негативний вплив газових викидів, аерозолів, оксидів металів які утворюються під час спалювання органічних палив в енергетичних установкахДокумент Органічна продукція: переваги і недоліки(2014) Тіхонова, Наталія Олександрівна; Межинська-Бруй, Олена ЮріївнаУ статті досліджено переваги і недоліки органічної продукції, яка вважається корисною для людини й безпечною для навколишнього середовища. Визначено зміст поняття «органічна продукція», з'ясовано особливості її впливу на організм людини порівняно з неорганічною. The article discusses advantages and disadvantages of organic products. These products are considered useful for people and safe for the environment, due to the fact that pesticides, chemical fertilizers and genetically modified products are not used in their manufacturing process. The essense of organic food products has been defined, as well as their influence on a human organism compared to inorganic ones.Документ Методичні підходи до формування категоріального апарату в сфері виробництва харчових продуктів(2014) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаВ статті розглядаються питання пов’язані із сучасною типізацією харчових продуктів та обгрунтовується необхідність надання визначень основним типам сучасних харчових продуктів. Систематизуються існуючі підходи до класифікації харчових продуктів та створюється нова, сучасна класифікація. In this paper issues, related to modern typing of food products, are discussed and the necessity of giving clear definition for basic types of modern food products is justified. Current approaches to classification of food products are systematizing and a new one, modern classification is created.Документ Екологічний підхід до класифікації харчових продуктів та визначення їх складу(2013) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаВ даному розділі монографії: описано важливі фактори, які повинні враховувати підприємства харчової промисловості для забезпечення успішного формування продуктового портфелю; автором складено чітку, обґрунтовану, сучасну класифікацію харчових продуктів;розглянуто переваги та недоліки ГМО продуктів; описано існуючі добавки та питання повязані з їх використанням у виробництві харчової продукції.