Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ The use of poliheksamethyleneguanidine (phmg) salts in alcohol production from starch-containing raw materials(2021) Boiko, Petro; Bondar, Nikolai; Kuts, AnatolyДоцільність використання солей полігексаметиленгуанідину (ПГМГ) як антисептика при виробництві спирту з крохмалевмісної сировини. У виробничих умовах досліджено його вплив на перебіг мікробіологічних і біохімічних процесів, якість напівфабрикатів і спирту та підтверджено ефективність препарату «ПГМГ» для пригнічення росту контамінативної мікрофлори. Expediency of the use of poliheksamethyleneguanidine (PHMG) salts is reasonable as the antiseptic in alcohol production from starch-containing raw materials. In working environment its influence on the course of microbiological and biochemical processes, quality of semiproducts and alcohol was investigated and efficiency of the preparation «PHMG» for inhibition of contaminating microflora growth was confirmed.Документ Аналіз мікрофлори зернової сировини та способи її пригнічення у спиртовому виробництві(2014) Ткаченко, Денис; Шиян, Петро Леонідович; Зубченко, Віктор Сергійович; Косів, Руслана БогданівнаПроаналізовано склад мікрофлори зразків кукурудзи з різних регіонів України. Проведено дослідження впливу попереднього інфрачервоного (14) оброблення кукурудзи на мікробіологічну чистоту зерна. Встановлено, що поєднання 14- оброблення разом з низькотемпературним розварюванням дає змогу значно зменшити мікробіологічну забрудненість зерна кукурудзи в процесі виробництва етилового спирту з крохмалевмісної сировини.Документ Порівняльний аналіз досліджених контактних пристроїв спиртового виробництва(2001) Таран, Віталій Михайлович; Породько, Петро ВікторовичТехнічний рівень спиртової промисловості в значній мірі визначається організацією та апаратурним оформленням найбільш складних процесів - процесів брагоректифікації. В даний час в спиртовій промисловості знайшли широке застосування три основних типа масообмінних контактних пристроїв. The technical level of the alcohol industry is largely determined by the organization and hardware designs the most complex processes - processes rectification of brewed beer. At present, the alcohol industries are widely used three main types of mass transfer contact devices.Документ Культура невибаглива, але перспективна(2004) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шматкова, Галина Карпівна; Маринченко, Лоліта ВікторівнаВ статті обґрунтовано доцільність використання нового виду крохмалевмісної сировини – тритікале для виробництва етилового спирту. Обґрунтування перспективних для використання в спиртовій галузі зернових культур, переробка яких дасть змогу зменшити собівартість спирту, зокрема і у виробництві ВКД, й підвищити його конкурентоспроможність, – актуальне завдання сьогодення.Документ Оптимізація режимів ферментативного гідролізу складових зерна в спиртовому виробництві(2008) Левандовський, Леонід Вікторович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Глускіна, Тетяна Сергіївна; Шиян, Петро ЛеонідовичДосліджено можливість і особливості використання ферментних препаратів в технології спирту з крахмалевмісної сировини. Оптимізовано технологічні режими низькотемпературного розварювання сировини при використанні цих ферментних препаратів із забезпеченням нормативного виходу спирту з 1 т умовного крохмалю.Документ Дослідження ферментативного гідролізу біополімерів жита у спиртовому виробництві(2011) Глускіна, Тетяна Сергіївна; Левандовський, Леонід Вікторович; Мудрак, Тетяна ОмелянівнаОдержано експериментальні дані щодо біотрансформації складових зерна жита в технології спирту шляхом застосування ферментних препаратів (ФП) з β-глюканазною та протеазною активностями разом із ФП амілазної дії. У цих умовах спостерігалось зменшення в’язкості сусла, збагачення його продуктами гідролізу білка, що обумовлює посилення спиртоутворюючої активності дріжджів та збільшення питомого виходу спирту. Ці результати є передумовою для переробки більш концентрованого зернового сусла, що матиме економічну та екологічну доцільність у спиртовому виробництві. Findings about rye’s constituents biotransformation in alcohol production by using enzyme preparation (FP) with β-glucan- and proteolytic activities in combination with amylolytic FP. In the circumstances wort’s viscosity reduction and his enrichment from hydrolyzate, which produce yeast’s activity and alcohol’s specific yield increase . These results are preconditions for treatment of more concentrated grain ’s wort , which provides economical and ecological suitability in alcohol findings.Документ Оптимізація управління процесами брагоректифікації(2006) Смітюх, Ярослав Володимирович; Кишенько, Василь ДмитровичВ статті пропонується методика вирішення задачі брагоректифікаційної оптимізації. В контексті вирішення поставленої задачі розглядається математична модель та критерії на основі яких здійснюється пошук оптимальних рішень по управлінню. Для вирішення задачі пропонується нейро-генетичний багатокритеріальної оптимізації на основі сценаріїв, як моделей змінювання процесу, що визначається на дискретному часовому просторі із заданим часовим кроком. In the article proposed the method of solving the problem of optimization the rectification. In the context of solution the problem considered a mathematical model and criteria that help to search for the optimal management solutions. To solve the problem proposed neuro-genetic multiobjective optimization based scenarios, as models of changing process that is defined on the discrete time space with a given time step.