Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
33 результатів
Результати пошуку
Документ Характеристика ресурсних складових інноваційного підприємства з виробництва заморожених плодів і ягід(2020) Сімахіна, Галина Олександрівна; Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна; Литвинець, Лариса ФедорівнаРозглянуті взаємозв’язки ресурсних складових інноваційного підприємства з виробництва заморожених плодово-ягідних напівфабрикатів дають можливість уже на початковому етапі його організації оцінити передумови динаміки реалізації продукції на вітчизняному ринку. В подальшому аналіз таких взаємозв’язків можна використати для вдосконалення окремих етапів отримання заморожених плодів і ягід, уточнення параметрів процесів, запобігання можливим ризикам інноваційного клімату. The studied interactions of resource components of the innovative enterprise to produce the frozen fruit and berry half products make possible to evaluate the preconditions of realization dynamics for the products at the domestic market. Hereinafter, the analysis of such interactions can be used to improve the certain stages of frozen fruit and berries obtaining, to outline the processes’ parameters, and to avoid the probable risks threatening the innovative climate.Документ The influence of proteins on the technological process of bread making with fructose(2016) Drobot, Vira; Shevchenko, Anastasiia; Marchenko, OlhaThe work is devoted to the research of the impact of different proteins on technological process of bakery products for diabetics. The effect of proteins on the yeast fermentative activity, structural and mechanical properties of dough and quality of finished products is set. Робота присвячена дослідженню впливу різних білків на технологічний процес виготовлення хлібобулочних виробів для хворих на цукровий діабет. Встановлено вплив білків на бродильну активність дріжджів, структурно-механічні властивості тіста та якість готових виробівДокумент Збагачення галактинів кальцієм та харчовими волокнами(2014) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Топчій, Оксана Анатоліївна; Повх, Тетяна Михайлівна; Палій, Інна ВасилівнаЗбільшення потреби населення України в продуктах оздоровчо-профілактичного призначення привело до виникнення і розвитку якісно нового направлення у розробленні та виробництві м ’ясних продуктів з використанням нетрадиційних ресурсів наявної рослинної сировини, що не використовується взагалі або використовується не раціонально. На думку фахівців, зниженню рівня захворювань, поряд з соціальними та економічними факторами, повинно сприяти достатнє виробництво і нормальне споживання продуктів харчування масового попиту.Документ Полуфабрикаты из мяса индейки с использованием текстуроформирующих наполнителей(2014) Иванов, Сергей Витальевич; Пасичный, Василий Николаевич; Страшинский, Игорь Мирославович; Маринин, Андрей Иванович; Фурсик, Оксана Петровна; Гречко (Крепак), Виктория ВитальевнаВ статье дана оценка возможности повышения качества низкокалорийных рубленых полуфабрикатов из мяса индейки с использованием пшеничных отрубей, бамбуковой клетчатки и нанокомпозитов на основе кремнезема в технологии охлажденных полуфабрикатов. Доказана эффективность комбинирования бамбуковой клетчатки и кремнезема для повышения технологических и структурно-механических характеристик фарша низкокалорийных рубленых полуфабрикатов на основе мяса индейки. The article deals with opportunities to improve the quality of low calorie minced semi-finished products which include meat of turkey from the use of wheat bran, bamboo fiber and nanocomposites based on silica in the technology of chilled meat products. It was proved that the combination of bamboo fiber and silica improved the technological and structural-mechanical properties minced for low-calorie semi-finished products from turkey meat.Документ Здобутки кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів у технології олійно-жирових виробництв(2014) Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Строй, І. І.Наведено головні результати роботи кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів в рамках студентської науково-дослідної роботи спеціальності «Технології жирів і жирозамінників». Матеріал присвячено 130-річчю від дня заснування Національного університету харчових технології.Документ Technological aspects of probiotics obtaining(2014) Starovoitova, Svitlana; Skrotska, OksanaСurrent groups of drugs using for correction of the humans normal microflora were reviewed. The types of problems and promising directions for improving probiotics were shown. Different probiotic's drug-forms were considered, and the possible aspects of the efficiency of bacterial agents were shown. Technological methods to improve technologies of obtaining and extending the shelf life of probiotic were analyzed. The technology of polystrain substance of probiotic with high therapeutic properties and spread spectrum of therapeutic action were shownДокумент The writer’s work through the prism of science and creativity (based on mikhail veller’s essay “technology of a short story”)(2012) Naumenko, NataliiaThis article represents the main conceits of development of a writer’s individual style and mastery, as they were interpreted in prose writings by Mikhail Veller, the modern Russian prose writer and publicist. There was shown that the views of a writer’s mastery in literary theory and in one’s own artistic practice could differ in terms, yet be similar in the main idea of an individual style development, which is the constant hard work on every word and phrase, whether in poetic or in prosaic writing. The keypoints of so-called ‘technology of a short story,’ as they were interpreted in writings by M. Veller, are thoroughly analyzed in the given article, based on the examples from Ukrainian and Lithuanian literatures. The author of the article has shown that such conceptual components of a literary process as the creative invention, genre modifications, composition, language and style, are to be connected by an artistic idea to make up the real short story which would be read non-stop. These principles were used to study one of the humoresques by Vitaute Žilinskaite, Precise Orientations. It was chosen as the brilliant synthesis of story, parody, literary essay, and scientific article, whose artistic objectives are not only a derision of the graphomaniac writer, but also a persuasion for the young poets from erroneous steps in assessment of individual literary style.Документ Gerodietіс meat products technoljgy enriched with calcium(2014) Peshuk, Ludmila; Galenko, Oleg; Korshnivska, О.This paper presented a method of enrichment of boiled sausages calcium and calcium-additive role in the development Gerontologic diet of meat products.Документ Технология рыбних рубленых полуфабрикатов для школьного питания(2007) Украинец, Анатолий Иванович; Пасечный, Василий Николаевич; Пешук, Людмила Васильевна; Хиврич, Борис ИвановичСтатья посвящена исследованию технологии производства рубленых рыбных полуфабрикатов. Приведено описание основных технологических операций их изготовления, модельные рецептуры полуфабрикатов, а также физико-химические и технологические показатели основного сырья. The article is devoted by research technology to production of fishy the chopped ready-to-cook foods. Are shown the description of the main technological operations of their production, the models compoundings of ready-to-cook foods, and also physical and chemical and technological indicators of the main raw materials.Документ Новое в технологии производства запеченых мясопродуктов (часть 2)(2005) Пасечный, Василий НиколаевичСтатья посвящена исследованию технологии производства запеченных мясопродуктов. Приведено согласно нормативной документации рецептуры мясных паштетов, комбинированных мясных хлебов и другие. The article is considered the technology of production of zapechenykh of meat products. Is considered in obedience to a normative document compounding of meat pates, combined meat breads, smoked-baked sausages et al.