Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Дезинфекция в сахарном производстве: безопасность персонала, обеспечение качества продукции
    (2015) Гусятинская, Наталия Альфредовна; Авдиенко, Светлана Алексеевна; Чорна, Татьяна Николаевна; Дубовец, Елена Владимировна
    Проведен анализ антисептиков, используемых на предприятиях сахарной промышленности с точки зрения их безопасности для персонала, окружающей среды и влияния на технологический процесс. Исследованы альтернативные дезинфектанты, соответствующие требованиям безопасности. Analyzes antiseptics used on the sugar factories from point of view for security staff, environment and effects on process. Investigated alternative antiseptics appropriate of security compliance.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив антисептика «Фітосайд» на технологічні показники дифузійного та очищеного соків
    (2000) Салавор, Оксана Мирославівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна
    Досліджено вплив антисептика «Фітосайд» на якісні показники ди-фузійного та сатураційного соків. Показано, що «Фітосайд» має хорошу антисептичну дію, яка залишається стабільною в соку ІІ сатурації і не погіршує технологічних показників дифузійного та очищеного соків.
  • Ескіз
    Документ
    Антисептичний препарат «Фітосайд»
    (1998) Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Салавор, Оксана Мирославівна; Качан, В. І.; Лукашевич, К. М.
    Встановлено, що антисептик «Фітосайд» має кращу біоцидну активність та ширший спектр антимікробної дії порівняно з формаліном і «Бузаном-881», він не погіршує технологічних показників дифузійного соку.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективы использования дезинфицирующего средства «Нобак» при получении сахара
    (2005) Савич, Анатолий Никифорович; Клименко, Лариса Степановна
    Представлены результаты сравнительных исследований действия антисептиков «Нобак» и формалина на микрофлору диффузионного сока. Оптимальный расход «Нобак» для эффективного обеззараживания диффузионного сока, определённый методом спонтанного брожения, в 100 раз меньший в сравнении с формалином.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження антимікробної дії нового вітчизняного антисептика “Нобак” на мікрофлору дифузійного соку
    (2005) Штангеєва, Надія Іванівна; Савич, Анатолій Никифорович; Клименко, Лариса Степанівна; Дубовець, Олена Володимирівна
    Проведено дослідження нового вітчизняного атисептика “Нобак” на мікрофлору дифузійного соку. Дію нового антисептика порівнювали з дією традиційного для цукрової промисловості антисептика формалін. Проведені в лабораторних умовах дослідження показали високу бактерицидну дію низьких концентрацій антисептика “Нобак” на мікроорганізми дифузійного соку. “Нобак” рекомендовано як антибактеріальний засіб для цукрової промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Як антисептуючий засіб у технології виготовлення спирту з крохмалевмісної сировини рекомендовано використовувати солі полігексаметиленгуанідину
    (2005) Бондар, Микола Васильович; Маринченко, Віктор Опанасович; Шиян, Петро Леонідович; Українець, Анатолій Іванович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович
    Визначення можливості використання солей полігексаметиленгуанідину як запобіжного засобу для пригнічення розвитку сторонньої мікрофлори при зброджуванні сусла з крохмалевмісної сировини.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив антисептиків на технохімічні показники спиртових бражок у технології спирту із крохмалевмісної сировини
    (2001) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Бондар, Микола Васильович; Єрмакова, Ганна Володимирівна; Маринченко, Віктор Опанасович
    Нами проведені дослідження антимікробних препаратів (антисептиків), здатних пригнічувати розвиток інфікуючої мікрофлори. В ході роботи досліджували дію антисептиків Акватон - 10, Вазин, формалін, антибіотик Дестіферм PG та визначали їх оптимальні концентрації, при яких забезпечується максимальне пригнічення розвитку контамінуючої мікрофлори і зберігається висока бродильна активність дріжджів.
  • Ескіз
    Документ
    Препарат антисептичної дії «Септодор»
    (2002) Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Любов Володимирівна; Хоменко, Анатолій Іванович; Коваль, Катерина Олександрівна; Бейко, Н.; Яриш, Л.
    Препарат «Септодор» виявляє еффективну антимікробну дію в середовищах виробництва спирту із зерна та хлібопекарських дріжджів.
  • Ескіз
    Документ
    Новий антисептик для виробництва спирту і дріжджів із меляси
    (2001) Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Любов Володимирівна; Бейко, Н.; Яриш, Л.
    Дослідженнями встановлена можливість застосуваня хлорвмісного препарату «Дезактин» як антисептика середовища та обладнання у виробництві спирту і дріжджів із меляси.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив електрогідравлічного ефекту на мікрофлору дифузійного соку
    (2005) Слива, Юлія Володимирівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Логвін, Володимир Матвійович; Маринін, Андрій Іванович
    Наводяться переваги застосування електрогід¬равлічного ефекту для дезінфекції дифузійного соку порівняно з хімічними антисептиками.