Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Adsorption kinetics of anthocyanins from elderberry extracts on bentonite(2016) Soldatkina, Lyudmyla; Novotna, ViktoriaAdsorption kinetics of anthocyanins from aqueous extracts of elderberries on bentonite at various concentrations of anthocyanins, mass of bentonite, and temperature was investigated in this work. It was found that the equilibrium adsorption capacities and correlation coefficients for pseudosecond order model are much more reasonable than that of the pseudo-first order model.Документ Очищення пшеничних крохмальних гідролізатів(2006) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Манк, Валерій Веніамінович; Лагода, Володимир АндрійовичЗапропонована технологія очищення та фільтрування крохмальних гідролізатів із пшениці від речовин жиро-білкового комплексу та знебарвлення за допомогою бентоніту та флокулянта. The technology of purification and filtration of wheat starch hydrolysates from substances lipid-protein complex and discoloration with bentonite and flocculant is proposed.Документ Вплив технологічних обробок мінералами на фізико-хімічні властивості купажів і шампанського(2000) Ковальов, Микола Миколайович; Гречко, Ніна ЯківнаВивчено вплив технологічних обробок мінералами купажів шампанських виноматеріалів на їх фізико-хімічні властивості і взаємозв’язок фізико-хімічних властивостей шампанського від виду обробки купажів. The impact of blends sparkling wine technological treatments with minerals on their physicochemical properties was studied. Relationship between sparkling wine physicochemical properties and the treatment of blends was studied.Документ Високопродуктивна установка потокового безперервного прояснення напівфабрикатів напоїв(1999) Салюк, Анатолій Іванович; Базилевич, Л.Пропонується високопродуктивна установка потокового безперервного прояснення рідких напівфабрикатів, технологія їх обробки з одночасним використанням ферментних препаратів, желатину, бентоніту та ефективних адсорбентів на основі диоксиду кремнію. Стабілізація напоїв відбувається завдяки їх обробці сірчаним ангідридом у поєднанні із сорбіновою кислотою. Offered high-capacity streaming continuous clarification of liquid semi-processing technology with the simultaneous use of enzymatic products, gelatine, bentonite and effective adsorbents based on silica. Stabilization of drinks is due to their handling sulfuric anhydride in combination with sorbic acid.Документ Стабілізація плодово-ягідних виноматеріалів проти колоїдних помутнінь(2008) Білько, Марина Володимирівна; Форманюк, ТетянаЕкспериментально обґрунтований вибір препаратів стабілізуючої дії нового покоління при обробці плодово-ягідних виноматеріалів з яблук. Встановлені оптимальні дози, які забезпечують максимальне зберігання аромату виноматеріалів.Документ Вплив оклеючих матеріалів на стабільність кольору рожевих столових виноматеріалів(2011) Білько, Марина Володимирівна; Тенетка, Аліна Іванівна; Ткаченко, О. Б.Представлені результати досліджень впливу різних комбінацій оклеюючих препаратів закордонного виробництва на зміну кольорових характеристик рожевих столових виноматеріалів.Документ Використання бентонітів у харчовій промисловості(2013) Іщенко, Віра Миколаївна; Колотуша, Тетяна Петрівна; Полумбрик, Олег МаксимовичВ статті проаналізовано склад і сорбційні властивості бентонітових глин та їх використання в харчових технологіях. Показано, що у якості сорбентів для виноробної промисловості доцільно використовувати натрієві або кальцієві бентоніти, а для сорбційної рафінації олій – бентоніти, активовані неорганічними кислотами.