Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
8 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Обґрунтування ефективної конструкції робочих органів тістомісильних машин(2019) Шпак, Максим Сергійович; Данилейчук, Олег Володимирович; Литовченко, Олексій Ігорович; Чепелюк, Олена ОлександрівнаFor effective kneading of the dough it is important to create conditions for rapid uniform mixing of the components and sufficient product circulation during the process. First of all it depends on the configuration of the working members and their operating modes. The influence of four working members types of dough kneading machines – bladed, spiral, frame and pin – on the stages course of components primary mixing and plasticization of the dough is showed in the article. The study was performed by simulation in the FlowVision licensed software. The simulation takes into account the properties of the dough as a pseudoplastic fluid, whose viscosity and the flow index n depend on the deformation rate. In order to make an informed decision on the choice of a particular working member type, it is necessary to analyze the distribution of the mixing components concentration in the first stage of the process and the movement speed of the dough in the plasticization stage. These stages of dough kneading should be considered separately, as the properties of the dough semi-finished products and the goal to be achieved differ significantly. The duration of the primary mixing stage for the spiral kneading member is 55 s, for the pin is 40 s, and the blade is 34 s. Using of the frame working member does not ensure a mixture with an uniform components distribution within 1 min. The kneading conditions at the plasticization stage should contribute to the formation of circulating vortices. The most favorable areas of their formation are those where the product velocity is the highest and the viscosity, respectively, the lowest. The lowest viscosity values of the dough (20 – 30 Pas) are observed directly near the kneading members in the area of their movement. In other parts of the volume, the dough viscosity is much higher, reaching 200 Pas and higher. On the basis of the analysis of the zones in which the formation of circulating vortices is observed, it is recommended to provide the following distances between the edges of the working members and the equipment surfaces: for frame kneading devices 85… 90 mm, spiral and pin 40… 50 mm, blades 50… 60 mm. The cross-sectional shape of the working member in which the area of product turbulence is greatest is the circle. It is most appropriate to use pins working members for kneading flour dough semi-finished products. They provide the required degree of the components mixing within 40 s of the process beginning. Due to the small resistance when dough passes around the working members of this form, it becomes possible to intensify the treatment by increasing the frequency of rotation. This, in turn, increases the performance of the kneading equipment. It should be ensured that the dough does not overheat and if necessary make appropriate changes to the equipment design. Для ефективного замішування тіста важливо створити умови для швидкого рівномірного змішування компонентів і достатньої циркуляції продукту під час процесу. Насамперед це залежить від конфігурації робочих органів і режимів їх роботи. В статті наведені результати досліджень впливу чотирьох видів робочих органів тістомісильних машин – лопатевого, спірального, рамного і штифтового – на перебіг стадій первинного змішування компонентів і пластифікації тіста. Дослідження виконано методом імітаційного моделювання в ліцензійному програмному комплексі FlowVision. При моделюванні враховано властивості тіста як псевдопластичної рідини, в’язкість та індекс течії n якої залежать від швидкості деформації. Щоб прийняти обґрунтоване рішення щодо вибору конкретного виду робочих органів потрібно проаналізувати розподіл концентрації компонентів, які змішуються, на першій стадії процесу та швидкість руху тістової маси на стадії пластифікації. Ці стадії замішування тіста доцільно розглядати окремо, оскільки суттєво відрізняються властивості тістових напівфабрикатів та мета, яку потрібно досягти. Тривалість етапу первинного змішування для спірального місильного органу становить 55 с, для штифтового – 40 с, лопатевого – 34 с. Використання рамного робочого органу не забезпечує отримання суміші з рівномірним розподілом компонентів протягом 1 хв. Умови замішування на стадії пластифікації мають сприяти утворенню циркуляційних вихорів. Найбільш сприятливими зонами їх формування є такі, де швидкість продукту найбільша, а в’язкість, відповідно, мінімальна. Найменші значення в’язкості тіста (20–30 Па•с) спостерігаються безпосередньо поблизу місильних органів, в області їх руху. В інших частинах об’єму в’язкість тіста значно більша, досягає 200 Па•с та вище. На основі аналізу зон, в яких спостерігається утворення циркуляційних вихорів, рекомендовано забезпечувати такі відстані між кромками робочих органів і поверхнями обладнання: для рамних перемішуючих пристроїв 85…90 мм, спіральних і штифтових 40…50 мм, лопатевих 50…60 мм. Форма поперечного перерізу робочого органа, при якій область турбулізації продукту найбільша – круг. Найбільш доцільно для замішування тістових напівфабрикатів з пшеничного борошна використовувати штифтові робочі органи, які забезпечують необхідну ступінь змішування компонентів вже за 40 с від початку процесу. Завдяки невеликому опору при обтіканні тістом робочих органів такої форми стає можливим інтенсифікувати оброблення шляхом збільшення частоти обертання. Це, в свою чергу, збільшує продуктивність тістомісильного обладнання. При цьому слід простежити, щоб не відбувалося перегрівання тіста і при необхідності вносити відповідні зміни в конструкцію обладнання.Документ О долговечности транспортных систем колонных диффузионных аппаратов(1981) Пушанко, Николай Николаевич; Серегин, Александр АлександровичУвеличить срок службы, уменьшить объем и стоимость ремонтных работ можно подбором материалов, имеющих большие допускаемые напряжения и лучшее сопротивление абразивному износу. По приведенной методике можно определить предполагаемый срок службы транспортной системы с учетом особенностей ее конструкции и условий эксплуатации. Increase the service life, reduce the amount of and the cost of repairs can be the selection of materials with large permissible stress and better resistance to abrasion wear. By the above procedure is possible to determine the expected lifetime of the transport system in view of its design features and operating conditions.Документ Определение рациональных параметров рабочей лопасти тестомесильной машины непрерывного действия(1992) Лисовенко, Алексей Тимофеевич; Нестеренко, Нелли Васильевна; Бурковская, Нинель Аркадьевна; Литовченко, Игорь Николаевич; Сергеенко, А. П.Определены зависимости качества перемешивания хлебного теста от конструкции рабочих органов. Установлена зависимость мощности привода от формы и размеров рабочих органов. The dependences of the quality of mixing bread dough on the design of the working bodies. The dependence of the driving power of the shape and size of the working bodies.Документ К расчету лопасти транспортной системы колонных экстракторов(1985) Жарик, Б. Н.; Фельдман, Аркадий Исаакович; Зоткина, Лариса ВасильевнаНа основе анализа экспериментальных данных разработана методика расчета лопасти транспортной системы колонных экстракторов которая позволяет производить конструкторский расчет элементов транспортной системы в колонном диффузионном аппарате. Basing on the analysis of experimental data there was developed the method of calculation of the transport system blade of pillar extractor which allows to produce engineering designs elements of the transport system in the pillar diffuser.Документ Промислове впровадження та перспективи розвитку вітчизняного екстракційного обладнання(2005) Пушанко, Микола Миколайович; Серьогін, Олександр ОлександровичНаведені особливості роботи деяких дифузійних апаратів безперервної дії, переваги відчизняних дифузійних установок ЕКА та ДН. These features of some diffusers continuous, benefits Patriotic diffusion plants EKA and DL.Документ Расчет тестоделителя с лопастным нагнетателям(Иследовательные работы тестоделителей поршневого типа, 1970) Левченко, Александр Иванович; Скрипко, Игорь Степанович; Шапран, Валентин Захарович; Золотов, Эдуард Борисович; Рахимштейн, Александр ГригорьевичПри проектировании новых аппаратов пищевой промышленности використавуються двигатели, проектируются приводы и элементы для выбора основных параметров. When designing new devices food vykorystavuyutsya motors, drives and components designed to select the basic settings.Документ Особливості зношення елементів транспортних систем колонних дифузійних апаратів(2012) Пушанко, Микола Миколайович; Парахоня, Андрій МиколайовичРозглянуто конструктивні особливості транспортних систем колонних дифузійних апаратів. Проведено порівняльний аналіз характеру зношення їх елементів. Розроблено методику проведення досліджень. Наведено дані експериментальних досліджень транспортних систем колонних дифузійних апаратів типу КД2-А30 та ЕКА-3. Опрацьовані результати експериментальних досліджень, підтверджено нерівномірний характер зношення лопатей по довжині та по висоті колони. Подано можливі причини нерівномірного зношення матеріалів транспортних систем колонних дифузійних апаратів в процесі експлуатації. Встановлено механічні фактори, що впливають на процес зношення металу. Запропоновано нову систему оцінки зношуваності їх елементів в залежності від справжньої тривалості роботи дифузійної установки та від кількості переробленої сировини. We consider the design features of transport systems columned diffusers. A comparative analysis of the nature of wear of the elements. The method of research. The data of experimental studies of transport systems columned diffusers type KD2-A30-3 and ECA. Revised results of experimental studies confirmed the uneven wear blades along the length and height of the column. Filed possible causes uneven wear and material transport systems pillared diffusion devices during operation. Established mechanical factors that affect the wear of metal. A new evaluation system znoshuvanosti their elements according to the true diffusion length of the installation and the amount of recycled raw materials.Документ Проблеми екстрагування цукрози в колонних дифузійних установках(2011) Пушанко, Микола Миколайович; Парахоня, Андрій МиколайовичРозглянуто причини порушення протитечійності процесу екстрагування в апаратах збільшеної продуктивності. Досліджено характер зношення елементів транспортних систем. Виявлено фактори, що впливають на руйнування лопатей. Рассмотрены причины нарушения протитечийности процесса экстрагирования в аппаратах увеличенной производительности. Исследован характер износа элементов транспортных систем. Выявлены факторы, влияющие на разрушение лопастей. The reasons violation protytechiynosti extraction process in the apparatus of increased productivity. The nature of wear elements of transport systems. Factors affecting the fracture blades.