Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Selection of the complex of enzyme preparation for the hydrolysis of the constituents of grain at the fermentation of the wort of high(2018) Mudrak, Tatiana; Kuts, Anatoly; Kovalchuk, Svitlana; Kyrylenko, Roman; Bondar, NikolaiIn this work we have selected the optimal complex of enzyme preparations for hydrolysis of constituents of grain raw materials at fermentation of wort of high concentrations. In the selection of enzyme systems, their effect on the technical and chemical parameters of mature broods during fermentation of wort is investigated. For research, corn starch of 69.0% was used. Based on experimental studies, it was found that the use of a complex of enzyme preparations - amylolytic Amylex 4T, saccharifying - Diazim TGA, proteolytic (Alfalase AFP), cytolytic (Laminex 750) and complex complex AF β-glucanase and xylanase XL combinations of their concentrations contributed to the intensification of the fermentation process of the wort and increase the accumulation of the target product - ethanol by 0.8-1.4%, depending on the concentration of the wort. The highest amount of ethanol was accumulated at the maximum dosage of additional enzyme preparations.Документ Розробка способу використання кислотостійких ферментних препаратів селективної дії(2015) Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Боярчук, Ярослав АндрійовичНаведено результати досліджень по вмісту водорозчинних вуглеводів і нерозчинного крохмалю в бражці залежно від рН, температури термоферментативної обробки та стабілізатора активності ферментів іонів Са2+ при використанні кислотостійких ферментиних препаратів. Для забезпечення оптимальних умов гідролізу біополімерів зернової сировини і мікробіологічної чистоти напівпродуктів оптимальне значення рН знаходиться в межах 3,8 – 4,0, а тривалість термоферментативної обробки замісу – 90 хв. The results of studies on the content of water-soluble carbohydrates and insoluble starch in bougie are presented, depending on the pH, the temperature of the thermoenzymatic treatment and the stabilizer of the activity of the enzymes of Ca2 + ions when using acid-resistant enzyme preparations. To ensure optimal conditions for hydrolysis of biopolymers of grain raw materials and microbiological purity of intermediates, the optimum pH value is in the range 3.8 - 4.0, and the duration of thermoenzymatic treatment of batch is 90 minutes.Документ Использование фильтрат барды в технологии спирта(2013) Мудрак, Татьяна Емельяновна; Кириленко, Роман Григорьевич; Боярчук, Ярослав Андреевич; Ковальчук, Светлана СтепановнаAnnalysis of the domestic ackohol industry show that the primary task, which needs to be addressed today is the low return on plants and environmental problem. Solving problems relate to environmental protection, cost of natural resources lies in the ecological improvement of production, which includes energy efficiency in the process, reducing the mash of waste is achieved by creating and implementing waste technologies.Документ Вдосконалення технології пшеничного хліба, збагаченого соєвими продуктами(2001) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Махинько, Валерій МиколайовичУ статті наведено результати вивчення впливу білкового соєвого концентрату на основні процеси у тісті та якість готових виробів. Показана доцільність використання добавки в кількості 10 % з додатковим внесенням ферментного поліпшувача. The article presents the results of studying the effect of soy protein concentrate on core processes in the test and the quality of finished products. The expediency of use of the additive in the amount of 10 % with additional introduction of enzyme improver.Документ Вивчення особливостей гідролізу біополімерів важкозброджуваної зернової сировини(2010) Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман ГригоровичНа основі проведених досліджень запропонована інтенсивна технологія переробки різних, видів зернової сировини на спирт з використанням ферментів геміцелюлазного комплексу направленого призначення. Як джерело целюлолітичних ферментів досліджувався комплексний ферментний препарат з торгівельною маркою Ultraflo, який володіє целюлазною, ксиланазною та арабаназною активністю і ефективно гідролізує (глюкани, пентозани та інші гумі-речовини). Based on these studies suggested intensive technology of various kinds of raw grain into alcohol using enzymes gemitselyulaznogo complex directional purposes. As a source of enzymes studied tselyulolitichnih complex enzyme preparation with the brand Ultraflo, having tselyulaznoyu, and arabanaznoyu xylanase activity and efficiency of hydrolysis (glucans, pentosans and other humic substances).Документ Використання ферментних препаратів(2006) Білько, Марина Володимирівна; Гержикова, Вікторія ГригорівнаПроведено дослідження впливу ферментних препаратів на аромат і дегустаційний бал столових виноматеріалів Аліготе, Шардоне, Ркацителі, Фетяска і Каберне-Совіньйон.Документ Влияние технологических приемов производства вина на соотношение форм терпенов(1999) Билько, Марина Владимировна; Аникина, Надежда СтаниславовнаИсследована и доказано роль соотношений свободных и связанных форм терпеновых спиртов при выявлении фальсификации столовых виноматериалов.Документ Шляхи збільшення вмісту терпенових сполук у винах, як справжніх носіїв аромату винограду(1998) Білько, Марина Володимирівна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Михайлевська, Т. В.Досліджено сухі вина з сортів винограду Рислінг та Ркацителі з використанням ферментного препарату NOVOFERM 12. Доведено позитивний вплив ферментного препарату на вихід сусла та дегустаційну характеристику столових сухих вин.Документ Вплив струмів НВЧ на якість та термін зберігання житньо-пшеничного хліба(2012) Сильчук, Тетяна АнатоліївнаПоказано, що виготовлення житньо-пшеничного хліба звикористанням 5% житньо - солодового екстракту и 0,04 % ферментного препарату Новаміл дозволяє подовжити термін зберігання хліба до 10 діб. Використання струмів НВЧ дозволяє подовжити термін зберігання такого хліба до 1 місяця. Наведена ефективність використання СВЧ енергії для подовження терміну зберігання хліба без погіршання його споживчих характеристик. Making of rye – wheat bread with addition of 5% rye – malt extract and 0,04% of enzyme Novamyl allows prolonging time of storage of bread by 10 days. So, undertaken research let us to confirm that UHF processing of rye – wheat bread with addition of 5% rye - malt extract and 0,04% enzyme Novamyl prolong storage time of bread at least to 1 month. Effectiveness of UHF energy use for prolonging storage time of bread without worsening of consumer characteristics has been shown.Документ Прояснення яблучного соку комбінованим способом з використанням ферментного препарату фруктазиму р і глинистого мінерала палигорськіта(2012) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила МиколаївнаДосліджено ефективність застосування комбінованого способу на основі ферментного препарату фруктазиму Р і природного дисперсного мінерала палигорськіта для очищення яблучного соку, встановлено послідовність внесення реагентів та технологічні параметри оброблення. Визначено прозорість та органолептичні показники очищеного комбінованим способом яблучного соку.