Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 74
  • Ескіз
    Документ
    Фізико-механічні властивості стретч-плівок з використанням вторинної сировини
    (2022) Кулик, Наталія Вікторівна; Аліпатова, Марія Русланівна
    Стаття базується на розробці стрейч-плівки для обгортання піддонів, що містить 50% матеріалів вторинної переробки (PCR) на основі полімеру розроблений компанією Dow Chemical. У цьому дослідженні різні зразки каст та видувних стрейч-плівок були виготовлені на лініях коекструзії у центрі розробок та інновацій Tarragona Pack Studios. PCR впроваджували у 3 та 4 шари 5-шарової стрейч плівки. Основні механічні властивості були протестовані із високою продуктивністю. Однак властивість, така як сила утримування може бути покращена. Після цього дослідження було доведено, що для покращення деяких властивостей можна використовувати різні матеріали у 2 шар залежно від потреб клієнта. Також відомо, що матеріали з низьким індексом розплаву мають хороші властивості щодо стійкості до проколів.
  • Ескіз
    Документ
    Обогащение творожных изделий крахмалосодержащим сырьём
    (2014) Литвяк, Владимир Владимирович; Жакова, Кристина Ивановна; Оспанкулова, Гульназым Хамитовна; Поздняков, Владимир Михайлович
    A new method of starch-containing raw materials enrichment of curd products has been worked out. Curd products processing has been carried out by adopted schemes. Enriched additives have been made due to extrusion of double screw conveyor of mould-machine RZKED-88. Curd products making and its functional purpose is an urgent scientific-practical object. A new method of enriched curd products processing has been worked out. It allows expanding the range of curd products. В статье разработан новый способ обогащение творожных изделий крахмалосодержащим сырьём. Получение творога осуществлялось по традиционным схемам, а обогащающих добавок — экструзией с применением двухшнекового экструдера РЗ-КЭД-88. Создание творожных продуктов функционального назначения является актуальной научно-практической задачей. Разработанный способ получения обогащенных творожных изделий позволяет значительно разнообразить ассортимент продуктов функционального назначения.
  • Ескіз
    Документ
    Intensification of cooling of tubular blown polymeric packing films with the flowing-down liquid film
    (2018) Mikulonok, Ihor; Petukhov, Arkadii; Gapon, Viktor; Gavva, Oleksandr M.
    Introduction. Analytical and natural researches of process of cooling of a packing film of low density polyethylene (LDPE; high pressure polyethylene) are conducted by the flowing-down water film. Material and methods. Pilot studies of cooling of the film are conducted at the following parameters: film type – flat; speed of the film – 0.03–0.50 m/s; sizes of the slot-hole distributor of a water film: slot size – 0.4–0.8 mm, slot width – 300 mm; temperature of the cooling water – 15–40 °C. Rational parameters of process of cooling are determined on the basis of mathematical modeling. Results and discussion. Parameters of a liquid film change only on an entrance zone and depend on liquid concentration, speed of the polymeric tube and initial distribution of speed of the liquid at the exit from a distributive ring. At high values of liquid concentration (Re>20000) only the wall layer of liquid participates in heat exchange. For the film from LDPE its external surface hardens at distance about 0.01 m from the beginning of contact with water, and an internal surface – at distance about 0.10–0.15 m. Therefore the ring for distribution of liquid needs to be established after the termination of a blowing zone of the polymeric tubular workpiece. It is also necessary to provide the steady movement of a continuous liquid film on an external surface of a polymeric tube on length to 0.2 m from the beginning of contact of liquid from the polymeric film. Temperature of the cooling water in the range of 20–60 °C significantly does not influence both intensity of cooling process, and physical-mechanical properties of the produced polymeric film. For thick films from LDPE (thickness more than 200 μm) and over 1 m wide intensity of cooling is limited to the critical liquid concentration. For practical application of the received results the nomogram for determination of volume liquid concentration of the cooling water, and also volume productivity of the technological line depending on the sizes of a ready tubular blown polymeric film is offered. Conclusion. The scientific value of results consists in definition of rational conditions of application of liquid cooling of the tubular blown polymeric films produced by extrusion. Вступ. Аналітичні та природні дослідження процесу охолодження пакувальної плівки з поліетилену низької щільності (ПВД; поліетилен високого тиску) проводяться проточною водою. Матеріал і методи. Пілотні дослідження охолодження плівки проводяться за наступними параметрами: тип плівки - плоский; швидкість плівки - 0,03–0,50 м / с; розміри щілинного розподільника водяної плівки: розмір прорізу - 0,4–0,8 мм, ширина щілини - 300 мм; температура охолоджуючої води - 15–40 ° С. На основі математичного моделювання визначаються раціональні параметри процесу охолодження. Результати і обговорення. Параметри плівки рідини змінюються тільки на вхідній зоні і залежать від концентрації рідини, швидкості полімерної труби і початкового розподілу швидкості рідини на виході з розподільного кільця. При високих значеннях концентрації рідини (Re> 20000) в теплообміні бере участь тільки стіновий шар рідини. Для плівки з ПВД її зовнішня поверхня твердне на відстані близько 0,01 м від початку контакту з водою, а також внутрішня поверхня - на відстані близько 0,10–0,15 м. Тому кільце для розподілу рідини необхідно встановлювати після закінчення зони продувки полімерної трубчастої заготовки. Необхідно також забезпечити стійке переміщення плівки безперервної рідини на зовнішній поверхні полімерної трубки по довжині до 0,2 м від початку контакту рідини з полімерною плівкою. Температура охолоджуючої води в діапазоні 20–60 ° C істотно не впливає як на інтенсивність процесу охолодження, так і на фізико-механічні властивості виробленої полімерної плівки. Для товстих плівок з ПЕНЩ (товщиною більше 200 мкм) і понад 1 м ширина інтенсивності охолодження обмежується критичною рідиною концентрація. Для практичного застосування отриманих результатів пропонується номограма для визначення об'ємної концентрації рідини охолоджуючої води, а також об'ємної продуктивності технологічної лінії в залежності від розмірів готової трубчастої видувної полімерної плівки. Висновок. Наукова цінність результатів полягає у визначенні раціональних умов застосування рідинного охолодження трубчастих видувних полімерних плівок, отриманих екструзією.
  • Ескіз
    Документ
    Determination of the factor space of the process of extrusion of sausage products
    (2017) Kuzmin, Oleg; Pasichnyi, Vasyl; Levkun, Kateryna; Riznyk, Anastasiia
    The aim of the paper is to determination of the factor space of the process of extrusion of sausage products.
  • Ескіз
    Документ
    Термогравіметричне дослідження екструдованих та нативних видів крохмалю
    (2015) Пічкур, Віталій Яковлевич; Лазаренко, Максим Михайлович; Алєксєєв, Олександр Миколайович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Лазаренко, Михайло Васильович
    Проведені визначення термогравіметричних показників та диференціально термічний аналіз нативних та екструдованих видів кукурудзяного, пшеничного, картопляного і тапіокового крохмалю. На основі аналізу даних здійснено порівняльну характеристику кількості адсорбційно та капілярно зв’язаної вологи досліджуваних зразків. Вивчено вплив процесу екструдування та наявності кристалічних структур крохмалю на енергію зв’язку вологи. The definitions of thermogravimetric indices and differential thermal analysis of native and extruded starch of corn, wheat, potato and tapioca starch have been made. On the basis of the data analysis, a comparative characteristic of the amount of adsorbed moisture and moisture of capillary of the investigated samples have been performed. The influence of the extrusion process and the presence of crystalline structures of starch on moisture bonding energy was studied.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження основних фізико-хімічних властивостей набухаючих видів крохмалю
    (2014) Пічкур, Віталій Яковлевич; Лисий, Олександр Віталійович; Грабовська, Олена Вячеславівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Наведено результати досліджень основних фізико-хімічних властивостей зразків набухаючого крохмалю, отриманого шляхом модифікації нативного крохмалю різного походження. Наведено результати досліджень основних фізико-хімічних властивостей зразків набухаючого крохмалю, отриманого шляхом модифікації нативного крохмалю різного походження. The results of investigations of the basic physical and chemical properties of swollen starch samples obtained by modifying native starch of various origin are presented.
  • Ескіз
    Документ
    Окисление при хранении сухих завтраков и влияние фенольных ингибиторов на скорость их протекания
    (1999) Дегтярев, Леонид Сергеевич; Миронова, Наталья Геннадиевна; Ковбаса, Владимир Николаевич
    Одна из основных задач пищевой промышленности заключается в создании и выпуске конкурентоспособной продукции высокого качества с длительным сроком хранения. Эти качества, естественно, зависят от скорости протекания микробиологических, биохимических процессов, реакций окисления. Целью наших исследований было изучение процессов окисления сухих завтраков и влияние на их скорость ингибиторов: кверцетина и α-токоферола в составе витаминного премикса 986 фирмы Хофман – Ля Рош One of the main objectives of the food industry is the creation and production of competitive high quality products with a long shelf life. This quality, of course, depend on the flow rate of microbiological, biochemical processes, oxidation reactions. The aim of our research was to study the oxidation of breakfast cereals processes and their impact on the speed of inhibitors: quercetin, and alpha-tocopherol vitamin premix consisting of 986 company "Hoffmann - La Roche" (Austria).
  • Ескіз
    Документ
    Вплив насіння льону на якість екструдованої кормової суміші
    (2017) Шаповаленко, Олег Іванович; Сібека, О. І.
    В статті наведено результати досліджень фізико-хімічних показників кормової суміші із додаванням насіння льону. In clause results of research of physical and chemical parameters of a fodder mix with addition of seeds of flax are resulted.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження фізико-технологічних властивостей комбікорму з використанням гарбуза
    (2015) Шаповаленко, Олег Іванович; Кожевнікова, Мирослава Ігорівна
    В статті наведені результати пошукових досліджень фізико — технологічних властивостей комбікорму з використанням гарбуза, а саме вологість, кут обрушення, кут ковзання по металу, кут природнього ухилу, дійсна густина, когезивність та об’ємна маса. За допомогою когезивності було з’ясовано, що данні суміші можуть вільно переміщатися при вивантаженні. Визначені початкові фізико-технологічні показники пшениці та ячменю. Отриманні результати дають змогу для подальшого екструдування, а також для визначення хімічного складу як компонентів, так і сумішей в експериментальних дослідженнях. The article presents the results of exploratory studies of physical - technological properties of feed using pumpkins, such as humidity, collapse angle, angle of sliding on metal, angle of slope, the real density, and surround kohezivnost mass. With kohezivnost was It was found that a mixture of data can move freely during unloading. Also create mixtures with different content pumpkin. It was found that the introduction of the pumpkin mixture of crops increases its moisture and cannot use water or steam in extruding feed. Designated initial physical and technological characteristics of wheat and barley. Recommended creation mixture, followed by extrusion. The obtained results allow for subsequent extrusion as well as to determine the chemical composition of both components and mixtures in experimental studies.
  • Ескіз
    Документ
    Безпека споживання та корисні властивості нових комбінованих екструзійних продуктів
    (2007) Аннєнкова, Надія Борисівна
    Досліджено корисні властивості та безпечність споживання нових комбінованих екструдованих продуктів. We studied the beneficial properties and the safety of the new combined extruded products.