Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Особливості масообмінних процесів при аерації оброблюваних середовищ
    (2011) Шевченко, Олександр Юхимович; Бондар, O. A.; Шевченко, Людмила Олександрівна
    Розглянуто питання щодо можливостей по інтенсифікації масообміну в газорідинних середовищах за використання барботажних аераційних систем. Questions about opportunities for intensification of mass transfer in gas-liquid media by using bubbling aeration systems.
  • Ескіз
    Документ
    Енергетичні імпульси в харчових технологіях
    (2012) Соколенко, Анатолій Іванович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Палаш, Анатолій Анатолійович; Максименко, Ірина Фаддеївна
    До числа важливих чинників подальшого удосконалення енерго і масообмінних процесів в харчових технологіях відносяться технології використання високоенергетичних імпульсів та внутрішніх енергетичних ресурсів матеріальних потоків, що пов'язане з необхідністю їх термодинамічних трансформацій. В статті наведені порівняльні характеристики методів трансформації енергетичних ресурсів, можливості їх досягнення на основі запропонованих схем, методики визначення енергетичних потенціалів.
  • Ескіз
    Документ
    Об использовании циклических режимов работы сатурационных установок безалкогольного производства
    (1983) Копыленко, Анатолий Васильевич; Таран, Виталий Михайлович; Геращенко, Виталий Николаевич; Булдовский, А. Н.; Малежик, Иван Федорович; Касиянчук, Василий Дмитриевич
    Показаны результаты испытаний, которые показывают перспективность предлагаемого метода абсорбции для пивобезалкогольной промышленности. Перевод существующего оборудования в циклический режим не требует значительных капиталовложений и позволяет на 10-12% повысить содержание растворенного углекислого газа в напитках. The results of tests that show the promise of the proposed method of absorption for Beer and Beverage Industry. Translation of existing equipment in a cyclical mode does not require significant capital investment and allows for 10-12% increase in the content of dissolved carbon dioxide in beverages.