Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Особливості масообмінних процесів при аерації оброблюваних середовищ(2011) Шевченко, Олександр Юхимович; Бондар, O. A.; Шевченко, Людмила ОлександрівнаРозглянуто питання щодо можливостей по інтенсифікації масообміну в газорідинних середовищах за використання барботажних аераційних систем. Questions about opportunities for intensification of mass transfer in gas-liquid media by using bubbling aeration systems.Документ Енергетичні імпульси в харчових технологіях(2012) Соколенко, Анатолій Іванович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Палаш, Анатолій Анатолійович; Максименко, Ірина ФаддеївнаДо числа важливих чинників подальшого удосконалення енерго і масообмінних процесів в харчових технологіях відносяться технології використання високоенергетичних імпульсів та внутрішніх енергетичних ресурсів матеріальних потоків, що пов'язане з необхідністю їх термодинамічних трансформацій. В статті наведені порівняльні характеристики методів трансформації енергетичних ресурсів, можливості їх досягнення на основі запропонованих схем, методики визначення енергетичних потенціалів.Документ Об использовании циклических режимов работы сатурационных установок безалкогольного производства(1983) Копыленко, Анатолий Васильевич; Таран, Виталий Михайлович; Геращенко, Виталий Николаевич; Булдовский, А. Н.; Малежик, Иван Федорович; Касиянчук, Василий ДмитриевичПоказаны результаты испытаний, которые показывают перспективность предлагаемого метода абсорбции для пивобезалкогольной промышленности. Перевод существующего оборудования в циклический режим не требует значительных капиталовложений и позволяет на 10-12% повысить содержание растворенного углекислого газа в напитках. The results of tests that show the promise of the proposed method of absorption for Beer and Beverage Industry. Translation of existing equipment in a cyclical mode does not require significant capital investment and allows for 10-12% increase in the content of dissolved carbon dioxide in beverages.