Тези доповідей ІПДО

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8449

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 117
  • Ескіз
    Документ
    Кінетика теплового потоку на поверхні тістових заготованок хлібобулочних виробів під час випікання
    (2024) Дудко, Сергій Дмитрович
    Зроблений аналіз кінетичних кривих теплового потоку на поверхнях тістової заготованки під час випікання хлібобулочних виробів, отриманих О. Лісовенком за допомогою мініатюрних датчиків теплового потоку. Надані пояснення виявленого О. Лісовенком феномену щодо наявності локальних екстремумів у кривої теплового потоку на відкритій поверхні тістових заготованок у першій третині тривалості випікання. Показано, що ці екстремуми є наслідком змін електрорушійної сили, що генерується датчиком, а не змінами власне теплового потоку. Висловлена думка, що криві кінетики падаючого теплового потоку мають бути гладкими, позбавленими локальних мінімумів і максимумів.
  • Ескіз
    Документ
    Спрощений підхід до впровадження системи HAACP для HoReCa
    (2024) Блохіна, Ганна Сергіївна
    Представлені основні вимоги до дотримання правил харчової безпеки для закладів HoReCa для участі у конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації» - 2024р у збірнику матеріалів конференції. Розглянуто особливості застосування вимог системи ХАССП на всіх підприємствах харчової галузі, а також проведення внутрішнього аудиту на підприємствах та опис необхідних дій при впровадженні цієї системи
  • Ескіз
    Документ
    Проблема недобросовісної конкуренції в аспекті цифровізації економіки
    (2024) Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович; Бутнік-Сіверський, Сергій Олександрович
    Розглядається юридична природа недобросовісної конкуренції, нормативно-правові акти, що регулюють питання конкуренції та потребу їх змін у зв’язку з подальшою цифровізацією економіки. Визначено позиції поглибленого дослідження недобросовісної конкуренції при цифровізації економіки, як нове явище
  • Ескіз
    Документ
    Фактори, що можуть обумовлювати недобросовісну конкуренцію в умовах цифровізації
    (2024) Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович
    Розглянуто недобросовісну конкуренцію, причини її прояву, чинники, що зумовлюють її поширення, статистику видів справ у спорах щодо об’єктів інтелектуальної власності. Наведено фактори та їх види, що обумовлюють можливе зростання проявів недобросовісної конкуренції в умовах цифровізації та наведено приклад ринку е-комерції, який стає все більш і більш перенасиченим, що впливатиме на рівень контролю проявів недобросовісної конкуренції
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсивність інноваційного розвитку – прискорювач трансферу технологій
    (2024) Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович; Бутнік-Сіверський, Сергій Олександрович
    У статті розглядається інтенсивність інноваційного розвитку як один з інструментів прискорення трансферу технологій, що сприяє збільшенню розповсюдження нових наукових та техніко-технологічних досягнень; акцентується увага на змісті передачі технології, напрямах розробки інструментів трансферу технологій, сфері новітніх технологій, де головним об’єктом трансферу технологій є права інтелектуальної власності, а також на створенні, розвитку та підтримці інноваційно-інтелектуального середовища; розглядається інтенсивність інноваційного розвитку як прискорювача трансферу технологій, з урахуванням його функцій, та впровадження організаційних форм в інноваційно-інтелектуальному середовищі
  • Ескіз
    Документ
    The role of PR in the restaurant business: impact and opportunities
    (2024) Kuzmin, Oleg; Polyovyk, Volodymyr; Niemirich, Oleksandra; Mikhailov, Bohdan; Yavorska, Oksana; Bulakh, Olena
    В тезах доповіді досліджується роль і значення зв'язків з громадськістю (PR) у ресторанному бізнесі. У ньому обговорюються виклики, з якими стикається сучасний ресторанний бізнес, і підкреслюється, як такі PR-технології, як організація заходів, взаємодія зі ЗМІ та управління соціальними мережами, можуть сприяти успіху та розвитку закладів. Дослідження підкреслює необхідність постійного вдосконалення та адаптації PR-стратегій для ефективного реагування на мінливі споживчі вподобання, посилення конкуренції та попиту на здорову та екологічну їжу. Воно також підкреслює важливість аналізу зворотного зв'язку з клієнтами та моніторингу реакції аудиторії для оцінки ефективності PR-стратегій. Виявлено, що позитивний імідж ресторану, досягнутий за допомогою PR, привертає увагу клієнтів, формує довіру споживачів, ефективно управляє кризовими ситуаціями та сприяє розвитку партнерських відносин. Результати дослідження підкреслюють важливість PR у ресторанному бізнесі та наголошують на необхідності стратегічного PR-планування та реалізації для досягнення успіху на конкурентному ринку
  • Ескіз
    Документ
    Покращення якості протруювання насіння з модифікованим вібраційним дозатором бункера
    (2023) Вечера, Олег Миколайович; Куянов, Володимир Вікторович
    В тезах зозглядається варіант використання вібраційного дозатора для підвищення продуктивності і рівномірності потоку насіння. Для цього аналізуються параметри випускного отвору, фізико-механічні властивості насіння, а також вивчається вплив коливального руху бункера на потік насіння. Особлива увага приділяється змінам кутів тертя при вібраціях і їх впливу на рівномірність дозування Проблему впливу кутів тертя і гальмівного опору висипанню насіння розглядають у зв'язку із застосуванням активних розподільників. Запропоновано розрахувати максимальну швидкість висипання насіння з використанням вібраційного дозатора і визначити оптимальні параметри бункера для досягнення максимальної продуктивності й мінімальної нерівномірності дозування
  • Ескіз
    Документ
    Використання технології озонування в протруюванні насіння
    (2023) Вечера, Олег Миколайович; Куянов, Володимир Вікторович
    В тезах розглядається озонування як метод знезараження зерна, який показує високу ефективність у порівнянні з хімічним знезараженням. Він не тільки забезпечує ефективну дезінфекцію зерна, але й поліпшує схожість насіння і покращує його якісні показники. Крім того, озон є екологічно безпечною речовиною, яка швидко розкладається на звичайний кисень. Використання озону для обробки зерна в новій конструкції протруювача інерційно-фрикційного типу додатково забезпечує більш якісний захист від шкідників та мікроорганізмів. Таким чином, застосування озонування для знезараження зерна є ефективним, екологічно безпечним і економічно вигідним
  • Ескіз
    Документ
    Вдосконалення інерційно-фрикційного протруювача насіння
    (2023) Вечера, Олег Миколайович; Куянов, Володимир Вікторович
    В тезах розглядаються проблеми хімічного знезараження насіння та альтернативні методи знезараження, зокрема електрофізичні методи (знезараження електронами, рентгенівським або гама-випромінюванням, ультрафіолетовим опроміненням), а також озонування. Описано розроблену нову конструкцію протруювача інерційно-фрикційного типу, яка забезпечує ефективну обробку насіння з використанням опромінення та озону. Встановлення твердої плівки робочого препарату на поверхні насіння робить його більш стійким до стирання та збільшує його збереженість. Також зазначається, що фото стимуляція насіння окремих сільськогосподарських культур, таких як буряк, ячмінь, соя, озима пшениця, кукурудза, також дозволяє підвищити ефективність обробки. Ці методи знезараження мають більшу ефективність та меншу негативну екологічну дію порівняно з хімічними методами
  • Ескіз
    Документ
    Біологічні основи зберігання маточних буряків цукрових
    (2024) Глеваський, Володимир Іванович; Куянов, Володимир Вікторович; Миропольський, Олександр Михайлович
    Головна задача зберігання посадкових коренеплодів буряків цукрових – зменшити до мінімуму втрати при зберігання і забезпечити високу насіннєву продуктивність збережених коренеплодів. Оптимальні умови зберігання повинні забезпечити підготовку ростових пагонів, щоб зменшити у висадках кількість упрямців, малопродуктивних рослин і збільшити урожайність насіння