Інституційний репозитарій
Національного університету харчових технологій
ISSN 2310-8282
Положення про Інституційний репозитарій
Кількість документів у репозитарії: 46333

Розділи
Виберіть розділ, щоб переглянути його колекції.
Нові надходження
Тип елементу:Документ, Синтез soft-захватів для мехатронного модуля маніпулятора(2025) Ємельянов, Дмитро Володимирович; Семенюк, Софія Петрівна; Гавва, Олександр Олександрович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаСучасні технології пакування потребують точних, адаптивних та енергоефективних роботизованих систем, особливо для роботи з крихкими продуктами. Перспективним рішенням є м’які пневматичні захвати (softзахвати), які мінімізують пошкодження, проте потребують точного керування приводом, особливо під час гальмування та фіксації. В роботі розглянуто синтез конструкції м’якого захвата на основі 3D-друку з використанням поліуретанів різної жорсткості (ТПУ-90А, ТПУ-40Д), що дає змогу адаптувати систему до різних типів виробів. Для оптимізації закону руху пневмоциліндра було використано математичне й комп’ютерне моделювання, зокрема розв’язування диференціальних рівнянь і кореляційний аналіз. Modern packaging technologies require precise, adaptive and energy-efficient robotic systems, especially for handling fragile products. A promising solution is soft pneumatic grippers, which minimize damage but require precise drive control, especially during braking and fixation. The paper considers the synthesis of a soft gripper design based on 3D printing using polyurethanes of different stiffness (TPU-90A, TPU-40D), which makes it possible to adapt the system to different types of products. To optimize the law of motion of the pneumatic cylinder, mathematical and computer modeling was used, in particular, the solution of differential equations and correlation analysis.Тип елементу:Документ, Інноваційні підходи до підвищення ефективності використання рослинної сировини у технології крафтових м’ясопродуктів закладів HoReCa(2025) Романюк, Олександр ОлександровичТип елементу:Документ, Розробка технології м’яких сирів з пряно-ароматичними добавками у ресторані «Fabius»(2025) Ризун, Олександр ВасильовичТип елементу:Документ, Технологічні особливості виробництва ферментованого напою на основі чаю з використанням Medusomyces giseviiдля закладів HoReCa(2025) Савчук, Олександр ОлексійовичТип елементу:Документ, Перспективи розвитку крафтового підприємства на основі розроблення асортименту смажених ковбасок із додаванням хлорели(2025) Селівон, Олександр Олександрович