Перегляд за Автор "Іжевська, Діана Анатоліївна"
Зараз показуємо 1 - 11 з 11
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Використання активних методів навчання при вивченні дисциплін "Безпека життєдіяльності" та "Цивільний захист"(2015) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Іжевська, Діана АнатоліївнаАктивні методи навчання створюють атмосферу пошуку, особисті прийняття рішень, підвищують і розвивають процес навчання, загострюють інтерес до сприймання навчального матеріалу. Active teaching methods create an atmosphere of search, personal decision-making, enhance and develop the learning process, and exacerbate the interest in the perception of learning material.Документ Використання харчових волокон у виробництві напівфабрикатів(2014) Іжевська, Діана Анатоліївна; Топчій, Оксана АнатоліївнаОдним із завдань наших досліджень було визначення оптимального ступеня гідратації різних видів харчових волокон, головною функціональною особливістю яких є висока вологозв’язуюча і адсорбційна здатність. Оскільки волокна мають капілярну структуру, приєднання води відбувається не тільки по поверхні, але і усередині капілярних каналів, волога рівномірно розподіляється і міцно утримується покращуючи структуру виробу. One of the goals of our research was to determine the optimal the degree of hydration of different types of fiber, the main functional feature of which is Vologozv'yazuyuchiy and high adsorption capacity. Since the fibers have a capillary structure, joining water is not only on the surface but also inside the capillary channels uniformly moist distributed and well kept improving product structure.Документ Дослідження структурно - механічних характеристик напівфабрикатів(2014) Пасічний, Василь Миколайович; Топчій, Оксана Анатоліївна; Іжевська, Діана Анатоліївна; Гримайло, Ірина ОлегівнаСтворення якісних продуктів харчування пов'язано з необхідністю нагромадження бази даних про фізіологічні особливості харчування різних вікових груп, а також про хімічний склад, фізичні властивості, харчову, біологічну й енергетичну цінності, медико-біологічні показники, санітарно-гігієнічні норми безпеки й інші характеристики сировини, напівфабрикатів і кінцевих продуктів. Creating quality food due to the necessity of accumulation of a database of physiological feeding habits of different age groups, as well as the chemical composition, physical properties, nutritional, biological and energy values, biomedical indicators, health safety standards and other specifications of raw materials , semi-finished and finished products.Документ Ковбаси ліверні (Патент на корисну модель №91972)(2014) Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Коваленко, Микола Олександрович; Гримайло, Ірина Олегівна; Іжевська, Діана АнатоліївнаКовбаси ліверні, що містять субпродукти пташині варені, свинину жирну бланшовану, шкірку свинячу, цибулю ріпчасту свіжу, суміш спецій, сіль харчову, які відрізняються тим, що додатково містять легені варені, горіхи грецькі подрібнені, баклажани бланшовані, у наступному співвідношенні компонентів, %: субпродукти пташині варені 33,6-39,3 свинина жирна бланшована 20-30 шкірка свиняча варена 6-10 цибуля ріпчаста свіжа 1,5-2,5 легені варені 13-17 горіхи грецькі подрібнені 3-5 баклажани бланшовані 6-9 сіль харчова 1,8-2,2 суміш спецій 1,1-2. Liver sausages containing offal bird boiled, blanched pork fat, pork rind, fresh onion, spice mix, salt, characterized in further comprising a light cooked, chopped walnuts, blanched eggplant in the following component ratio,% offal cooked bird 33,6-39,3 blanched pork fat 20-30 Cooked pork rind 6-10 fresh onions 1.5-2.5 lungs boiled 13-17 chopped walnuts 3-5 blanched eggplant 6-9 salt 1.8-2.2 1,1-2 spice mix.Документ Комбінований м’ясний продукт з грибами бланшованими (Патент на корисну модель № 100161)(2015) Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Кузьмич, Анатолій Миколайович; Гримайло, Ірина Олегівна; Іжевська, Діана АнатоліївнаКорисна модель належить до м'ясної промисловості, а саме до приготування комбінованого м'ясного продукту з грибами бланшованими. В основу корисної моделі поставлена задача - розроблення рецептури для приготування комбінованого м'ясного продукту з використанням грибної сировини для підвищення органолептичних властивостей продукту і збагачення його вітамінами. The utility model belongs to the meat industry, namely to the preparation of a combined meat product with blanched mushrooms. The basis of the utility model is the task - to develop a recipe for the preparation of a combined meat product using mushroom raw materials to improve the organoleptic properties of the product and enrich it with vitamins.Документ Консерви других страв з грибами бланшованими (Патент на корисну модель № 82952)(2013) Гончаров, Георгій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Страшинський, Ігор Мирославович; Іжевська, Діана АнатоліївнаВ основу корисної моделі поставлена задача - розроблення рецептури консервів других страв з грибами бланшованими з використанням грибної сировини для збагачення продуктів харчовими волокнами, вітамінами, калієм, фосфором і залізом, цінними і необхідними організму, також міддю, йодом, марганцем - мікроелементами, дуже важливими для обміну речовин. The basis of the utility model given the task - developing recipes main dishes with canned mushrooms blanched using mushroom raw materials for fortification of dietary fiber, vitamins, potassium, phosphorus and iron, valuable and necessary body as copper, iodine, manganese - trace elements, it is important to metabolism.Документ Консерви других страв з овочевими добавками (Патент на винахід № 104379)(2013) Гончаров, Георгій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Страшинський, Ігор Мирославович; Іжевська, Діана АнатоліївнаРозроблено консерви других страв з овочевими добавками, які містять м'ясну сировину, цибулю ріпчасту, олію або жир для обсмажування, томатну пасту 30 %-ву, часник, борошно пшеничне, сіль кухонну, перець чорний мелений, кріп, воду, які відрізняються тим, що додатково містять моркву, гарбуз, корінь селери. Have been developed canned food of second dishes with vegetable supplements that contain raw meat materials, onion, butter or oil for frying, tomato paste of 30%, garlic, wheat flour, salt, ground black pepper, dill, water, wherein additionally include carrots, pumpkin, celery.Документ Консерви других страв з овочевими добавками (Патент на корисну модель № 80727)(2013) Гончаров, Георгій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Страшинський, Ігор Мирославович; Іжевська, Діана АнатоліївнаКонсерви містять м’ясну сировину, спеції, олію, томатну пасту та додатково моркву, гарбуз, корінь селери. Preserve containing raw meat, spices, vegetable oil, tomato paste and additionally carrots, pumpkin, celery.Документ Сирокопчені ковбаси(2014) Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Коваленко, Микола Олександрович; Іжевська, Діана Анатоліївна; Гримайло, Ірина ОлегівнаСирокопчені ковбаси містять яловичину першого ґатунку, свинину напівжирну, свинну грудинку,нітрит натрію, сіль, цукор, композиційну добавку. Крім цього, вони додатково містятьбланшовану моркву, бланшований гарбуз, корінь селери у наступному співвідношеннікомпонентів, %: яловичина першого ґатунку 39-42 свинина напівжирна 24-32 свинна грудинка 10-16 нітрит натрію 0,01-0,07 бланшований гарбуз 4,0-6,0 бланшована морква 3,0-7,0 сіль 1,0-4,0 цукор 1,0-2,0 композиційна добавка 0,09-1,5 корінь селери 1,0-3,0. Summer sausages containing beef first grade, pork bold, pork bacon, sodium nitrite, salt, sugar, composite additive. In addition, they additionally contain blanched carrots, blanched squash, celery root in the following component ratio,% beef first grade 39-42 Pork Clarendon 24-32 pork brisket 10-16 sodium nitrite 0,01-0,07 blanched pumpkin 4,0-6,0 blanched carrots 3,0-7,0 salt 1,0-4,0 sugar 1.0-2.0 Composite additive 0,09-1,5 celery 1,0-3,0.Документ Технологія виготовлення реструктурованих шинок збагачених протеїном(2015) Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Грек, Олена Вікторівна; Донець, Олександр Петрович; Іжевська, Діана АнатоліївнаЗбільшення потреби в білкових продуктах і необхідність забезпечення раціонального харчування населення України привели до виникнення і швидкого розвитку якісно нових напрямків у виробництві м'ясних продуктів, на основі значних потенційних ресурсів харчового білка, що не використовується взагалі або використовується нераціонально в умовах жорсткої економії високоцінних тваринних білків. На підставі вище викладеного була сформульована мета роботи - вивчити можливість використання тваринних білків у вирішенні проблеми білкового дефіциту і регулювання амінокислотного складу реструктурованих шинок зі свинини PSE з виходом понад 140 % з використанням білково-жирової емульсії (БЖЕ). Об'єктом досліджень була технологія реструктурованих шинок з виходом понад 140 %, виготовлених зі свинини PSE, і білково-жирова емульсія, отримана з композиції тваринних білків, пташиного та баранячого жирів та води. Increasing demand for protein products and the need to ensure the rational nutrition Ukraine led to the emergence and rapid development of new directions in meat products, on the basis of significant potential resources of dietary protein that is not used at all or used inefficiently in terms of austerity valuable animal protein . Based on the above stated objective of the work was formulated - to explore the use of animal protein in solving the problem of protein deficiency and regulation of amino acid composition of restructured pork ham PSE with access to more than 140% using protein-fat emulsion (BZHE). The object of the research was restructured hams technology with the release of more than 140% made from pork PSE, and protein-fat emulsion compositions derived from animal proteins, poultry and lamb fat and water.Документ Хіміко-технологічні характеристики м'яса перепелів та перспективи його промислового використання(2014) Шевченко, Тетяна Петрівна; Пасічний, Василь Миколайович; Хайдер, Аль-Хашимі; Іжевська, Діана АнатоліївнаВ останні роки одним з перспективних напрямків птахівництва, який розвивається у фермерських господарствах є розведення перепелів для отримання як м'яса так і яєчних продуктів. In recent years, one of the most promising areas of poultry, which is developed on farms are breeding quail to get as meat and egg products.