Перегляд за Автор "Беседа, Сергій Дмитрович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 48
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Визначення раціональних конструктивних та експлуатаційних характеристик обладнання для транспортування нехарчової м'ясної сировини(2006) Беседа, Сергій Дмитрович; Штефан, Євгеній Васильович; Таран, Віталій МихайловичДля харчової промисловості найдосконалішими слід вважати технологічні лінії закритого виконання. В них сировина, напівфабрикати, складові компоненти виробництва, які часто шкідливо впливають на навколишнє середовище, розміщуються в закритому обладнанні. For the food industry should be considered most advanced production lines closed execution. In these materials, intermediates, components of production, which are often harmful impact on the environment, are placed in an enclosed equipment.Документ Використання інформаційних технологій проектування для визначення параметрів транспортування нехарчової м'ясної сировини(2007) Беседа, Сергій Дмитрович; Штефан, Євгеній Васильович; Таран, Віталій МихайловичУ межах інформаційної технології проектування машин і апаратів харчових виробництв розроблено схему визначення впливу конструктивних параметрів дифузора пристрою, що нагнітає нехарчову м’ясну сировину до транспортного трубопроводу, на закономірності руху м’ясо-кісткової суміші. Within information technology design of machines and devices for food industry developed a scheme to study the influence of structural parameters diffuser device that blows nonfood raw meat to the transport pipeline on the movement of meat and bone mixtures.Документ Дослідження гідродинаміки реакційної маси у реакторі-змішувачі(2024) Доломакін, Юрій Юрійович; Беседа, Сергій Дмитрович; Бабанова, Олена Ігорівна; Породько, Петро ВікторовичУ проєктуванні фармацевтичних, біотехнологічних і хімічних виробництв ва- жливе значення має апаратурне оформлення технологічних процесів. Обладнання має багато спільного з обладнанням галузей хімічної та харчової промисловості. Реактори-змішувачі встановлюють на різних технологічних етапах вироб- ництва, оскільки процес перемішування відіграє важливу роль у виробництві. Перемішування робить більш ефективними процеси розчинення речовин, процеси теплообміну, масообміну, прискорює перебіг реакцій, робить більш ефективними процеси біосинтезу. При розрахунку хімічних реакторів визначаються необхідні для досягнення заданої продуктивності обʼєм, швидкість потоку, поверхня теплообміну, гід- равлічний опір, швидкість заміни каталізатора, конструктивні параметри, ре- жими роботи. При отриманні неоднорідних систем ефективність перемішування можна характеризувати рівномірністю розподілу дисперсної фази в дисперсійному се- редовищі, а при отриманні однорідних систем — рівномірністю розподілу роз- чинених речовин у розчині. Для інтенсифікації хімічних, теплових і дифузійних процесів у гетерогенних системах створюються умови для підводу речовини в зону реакції, до межі поділу фаз чи до поверхні теплообміну. У статті досліджено гідродинамічні характеристики субстанції, що пере- мішується, за допомогою програмного комплексу CAE. Програма використовує кінцево-елементні розрахунки та дає змогу моделювати фізичний процес, який описується диференційними рівняннями. Розвʼязання задачі базується на чисель- ному розвʼязанні рівнянь у частинних похідних методом скінченних елементів. Розглядається процес перемішування твердих активних фармацевтичних ін- гредієнтів та ексципієнтів у рідкому дисперсійному середовищі, зокрема масі, якою виступає твердий жир, що стає рідким при підводі тепла крізь стінки конструкції.Документ Дослідження з метою вдосконалення камери для теплового оброблення ковбасних виробів(2017) Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена Ігорівна; Беседа, Сергій Дмитрович; Шевченко, Андрій ОлександровичУ статті наведено результати експериментальних досліджень полів швидкості і температури в термокамері з пульсуючою подачею теплоносія для оброблення ковбасних виробів. На основі аналізу отриманих даних встановлено найбільш ефективну форму подачі димоповітряної суміші. Показано перспективність локального підходу для розробки заходів щодо підвищення ефективності технологічного процесу. Відомо, що використовувана в камері теплового оброблення ковбасних виробів робоча суміш являє собою гетерогенну бінарну систему. Процеси теплообміну супроводжуються конденсацією пари з вологого повітря на поверхні виробів або випаровуванням рідини. The results of experimental studies of the fields of velocity and temperature in a thermocouple with a pulsating flow of heat carrier for the processing of sausage products are presented. On the basis of the obtained data, the most effective form of supply of smoke-air mixture is established. The perspective of a local approach is shown for the development of measures to improve the efficiency of the technological process. It is known that the working mixture used in the heat treatment chamber for sausage products is a heterogeneous binary system.Документ Дослідження параметрів руху м'ясної сировини в круглих трубопроводах при пневмотранспортуванні(2014) Беседа, Сергій Дмитрович; Литовченко, Ігор МиколайовичОдним із можливих варіантів транспортування м'ясопродуктів є використання трубопровідного транспорту. Цим способом за допомогою насосів транспортуються фарш, жир, кров тощо. Системи з використанням передувних баків застосовують у якості між операційного трубопровідного транспорту. Ці ємнісні пристрої періодичної дії використовують при транспортуванні рідин і шматкових продуктів, які не можуть перекачуватися насосом. Шматкові продукти транспортують без додавання води або у суміші з водою (частина води може досягати 50%). Параметри транспортування сировини залежать від тиску повітря, продуктивності компресора, довжини і конфігурації траси транспортування. One of the options is to use a meat transport pipelines. This method using pumps transported meat, fat, blood and so on. Systems using pereduvnyh tanks used in quality between operating pipelines. These capacitive devices batch used in the transportation of liquids and piecewise products which can not be pumped by the pump. Pieces of the products are transported without adding water or in a mixture of water (the water can be up to 50%). Settings transportation of raw materials depend on the air pressure, the performance of the compressor, length and configuration of the road transport.Документ Дослідження процесу очищення молока з метою удосконалення сепаратора ОЦМ-5(2015) Лебединець, Ігор; Бабанов, Ігор Геннадійович; Беседа, Сергій ДмитровичМодернізація барабану сепаратора гарантує ефективне очищення, так як в камері твердої фази завжди забезпечується ефективна очищувальна дія, оскільки у всіх критичних точках між ламелями і барабаном постійно протікає досить великий потік і, зокрема, забезпечується досить інтенсивний рух молока. Modernization drum separator ensures efficient cleaning, since the camera always provided solid phase Cleansing effective performance because all critical points between the slats and drum constantly flowing stream rather large and, in particular, is relatively heavy traffic milk.Документ Дослідження процесів пневмотранспортування нехарчової сировини на підприємствах м'ясної промисловості(1997) Казимиров, Радіель Костянтинович; Бабанов, Геннадій Кузьмич; Беседа, Сергій ДмитровичДокумент Енергетичні показники процесу передувки м’ясної сировини(2016) Беседа, Сергій Дмитрович; Литовченко, Ігор МиколайовичУ статті проаналізовано роботу передувочних баків для м’ясної сировини.Оптимальна будова й режими роботи цих пристроїв суттєво впливають на загальну ефективність виробництва та на собівартість продукції. Досліджена залежність витрат енергії, тривалості процесу передувки від кута нахилу конусної частини корпусу.Документ Енерегетичні показники процесу транспортування м’ясної сировини(2016) Беседа, Сергій Дмитрович; Литовченко, Ігор МиколайовичВикористання комп’ютерних методів моделювання технологічних процесів у харчовій промисловості дозволяє отримати важливу актуальну інформацію про протікання окремих етапів процесів. Це дає можливість модернізувати існуюче обладнання а також проектувати нові машини та апарати з високими якісними показниками.Документ Математичне моделювання поведінки нехарчової м'ясної сировини при транспортуванні по трубах(Національний університет харчових технологій, 2005) Беседа, Сергій Дмитрович; Штефан, Євгеній Васильович; Таран, Віталій МихайловичРозглянуто застосування інформаційної технології проектування обладнання для транспортування м'ясo-кісткової суміші. В основу цієї технології покладено визначення розподілу напружень у суміші, переміщення всіх частинок продукту, робочого тиску нагнітальної системи залежно від конструктивних параметрів дифузора нагнітального резервуара. Розглянуто питання практичного застосування запропонованих методологічних розробок. The work is developed to the information technology of designing (ITD) of the equipment in application to meat-bone mixes transportation. In the ITD basis the definitions of distributions of the pressure in a mix, displacements of all particles of the product, working pressure of forcing system are fixed deoending on the blower diffuser constructive parameters. The questions of practical application of the offered methological developments are considered.Документ Методичні вказівки до виконання лабораторної роботи "Підвісні шляхи підприємств м'ясної промисловості" для студентів спеціальностей 7.090221 "Обладнання харчових виробництв" та 7.091707 "Технологія м'яса і м'ясних виробів" денної та заочної форм навчань(1997) Таран, Віталій Михайлович; Беседа, Сергій ДмитровичМетою роботи є: ознайомлення з конструкціями основних типів підвісних шляхів, їх складовими частинами; вивчення методики розрахунку основних показників конвеєризованих ПШ (продуктивність, довжина, потужність двигуна приводу).Документ Моделювання параметрів руху м'ясної сировини в системах пневматичного транспорту(2012) Беседа, Сергій Дмитрович; Литовченко, Ігор МиколайовичРозглянуто використання CAЕ–технологій з метою моделювання руху м’ясної сировини в круглому трубопроводі різної конфігурації. Досліджувався вплив параметрів труб, у тому числі радіусів повороту криволінійних ділянок, на перепад тиску та зміну швидкості руху продукту. Наведені типові діаграми зміни швидкості руху продукту та розподілу тиску в трубопроводах для реальних м’ясопродуктів. The use of CAE technology for modeling the movement of raw meat in a round pipe of different configurations. The influence of parameters of pipes, including technological turning radius curved sections, the pressure drop and change the speed of the product. These changes are typical chart speed of product and the distribution of pressure in the pipelines for the real meat.Документ Модернізація кутера(2008) Костильов, А. В.; Беседа, Сергій ДмитровичДокумент Модернізація лінії комплексного перероблення кісток(1999) Семенець, В. М.; Беседа, Сергій Дмитрович; Бабанов, Геннадій КузьмичДокумент Модернізація машини для подрібнення мороженого блочного м'яса(1998) Сич, П. В.; Бабанов, Геннадій Кузьмич; Беседа, Сергій ДмитровичДокумент Монтаж, експлуатація, діагностика та ремонт обладнання м’ясопереробних підприємств(2015) Бабанов, Ігор Геннадійович; Гавва, Олександр Миколайович; Бабанова, Олена Ігорівна; Чепелюк, Олександр Миколайович; Беседа, Сергій ДмитровичУ підручнику розглянуто основні методи ведення монтажу, експлуатації, налагодження, діагностики та ремонту обладнання м'ясопереробних підприємств. Наведено основні напрями взаємодії проектних, будівельних, монтажних, контролюючих та інших організацій, методи та способи проведення монтажних, налагоджувальних та ремонтних робіт основного, допоміжного та додаткового обладнання. Розглянуто основні причини неполадок технологічного обладнання та методи їх усунення, причини зношування і корозії деталей, наведена необхідна документація під час проведення монтажу та ремонту обладнання, описані вимоги до санітарного оброблення технологічного обладнання та охорони навколишнього середовища м’ясопереробних підприємств. The textbook examines the basic methods of installation, operation, adjustment, diagnostics and repair of equipment for meat processing enterprises. The main directions of interaction of design, construction, installation, control and other organizations, methods and methods of carrying out of installation, adjustment and repair of basic, auxiliary and additional equipment are given. The main causes of process equipment faults and methods of their elimination, causes of wear and corrosion of details are considered, the necessary documentation is given during the installation and repair of equipment, requirements for sanitary processing of technological equipment and the protection of the environment of meat processing enterprises are described.Документ Монтаж, ремонт та експлуатація обладнання. Частина I. Монтаж технологічного обладнання(2010) Бабанов, Ігор Геннадійович; Таран, Віталій Михайлович; Бабанова, Олена Ігорівна; Беседа, Сергій ДмитровичМонтаж і наладка технологічного обладнання поточно-механізованих ліній і установок харчових виробництв, їх діагностика в процесі ремонту, технічне обслуговування складні та трудомісткі. Дотримання технологічних правил монтажу, налагодження, діагностування и ремонту обладнання, комунікацій конструкцій в ремонтній системі предопределяет їх ефективну та безпечну експлуатацію. Велике значення має кваліфікація і знання досконалої і прогресивної технології виробництва робіт інженерно-технічними робітниками зайнятих виконанням вказаних робіт. Installation and commissioning of process equipment currently mechanized lines plants and food production, their diagnostics in the repair, maintenance maintenance difficult and time-consuming. Compliance with technical rules of construction, installation, diagnostic and repair equipment, the repair of communications structures System predopredelyaet their effective and safe operation. Of great importance is the expertise and knowledge of perfect and progressive technology works engineering and technical workers employed execution of these works.Документ Монтаж, ремонт та експлуатація обладнання. Частина IІ. Ремонт технологічного обладнання(2011) Бабанов, Ігор Геннадійович; Таран, Віталій Михайлович; Беседа, Сергій Дмитрович; Бабанова, Олена ІгорівнаБільшість машин, механізмів і агрегатів в м’ясній промисловості працюють в складних експлуатаційних умовах (висока вологість, агресивне середовище). Зниження їх працездатності свідчить про несправності та необхідність ремонту. Комплекс організаційних та технічних заходів з нагляду, догляду та всіма видами ремонту, які проводять по раніше розробленому плану, з метою забезпечення безперебійної роботи обладнання об’єднуються системою планово-попереджувального ремонту (ППР). Використання системи ППР попереджає прогресуючий знос обладнання, забезпечує підтримку його в працездатному стані, створює необхідні умови для його ефективного використання. Most vehicles, machinery and components in the meat industry work in difficult operating conditions (high humidity, aggressive environment). Reduction of disability malfunction and need of repair. Complex organizational and technical measures of supervision, care and all types of repairs that are carried out on the previously developed plan to ensure the smooth operation of the equipment combined system planned preventive maintenance (PPR). Using outage prevents progressive deterioration of equipment, maintains it in working condition, creating the necessary conditions for its effective use.Документ Монтаж, ремонт та експлуатація обладнання. Частина IІI. Експлуатація технологічного обладнання(2012) Бабанов, Ігор Геннадійович; Таран, Віталій Михайлович; Беседа, Сергій Дмитрович; Бабанова, Олена ІгорівнаБільшість машин, механізмів і агрегатів в м’ясній промисловості працюють в складних експлуатаційних умовах (висока вологість, агресивне середовище). Зниження їх працездатності свідчить про несправності та необхідність ремонту. Комплекс організаційних та технічних заходів з нагляду, догляду та всіма видами ремонту, які проводять по раніше розробленому плану, з метою забезпечення безперебійної роботи обладнання об’єднуються системою планово-попереджувального ремонту (ППР). Використання системи ППР попереджає прогресуючий знос обладнання, забезпечує підтримку його в працездатному стані, створює необхідні умови для його ефективного використання. Most vehicles, machinery and components in the meat industry work in difficult operating conditions (high humidity, aggressive environment). Reduction of disability malfunction and need of repair. Complex organizational and technical measures of supervision, care and all types of repairs that are carried out on the previously developed plan to ensure the smooth operation of the equipment combined system planned preventive maintenance (PPR). Using outage prevents progressive deterioration of equipment, maintains it in working condition, creating the necessary conditions for its effective use.Документ Обґрунтування раціональних режимів роботи хлібопекарських печей(2012) Ковальов, Олександр Володимирович; Беседа, Сергій ДмитровичПроведені дослідження роботи печей з рециркуляцією продуктів згоряння – найбільш розповсюдженого типу хлібопекарських печей, при перемінних режимах роботи. У цих печах підвищення продуктивності призводить до збільшення температури відпрацьованих газів, зниження – до зменшення температури відпрацьованих газів. Studies of the oven with recirculation of combustion products - the most common type of bakery ovens with variable modes. These furnaces productivity increases flue gas temperature, lower - to reduce the flue gas temperature.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »