Перегляд за Автор "Гержикова, Вікторія Григорівна"
Зараз показуємо 1 - 13 з 13
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Білкові фракції препаратів желатину(2007) Чурсіна, Ольга Олексіївна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Зінкевич, Е. Л.; Бабич, Ірина МихайлівнаНаведено результати електрофоретичного дослідження білкових фракцій різних препаратів желатину, казеїну, яєчного альбуміну і рибного клею. Встановлено, що препарати желатину, які випускають у рідкому виді, відрізняються більш високим ступенем гідролізу і вмістом тільки низькомолекулярних білків з молекулярною масою 10000-17000 Да. У складі повітряно-сухих препаратів переважають високомолекулярні білки, поряд з якими присутні фракції низько- і середньомолекулярних білків. Аналогічний розподіл білків по молекулярних масах характерний також для казеїну, рибного клею і яєчного альбуміну. The results of electrophoresis evaluation of protein fractions of different preparations (gelatin, egg albumin etc) have been presented. It has been shown that liquid gelatin preparations are more responsible to hydrolyze and contain mostly low weight proteins with molecular weight from 10000 to 17000. Although high weight proteins are dominated in dry protein preparations, there are also medium and low weight fractions as well. The same proportions of protein fractions in egg albumin and fish glue is normal. A method for treatment of wine materials with liquid gelatin preparations has been tested under industrial conditions. Principal criteria which characterize properties of liquid gelatin preparations have been determined: color, odor, taste, the proportion (by weight) of dry matter, the proportion (by weight) of ash, the dynamic viscosity, pH, the protein fraction molecular weight, the tannin-precipitating ability, the ability to bind of pyrogallic hydroxyl groups and the proportion (by weight) of proline.Документ Біохімічні особливості винограду білих сортів для виробництва хересних виноматеріалів(2012) Червяк, С. М.; Гержикова, Вікторія Григорівна; Бабич, Ірина МихайлівнаОдним із шляхів зниження матеріальних затрат при виробництві вино продукціі є використання винограду сортів нової селекції. Впровадження нових сортів винограду для виробництва хересних виноматеріалів обумовлює необхідність їх вивчення і передбачає порівняльну оцінку з традиційними сортами. One way to reduce material costs in the production of wine grape production is the use of new varieties breeding. The introduction of new varieties of grapes for wine production heresnyh necessitates their study and provides a comparative assessment of traditional varieties.Документ Використання нових оклеювальних метеріалів при обробленні червоних столових вин(2004) Бабич, Ірина Михайлівна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Домарецький, Віталій АфанасійовичДокумент Використання препаратів рідких желатинів у вітчизняному виноробстві(2007) Бабич, Ірина Михайлівна; Чурсіна, Ольга Олексіївна; Гержикова, Вікторія ГригорівнаДокумент Використання ферментних препаратів(2006) Білько, Марина Володимирівна; Гержикова, Вікторія ГригорівнаПроведено дослідження впливу ферментних препаратів на аромат і дегустаційний бал столових виноматеріалів Аліготе, Шардоне, Ркацителі, Фетяска і Каберне-Совіньйон.Документ До питання оцінки окисленності білих столових виноматеріалів(2008) Гержикова, Вікторія Григорівна; Ткаченко, Олена; Погорєлов, Дмитро Юрійович; Білько, Марина ВолодимирівнаВ умовах гострої конкуренції і боротьби за ринки збуту актуальною проблемою виноробної галузі України є виробництво рентабельної конкурентоспроможної продукції високої якості і тривалого терміну гарантійного зберігання. Одним із істотних недоліків вітчизняних виноматеріалів і вин є їх зайва окисленність. Реакції, що приводять до окисленності виноматеріалів і вин можуть протікати як у сфері летючих, так і нелетючих компонентів. In the highly competitive and fight for markets urgent problem of the wine industry in Ukraine is cost-effective production of competitive products of high quality and guarantee long term storage. One of the major drawbacks of domestic wine and wines is their excessive okyslennist. The reactions that lead to okyslennosti wine and wine can occur both in volatile and nonvolatile componentsДокумент Дослідження фізико-хімічних характеристик виноградних вин, розбавлених водою(2008) Гержикова, Вікторія Григорівна; Анікіна, Надія Станіславівна; Жилякова, Тетяна; Білько, Марина ВолодимирівнаОстаннім часом на ринок України поступають зразки вино продукції, які є винними сурогатами з додаванням води, штучних барвників, органічних кислот, підсолоджувачів. Вино є багатокомпонентною водною біологічною системою, в якій розчинені органічні й мінеральні сполуки. До фізико-хімічних характеристик, що визначають стан даної системи, відносяться такі показники, як буферна ємкість, в’язкість, електропровідність, діелектрична проникність. Recently, the market of Ukraine entering the samples of wine products that are guilty of adding water substitutes, artificial dyes, organic acids, sweeteners. Wine is a multicomponent aqueous biological system, which dissolved organic and mineral compounds. By physico-chemical characteristics that determine the state of the system include indicators such as buffer capacity, viscosity, conductivity, permittivity.Документ Молекулярно-масовий розподіл білкових фракцій препаратів желатину(2007) Чурсіна, Ольга Олексіївна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Зінкевич, Е. Л.; Бабич, Ірина МихайлівнаПроведені електрофоретичні дослідження показали істотні розбіжності молекулярного складу білкових фракцій препаратів, що відрізняються між собою формою. Встановлено, що препарати желатину, які випускають у рідкому виді, характеризуються більш високим ступенем гідролізу і вмістом тільки низькомолекулярних білків.Conducted electrophoretic studies showed significant differences molecular composition of protein fractions drugs differ form. Found that preparations of gelatin, which is produced in liquid form, characterized by a higher degree of hydrolysis and containing only low molecular weight proteins.Документ Препарати желатину у виноробстві, комерційні характеристики(2004) Чурсіна, Ольга Олексіївна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Балаєва, А. М.; Бабич, Ірина МихайлівнаНаведено характеристики нових препаратів желатину, які використовуються у виноробстві і зроблено висновок, що всі пропонуємі препарати желатину високої якості та чистоти, володіють гарними технологічними властивостями, високою таніноосаджуючою здатністю, яка обумовлює зниження концентрації полімерних флавоноїдів та підвищення стійкості вина до зворотних колоїдних та поліфенольних помутнінь.Документ Пролін у препаратах желатину(2007) Чурсіна, Ольга Олексіївна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Владімірова, Л. Г.; Бабич, Ірина МихайлівнаМетою роботи було визначення масової концентрації проліну в препаратах желатину, представлених у різних формах і різному ступені гідролізу.Документ Розроблення тесту на окиснювальне покоричневіння столових і шампанських виноматеріалів(2003) Кошеленко, Олена; Гречко, Ніна Яківна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Толстенко, Дмитро ПетровичДокумент Стабілізація, як один з напрямків розвитку технології виноробства(2005) Бабич, Ірина Михайлівна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Домарецький, Віталій АфанасійовичДокумент Шляхи збільшення вмісту терпенових сполук у винах, як справжніх носіїв аромату винограду(1998) Білько, Марина Володимирівна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Михайлевська, Т. В.Досліджено сухі вина з сортів винограду Рислінг та Ркацителі з використанням ферментного препарату NOVOFERM 12. Доведено позитивний вплив ферментного препарату на вихід сусла та дегустаційну характеристику столових сухих вин.