Перегляд за Автор "Глоба, Олександр Вікторович"
Зараз показуємо 1 - 10 з 10
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Втрати тиску в процесі випаровування плівок яблучного соку(2004) Глоба, Олександр Вікторович; Прядко, Микола Олексійович; Глоба, В. З.; Форсюк, Андрій ВасильовичНаведено результати експериментальних досліджень втрат тиску в процесі випаровування низхідних плівок яблучного соку у вертикальній трубі. Необхідність досліджень викликана потре¬бами розроблення і проектування випарної установки яблучного соку на Чернівецькому ОЖК. Отримані результати доповнюють науково-технічну базу створення випарних установок фруктових соків. The results of experimental research of pressure loss with apple juice's coating that flow down and vaporize in the vertical pipe is proposed. A necessity of research was caused requirements of designing and projection of the apple juice's evaporation plant on the Chernyvetsky Oil Fat Plant. The obtained results complete a sciense base of evaporation plant of the fruit juice creating.Документ Плівкові течії в трубах випарних апаратів яблучного соку(2015) Прядко, Микола Олексійович; Глоба, Олександр Вікторович; Форсюк, Андрій Васильович; Глоба, В. З.У статті наведено результати досліджень низхідних плівкових течій яблучного соку в умовах його концентрування в сучасних випарнних апаратах. Показано особливості структури і фізичної моделі низхідних течій, що проявляються з підвищенням концентрації соку. Отримані результати доповнюють науково-технічну базу створення тепло. The results of studies into the downstream film flows of apple juice during its concentration in modern evaporators are presented. It is shown that as the apple juice is getting more concentrated, the structure and physical models of film flows change. The data oftained may by added to the theoretical bases for the modern designing practice of thermal technological plants.Документ Реконструкція випарної установки яблучного соку(2004) Глоба, Олександр Вікторович; Форсюк, Андрій ВасильовичНаведено опис проведеної реконструкції випарної установки яблучного соку встановленої на Чернівецькому ОЖК, після якої вона введена в промислову експлуатацію. Наваедено технічна характеристика і технологічні режими роботи випарної установки після проведення реконструкції. The description of the reconstruction of apple juice evaporation unit installed in Chernivtsi OZHK, after which it was put into commercial operation. Submitted technical characteristics and technological modes after reconstruction.Документ Тепловіддача в процесі концентрування низхідних плівок яблучного соку у вертикальних трубах(2005) Глоба, Олександр Вікторович; Прядко, Микола Олексійович; Глоба, В. З.; Форсюк, Андрій ВасильовичНаведено результати експериментальних досліджень тепловіддачі в процесах випаровування та кипіння низхідних плівок яблучного соку у вертикальній трубі. Необхідність досліджень зумовлена потребами розроблення і проектування установок для концентрування яблучного соку. Отримано дані щодо закономірностей тепловіддачі, які потрібні для науково обгрунтованого створення випарних установок фруктових соків. The results of experimental studies into the heat transfer in the processes of evaporation and boiling of falling apple juice films in a vertical pipe. The study is determined by the necessity in desing and development of evaporators for apple juice concentration. The data on the heat transfer mechanism obtained in this study will be used in the scientifically proven designing of fruit juice concentrators.Документ Тепловіддача при випаровувальному концентруванні розчинів у вертикальних низхідних кільцевих потоках(2018) Петренко, Валентин Петрович; Прядко, Микола Олексійович; Рябчук, Олександр Миколайович; Глоба, Олександр ВікторовичУ статті наведено результати моделювання теплообміну в догрітих до температури насичення плівках розчинів, що рухаються по вертикальній поверхні труб як у режимі випаровування з міжфазної поверхні, так і поверхневого кипіння, як в умовах вільного стікання, так і за наявності швидкісного парового ядра в діапазоні зміни режимних параметрів, характерних для роботи випарних установок цукрових заводів та ВУ з концентрування фруктових соків. Фізичне моделювання виконано на експериментальному стенді з незалежним формуванням в кип’ятильному каналі витрат фаз і теплового потоку, а також на установках, що моделюють реальні умови концентрування розчинів у плівкових випарних апаратах. Як модельні рідини використані: вода, цукрові розчини, концентрацією до 72%, яблучний сік, концентрацією до 70%. Об’ємна щільність зрошення змінювалась від 0,05 10-3 до 0,6 10-3 м2/с, швидкість пари — до 40 м/с, розрідження — до 0,85 бар, тепловий потік — до 60 кВт/м2. Геометрія експериментальних каналів охоплює діапазон довжин від 1,8 до 9 м, діаметрів — від 20 до 32 мм. Аналіз отриманих даних, а також даних інших авторів дав змогу виявити вплив на тепловіддачу до плівок і режимних параметрів, і геометричних характеристик труб, а також сформулювати умови переходу до поверхневого кипіння. Критерієм переходу до поверхневого кипіння на теплообмінній поверхні з певним розміром мікротріщин в умовах гравітаційного стікання із супутним рухом парового ядра прийнята величина мінімально допустимого перегріву стінки, за якого розвиваються парові бульбашки, розрахованого на основі співвідношень Лапласа та Клапейрона-Клаузіуса. Виявлено особливості впливу швидкості пари на корисний температурний напір між стінкою труби та плівкою концентрованого розчину. Розраховано співвідношення для коригування корисного температурного напору, розрахунку теплового потоку до кільцевих низхідних парорідинних потоків розчинів, а також узагальнюючі співвідношення для інженерних розрахунків коефіцієнтів тепловіддачі в трубах вертикальних плівкових випарних апаратів. Наведено результати розрахунків за отриманими співвідношеннями розподілу теплового потоку по висоті довгих кип’ятильних труб та зроблено порівняння результатів розрахунку з експериментальними даними для води та яблучних сиропів. The results of modeling heat transfer in liquid films of solutions heated to the saturation temperatures, flowing down over vertical cylindrical surfaces are presented. The experiments deal with the films evaporating from the interphase surface and in the regime of surface nucleate boiling. The films are studied in a regime of free falling and in the presence of co-current steam core. The range of regime parameters covered in the experimentation is characteristic for the working parameters of film evaporators of sugar industry and concentration of fruit juices. Experimental stand allowed an independent phase injection which enabled creation of any possible wavy structure on the falling film surface as well as formation of films with a wide range of film thickness. As modelling solutions are used: water, sugar solutions concentration up to 72%, apple juice concentration up to 70%. The volumetric liquid flux changed from 0,05 10-3 up to 0,6 10-3 m2/s, speed pair — up to 40 km/s, underpressure — up to 0,85 bar, a thermal stream — up to 60 kVt/m2. The geometry of experimental channels covers a range of lengths from 1,8 up to 9 m, diameters — from 20 up to 32 mm. The analysis of data obtained by the authors along with those available in the literature allowed to formulate principal factors affecting mechanism of heat transfer to liquid films in the both patterns of evaporation, formulate the conditions of transition to surface nucleate boiling which occur in pipes of different diameters. The criterion for the transition to surface boiling on a heat exchange surface with a certain size of microcracks in conditions of gravitational flow with a co-current steam flow is the value of the minimal allowable wall overheating at which vapor bubbles develop, calculated on the basis of the Laplace and Clapeyron-Clausius relationships. The peculiarities of the influence of the steam velocity on the useful temperature pressure between the pipe wall and the film of the concentrated solution are revealed, the relationships for the correction of the useful temperature pressure and the calculation of the heat flux to annular down-flowing liquid films of solutions are presented. The results of calculations for the obtained ratios of the distribution of heat flux over the height of long boiling pipes and the comparison of the calculation results with the experimental data for water and apple syrups are presented.Документ Тепловіддача при випаровуванні плівок яблучного соку(2003) Глоба, Олександр Вікторович; Прядко, Микола Олексійович; Глоба, В. З.; Форсюк, Андрій ВасильовичЗа результатами проведеного експериментального дослідження, умови якого описано в статті, запропонована емпірична залежність для визначення коефіцієнта тепловіддачі при випаровуванні гравітаційно-стікаючої плівки яблучного соку у вертикальній трубі. Запропонована залежність охоплює зону високих концентрацій соку та низького тиску вторинної пари. The results of the pilot study, the terms of which are described in the paper, the proposed empirical relationship for determining the heat transfer coefficient during evaporation gravity-hanging films apple juice in a vertical pipe. The proposed area covers the dependence of high concentrations of juice and low pressure secondary steam.Документ Теплогідродинамічні процеси у плівкових випарних апаратах яблучного соку(2011) Глоба, Олександр ВікторовичДисертація присвячена дослідженню теплогідродинамічних процесів при концентруванні яблучного соку методом випаровування з нього води. Отримані результати вирішують важливу проблему створення випарних установок фруктових соків. The results, which we receive, solve the important problem of the evaporating plant fruit juices creation. The analysis of evaporating heat transfer technology and research to the pellicles of liquid from descending two-phase flows, experimental investigation of heat transfer and pressure losses during evaporation from the free surface and descending pellicle boiling apple juice in a vertical pipe and pellicle flows of apple juice on a vertical plate.Документ Теплообмін в плівках яблучного соку(2009) Глоба, Олександр Вікторович; Прядко, Микола Олексійович; Глоба, В. З.; Форсюк, Андрій ВасильовичНаведено результати аналізу теплоперенесення в пристінному шарі рідини плівкових течій в процесах випаровування та кипіння низхідних плівок яблучного соку в вертикальній трубі. Необхідність досліджень викликана потребами розроблення науково обґрунтованої методики проектування випарних установок для концентрування яблучного соку. Отримані результати доповнюють результати раніше виконаних наукових досліджень. The results of the analytical studies into the boundary layer heat transfer in the falling films of apple juice at the process of evaporation have been presented. The necessity of such studies is determined by the demand in the formulation of a scientifically proved method of industrial apple juice evaporative concentrators design. The obtained results supplement the results of earlier studies.Документ Теплоперенесення в плівках яблучного соку(2005) Глоба, Олександр Вікторович; Прядко, Микола Олексійович; Глоба, В. З.; Форсюк, Андрій ВасильовичНаведено результати досліджень взаємозв’язку плівкових течій і тепловіддачі під час випаровування та кипіння низхідних плівок яблучного соку у вертикальній трубі в діапазоні режимних параметрів і концентрацій соку, для яких наявні результати дослідження досить обмежені й суперечливі. Одержані дані потрібні для уточнення науково-обгрунтованих підходів до створення випарних установок фруктових соків. Results of investigations of the relationship film flows and heat transfer during evaporation and boiling downstream films apple juice in a vertical tube in the range of regime parameters and concentrations for which the available research results are limited and contradictory data obtained are needed to clarify the evidence-based approaches to the creation of evaporators fruity juices.Документ Термічний опір у пристінному шарі низхідних плівок високов'язких рідин(2014) Прядко, Микола Олексійович; Глоба, Олександр Вікторович; Форсюк, Андрій Васильович; Глоба, В. З.У статті обґрунтовано гіпотезу високоефективного теплоперенесення в плівках густого яблучного соку. Визначено умови і методику проведення дослідження. Здійснено порівняння отриманих експериментальних даних з даними інших авторів і проаналізовано причини розбіжності. Результати дослідження теплогідродинамічних процесів, зокрема в пристінному шарі, при нагріванні високов 'язкої рідини та при її концентруванні, коли рідина стікає у вигляді плівки по внутрішній поверхні вертикальних труб, дали змогу виявити особливості механізмів теплоперенесення. Визначено вплив на термічний опір тепловіддачі геометричних та режимних параметрів і теплофізичних властивостей робочої рідини. Проаналізовано особливості фізичної моделі і механізмів теплоперенесення в пристінному шарі рідини, які визначають його термічний опір. Отримані результати доповнюють науковотехнічну базу створення теплотехнологічних установок. A hypothesis of highly effective heattransfer in the down falling apple juice films and its substantiations have been studied thoroughly. The experimental conditions and methods of experimentation as well as data processing methodology are presented and discussed. The obtained experimental results were compared with the data available in literature; the sources of discrepancies were analyzed. The results of thermo-hydrodynamic processes, in particulars within the boundary level, during the heating of the viscous falling down the inner vertical tubular surface films allowed to highlight the specifics of heat transfer. The influence of sur-face geometry, regime parameters and physical properties of working liquid were determined. The particulars of the physical model and transport mechanisms within the boundary layers of liquid, which determine its thermal resistance, are presented. The obtained results may add to the theoreti-cal bases for modern designing practice of thermal techno- logical plants.