Перегляд за Автор "Гуралевич, Анна Ярославівна"
Зараз показуємо 1 - 11 з 11
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ М’ясо мускусної качки в технології м’ясопродуктів(2021) Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Гуралевич, Анна ЯрославівнаПріоритетним напрямом діяльності м’ясопереробних підприємств є виробництво економічно доступних виробів, стабільної та високої якості, що здатні задовольнити невисоку купівельну спроможність населення України. Комбіновані продукти харчування останнім часом стали одним з нових напрямків досліджень в галузі харчових технологій. За функціонально-технологічними показниками, хімічним складом і біологічною цінністю м'ясо водоплавної птиці є перспективною сировиною для повноцінної заміни свинини і яловичини в технології м'ясопродуктів. The priority of meat processing enterprises is the production of economically available products of stable and high quality that can meet the low purchasing power of the population of Ukraine. Combined foods have recently become one of the new areas of research in the field of food technology. According to functional and technological indicators, chemical composition and biological value of waterfowl meat is a promising raw material for a full-fledged replacement of pork and beef in the technology of meat products.Документ М’ясо-рослинні консерви (Патент на корисну модель № 139231)(2019) Гащук, Олександра Ізидорівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Пащенко, Максим Олександрович; Гуралевич, Анна ЯрославівнаОсновною задачею корисної моделі є створення композиції для виробництва м'ясо- рослинних консервів, з підвищеною біологічною та харчовою цінністю продукції, збагачення виробів макро- та мікроелементами, вітамінами, розширення їх асортименту, а також зменшення собівартості. М'ясо-рослинні консерви включають м'ясо куряче, сіль кухонну, перець чорний мелений, згідно з корисною моделлю, додатково містять шкірку курячу, сочевицю гідратовану і бланшовану, цибулю ріпчасту свіжу та бульйон. The main task of the utility model is to create a composition for the production of canned meat and vegetables, with increased biological and nutritional value of products, enrichment of products with macro-and micronutrients, vitamins, expanding their range and reducing costs. Canned meat and vegetables include chicken, table salt, ground black pepper, according to the utility model, additionally contain chicken skin, hydrated and blanched lentils, fresh onions and broth.Документ М'ясо-рослинні консерви для спеціального харчування (Патент на корисну модель № 139233)(2019) Гащук, Олександра Ізидорівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Морозов, Вадим Юрійович; Гуралевич, Анна ЯрославівнаВ основу корисної моделі поставлена задача - створити консерви для спеціального харчування на м'ясній та овочевій основі із зерновим компонентом, збагаченні біологічно-активними речовинами, які мають лікувально-профілактичні властивості. До складу консервів для спеціального харчування, що містять м'ясо птиці, цибулю, біомасу гриба, сіль та воду, згідно з корисною моделлю, додатково входить шкірка куряча, суміш пророщених зерен злакових культур (пшениця, овес кукурудза, ячмінь), сочевиця гідратована і бланшована, перець чорний мелений, як біомаса гриба використовується біомаса гливи Pleurotus ostreatus. The basis of the utility model is the task – to create canned food for special nutrition on a meat and vegetable basis with a grain component, enriched with biologically active substances that have therapeutic and prophylactic properties. Canned food, containing poultry, onions, mushroom biomass, salt and water, according to the utility model, additionally includes chicken skin, a mixture of germinated grains of cereals (wheat, oats, corn, barley), hydrated lentils and blanched, ground black pepper, as the biomass of the fungus used biomass of oyster mushrooms Pleurotus ostreatus.Документ Облікове, інформаційне та контрольне забезпечення процесу розрахунків з покупцями(2022) Гуралевич, Анна ЯрославівнаДокумент Проект модернізації ковбасного цеху ТОВ «Ковінько-Ковбаси» з впровадженням виробництва м’ясних снеків(2020) Гуралевич, Анна ЯрославівнаДокумент Розвиток м'ясного птахівництва як галузі тваринництва(2021) Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Гуралевич, Анна ЯрославівнаПо Україні спостерігається стрімкий розвиток галузі птахівництва, відмічено тенденцію до збільшення поголів'я птиці, обсягів виробництва м'яса птиці та виробництво яєць. Це зумовлене, насамперед, зростанням попиту з боку населення та підприємств харчової промисловості. У зв’язку з подорожчанням основних видів продукції тваринництва (свинини, яловичини), перехід населення на більш дешеві її види є цілком закономірним (курятину, індичатину, гусятину тощо), що й зумовлює розвиток галузі птахівництва в ринкових умовах та її подальше зростання. In Ukraine, there is a rapid development of the poultry industry, there is a tendency to increase poultry, poultry production and egg production. This is primarily due to the growing demand from the population and the food industry. Due to the rising cost of basic livestock products (pork, beef), the transition of the population to cheaper types is quite natural (chicken, turkey, goose, etc.), which determines the development of poultry in market conditions and its further growth.Документ Розроблення м'ясних продуктів для спеціального харчування(2020) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Грищенко, Олексій Анатолійович; Гуралевич, Анна ЯрославівнаПродукти спеціального харчування в організмі людини сприяють нормалізації кров'яного тиску, виведенню токсинів з організму і, в цілому, дозволяють біохімічним процесам проходити ефективніше. Продукти спеціального харчування характеризуються високим вмістом біологічно активних компонентів, які змінюють властивості продуктів, з метою передбачуваного впливу на різні функції організму. Метою наукової роботи є дослідження можливості використання лляних пшеничних харчових волокон у виробництві посічених напівфабрикатів спеціального призначення. Special foods in the human body help to normalize blood pressure, excrete toxins from the body and, in general, allow biochemical processes to take place more efficiently. Special food products are characterized by a high content of biologically active components that change the properties of products, in order to have a predictable effect on various body functions. The purpose of scientific work is to study the possibility of using flax wheat dietary fiber in the production of cut semi-finished products for special purposes.Документ Розширення асортименту посічених напівфабрикатів для спеціального харчування з м’яса водоплавної птиці(2022) Гуралевич, Анна ЯрославівнаДокумент Розширення асортименту фаршевих консервів з м'яса птиці(2021) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гуралевич, Анна Ярославівна; Мельник, Ірина ОлегівнаМетою наукової роботи було розроблення інноваційних рецептур фаршевих консервів з використанням структуруючих функціональних білків тваринного і рослинного походження та дослідження органолептичних показників, харчової цінності і функціонально-технологічних властивостей розроблених продуктів. У розроблених рецептурах використовували м'ясо птиці, функціональний тваринний білок СканПро Т95 і соєвий ізолят. The aim of the research was to develop innovative recipes for canned minced meat using structuring functional proteins of animal and vegetable origin and to study organoleptic parameters, nutritional value and functional and technological properties of the developed products. Poultry meat, functional animal protein ScanPro T95 and soy isolate were used in the developed recipes.Документ Сучасні напрямки удосконалення та якість посічених напівфабрикатів функціонального призначення(2021) Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Гуралевич, Анна ЯрославівнаПосічені напівфабрикати для українського споживача сьогодні є незамінними складовими щоденного раціону харчування, доступні всім квінтильним групам населення, так як виробництво цих продуктів є найбільш перспективним сектором м'ясної галузі, яке займає значну частку вітчизняного ринку м'ясних продуктів. У науковій роботі досліджені зміни органолептичних та фізико – хімічні показників посічених напівфабрикатів з використання м’яса водоплавної птиці Today, cut semi-finished products for Ukrainian consumers are indispensable components of the daily diet, available to all quintile groups, as the production of these products is the most promising sector of the meat industry, which occupies a significant share of the domestic meat market. In the scientific work the changes of organoleptic and physico - chemical parameters of the cut semi - finished products on the use of waterfowl meat are investigated.Документ Удосконалення технології реструктурованих шинок(2020) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гуралевич, Анна ЯрославівнаВиробництво реструктурованих продуктів дає можливість створювати рецептури заданого складу, так як дозволяє вносити в продукт добавки, які володіють хорошими функціонально-технологічними властивостями та високою харчовою цінністю. Розроблені шинки являють собою реструктуровану структуру, яка складається з шматочків індичатини у м'ясному фарші. The production of restructured products makes it possible to create recipes of a given composition, as it allows you to make additives in the product that have good functional and technological properties and high nutritional value. Developed hams are a restructured structure consisting of pieces of turkey in minced meat.