Перегляд за Автор "Жестерева, Наталія Анатоліївна"
Зараз показуємо 1 - 16 з 16
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Адсорбційне очищення соку столового буряку від нітрат-іонів(2012) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Мачай, Н. Ю.У статті наведено результати досліджень адсорбційного очищення соку столового буряку від нітрат-іонів природним вуглецевовмісним мінералом – шунгітом. Розглянуто динаміку змін нітрат-іонів в соку при різних умовах його оброблення. To the article the results of researches of the adsorption cleaning of juice of table beet are driven from natural mineral - shunhit. The dynamics of changes of нитрат-ионов is considered in juice at the different terms of his treatment.Документ Адсорбція важких металів із яблучного соку природними мінералами(2007) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Манк, Валерій Веніамінович; Жестерева, Наталія АнатоліївнаДосліджена і обґрунтована адсорбційна спроможність природного дисперсного мінералу палигорськіту щодо важких металів при виробництві яблучного соку. Запропоновані оптимальні технологічні параметри очищення соку від іонів міді, свинцю, кадмію, цинку, ртутіДокумент Адсорбція пектинових речовин із соку столового буряка палигорськітом(2008) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Папіжук, Л. С.Досліджена можливість використання природного дисперсного мінералf - палигорськита для адсорбції пектинових речовин з бурякового соку з метою отримання якісного концентрованого бурякового соку або соку без м'якоті. Обгрунтовано механізм адсорбції пектину палигорськитом. Підібрані оптимальні технологічні параметри адсорбційного очищення бурякового соку від пектинових речовин.сока без мякоти. The authors conducted the research as to the possibility to use natural dispersed mineral – paligorskit – for adsorption of pectic substances from beet juice in order to obtain concentrated beet juice of high quality or juice without pulp. The authors provided grounds for the mechanism of adsorption of pectine by paligorskit. The authors also selected optimal technological parameters for adsorptive refining of beet juice from pectic substances.Документ Використання палигорськіта для оброблення купажу на основі збродженого яблучного соку(2007) Матко, Світлана Василівна; Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Мельник, Зіновій ПетровичВивчено можливість і визначено оптимальні технологічні параметри використання природного дисперсійного мінералу палигорськіту в технології виробництва «Медовух» на основі збродженого яблучного соку. Встановлено, що в обробленому адсорбентом соку суттєво зменшується кількість пектинових речовин, порівняно з контролем. Цим досягається підвищення стійкості готового горілчаного продукту.Документ Вплив лазерного випромінювання на активність пивних дріжджів(2001) Жестерева, Наталія Анатоліївна; Зоткіна, Лариса Василівна; Сергєєв, С. Д.Вивчена можливість активізації пивних дріжджів за допомогою лазерного випромінювання для інтенсифікації технологічних процесів виробництва пива. Використання оброблених лазером пивних дріжджів для зброджування пивного сусла дозволяє прискорити процес бродіння пива. The possibility of activation of brewer's yeast using laser technology to intensify the process of joint production of beer was researched. The application of the brewer's yeast that was processed by laser for fermentation of wort can accelerate the process of fermentation of beer.Документ Дослідження адсорбції колоїдних речовин яблучного соку палигорськітом(2005) Матко, Світлана Василівна; Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія АнатоліївнаВивчено можливість і визначено оптимальні технологічні параметри використання природного дисперсійного мінералу палигорськіту в технології прояснення яблучного соку. Встановлено, що в обробленому соку найсуттєвіше зменшується кількість колоїдних речовин, насамперед пектинів, порівняно з контролем. Це дає підстави припустити, що саме адсорбція пектинових речовин поверхнею сорбенту сприяє проясненню соку.Документ Дослідження адсорбції пектинових речовин яблучного соку природними мінералами(2007) Матко, Світлана Василівна; Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Мельник, Зіновій ПетровичВивчено можливість і підібрано оптимальні технологічні параметри використання природних дисперсних мінералів палигорськіту та гідрослюди при виробництві проясненого яблучного соку. Встановлено, що в обробленому соку зменшується кількість пектинових речовин порівняно з контролем.Документ Обробляємо зерно і пресовані хлібопекарські дріжджі малими дозами радіації(2009) Жестерева, Наталія Анатоліївна; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Марценюк, Людмила Степанівна; Дубовий, В. К.Для експерементальної перевірки впливу малих доз радіації на функціонування і розвиток живих організмів ми дослідили опромінення зерна пшениці швидкими нейтронами. Вивчення показало, що пшениця, яку перед пророщуванням замочували у попередньо опроміненій воді, виявилася більш життєздатною за швидкістю росту і кількістю пророщених зерен, ніж просто опромінена. Найбільша інтенсивність цих процесів спостерігалася в перші дві доби. To experimentally test the effect of small doses of radiation on the functioning and development of living organisms, we investigated the irradiation of wheat by fast neutrons. The study showed that the wheat which is soaked before germination previously irradiated in water, proved to be more viable in growth rate and the number of germinated seeds than irradiation. The highest intensity of these processes was observed in the first two days.Документ Освітлення яблучного соку природним адсорбентом – палигорськітом(2004) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Манк, Валерій Веніамінович; Жестерева, Наталія АнатоліївнаВстановлена доцільність і визначені оптимальні технологічні параметри використання природного дисперсійного мінералу палигорськіта в технології освітлення яблучного соку. При цьому в обробленому соці у 5 разів зменшується кількість пектинових речовин, порівняно з контролем, що дає підстави припустити, що саме адсорбція пектинових речовин поверхнею сорбента сприяє підвищенню показника прозорості соку. Інші якісні показники соку в процесі освітлення його палигорськітом практично не змінюються.Документ Спосіб адсорбційного очищення фруктового соку (Деклараційний патент на корисну модель № 70717)(2004) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Манк, Валерій ВеніаміновичСпосіб адсорбційного очищення фруктового соку, що передбачає його обробку природним мінералом при нагріванні, який відрізняється тим, що як сорбент використовують палигорськіт в концентрації 10-20%. Method adsorption purification of fruit juice, which provides its handling of natural minerals when heated, wherein the sorbent use that as palygorskite in a concentration of 10-20%.Документ Спосіб освітлення фруктового соку (Деклараційний патент на винахід № 70641)(2004) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Манк, Валерій ВеніаміновичСпосіб освітлення фруктового соку, що передбачає його нагрівання і подальшу обробку сорбентом, який відрізняється тим, що як сорбент застосовують палигорськіт в концентрації 10-20%. A method of fruit juice clarification, comprising heating and its subsequent processing sorbent, characterized in that palygorskite is used as a sorbent in a concentration of 10-20%.Документ Спосіб очищення овочевого соку (патент на корисну модель № 65937)(2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Мельник, Зіновій Петрович; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Мочай, Наталія ЮріївнаСпосіб очищення овочевого соку від солей важких металів, нітрат-іонів, мікроорганізмів і їх спор, що передбачає очищення овочевого соку, який відрізняється тим, що очищення проводять шляхом адсорбції природним вуглецевовмісним мінералом шунгітом в кількості 3,23%...4,76% мас. При тривалості обробки соку 25-30 хвилин при постійному перемішуванні. Methods for cleaning vegetable juice from the salts of heavy metals, nitrate ions, microorganisms and their spores, which provides clean vegetable juice, which is characterized in that the treatment is carried out by adsorption of carbon containing natural mineral Shung in the amount of 3.23% ... 4.76% masses when the duration of processing juice 25-30 minutes with constant stirring.Документ Спосіб прояснення фруктового соку (Деклараційний патент на корисну модель № 16201)(2006) Матко, Світлана Василівна; Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Мельник, Зіновій ПетровичСпосіб прояснення фруктового соку, що передбачає його нагрівання і подальшу обробку природним сорбентом, який відрізняється тим, що як сорбент використовується палигорськіт в концентрації 10-20%. Method clarification of fruit juice, which provides heating and its subsequent processing natural sorbent, wherein that palygorskite as sorbent used in a concentration of 10-20%.Документ Стабілізація збродженого яблучного соку з метою уникнення вторинних колоїдних помутнінь лікеро-горілчаних виробів(2006) Малежик, Іван Федорович; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Матко, Світлана Василівна; Манк, Валерій ВеніаміновичВивчено можливість і визначено оптимальні технологічні параметри використання природного дисперсійного мінералу палигорськіту в технології виробництва «Медовух» на. основі збродженого яблучного соку. Встановлено, що в обробленому адсорбентом соку суттєво зменшується кількість пектинових речовин, порівняно з контролем. Цим досягається підвищення стійкості готового горілчаного продукту.Документ Інтенсифікація процесу абсорбції за допомогою коливань різного масштабного рівня(2002) Марценюк, Олександр Степанович; Копиленко, Анатолій Васильович; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія АнатоліївнаДосліджено інтенсифікацію процесу абсорбції за допомогою коливань різного масштабного рівня. Запропоновано класифікаційну таблицю для орієнтовного визначення масштабних і частотних характеристик коливань в абсорбційних апаратах різних типів.Документ Інтенсицікація процесів харчової технології за допомогою використання ефекту радіаційного гормезису(2004) Жестерева, Наталія Анатоліївна; Зоткіна, Лариса Василівна; Марценюк, Людмила Степанівна; Дубовий, В. К.Проаналізовано сучасні погляди на енерго-інформаційний обмін у природі. Досліджено вплив малих доз радіації на життєздатність зерен пшениці і активність хлібопекарських дріжджів. The modern views on energy informational exchange in nature were analized. The effect of low-dose radiation on the viability of wheat and activity of baker's yeast.