Перегляд за Автор "Зарічанська, Ольга Петрівна"
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Нові підходи щодо використання зернових культур(2002) Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Федоренченко, Лідія Олексіївна; Романовська, Тетяна Іванівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Зарічанська, Ольга ПетрівнаНа основі детального вивчення наукової літератури в області харчування та використання зернових культур запропоновано застосовувати пророщене зерно пшениці як компонент оздоровчих продуктів. Результати досліджень вмісту вітамінів Е і С свідчать про надзвичайну цінність зерен пшениці на початковій стадії пророщування. Запропоновано рецептури продуктів та метод їх оброблення, що гарантує збереження більшої частини вітаміну Е та якості виробу протягом 12 тижнів.Документ Пророщене зерно – перспективна сировина для виготовлення харчових продуктів(2003) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Федоренченко, Лідія Олексіївна; Романовська, Тетяна Іванівна; Зарічанська, Ольга ПетрівнаВстановлено основні показники фізіологічної повноцінності зерна ярої та озимої пшениці, які визначають його придатність для виробництва харчових продуктів на основі пророщеного зерна – енергію проростання, здатність проростання та життєздатність зародка. Виготовлено суміші на основі пророщеного зерна пшениці з добавками моркви сирої чи вареної, пюре гарбуза, обліпихи, аронії, горіха грецького, олії та ячмінно-солодового екстракту. Проаналізовано хімічний склад та вміст біологічно активних речовин отриманих зернових сумішей. The basic indexes of physiology full value are set grains of furious and winter wheat, which determine his fitness for the production of food products on the basis of proroschenogo grain, – energy of germination, ability of germination and viability of embryo. Made on the basis of a mixture of sprouted wheat with additives raw or cooked carrots, pumpkin puree, sea buckthorn, aronia, Greek walnut, oil, and barley-malt extract . Chemical composition and content is analysed biologically active matters of the got corn mixtures.Документ Склад начинки для сухих сніданків (Деклараційний патент на винахід № 39705)(2001) Ковбаса, Володимир Миколайович; Українець, Анатолій Іванович; Зарічанська, Ольга Петрівна; Федоренченко, Лідія Олексіївна; Корецька, Ірина Львівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Хмелюк, Генадій ОлександровичВинахід відноситься до харчової промисловості, а саме до харчоконцентратної промисловості. Він може бути використаний для виробництва коекструзійного картоплепродукту з лікувально-профілактичними властивостями. The invention relates to food industry, namely to food-concentrate industry. It can be used for production of co-extruded product with treatment and prophylactic properties.Документ Склад начинки для сухих сніданків (Деклараційний патент на винахід № 41211)(2001) Ковбаса, Володимир Миколайович; Українець, Анатолій Іванович; Зарічанська, Ольга Петрівна; Федоренченко, Лідія Олексіївна; Корецька, Ірина Львівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Романовська, Тетяна Іванівна; Хмелюк, Генадій ОлександровичВинахід відноситься до харчової промисловості, а саме до харчоконцентратної промисловості. Він може бути використаний для виробництва коекструзійного картоплепродукту з лікувально-профілактичними властивостями, завдяки використання пророщеного зерна пшениці. The invention relates to food industry, namely to food-concentrate industry. It can be used for production of co-extruded product with treatment and prophylactic properties due to the use of sprouted wheat grains.Документ Спосіб приготування суміші для оздоровчого харчування (Деклараційний патент на винахід № 43708 А)(2001) Федоренченко, Лідія Олексіївна; Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Романовська, Тетяна Іванівна; Потапенко, Сергій Іванович; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Зарічанська, Ольга Петрівна; Копатько, Наталія МиколаївнаВинахід відноситься до харчової промисловості. Спосіб може бути використаний при виробництві суміші для оздоровчого харчування, з використанням пророщеного зерна подрібненого до розміру 2-4 мм і плодово-овочевого компонента подрібненого до розміру 4-10 мм. The invention relates to food industry. It can be used for production mixture of health foodstuff, which contains sprouted grains with size of 2-4 mm and fruit and vegetable component with size of 4-10 mm.Документ Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів (Деклараційний патент на винахід № 43238)(2001) Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Федоренченко, Лідія Олексіївна; Романовська, Тетяна Іванівна; Зарічанська, Ольга Петрівна; Терлецька, Віта Альбертівна; Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаВинахід належить до харчової та переробної промисловості. Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів включає очищення, сортування, миття, замочування, дезінфекцію і пророщування зерна, причому, пророщування зерна проводять від прокльовування паростка до розміру корінця паростка 0,4-0,6 довжини зерна і пророщене зерно пастеризують. The invention relates to food and processing industry. A process for grain preparation for health-improving foodstuffs involves dehulling, sorting, washing, soaking, disinfection and grain couching. Grain couching is carried out beginning from sprout emergence to rootlet size of 0,4-0,6 of grain length, and sprouted grain is pasteurized.Документ Суміш для оздоровчого харчування (Деклараційний патент на винахід № 43237)(2001) Федоренченко, Лідія Олексіївна; Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Романовська, Тетяна Іванівна; Зарічанська, Ольга Петрівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Ромашко, Олена Василівна; Коротченко, Тетяна ЛеонідівнаВинахід відноситься до харчової промисловості. Він може бути використаний при виробництві суміші для оздоровчого харчування, що включає зерновий наповнювач (пророщене зерно) і плодово-овочевий компонент (каротиновмісні овочі і плоди). The invention relates to food industry. It can be used for production mixture for health food including grain filler (sprouted grains), and fruit and vegetable component (vegetable and fruit rich in carotene).