Перегляд за Автор "Купчик, Михайло Петрович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 24
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ АКТ промислових випробувань антисептику „Біодез” в процесі екстрагування цукрози з бурякової стружки(2012) Купчик, Михайло Петрович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Чорна, Тетяна МиколаївнаПриведено результати технологічних досліджень роботи Іванопільського цукрового заводу з використанням в якості антисептику препарату „Біодез” в порівнянні з використанням формаліну. На підставі наведених переваг комісія рекомендує антисептичнтй препарат „Біодез” для використання в процесі екстрагування цукрози з бурякової стружки. Також наведено розрахунок економічної ефективності апробованого способу. Researches of the results over of technological work of Ivanopolskiy of sugar-house are brought with using as an antiseptic of preparation "Biodez" as compared to the use of formalin. On the basis of the brought advantages a commission recommends the antiseptic "Biodez" for the use in the process of extracting of saccharose from the sugar-beet shaving. An economic calculation over is brought also.Документ Використання комп'ютерних технологій для вивчення дисциплін з безпеки життєдіяльності людини(2000) Купчик, Михайло Петрович; Гандзюк, Михайло Петрович; Литвиненко, Анатолій Михайлович; Слободян, Ольга Петрівна; Яцюк, Микита МефодійовичВпровадження у навчальний процес викладання дисциплін “Охорона праці”, “Безпека життєдіяльності”, “Цивільна оборона” комп’ютерних технологій активізує навчальний процес, покращує підготовку студентів та якість дипломних проектів. Програмне забезпечення – програмні комплекси спеціалізованих підприємств, тестові контрольні та розрахунково-графічні програми розроблені і складені студентами і співробітниками кафедри під керівництвом досвідчених викладачів кафедри. Introduction in the educational process of teaching of disciplines is “labour Protection”, “Safety of vital functions”, the “Civil defensive” of computer technologies activates an educational process, improves preparation of students and quality of diploma projects. Software is programmatic complexes of the specialized enterprises, to the test control and calculation-graphic the programs are developed and made students and employees of department under the direction of experimental teachers of department.Документ Вимірювання кольоровості цукру в кристалічному стані для поточного контролю якості готової продукції(2006) Дадеко, Л. І.; Ковальчук, А. В.; Глінкін, С. Ю.; Чернявська, Людмила Іванівна; Купчик, Михайло Петрович; Клименко, Лариса СтепанівнаРозроблений прилад для визначення кольоровості цукру в кристалічному стані без розбавлення, який дозволяє швидко визначати кольоровість цукру після кожного звареного вакуум-апарата, що дозволяє оперативно оцінювати якість готової продукції і оптимізувати технологічні процеси виробництва.Документ Вплив сучасних харчових технологій на інноваційний розвиток та стан довкілля(2012) Захарченко, Тетяна Миколаївна; Сидорченко, Олена Іванівна; Купчик, Михайло Петрович; Манк, Валерій ВеніаміновичДосліджений вплив сучасних харчових технологій на стан навколишнього природного середовища. Запропоновано шляхи запобігання негативному впливу. The influence of modern food technology at the state of the environment. The ways to prevent the negative impact of food enterprises.Документ Доцільність використання фільтроперліту для покращення якісних показників очищеного соку(2009) Цирульнікова, Віта Валентинівна; Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Купчик, Михайло ПетровичДосліджено ефективність додаткового очищення соку ІІ сатурації з використанням фільтроперліту. Доведено, що найкращі показники очищеного соку спостерігаються при додаванні 0,2% фільтроперліту в нефільтрований сік ІІ сатурації: чистота соку ІІ сатурації підвищується в середньому на 1,7 %, зменшується вміст солей кальцію на 12,7 %, кольоровість соку – на 19,2 %.Документ Експрес-метод для поточного контролю кольоровості кристалічного цукру-піску(2012) Платонов, Віталій Васильович; Дадеко, Л. І.; Ковальчук, А. В.; Хомічак, Любомир Михайлович; Купчик, Михайло Петрович; Клименко, Лариса Степанівна; Штангеєв, Валерій Остапович; Чернявська, Людмила Іванівна; Михайленко, О. П.Наведені відомості про вимоги до кольоровості цукру в бальній системі в країнах ЄС, описаний принцип дії вітчизняного приладу для визначення кольровості цукру в кристалічному вигляді та порівняння показників, одержаних на ньому та колориметрі КФК-3.Документ Зменшення втрат цукрози від мікробіологічного розкладання в процесі перероблення цукрових буряків(2005) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Чорна, Тетяна Миколаївна; Ліпєц, Антон Адамович; Купчик, Михайло ПетровичВизначено вплив сучасних антисептичних препаратів на різні види мікрорганізмів бурякоцукрового виробництва. Розроблено рекомендації щодо зменшення втрат цукрози від мікробіологічного розкладання.Документ Колориметр для експрес-визначення кольоровості кристалічного цукру-піску(2005) Купчик, Михайло Петрович; Чернявська, Людмила Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Платонов, Віталій Васильович; Дадеко, Л. І.; Ковальчук, А. В.Розроблено вітчизняний автоматичний програмний колориметр ЦУ ТЕП-С і методику для експресного визначення кольоровості в кристалічному цукрі-піску. Прилад атестований в УкрЦСМ, надійний, простий в експлуатації, має високі технічні характеристики і доступну ціну.Документ Конформація білкових речовин і друга оптимальна зона коагуляції колоїдних речовин дифузійного соку(2004) Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Купчик, Михайло Петрович; Клімович, В. М.Описано результати вивчення Roman-спектрів білкових речовин у діапазонах коливань 3600…2800 см-1 і 1800…700 см-1 при зміні рН розчинів від 8 до 11. Аналіз отриманих даних дозволяє зробити висновок, що в області рН 9,0…9,25 мають місце складні внутрішньомолекулярні перетворення. При рН 9,0 збільшується інтенсивність коливань груп ν (ОН) і спостерігаються зсуви їх максимумів у бік хвиль меншої довжини, а при рН 9,25 спостерігаються зсуви смуг коливань амід І та амід ІІ в більш низькочастотну зону, що свідчить про утворення водневих зв’язків в системі. Усі наведенні вище факти свідчать про зміну конформації макромолекул білку при рН 9,25. Конформаційні зміни макромолекул білкових речовин, поліпептидів, пектинових речовин зумовлюють наявність другої оптимальної зони коагуляції ВМС дифузійного соку в області рН 9,0…9,25. Введення 1 % активованого осаду ІІ сатурації в зону рН 9,0…9,25 на переддефекацію дозволить збільшити ступінь коагуляції і осадження високомолекулярних сполук, підвищити ефективність вапняно-вуглекислого очищення. Spectroscopic investigation of albumen in the range 3600 to 2800 cm-1 and 1800 to 700 cm-1 in the region pH 8,0-11,0 were described. The analysis of the obtained data allows to conclude that complete intermolecular chemical conversion of the albumen have place at the zone pH 9,0…9,25 which may be interpretation as conformation macromolecular. The conformation change macromoleculars of albumen, polypeptides and pectin substances at this zone pH make conditional on presence of the second optimal zone coagulation of the high-molecular compounds of diffusion juice at region pH 9,0...9,25. Addition of 1 % activated mud of the II carbonatation at zone pH 9,0...9,25 during predefecation of diffusion juice permits to increase degree of flocculation and precipitation of high-molecular compounds, increase the efficiency of lime- carbon dioxide purification.Документ Модернізований прилад ЦУТЕП-СМ для вимірювання кольоровості білого цукру в кристалічному вигляді(2008) Купчик, Михайло Петрович; Клименко, Лариса Степанівна; Ковальчук, А. В.; Чернявська, Людмила Іванівна; Тихонюк, A. B.Наведені результати досліджень 18 зразків кристалічного білого цукру різної кольоровості і розмірів кристалів на двох приладах ЦУТЕП-С і модернізованому ЦУТЕП-СМ. Доведено, що збільшення рівномірності освітлення зразків цукру при оптимізації кількості світлодіодів до 12, дозволило знизити розбіжність між результатами паралельних вимірювань. Відносна похибка вимірювання кольоровості на першому приладі склала 4,6 %, а на модернізованому – 2,04 %.Документ Основи охорони праці(2000) Купчик, Михайло Петрович; Гандзюк, Михайло Петрович; Степанець, Іван Федотович; Вендичанський, Валерій Никифорович; Литвиненко, Анатолій Михайлович; Іваненко, Олександр ВалерійовичУ підручнику викладені основні відомості з правових та організаційних питань охорони праці, основ фізіології, промислової санітарії та гігієни праці, основ техніки безпеки та пожежної безпеки. Увагу звернено на соціально-економічне значення охорони праці. In a textbook basic information is expounded on legal and organizational questions of labour protection, bases of physiology, industrial sanitation and hygiene of labour, bases of accident and fire safety prevention. Attention is an appeal on the socio-economic value of labour protection.Документ Охорона праці. Лабораторний практикум(1998) Купчик, Михайло Петрович; Гандзюк, Михайло Петрович; Степанець, Іван Федотович; Вендичанський, Валерій Никифорович; Литвиненко, Анатолій Михайлович; Іваненко, Олександр ВалерійовичНавчальний посібник призначений для проведення лабораторних робіт по курсу «Охорона праці». В посібник включені 20 лабораторних робіт, в яких викладені питання промислової санітарії, гігієни праці, основи фізіології, техніки безпеки та пожежної безпеки. В описі кожної роботи наводяться: мета роботи, основні теоретичні положення, схема установки, порядок виконання роботи, зміст звіту, контрольні питання і література. Посібник розрахований для бакалаврів технологічних, механічних та економічних спеціальностей вищих закладів освіти харчової промисловості і може бути використаний також для інших технічних спеціальностей. Склад і кількість робіт, необхідних для вивчення по курсу, визначається ВЗО в залежності від профілюючих дисциплін і оснащення навчальних лабораторій.Документ Проблеми комп'ютеризації при удосконаленні, фундаменталізації і профілізації дисциплін «Основи охорони праці" і "Охорона праці в галузі"(2000) Купчик, Михайло Петрович; Гуць, Віктор Степанович; Литвиненко, Анатолій Михайлович; Вендичанський, Валерій НикифоровичВикористання сучасних комп’ютерних систем, пакетів програм MathCad та Maple сприяє підвищенню якості підготовки магістрів і науково-дослідних робіт аспірантами, значно спрощує розв’язок складних інженерних задач з охорони праці. Практичні завдання можна проводити зі студентами різного рівня математичної підготовки, будувати анімаційні графіки.Документ Промислові випробування технології білково-вітамінних концентратів з використанням переддефекаційного осаду(2005) Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Слюсаренко, Тамара Платонівна; Купчик, Михайло ПетровичНаведено результати культивування монокультур дріжджів: Candida scotii KC-2, Trichosporon cutaneum БД-2 на культуральному середовищі із пе-реддефекаційного осаду. Білково-вітамінні концентрати, отримані у виробничих умовах, містили: 28,0 % білку, 2,95 % клітковини, 2,34 % фосфору, 1,66 % нуклеїнових кислот (ДНК, РНК), вітаміни В1, В2, В3, В4, В5, В6, мікро- и макроелементи і біометали: Cu, Ni, Mn, Zn, Co, Cr, Fe, всі незамінні амінокислоти. Приведены результаты культивирования монокультур дрожжей: Candida scotii KC-2 и Trichosporon сutaneum БД-2 на культуральной среде из перддефекационного осадка. Белково-витаминные концентраты, полученные из нетрадиционного сырья в производственных условиях, содержали: 28,0 % белка, 2,95 % клетчатки, 2,34 % фосфора, 1,66 % нуклеиновых кислот (ДНК, РНК), витамины В1, В2, В3, В4, В5, В6, микро- и макроэлементы и биометаллы: Cu, Ni, Mn, Zn, Co, Cr, Fe, все незаменимые аминокислоты. It have been presented the results of scientific researches cultivation of monocultures yeasts: Candida scotii KS-2 and Trichosporon сutaneum BD-2 on culture medium from preliming sediment. Albumin-vitamins concentrates contained: 28,0 % protein, 2,95 % cellulose, 2,34 % phosphorus, 1,66 % nucleic acids (DNК, RNК), vitamins В1, В2, В3, В4, В5, В6, micro- and macroelements and biometals: Cu, Ni, Mn, Zn, Co, Cr, Fe, all irreplaceable aminoacids.Документ Розробка методу і приладу експрес-контролю кольоровості цукру-піску в кристалічному стані(2005) Платонов, Віталій Васильович; Дадеко, Л. І.; Чернявська, Людмила Іванівна; Купчик, Михайло Петрович; Клименко, Лариса СтепанівнаПриведені порівняльні показники якості білого цукру , який виробляють в країнах ЄС та в Україні. Розроблено новий прилад для визначення кольоровості білого цукру в кристалічному вигляді. Наголошено , що розроблення вітчизняного лабораторного обладнання для визначення кольоровості цукру дозволяє виробляти недорогі прилади і організовувати їх належне сервісне обслуговуванняна цукрових заводах. Present comparative figures as white sugar, which is produced in the EU and Ukraine. A new instrument for determining color-sti white sugar in crystalline form. Emphasized that the development of laboratory equipment to determine the color allows the sugar to produce inexpensive devices and organize proper service sugar factories.Документ Розробка способу підготовки екстрагента з використанням електромембранної технології для вилучення сахарози із бурякової стружки(2011) Купчик, Михайло Петрович; Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна МиколаївнаДосліджено вплив електромембранноі активації водних розчинів (ЕАВР) на фізико-хімічні властивості екстрагенту для вилучення цукрози. Доведена доцільність використання ЕАВР як добавки в екстрагент при процесі екстрагування сахарози із буряковоі стружки. Визначена оптимальна концентрація в екстрагенті ЕАВР, а також підтверджена доцільність використання в якості елктроліта ИаСІ В результаті математичної обробки експериментальних даних визначено оптимальні витрати ЕАВР в процесі екстрагування сахарози з буряковоі стружки, комп'ютерна оптимізація дозволила встановити узагальнений критерій залежності чистоти дифузійного соку від концентрації ЕАВР. Influence elektromembrannoi activation of aqueous solutions (EAVR) on physical and chemical properties extractant to extract sucrose. The expediency EAVR use as additives in extractant in the extraction process sucrose with buryakovoi chips. The optimum concentration of extractant EAVR and confirmed the feasibility of using elktrolita YaSI as a result of mathematical experimental data processing optimum cost EAVR in the extraction of sucrose buryakovoi chips, computer optimization possible to establish general criteria depending on purity diffusion juice concentration EAVR.Документ Спосіб дезінфекції при зберіганні цукрових буряків у кагатах (Патент на корисну модель № 42253)(2009) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Купчик, Михайло Петрович; Щербатий, Олександр Петрович; Ліпєц, Антон Адамович; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Гусятинський, Микола Володимирович; Решетняк, Людмила Расуловна; Касян, Ірина МиколаївнаСпосіб дезінфекції при зберіганні цукрових буряків у кагатах, що включає відділення домішок від коренеплодів, оброблення коренеплодів дезінфікуючим розчином під час закладання у кагати, який відрізняється тим, що як дезінфектант використовують 0,02-0,06 % розчин натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти. Method of disinfection at storage of sugar beet in the storages that includes separation of impurity from root crops, a sprinkling disinfecting solution of root crops a in storages characterized in that the disinfectant used as a solution containing 0,02-0,06% sodium salt dikhlorizotsianurovy acid.Документ Спосіб одержання дифузійного соку (Деклараційний патент на корисну модель № 8854)(2005) Купчик, Михайло Петрович; Лісовенко, Василь Трохимович; Ліпєц, Антон Адамович; Вознюк, Віталій Васильович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Чорна, Тетяна МиколаївнаСпосіб одержання дифузійного соку,що включає подрібнення буряку на стружку, вилучення сахарози з бурякової стружки живильною водою при періодичному введенні дезінфектанту в сокостружкову суміш який відрізняється тим, що як дезінфектант використовують солі полiгексаметиленгyанiдину у кiлькоcті 0,001-0,003 % до маси перероблених буряків. disinfectant poligeksametilenguanidin used are in an amount 0,001-0,003 % to mass of done beetДокумент Спосіб очищення густих цукровмісних розчинів (Деклараційний патент на винахід № 70715 A)(2004) Чагайда, Андрій Олегович; Ліпєц, Антон Адамович; Купчик, Михайло Петрович; Черевко, Олег ЛеонідовичСпосіб очищення густих цукровмісних розчинів включає нагрівання, додавання суміші активованого вугілля і осаду карбонату кальцію на першій стадії очищення, додавання сульфату алюмінію у кількості 0,04-0,08 % до маси розчину, перемішування, додавання тринатрійфосфату у кількості 0,2-0,3 % до маси розчину, оброблення активованим вугіллям на другій стадії очищення, фільтрацію. A method for purifying dense sugar-containing solutions involves heating, addition of mixture of activated coal and residue of calcium carbonate at the first stage of purification, addition of aluminum sulphate at an amount of 0.04-0.08 % to the solution mass, mixing, addition of trisodium phosphate at an amount of 0.2-0.3 % to the solution mass, processing with activated coal at the second stage of purification, filtration.Документ Спосіб пробілювання жовтого цукру останньої кристалізації (Деклараційний патент на винахід № 70647 A)(2004) Ліпєц, Антон Адамович; Купчик, Михайло Петрович; Чагайда, Андрій Олегович; Черевко, Олег ЛеонідовичСпосіб пробілювання жовтого цукру останньої кристалізації включає підготовку афінаційного розчину, нагрівання та пробілювання ним цукру в центрифугах у дві стадії. На другій стадії пробілювання як афінаційний розчин використовують другий відтік попередньої кристалізації у кількості 0,9-1,3 % до маси утфелю. A method for washout of brown sugar of the last crystallization involves preparation of affination solution, heating and washout of sugar with it in centrifuges at two stages. At the second stage of wash as affination solution the second outflow of previous crystallization is used at an amount of 0.9-1.3% to mass of massecuite.