Перегляд за Автор "Литвиненко, Тамара Євгенівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 21
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Використання маркетингових стратегій в ресторанному господарстві в умовах економічної кризи(2013) Литвиненко, Тамара Євгенівна; Литвиненко, Ярослав ВасильовичУ статті розглядається проблема подальшого розвитку сфери ресторанного господарства в сучасних умовах економічної кризи в Україні. Подальший розвиток цієї сфери не можливий без маркетингових досліджень, розрахунку стратегії подальшого розвитку цих закладів. Визначаються основні напрямки проведення маркетингового дослідження. Особливе значення має проведення маркетингового дослідження для визначення ступені конкуренції на ринку та місця на ньому певного закладу ресторанного господарства. This article considers the problem of the further development of restaurant business in today's economic crisis in Ukraine. The gradual expansion of the network of restaurants has positive and negative features, especially the construction of new enterprises. Expansion of the network and the number and quality of services which are provided, can improve services, increase its spare time. Further development in this area is not possible without market research, calculation strategy for further development of these enterprises. The basic directions of the market research, which include analysis of the market for such services, requirements analysis and characteristics of clients, subject to change in demand, the analysis of changes in priorities, tastes, the influence of various factors in the process of changing customer service and more are determined. Special importance is the market research for determination of the degree of competition in the market and its place of the restaurant on it.Документ Конкурентоспроможність закладів готельно-ресторанного господарства та напрямки її підвищення в Україні(2013) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара ЄвгенівнаДосліджено чинники впливу на конкурентоспроможність закладів готельно-ресторанного господарства, що носять загальний та особливий характер. General and special factors of influence of the establishments of hotel and restaurant business and competitiveness are researched.Документ Методичні підходи щодо ціноутворення на продукцію закладів ресторанного господарства(2012) Пилипенко, Олексій Іванович; Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара ЄвгенівнаУ статті розглядаються питання особливостей діяльності закладів ресторанного господарства, їх характерні виробничі риси, які впливають і на процес ціноутворення на продукцію цих закладів. Характеризуються існуючі методи ціноутворення та пропонується новий підхід при їх застосуванні. Визначаються можливості та заходи щодо зменшення ціни та підвищення конкурентоздатності продукції, яка виробляється в цих закладах в цілому. The questions of particular qualities of restaurant activity, it’s defining productive characteristics, that influence on the process of pricing on the products of this restaurants are considered in article. The existing methods of pricing are defined and the new approach of application is proposed. Also it’s defined the possibility and actions of decreasing price and increasing in general competitive advantage of products that is producing in these restaurants.Документ Напрями розвитку інноваційної діяльності в сфері ресторанного бізнесу(2014) Литвиненко, Тамара ЄвгенівнаУ статті розглядаються стан, проблеми та особливості інноваційної діяльності в сфері ресторанного бізнесу. Особливо ця проблема постає в сучасних умовах розвитку кризової ситуації в Україні. В умовах зменшення реальних доходів населення та погіршення його добробуту, сфера ресторанного бізнесу повинна стати альтернативою приготування їжі в домашніх умовах. Для цього необхідні новітні інноваційні підходи до її розвитку, застосування новітніх технологій приготування страв, методів обслуговування споживачів. Current state, problems and features of innovation activities in the restaurant business are considered in the article. Especially this problem appears in the present conditions of the crisis in Ukraine. In terms of reduction in real incomes and deteriorating well-being, the restaurant business has to be an alternative to cooking at home. But this requires innovative approaches to its development and use of new techniques not only cooking, but also customer service.Документ Напрями стимулювання розвитку туристичного бізнесу в Україні(2006) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара ЄвгенівнаУ статті розглядається стан сфери туристичного бізнесу в Україні, аналізується його розвиток в останні роки, визначаються недоліки, які існують в розвитку його та проблеми, які потребують вирішення, в першу чергу, на державному рівні. Проблеми подальшого розвитку сфери туристичного бізнесу розглядаються з точки зору не тільки отримання доходів, але і як один з напрямків інтеграції України у світове та Європейське співтовариство і подальше існування її як незалежної держави з розвитком своєї економіки. The article consider the condition of sphere of tourist business in Ukraine, its development is analyzed in last years, failings, which exist in its development and problems which need decision first of all at government level. The problems of further development of sphere of tourist business are examined from the point of view not only profits but also as one of directions of integration of Ukraine in a world and European concord and subsequent existence her as the independent state with development of its economy.Документ Напрямки підвищення конкурентоспроможності закладів готельно-ресторанного господарства в Україні(2013) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара ЄвгенівнаПроведено дослідження проблем, що постають перед підприємствами готельно-ресторанного господарства в умовах кризи, розглянуті питання створення конкурентоспроможних підприємств, які здатні надавати споживачам конкурентоздатні послуги та продукцію, яку вони виробляють. Researches of problems which are faced by enterprises of hotel and restaurant industry in crisis are done, the issues of creation of competitive enterprises, which are able to provide consumers with competitive services and products that they produce are considered.Документ Напрямки розвитку барів в сучасних умовах економіки України(2014) Василенко, Вікторія Сергіївна; Литвиненко, Тамара ЄвгенівнаБар, як заклад ресторанного господарства, в якому продаж алкогольних, безалкогольних, змішаних напоїв та страв до них і закупних товарів здійснюється через барну стійку, як правило для споживання на місці, поряд з послугою харчування надає цілу низку різноманітних послуг, які останнім часом мають стійку тенденцію до розширення. Bar, restaurant business as an institution in which the sale of alcoholic, non-alcoholic mixed drinks and food to them and Zakupne goods through the bar tend to be consumed on the spot, along with food service offers a range of services, which in recent years have stable tendency to expand.Документ Особливості надання послуг харчування у SPA- індустрії(2009) Литвиненко, Тамара ЄвгенівнаПроведені дослідження становлення SPA-руху в Україні, номенклатури SPA-послуг в готелях, структури SPA- індустрії і місця ресторанного господарства в ній, типів закладів ресторанного господарства і видів харчування в них. Researches of the establishments of SPA-activity in Ukraine, assortment of SPA-service in hotels, structure of SPA-industry and place of restaurant business in it, types of establishments of restaurant business and types of food there are considered.Документ Планування податкових платежів підприємства та його удосконалення(2010) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара ЄвгенівнаУ статті розглядаються питання розробки плану податкових платежів на підприємстві, особливостей здійснення цього процесу в сучасних умовах кризової економіки в Україні. Визначаються основні напрямки удосконалення цього процесу з метою задоволення потреб підприємства в фінансових ресурсах, джерела їх збільшення. In the article questions of working out of the plan of tax payments at the enterprise, features of performance of this process in present conditions of crisis economy in Ukraine are considered. The basic directions of improvement of this process for the purpose of satisfaction of requirements of the enterprise in financial resources, sources of their increase are defined.Документ Подальший розвиток кадрового забезпечення інноваційної діяльності в Україні(2013) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара ЄвгенівнаРозглянуті питання кадрового забезпечення інноваційної діяльності в Україні, чинники, які впливають на її розвиток. Одним з головних є кадровий науковий потенціал та його роль у інноваційній діяльності. Визначаються заходи з покращення підготовки, перепідготовки та стажування за кордоном науково-технічних робітників, що здійснюють інноваційну діяльність. за The questions of staffing activity in Ukraine and factors which influence on its realization and development are considered in the article. One of the main factors is such as human resources and its role in implementation of the innovative activity. Actions for improvement training, retraining and training abroad scientific and technical personnel engaged in innovation activities are determined.Документ Податкове стимулювання діяльності підприємств України в умовах відкритості економіки(2006) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара ЄвгенівнаПроблеми удосконалення податкової системи держави розглядаються під кутом бажання інтеграції економіки України до світового та Європейського співтовариства і подальшого існування її як незалежної держави з розвитком власної економіки. The problems of tax system improvement are studied to contribute Ukraine’s integration into the world and European environment and its further existence as an independent state with its own economy.Документ Проблеми інвестиційного розвитку індустрії гостинності в Україні(2013) Литвиненко, Тамара Євгенівна; Литвиненко, Ярослав ВасильовичЗростає кількість підприємств індустрії гостинності, збільшується середня їх місткість, зростає кількість мережевих закладів, пропонуються різноманітне кулінарне спрямування та широта номенклатури послуг. Все це супроводжується впровадженням інноваційних технологій виробництва продукції та послуг, спеціалізованого та поліфункціонального устаткування. An increasing number of enterprises hospitality industry, increased their average capacity, the number of network facilities offer a variety of culinary direction and breadth of the range of services. All this is accompanied by the introduction of innovative technologies and production services, specialized and multifunctional equipment.Документ Підвищення конкурентоспроможності трудового потенціалу інноваційної діяльності в Україні(2013) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара ЄвгенівнаРозглянуті питання інноваційної діяльності в Україні, чинники, які впливають на її проведення та розвиток. Одним з головних є кадровий потенціал та забезпеченість ним. Досліджується участь наукових спеціалістів в здійсненні науково-технічних досліджень, якісний склад трудового потенціалу інноваційної діяльності. З метою підвищення її конкурентоздатності визначається заходи по покращанню їх підготовки, перепідготовки та стажування. The questions of innovative activity in Ukraine and factors which influence on its realization and development are considered in the article. One of the main factors is such as human resources and its provision. Participation of scientific specialists in the realization of scientific and technical investigations and qualitative composition of the work potential of innovative activity are investigated. In order to increase its competitiveness measures to improving their training, retraining, and probation are determined.Документ Споживче кредитування та напрямки його розвитку в Україні(2009) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара Євгенівна; Ліщенко, А. В.У статті розглядаються особливості та сучасний стан споживчого кредитування в Україні, динаміка та закономірності розвитку в період 1995-2009 роки. Особлива увага приділяється дослідженню його розвитку в період економічної кризи та визначаються шляхи покращання в майбутньому. In article features and a crediting current state in Ukraine, dynamics and laws of development in 1995-2009 are considered. The special attention is given to research of its development in an economic crisis, and the basic ways of improvement to Ukraine in the future are defined.Документ Сучасні тренди технології змішаних напоїв(2014) Більо, Олександра; Литвиненко, Тамара ЄвгенівнаЗа роки незалежності України система харчування зазнала значних змін: якщо раніше основна увага приділялась їдальням, буфетам, фабрикам-заготівельням, закусочним, то на сьогодні більше уваги приділяється іншим типам закладів ресторанного господарства: ресторанам, кафе, барам. Since independence, Ukraine power system has undergone significant changes: If the main focus was on the dining room, pantry, factories stockpiling, Snack Bar, today more attention is paid to other types of institutions restaurant industry: restaurants, cafes and bars.Документ Фінансове забезпечення розвитку інноваційних процесів в сфері готельно-ресторанного бізнесу(2013) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара ЄвгенівнаУ статті розглянуті проблеми готельно-ресторанного бізнесу в Україні, які стають особливо актуальними в сучасних умовах економічної кризи, також розглянуті напрямки інноваційного розвитку України. Визначаються сутність та характерні особливості інноваційного розвитку, необхідність отримання підтримки суб’єктів інноваційної діяльності з боку держави, характер такої підтримки, можливі позитивні наслідки та отримання економічного ефекту. The article considers the problems of the hotel and restaurant business in Ukraine which become especially actual in the current conditions of economic crises. The aim of the article is the role of the state in provision of financial innovation in the field of hotel and restaurant business. The research and analysis of the current state of the hotel and restaurant business in Ukraine have been done. Further development of Ukraine’s economy and successful exit from the crisis in which Ukraine is a long time is associated with the subsequent development of innovation at both the state and the level of the individual enterprise. This especially true for those areas which are not productive and belong to the service sector, to which belongs hotel and restaurant business. The most effective form of organization and production activities in the hotel and restaurant business in modern conditions is the formation of joint ventures with both domestic and foreign investors.Документ Ціна на послуги підприємств готельно-ресторанного бізнесу як чинник підвищення їх конкурентоспроможності(2009) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара ЄвгенівнаПроведені дослідження проблем ціноутворення на послуги підприємств готельно-ресторанного бізнесу як чинника підвищення їх конкурентоспроможності. The researches of pricing problem on services of enterprises of hotel and restaurant business as a factor of its competitiveness increasing.Документ Шляхи та перспективи реформування податкової системи України(2010) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара Євгенівна; Ліщенко, А. В.У статті розглядаються питання особливостей та сучасного стану податкової системи України, визначено вплив податків на діяльність суб’єктів господарювання. Досліджено основні напрямки реформування податкової системи України.Документ Шляхи удосконалення ціноутворення на туристичні послуги на Україні(2005) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара ЄвгенівнаРозглядаються питання ціноутворення на підприємствах туристичного бізнесу, визначається об’єкт ціноутворення – послуга та її особливості. Розглядаються чинники, які впливають на ціни, їх склад, методи розрахунку та напрямки удосконалення їх визначення в сучасних умовах розвитку економіки України. Розглядаються питання розробки цінової політики туристичної фірми та особливості її проведення.Документ Інвестиції як чинник розвитку підприємства та удосконалення організації виробництва(2011) Литвиненко, Ярослав Васильович; Литвиненко, Тамара ЄвгенівнаУ статті розглядаються питання розвитку підприємств сфери готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, проблеми, які зараз існують та напрямки їх вирішення. Особлива увага приділяється проблемі залучення позикових коштів і, в першу чергу, інвестиційних ресурсів як з вітчизняних так і іноземних джерел. Як свідчать проведені дослідження ефективність залучення інвестицій визначається активністю стимулювання цих процесів з боку держави та економічною політики останньої в цілому. The article deals with the questions of develop of enterprises in hotel and restaurant and tourism business and problems that currently exist and ways to solve them. Special attention is given to the problem of borrowing and first of all investment resources in both the domestic and foreign sources. According the researches the effectiveness of investment promotion is determined by activity of these processes from the state and economic policy in general.