Перегляд за Автор "Місюра, Максим Дмитрович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 25
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Автоматизоване керування технологічним комплексом виробництва пива на основі сценарно-цільового підходу(2013) Власенко, Лідія Олександрівна; Місюра, Максим Дмитрович; Ладанюк, Анатолій Петрович; Кишенько, Василь ДмитровичНаведено результати проведення системного аналізу на основі сценарно-цільового підходу для технологічного комплексу (ТК) виробництва пива. В результаті роботи розроблені А- та С-сценарії, проведено імітаційне моделювання за допомогою апарату прографів. The results of leadthrough of analysis of the systems are resulted on the basis of scenario-having a special purpose to approach for the technological complex (TK) of production of beer. As a result of work A- and S-scenarios is developed, an imitation design is conducted by the vehicle of prografiv.Документ Автоматизоване управління технологічним комплексом виробництва пива(2010) Місюра, Максим ДмитровичРозглядаються математичні моделі основних технологічних процесів виробництва пива з позицій системного аналізу та синергетики, їх дослідження, що дало змогу виявити системні тенденції поведінки об’єкта в умовах зовнішніх та внутрішніх флуктуацій. The mathematical model of the basic process of beer from the perspective of systems analysis and synergetics, their research, allowing us to detect trends in system behavior of objects in the external and internal fluctuations.Документ Аналіз виробництва пива мережевими методами(2006) Місюра, Максим Дмитрович; Кишенько, Василь ДмитровичДля розв’язку економічних та технічних задач, постановка яких не відображається у формульних залежностях, необхідно використовувати спеціальні мережеві оптимізаційні методи. Їх зміст складається із графічного відображення задачі: побудова графа проекту, подальшому аналізі на його основі, в наступному прийнятті адекватного рішення. Ці задачі вирішуються також за допомогою методів математичного програмування, однак, враховуючи специфіку їх структури, найбільш доцільно використовувати мережеві моделі – засоби більш ефективні та зручні порівняно з симплекс-методом. For the solution of economic and technical problems, production of which does not appear in the formula dependencies, you must use special network optimization techniques. Their content consists of a graphical display of the problem: build a graph of the project, further analysis based on it in the next making adequate decisions. These problems are solved also by methods of mathematical programming, however, given the specificity of their structure, the most appropriate to use network models - means more efficient and convenient than the simplex method.Документ Аналіз технологічних процесів виробництва пива методами нелінійної динаміки та хаосу(2008) Місюра, Максим Дмитрович; Кишенько, Василь ДмитровичВ статті вирішуються задачі аналізу технологічних процесів виробництва пива за експериментальними даними. Виявлена складна поведінка технологічного об'єкта заторно-варочного відділення пивзаводу. Визначені основні показники хаотичності основних технологічних показників пивоваріння. The paper solved the problem of analyzing processes of beer from experimental data. The observed behavior of complex technological object mash-cooking department brewery. The main indicators of the major characteristics of chaos brewing.Документ Аналіз часових рядів методами нелінійної динаміки(2012) Місюра, Максим ДмитровичУ даній роботі вирішена задача аналізу процесів за експериментальними даними. Використані сучасні методи теорії нелінійної динаміки. In this paper solved the problem analysis processes from experimental data. Used modern methods of nonlinear dynamics theory.Документ Використання методів нелінійної динаміки для процесів брагоректифікації в спиртовій галузі(2012) Місюра, Максим ДмитровичВ роботі розглядається етап візуалізації, що був проведений з використанням графічного тесту Гілмора. Досліджувались часові ряди змінювання ряду технологічних параметрів БРУ. In this paper the visualization stage, which was carried out using graphical test Gilmore. Investigated time series variation of several process parameters distillation plant.Документ Використання нейронечітких алгоритмів для управління процесами заморожування овочів(2016) Дриженко, Андрій Володимирович; Місюра, Максим ДмитровичДля вирішення проблем управління процесом заморожування овочів, а саме, позбутися жорстких алгоритмів управління, які не дають можливості досягти максимальної якості заморожених продуктів, використаємо нейронечіткі алгоритми для гнучкості системи управління які дадуть врахувати більшість якісних показників сировини підчас всього виробництва і зберегти максимальну кількість поживних речовин та вітамінів в готовій замороженій продукції. To solve the problems of controlling the process of freezing vegetables, namely, to get rid of rigid control algorithms that do not allow to reach the maximum quality of frozen products, we use neuronechitykie algorithms for the flexibility of the control system which will take into account most of the qualitative indices of raw materials during the entire production and maintain the maximum amount of nutrients and Vitamins in the finished frozen product.Документ Використання нейронечітких алгоритмів у хлібопекарному виробництві(2017-11-22) Тимохін, Денис Владиславович; Місюра, Максим ДмитровичОстаннім часом набувають популярності інтелектуальні системи управління системами автоматизації в якості приймання рішень або ж виконань вузького кола завдань. Серед різних методів та алгоритмів виділяють підходи з використанням нейронних, нечітких та нейронечітких алгоритмів. В роботі пропонується використання нейронечітких алгоритмів для вирішення проблем на лініях (ділянках) хлібопекарного виробництва. Очікуваним результатом по закінченню дослідження буде створена структура комп’ютерно-інтегрованого управління, розроблені алгоритми управління на базі нейронечітких систем. In recent years, intellectual automation control systems are becoming increasingly popular as decision-making or execution of a narrow range of tasks. Among the various methods and algorithms, approaches are selected using neural, fuzzy and neuron-fuzzy algorithms. The paper proposes the use of neuron-fuzzy algorithms to solve problems on the lines (areas) of baking production. Expected result at the end of the study will be created the structure of computer-integrated control system, developed management algorithms based on neuron-fuzzy systems.Документ Дослідження процесів виробництва пива(2004) Місюра, Максим Дмитрович; Кишенько, Василь ДмитровичВ основі моделювання лежать типові моделі кінетики процесів хімічної та харчової технології і апаратів, в яких вона відбувається.Документ Комп’ютерне моделювання структури лінійних електричних схем(1999) Місюра, Максим Дмитрович; Гончаренко, Борис Миколайович; Коновалов, Костянтин Володимирович; Авдєєнко, В. В.Розглянута задача комп’ютерного моделювання електронних схем за паперовими версіями, застосування віртуальних приладів дослідження, побудови амплітудно-частотних та фазо-частотних характеристик, а також побудови та дослідження цифрових схем. The problem of computer simulation of electronic circuits for the paper version, the use of virtual instrumentation research, construction amplitude-frequency and phase-frequency characteristics and the construction and study of digital circuits.Документ Математичні моделі технологічних процесів пивоварного виробництва як об’єктів автоматизації(2004) Місюра, Максим Дмитрович; Кишенько, Василь ДмитровичУ статті наведена структура технологічного комплексу виробництва пива та описані математичні моделі процесів в даній технології. Показана можливість їх використання в задачах автоматизації. In article the structure of a technological complex of manufacture of beer is resulted and mathematical models of processed in the given technology are described. Possibility of their use is shown in problem of the automatisation.Документ Методи системного аналізу виробництвом пива(2004) Місюра, Максим Дмитрович; Кишенько, Василь ДмитровичДля системного аналізу технологічних процесів виробництва пива застосований ентропійний підхід до оцінки стану складної системи та зв’язаних з ним варіаційних принципів нерівноважної термодинаміки, метод дисипативних структур та структурно-інформаційних критерієв еволюції складних технологічних систем. For a systematic analysis of manufacturing processes applied beer entropy approach to the assessment of a complex system and the associated variational principles of nonequilibrium thermodynamics, the method of dissipative structures and structural information of criteria evolution of complex technological systems.Документ Нейронечіткі алгоритми для управління бродильним процесом в пивоварному виробництві(2019) Місюра, Максим ДмитровичЗапропонована комп’ютерно-інтегрована система управління виробництвом, де у вузлах верхніх рівнів буде відбуватися обробка ситуацій та вибір рішення на основі нейронечітких алгоритмів та сценарію з використанням різних обчислювальних ресурсів, в тому числі тих, що виконані в середовищі Matlab з Fuzzy logic Toolbox, ANFIS. A computer-integrated production management system is proposed where the top-level nodes will process situations and select solutions based on neural algorithms and scripts using various computational resources, including those executed in the Matlab environment with Fuzzy logic Toolbox, ANFIS.Документ Організаційна структура системи автоматизації виробництва пива(2009) Місюра, Максим ДмитровичВ статті розглядається варіант структури системи автоматизації технологічних процесів виробництва пива. Показана структура управління технологічними процесами являє собою задачу, розв’язання якої може бути досягнуто за рахунок застосування сучасних методів теорії управління в рамках системного підходу до створення автоматизованих систем управління технологічними процесами (АСУ ТП). The article examines the structure of variant automation process of beer production. A structure of technological processes is the task of solving that can be achieved through the use of modern methods of control theory in the framework of a systematic approach to creating automated systems for technological processes.Документ Підсистема управління якістю в автоматизації хлібопекарської промисловості(2014) Місюра, Максим ДмитровичХлібопекарська промисловість, як одна із провідних галузей харчових виробництв. Якість сировини, що надходить на виробництво, повинна відповідати вимогам діючої нормативно-технічної документації. 3береження якості харчових продуктів, значною мірою залежить від виду i якості сировини, упакування i стану тари, транспортування і зберігання. Технологічна схема виготовлення хліба складається з шести етапів: прийом і зберігання сировини, підготовка сировини, приготування тіста, оброблення тіста, випічка, охолодження і зберігання.Хлебопекарная промышленность, как одна из ведущих отраслей пищевых производств. Bakery industry as one of the leading sectors of food production. The quality of incoming raw materials for production, must meet requirements of the applicable specifications and technical documentation. 3berezhennya Food Quality products largely depends on the type i as a raw material, packing condition i packaging, transport and storage. Technological scheme of making bread consists of six stages: receipt and storage of raw materials, training materials, dough, cutting dough, baking, cooling and storage.Документ Реалізація комп’ютерно-інтегрованого управління для хлібопекарського виробництва(2018) Місюра, Максим ДмитровичВ даній роботі запропоновано нове рішення задачі підвищення техніко-економічних показників функціювання хлібопекарського виробництва шляхом створення автоматизованої системи управління на основі інтелектуальних алгоритмів з урахуванням основних властивостей як складного об’єкта управління. In this paper, a new solution is proposed to increase the technical and economic performance of baking production by creating an automated control system based on intelligent algorithms taking into account the main properties as a complex control object.Документ Розроблення системи керування процесами виробництва пива(2005) Місюра, Максим Дмитрович; Кишенько, Василь ДмитровичРозглянуті задачі створення ієрархічних систем керування технологічними процесами виробництва пива. Considered tasks of creation of hierarchical control system by technological processes production of beer.Документ Структура управління технологічним комплексом виробництва пива(2008) Місюра, Максим Дмитрович; Кишенько, Василь ДмитровичУ статті описана структура управління технологічним комплексом виробництва пива, яка має ієрархічний принцип побудови і складається з підсистем, які використовують різні алгоритми управління. The article describes the structure of the technological complex beer production, which has a hierarchical principle of construction and consists of subsystems that use different control algorithms.Документ Сучасна автоматизація технологічним комплексом виробництва пива(2014) Місюра, Максим ДмитровичСучасний стан у пивоварній промисловості характеризується застосуванням передових технологій, устаткування та мікропроцесорної техніки і комп'ютерних технологій. Разом з тим, відсутній комплексно-інтегрований підхід, не розглядається синергія процесів, не враховується невизначеність, в тому числі і ситуаційна. Все це приводить до зниження ефективності управління пивоварним виробництвом в порівнянні з витратами на ресурси, що використовуються. The current state of the brewing industry is characterized by the use of advanced technology, equipment and microprocessor technology and computer technology. However, no comprehensive, integrated approach is not considered a synergy process is not considered uncertainty, including situational. All this leads to lower efficiency of the brewing industry in comparison to the cost of resources.Документ Сценарне управління технологічними процесами виробництва пива(2009) Місюра, Максим Дмитрович; Кишенько, Василь ДмитровичВ статті розглянуті результати дослідження управління пивоварним виробництвом на базі сценарного підходу. На основі якісного аналізу технологічних процесів та експертних висновків формуються сценарії управління. Сценарії розробленні з використанням апарату мереж Петрі. The article reviewed the results of the study management production of beer based on the scenario approach. On the basis of qualitative analysis of the technological processes and expertise are management scenarios. The scenarios are developed using the apparatus of Petri nets