Перегляд за Автор "Острик, Олександр Миколайович"
Зараз показуємо 1 - 15 з 15
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Визначення хімічної стійкості природного дисперсного кремнезему у технології кондиціювання води(2018) Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Острик, Олександр Миколайович; Самченко, Ірина Олександрівна; Антонюк, Анастасія МихайлівнаЗастосування природного матеріалу кремнезему у технології кондиціювання води покращує органолептичні та фізико-хімічні показники води підготовленої. The use of natural silica material in water conditioning technology improves the organoleptic and physico-chemical properties of prepared water.Документ Використання напівфабрикатів із волоського горіха у технології лікеро-горілчаних напоїв(2022) Острик, Олександр Миколайович; Кучеренко, Валентин Олександрович; Олійник, Світлана ІванівнаРинок напоїв України свідчить про недостатній асортимент та обмежений обсяг виготовлення лікеро-горілчаної продукції на основі натуральної сировини. На світовому ринку виробляють алкогольний напій - лікер ночін (горіховий лікер). Правильний вибір способу та умов приготування настоїв спиртових із використанням сировини волоського горіху дає змогу отримати стабільні та стійкі напівфабрикати для виробництва лікеро-горілчаних напоївДокумент Виникнення помутнінь у лікеро-горілчаних напоях(2019) Острик, Олександр Миколайович; Петросян, Сергій Артакович; Федорова, Наталія Борисівна; Олійник, Світлана ІванівнаВпровадження заходів з прогнозування та визначення якіснокількісного вмісту компонентів помутнінь напоїв дасть змогу забезпечити необхідну якість готового напою з підвищенням його дегустаційної оцінки. Implementation of measures to predict and determine the qualitative content of the components of the turbidity of the beverages will provide the necessary quality of the finished drink with increasing its tasting rating.Документ Виникнення помутнінь у настоянках на напівфабрикатах плодово-ягідній сировині(2021) Острик, Олександр Миколайович; Ващенко, Анна Романівна; Олійник, Світлана ІванівнаОдним з основних спрямувань підвищення якості лікеро-горілчаних напоїв є використання різних технологічних допоміжних матеріалів з метою коригування надмірної кількості потенційних каламутьутворюючих компонентів та підвищення термінів зберігання прозорості готових напоїв. Розглянуто технологічні допоміжні засоби, які використовуються у виробництві лікеро-горілчаних напоїв для запобігання різних типів помутнінь. Встановлено, що прогнозована стійкість зразка настоянки на основі плодово-ягідних напівфабрикатів збільшується до 12 місяців у разі внесення бурштинової кислоти. Проведені дослідження дають змогу забезпечити умови для виробництва стійких лікеро-горілчаних напоїв із подовженим строком придатності до зберігання.. One of the main directions of improving the quality of alcoholic beverages is the use of various technological auxiliary materials in order to correct the excessive amount of potential turbid components and increase the shelf life of the transparency of the finished beverages. Technological aids used in the production of alcoholic beverages to prevent various types of turbidity are considered. It is established that the predicted stability of the tincture sample based on fruit and berry semi-finished products increases up to 12 months in the case of succinic acid application. The conducted researches allow to provide conditions for production of steady alcoholic beverages with the extended shelf life.Документ Контролювання безпечності та стійкості лікеро-горілчаної продукції(2019) Острик, Олександр Миколайович; Олійник, Світлана ІванівнаДля подальшого розвитку методів контролювання у спиртовій та лікерогорілчаній галузях необхідним є розроблення та впровадження національних стандартів з визначенням амінів, аніонів органічних кислот. Further development of control methods in the alcohol and alcohol industries requires the development and implementation of national controls standards for the determination of amines, anions of organic acids.Документ Лікеро-горілчані напої на основі плодово-ягідної сировини(2022) Острик, Олександр Миколайович; Тимченко, Роман Геннадійович; Олійник, Світлана ІванівнаОстаннім часом у виробництві алкогольної продукції є тенденція удосконалення технології з розробленням функціональних лікеро-горілчаних напоїв на основі рослинної і плодово-ягідної сировини із забезпеченням високого вмісту біологічно-активних компонентів. Визначено у підібраній рослинній сировині вміст фенольних речовин, катехінів, антоцианів, флавоноїдів, органічних кислот, дубильних речовин, пектинових речовин, вітамінів С та Р. Встановлено, що готовий напій має високий вміст біологічно-активних речовин та володіє антиоксидантними властивостямиДокумент Напрями підвищення якості алкогольних напоїв(2018) Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Острик, Олександр Миколайович; Самченко, Ірина ОлександрівнаОдним із пріорітетних напрямів розвитку лікеро-горілчаної промисловості є впровадження новітніх технологій для підвищення якості алкогольних напоїв. One of the priority areas for the development of the distillery production is the introduction of the latest technologies for improving the quality of alcoholic beverages.Документ Особливості стабілізації лікеро-горілчаних напоїв на основі натуральних напівфабрикатів(2018) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович; Острик, Олександр Миколайович; Петросян, Сергій АртаковичНаведено особливості стабілізації лікеро-горілчаної продукції та показано актуальність визначення чинників, які впливають на утворення опалесценції, помутнінь та осадів в купажах, визначено шляхи стабілізації лікеро-горілчаних напоїв на основі натуральних напівфабрикатів. The peculiarities of the stabilization of distillery products are given and the relevance of determining the factors that influence the formation of opalescence, opacities and sediments in blends is shown, the ways are determined stabilization of liqueur beverages on the basis of natural semi-finished products.Документ Перспективні напрямки підвищення якості та стабільності лікеро-горілчаної продукції(2019) Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Острик, Олександр Миколайович; Самченко, Ірина ОлександрівнаЯкість кінцевої продукції лікеро-горілчаного виробництва залежить від водоготування, обробки водно-спиртової суміші, стабілізації, сировини та основних інгрідієнтів. The quality of the final liqueur-vodkas beverages depends on water preparation, water-alcohol mixture treatment, stabilization, raw materials and essential ingredients.Документ Помутніння та обробка лікеро-горілчаних напоїв(2020) Острик, Олександр Миколайович; Олійник, Світлана ІванівнаПравильний вибір способу та умов обробки напівфабрикатів із використанням допоміжних матеріалів дає змогу отримати стабільні та стійкі до помутнінь лікеро-горілчані напої на основі рослинної та плодово-ягідної сировини. The correct choice of the method and conditions of processing of semi-finished products with the use of auxiliary materials allows to obtain stable and turbidity-resistant alcoholic beverages based on vegetable and fruit raw materials.Документ Підготовлена вода та стійкість лікеро-горілчаної продукції(2018) Олійник, Світлана Іванівна; Самченко, Ірина Олександрівна; Куц, Анатолій Михайлович; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Острик, Олександр МиколайовичВикористання води підготовленої з оптимальним катіонно-аніонним складом дає змогу забезпечити високу дегустаційну оцінку та збільшити стійкість готової лікеро-горілчаної продукції. The use of prepared water with the optimum cationic anion composition makes it possible to provide high tasting value and enlarge distillery production resistance.Документ Стабілізація лікеро-горілчаних напоїв(2018) Острик, Олександр Миколайович; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Олійник, Світлана ІванівнаМетою роботи є дослідження методів стабілізації лікеро-горілчаних напоїв. The purpose of the work is to study the methods of stabilization of alcoholic beverages.Документ Фактори, що визначають стабільність якості лікеро-горілчаних напоїв(2019) Олійник, Світлана Іванівна; Самченко, Ірина Олександрівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Острик, Олександр МиколайовичНа стабільність лікеро-горілчаних напоїв впливає якість сировини, спосіб приготування та умови зберігання. The stability of alcoholic beverages is influenced by the quality of the raw material, method of preparation and storage conditions.Документ Фільтрування та стабілізація лікеро-горілчаних напоїв(2022) Острик, Олександр Миколайович; Кучеренко, Валентин Олександрович; Олійник, Світлана ІванівнаНаведено переваги та недоліки способів фільтрування лікеро-горілчаних напоїв за допомогою фільтр-пресів та патронних фільтруючих елементів різних типівДокумент Цукор та стійкість лікеро-горілчаної продукції(2019) Олійник, Світлана Іванівна; Острик, Олександр Миколайович; Петросян, Сергій АртаковичВстановлено необхідність проведення тестування зразків цукру білого та модельних напоїв для встановлення наявності домішок, нерозчинних у водно-спиртових сумішах для запобігання утворення різних помутніть та осадів, що є неприпустимими у лікеро-горілчаній продукції. The necessity of testing the samples of white sugar and model drinks to determine the presence of impurities insoluble in water-alcohol mixtures for prevent the formation of various opacities and sediments that are unacceptable for distillery production.