Перегляд за Автор "Савич, Анатолій Никифорович"
Зараз показуємо 1 - 18 з 18
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вакуум-апарат для кристалізації цукрози з цукровмісних розчинів (Патент на винахід № 87618)(2009) Клименко, Лариса Степанівна; Савич, Анатолій Никифорович; Шерстюк, Юрій Вікторович; Ремех, Олександр Олександрович; Дубовець, Олена Володимирівна; Моргун, Тетяна Іванівна; Тягун, Григорій ВасильовичВакуум-апарат для кристалізації цукрози з цукровмісних розчинів, який включає вертикальний циліндричний корпус, вбудовану трубчасту гріючу камеру з центральною циркуляційною трубою та закріплений на вертикальному валу шестилопатевий циркулятор, який відрізняється тим, що вбудована гріюча камера має конічну верхню трубчасту решітку і конічну центральну циркуляційну трубу. Vacuum apparatus for crystallization of sucrose from sugar-containing solution comprising a vertical cylindrical enclosure, built-in tubular heating chamber to the central circulation pipe and mounted on a vertical shaft shestilopatevy circulator, which is characterized in that the built-in heating chamber has a conical tubular upper grille and a tapered central circulation pipe.Документ Вакуум-апарат для кристалізації цукрози з цукровмісних розчинів (Патент на корисну модель № 32807)(2008) Клименко, Лариса Степанівна; Савич, Анатолій Никифорович; Шерстюк, Юрій Вікторович; Ремех, Олександр Олександрович; Дубовець, Олена Володимирівна; Моргун, Тетяна Іванівна; Тягун, Григорій ВасильовичВакуум-апарат для кристалізації цукрози з цукровмісних розчинів, що містить вертикальний циліндричний корпус, вбудовану трубчасту гріючу камеру з центральною циркуляційною трубою та закріплений на вертикальному валу шестилопатевий циркулятор, який відрізняється тим, що вбудована гріюча камера має конічну верхню трубчасту решітку і, одночасно, конічну центральну циркуляційну трубу. Vacuum apparatus for crystallization of sucrose from sugar-containing solution comprising a vertical cylindrical enclosure, built-in tubular heating chamber to the central circulation pipe and mounted on a vertical shaft shestilopatevy circulator, which is characterized in that the built-in heating chamber has a conical tubular upper grille and a tapered central circulation pipe.Документ Випробування вітчизняного антисептика “Нобак” для дезинфекції екстрактора у виробничих умовах(2005) Дубовець, Олена Володимирівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Савич, Анатолій Никифорович; Клименко, Лариса СтепанівнаПриведені результати промислових досліджень нового антисептика «Нобак». Встановлені вдвічі менші втрати цукрози від мікробіологічного розкладання в екстракторі при використанні «Нобак». Дифузійний сік з дифузійної установки при додаванні «Нобак» мав стабільно меншу мікробіологічну зараженість по всім групам мікроорганізмів.Документ Дослідження антимікробної дії нового вітчизняного антисептика “Нобак” на мікрофлору дифузійного соку(2005) Штангеєва, Надія Іванівна; Савич, Анатолій Никифорович; Клименко, Лариса Степанівна; Дубовець, Олена ВолодимирівнаПроведено дослідження нового вітчизняного атисептика “Нобак” на мікрофлору дифузійного соку. Дію нового антисептика порівнювали з дією традиційного для цукрової промисловості антисептика формалін. Проведені в лабораторних умовах дослідження показали високу бактерицидну дію низьких концентрацій антисептика “Нобак” на мікроорганізми дифузійного соку. “Нобак” рекомендовано як антибактеріальний засіб для цукрової промисловості.Документ Дослідження використання нової поверхнево активної речовини «Фоамсол» в продуктовому відділенні Чортківського цукрового заводу(2007) Дубовець, Олена Володимирівна; Савич, Анатолій Никифорович; Клименко, Лариса СтепанівнаНаведені результати виробничих досліджень нової поверхнево-активної речовини «Фоамсол» при уварюванні утфелів в продуктовому відділенні Чортківського цукрового заводу у порівнянні з ПАР АМГД. «Фоамсол» забезпечує зменшення тривалості уварювання утфелів на 8-15 %, забарвлення на 15-20%.Документ Дослідження ефективності використання нового вітчизняного антисептика “Нобак” у дифузійному процесі(2005) Дубовець, Олена Володимирівна; Савич, Анатолій Никифорович; Клименко, Лариса СтепанівнаПриведені характеристика і результати лабораторних досліджень нового антисептика «Нобак» при переробленні буряків низької якості. Визначені оптимальні витрати «Нобаку», що в 100 разів менші, порівняно з витратами формаліну. Встановлено широкий спектр антимікробної дії нового препарату до всіх груп мікроорганізмів дифузійного соку.Документ Дослідження ефективності використаня нового піногасника “Фоамсол” для ліквідації піноутворення дифузійного соку(2006) Дубовець, Олена Володимирівна; Клименко, Лариса Степанівна; Савич, Анатолій НикифоровичНаведені результати лабораторних досліджень нового піногасника «Фоамсол» для ліквідації піни в дифузійному соку. Висвітлена методика дослідження піноутворення шляхом диспергування повітря за сталих умов. Оцінка піноутворювальної здатності за фізико-хімічними показниками піни показала ефективність використання «Фоамсолу» для знепінення дифузійного соку : об’єм та висота шару піни зменшується у 8 разів, а руйнування піни відбувається у 50 разів швидше, ніж у контрольному досліді.Документ Застосування вітчизняного антисептика “Нобак” для дезинфекції екстрактора(2012) Штангеєва, Надія Іванівна; Савич, Анатолій Никифорович; Клименко, Лариса Степанівна; Дубовець, Олена ВолодимирівнаНаведені дослідження нового вітчизняного антисептика “Нобак” для дезінфекції екстрактора, що показали його високу біоцидну активність, широкий спектр анимікробної дії на контамінанти дифузійнго соку і дозволяють рекомендувати його для використання в цукровому виробництві з метою зниження втрат цукрози від розкладання.Документ Очищення сиропу бурякоцукрового виробництва з застосуванням катіонного поліелектроліту та целюлози(2011) Штангеєва, Надія Іванівна; Савич, Анатолій Никифорович; Молодницька, Олена Миколаївна; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Клименко, Лариса СтепанівнаВ статті розглянуто проблему очищення сиропу бурякоцукрового виробництва. Досліджено дію полігексаметиленгуанідину гідрохлориду (ПГМГХ) на ефективність очищення сиропу після ІІІ корпусу випарної установки. Показано ефективність розробленого способу очищення сиропу бурякоцукрового виробництва з використанням ПГМГХ та сорбційно-активної целюлози марки DIACEL 150-1. Розроблений спосіб дозволяє підвищити ефект знебарвлення до 47 % та чистоту сиропу при цьому на 0,9—1,8 од.Документ Спосіб виготовлення цукровмісних продуктів для одержання спирту і біоетанолу (Патент на корисну модель № 44755)(2009) Василенко, Сергій Михайлович; Савич, Анатолій Никифорович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Яковець, Іван Іванович; Сосницький, Віталій Володимирович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шиян, Петро Леонідович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Кизюн, Григорій Олександрович; Сизько, Валерій Борисович; Хомічак, Любомир МихайловичКорисна модель відноситься до харчової промисловості. Запропонований спосіб сприяє підвищенню виходу спирту і біоетанолу шляхом використання нового цукровмісного продукту – загального відтоку утфелю ІІ кристалізації та частини дифузійного соку в кількості 20-30 % до маси буряків. An useful model behaves to food industry. The offered method assists the increase of exit of alcohol and bioethanol by the use of new sugarcontain product - general outflow of ІІ crystallization utfel and part of diffusive juice in an amount 20-30 %% to mass of beet.Документ Спосіб отримання дифузійного соку (Патент на корисну модель № 20729)(2007) Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Савич, Анатолій Никифорович; Дубовець, Олена Володимирівна; Колчинський, Євгеній Володимирович; Кляйнер, Пилип АрнольдовичСпосіб отримання дифузійного соку, що включає подрібнення буряків на стружку, вилучення цукрози з бурякової стружки водою і періодичне введення дезінфектанту в апарат, який відрізняється тим , що як дезінфектант використовують антисептик на основі цитросайду у кількості 0,0001 - 0,0002 % до маси буряків (0,1 - 0,2 кг на 100т буряків).Документ Спосіб отримання дифузійного соку (Патент на корисну модель № 20730)(2007) Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Савич, Анатолій Никифорович; Дубовець, Олена Володимирівна; Колчинський, Євгеній Володимирович; Кляйнер, Пилип АрнольдовичСпосіб отримання дифузійного соку, що включає подрібнення буряків на стружку, вилучення цукрози з бурякової стружки водою і безперервне подавання піногасника в апарат, який відрізняється тим, що як піногасник використовують кремнійорганічний піногасник у кількості 0,05-0,20 кг на 100 т буряків.Документ Спосіб очищення сиропу бурякоцукрового виробництва(Патент України на корисну модель № 65439,НУХТ 2011, 2011) Штангеєв, Валерій Остапович; Молодницька, Олена Миколаївна; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Савич, Анатолій Никифорович; Клименко, Лариса СтепанівнаСпосіб очищення сиропу бурякоцукрового виробництва, який передбачає обробку хімічним реагентом,адсорбційне очищення, перемішування, фільтрування, який відрізняється тим, що як хімічний реагент використовується полі-гексаметиленгуанідин гідрохлорид у кількості 0,003...0,0075 % до маси продукту, а як адсорбент використовується целюлоза марки ОіасеІ 150-1 у кількості 0,5...1,5 % до маси сухих речовин сиропу. Way to clean the syrup of sugar beet production, which provides processing chemical reagent adsorption purification, mixing, filtering, which differs by the fact that as a chemical reagent used polyhexamethylene guanidine hydrochloride at 0, 003 ... 0, 0075% of the weight of the product, and as an adsorbent is used cellulose brand OіaseІ 150-1 amount of 0.5 ... 1.5% by weight of dry matter of syrup.Документ Спосіб очищення цукрового сиропу ( патент на корисну модель №44142)(2009) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Савич, Анатолій Никифорович; Василенко, Сергій МихайловичСпосіб очищення цукрового сиропу, що включає додавання до сиропу фільтруючого адсорбенту, який відрізняється тим, що як фільтруючий адсорбент використовують комбінацію фільтроперліту в кількості 0,4…0,9% та целюлози в кількості 0,08…0,5% до маси сиропу. Method of cleaning liquid sugar, comprising adding to the syrup filter adsorbent, which is characterized in that the adsorbent is used as a filter in combination filtroperlit of 0.4 ... 0.9% cellulose at 0,08 ... 0.5% by mass of syrup.Документ Спосіб інтенсифікації уварювання утфелів (Патент на корисну модель № 25945)(2007) Дубовець, Олена Володимирівна; Савич, Анатолій Никифорович; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса СтепанівнаСпосіб інтенсифікації процесу уварювання утфелів, що включає набирання у вакуум-апарат вихідних продуктів, згущення їх, заведення і нарощування кристалів, кінцеве згущення утфелю та додавання у вакуум-апарат поверхнево-активної речовини, який відрізняється тим, що як поверхнево-активну речовину використовують кремнієорганічний препарат “Фоамсол” у кількості 0,02-0,05 кг на 100 т буряків.Документ Інтенсифікація дифузійного процесу при використанні нового піногасника «Фоамсол»(2006) Дубовець, Олена Володимирівна; Савич, Анатолій Никифорович; Клименко, Лариса СтепанівнаНаведенні результати лабораторних досліджень ефективності використання поверхнево активної речовини «Фоамсол» для знепінення дифузійного соку. Встановленні оптимальні витрати «Фоамсол» - 0,5 кг/100 т буряків, які забезпечують зменшення об’єму піни в 5 разів, тривалості руйнування піни в 20 разів.Документ Інтенсифікація процесу отримання утфелю іі та ііі кристалізації з використанням поверхнево-активної речовини «Фоамсол»(2007) Дубовець, Олена Володимирівна; Савич, Анатолій Никифорович; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса СтепанівнаПриведені результати виробничих досліджень ефективності нової ПАР «Фоамсол», порівняно з АМГД та ПГ-3 з метою інтенсифікації технологічних процесів уварювання утфелів. «Фоамсол» забезпечує зменшення тривалості уварювання утфелю ІІ і ІІІ кристалізації на 10…15 %, їх забарвленості – на 15…20%. Вміст кристалів в утфелі збільшується на 2…3%.Документ Інтенсифікація технологічних процесів з використанням поверхнево-активної речовини «Фоамсол»(2007) Дубовець, Олена Володимирівна; Савич, Анатолій Никифорович; Клименко, Лариса СтепанівнаУ статті наведені дані лабораторних досліджень нової поверхнево-активної речовини „Фоамсол” для знепінення дифузійного соку та меляси, що дозволяє інтенсифікувати технологічні процеси цукрового виробництва.