Перегляд за Автор "Тіхонова, Наталія Олександрівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 37
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Використання кластерного аналізу для проектування продуктових портфелів м’ясопереробних підприємств(2012) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаВ статті розглядаються проблеми: - проектування продуктових портфелів підприємств м’ясопереробної галузі; - визначення з максимальним ступенем точності істотних факторів, що впливають на виробництво ковбасних виробів; - складання науково обґрунтованого прогнозу динаміки «поведінки» складових продуктового портфелю м'ясопереробних підприємств, базуючись на вивченні цих факторів; - формування оптимального продуктового портфеля, який дозволяє враховувати сучасні тенденції в сфері класифікації продуктів харчування. Для вирішення цих питань пропонується застосування кластерного аналізу, як найбільш вдалого методу побудови класифікацій та оптимізації структури продуктових портфелів підприємств. Враховуючи особливості та переваги цього методу представляється перспективним його застосування для моделювання та оптимізації продуктового портфелю саме м’ясопереробних підприємств. In the article there are opened such problems: - projecting product portfolios of meat processing factories; - figuring out, with highest level of accuracy, main factors, which have influence on manufacturing sausage products; - making substantiate forecast of the dynamic of conduction of components in product portfolios of meat processing factories, based on discovering this factors; - forming optimally product portfolio, which helps to use modern ways in the sphere of classification food products. For making this problems open we propose to use cluster analyze, as the best one for making classifications and structure optimizations product portfolios of factories. Because of advantages of this method we can be convinced of its usefulness in the future for modeling and optimizing product portfolios exactly in meat processing factories.Документ «Вирощування» екологічно свідомого споживача(2010) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаДокумент Екологічний підхід до класифікації харчових продуктів та визначення їх складу(2013) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаВ даному розділі монографії: описано важливі фактори, які повинні враховувати підприємства харчової промисловості для забезпечення успішного формування продуктового портфелю; автором складено чітку, обґрунтовану, сучасну класифікацію харчових продуктів;розглянуто переваги та недоліки ГМО продуктів; описано існуючі добавки та питання повязані з їх використанням у виробництві харчової продукції.Документ Екологічність, як сучасний принцип забезпечення продовольчої безпеки(2013) Тіхонова, Наталія Олександрівна; Сахненко (Тіхонова), Анастасія СергіївнаМи знаходимося на переломному етапі існування планети – на етапі боротьби з голодом і недоїданням. Світ стає все менш передбачуваними і більш загрозливим місцем для найбідніших і найуразливіших верств населення. Суспільство стає все більш взаємозалежним, ряд складних ризиків, включаючи зміну клімату, деградація навколишнього середовища, зростання чисельності населення, поглиблює проблеми, з якими стикається людство. Хоча питання забезпечення продовольчої безпеки вивчається великою кількістю науковців на різних рівнях і здійснюється все більше заходів по забезпеченню продовольчої безпеки, ще багато питань залишаються не вирішеними.Документ Економіка «за» чи «проти» екології?(2010) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаДокумент Економіко–екологічний підхід як сучасна парадигма дослідження проблем виробництва харчових продуктів(2013) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаВ даному розділі монографії:розглянуто методики та підходи для розвязання проблем якості харчування населення;розкрито особливості звязку економіка-екологія; описано наявні міжнародні нормативні документи та ряд наявних сертифікуючих міжнародних організацій.Документ Економіко-екологічні аспекти сучасної теорії та практики управління(2011) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаВ статті розглядаються економіко-екологічні проблеми сучасної теорії та практики управління. Виявляються причини їх походження та зазначаються шляхи вирішення.В статье рассматриваются економико-екологические проблемы современной теории и практики управления.Документ Економіко-екологічні особливості формування продуктового портфелю підприємств м’ясопереробної галузі(2013) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаУ роботі узагальнено теоретичні підходи до визначення таких понять, як: продуктовий портфель, органічне виробництво, органічна продукція, харчові добавки та оздоровче харчування. Удосконалено класифікацію типів сучасних харчових продуктів та запропоновано авторські визначення різних типів сучасних харчових продуктів, у тому числі і на основі можливості використання тих чи інших харчових добавок. Визначено ключові фактори впливу на формування продуктового портфелю. Досліджено сучасний стан ринку м’яса та м’ясопродуктів України. Розроблено послідовність дій оптимізації продуктового портфелю із застосуванням кластерного аналізу та обґрунтовано доцільність зміни структури асортименту за рахунок введення органічної продукції.Документ Квест – сучасна форма активного навчання(2015) Тіхонова, Наталія Олександрівна; Tikhonova, NataliaДокумент Квест - сучасна форма активного навчання(2015) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаАктивні форми навчання спрямовані на розвиток всіх рівнів розумової діяльності студентів, але на відміну від інших форм навчання найбільше впливають та розвивають логічне та творче мислення. The active form of training aimed at developing all levels of mental activity of students, but unlike other forms of education most influence and develop logical and creative thinking.Документ Корисність та безпека харчових продуктів(2014) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаДокумент Методичні підходи до формування категоріального апарату в сфері виробництва харчових продуктів(2014) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаВ статті розглядаються питання пов’язані із сучасною типізацією харчових продуктів та обгрунтовується необхідність надання визначень основним типам сучасних харчових продуктів. Систематизуються існуючі підходи до класифікації харчових продуктів та створюється нова, сучасна класифікація. In this paper issues, related to modern typing of food products, are discussed and the necessity of giving clear definition for basic types of modern food products is justified. Current approaches to classification of food products are systematizing and a new one, modern classification is created.Документ Назад в майбутне(2010) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаВ статті розглядаються проблеми виготовлення та споживання екологічно чистих та безпечних продуктів харчування та сучасного етапу становлення ринку органічних продуктів. The problems of making and consumption ecologically clean and safe products of feed and modern stage of developing organic products market are examined in the article .Документ Найсуттєвіші фактори впливу на якість життя людини при виробленні продуктів харчування(2010) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаДокумент Овочівництво в Україні(2015) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаДокумент Органічна продукція: обернена сторона медалі(2014) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаСьогодні модно бути здоровим. Люди у всьому світі масово займаються фітнесом, активно борються з курінням, відвідують СПА салони та вживають у їжу органічні продукти, які вважаються найбільш корисними для людини та безпечними для навколишнього середовища за рахунок того, що при їх виготовленні не застосовуються пестициди, хімічні добрива та генетично модифіковані продукти. Але небагато хто з нас замислюється над тим, що таке органічні продукти, і чи дійсно вони більш корисні для організму, ніж звичайні – неорганічні. Today it is fashionable to be healthy. People all over the world all together are engage in fitness, actively fighting against smoking, visit the SPA salons and eat organic food products. These products are considered as most useful for people and safe for the environment, due to the fact that pesticides, chemical fertilizers and genetically modified products are not used in the process of their manufacture. But only few of us think about the sense of the definition of organic food products, and whether or not they are more beneficial to the human than usual - inorganic.Документ Органічна продукція: переваги і недоліки(2014) Тіхонова, Наталія Олександрівна; Межинська-Бруй, Олена ЮріївнаУ статті досліджено переваги і недоліки органічної продукції, яка вважається корисною для людини й безпечною для навколишнього середовища. Визначено зміст поняття «органічна продукція», з'ясовано особливості її впливу на організм людини порівняно з неорганічною. The article discusses advantages and disadvantages of organic products. These products are considered useful for people and safe for the environment, due to the fact that pesticides, chemical fertilizers and genetically modified products are not used in their manufacturing process. The essense of organic food products has been defined, as well as their influence on a human organism compared to inorganic ones.Документ Органічне агровиробництво в Україні стан та перспективи розвитку(2014) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаДокумент Органічне виробництво продуктів харчування і його місце у забезпеченні продовольчої безпеки(2014) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаВ цьому розділі монографії: - описується поняття органічних продуктів; - розглядається взаємозвязок якості, екологічності та економічної доступності продуктів харчування в Україні; - зясовується вплив органічного виробництва на продовольчу безпеку в країні. This chapter of monograph consist of: - describtion of the concept of organic products; - consideration of the relationship between quality, environmental and economic availability of food products in Ukraine; - analyze of impact of organic production on food security in the country.Документ Органічні продукти: реальність чи модний бренд?(2013) Тіхонова, Наталія Олександрівна