Перегляд за Автор "Холод, Артем Михайлович"
Зараз показуємо 1 - 8 з 8
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Варені ковбаси з білковим стабілізатором на основі крові(2019) Холод, Артем Михайлович; Толюпа, Тетяна Іванівна; Дьяченко, Євгенія Олегівна; Пасічний, Василь МиколайовичУ технології виробництва м'ясопродуктів використовується харчова кров, одержувана в результаті забою великої рогатої худоби та свиней. Частка даної сировини досить велика і становить від 3 до 6% живої маси тварин. Кров містить, крім білка, необхідні організму біологічно активні речовини. Перед харчовою промисловістю постає завдання розширення асортименту і підвищення якості продукції, що випускається. Для ефективного використання крові запропоновано її використання в складі білкових стабілізаторів на основі колагенвмісної сировини. Використання крові в складі білкових стабілізаторів дозволяє уніфікувати процес виробництва м'ясомістких з використанням некондиційної сировини.Документ Використання олеорезинів та залізовмісних збагачувачів у технології м'ясних хлібів(2021) Холод, Артем МихайловичДокумент Використання смако-ароматичних наповнювачів у розробленні рецептур м’ясних хлібів(2022) Холод, Артем Михайлович; Пасічний, Василь МиколайовичПроведений аналіз літератури дозволив зробити висновок про актуальність і доцільність використання продуктів переробки молока (сир сичужного) та кетчупа і гірчиці, як додаткове джерело білків у виробництві м'ясопродуктів.Документ Рецептури м’ясних хлібів з олеорезинами спецій(2021) Холод, Артем Михайлович; Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій ІвановичОписані результаті дослідження свідчать, що внесення олеорезинів дозаоляє отримати більш стабільні показники продукту.Документ Розроблення рецептури м’ясних хлібів з використанням олеорезинів(2021) Холод, Артем Михайлович; Пасічний, Василь МиколайовичПроведено дослідження перспектив використання олеорезинів для м’ясних продуктів та оптимальньних концентрацій для внесення у рецептуру.Документ Розроблення рецептури м’ясних хлібів з використанням смако – ароматичних наповнювачів(2022) Холод, Артем Михайлович; Пасічний, Василь Миколайович; Лисянська, Єлизавета ВікторівнаОписана доцільність використання кетчупу та гірчиці у складі м’ясних хлібівДокумент Удосконалення рецептури м’ясних хлібів з використання природніх антиоксидантів(2020) Холод, Артем Михайлович; Дзига, Євген; Артюх, Інна; Пасічний, Василь МиколайовичЕкстракти, отримані з рослинної сировини, такої як фрукти, овочі, трави, спеції та їхні компоненти, є хорошим джерелом натуральних антиоксидантів Науковцями проведені дослідження антиоксидантного потенціалу багатьох фруктів (сливи, гранату, журавлини) у продуктах із м’яса та птиці. Антимікробна активність журавлини пов’язана з високим умістом фенольних сполук, включаючи низькомолекулярні фенольні кислоти, конденсовані таніни, проантиціаніди й флавоноїди, такі як антоціани у великій кількості та флавоноли. Гранат є важливим джерелом біоактивних компонентів і використовується в народній медицині окремих країн протягом століть. У шкірці гранату наявні таніни, антиціани й флавоноїди. У ході проведення літературного огляду дії антиоксидантів на продукти харчування планується розробити рецептуру м’ясного хліба з додаванням екстракту гранату. Перспективним є поєднання природних антиоксидантів рослинного походження, що мають фарбувальну здатність, що дозволить ефективно використовувати ці компоненти в складі м’ясних та м’ясомістких продуктів. Extracts derived from vegetable raw materials such as fruits, vegetables, herbs, spices and their components are good sources of natural antioxidants Scientists have conducted studies on the antioxidant potential of many fruits (plums, pomegranates, cranberries) in meat and poultry products. The antimicrobial activity of cranberries is associated with a high content of phenolic compounds, including low molecular weight phenolic acids, condensed tannins, proanthocyanides and flavonoids, such as bulk anthocyanins and flavonols. Pomegranate is an important source of bioactive components and has been used in folk medicine by individual countries for centuries. Tannins, anticyanins and flavonoids are present in the garnet skin. During the literature review of the action of antioxidants on food, it is planned to develop a recipe for meat bread with the addition of pomegranate extract. A combination of natural herbal antioxidants with coloring properties is promising, allowing the effective use of these ingredients in meat and meat products.Документ Хліб м’ясний комбінованого складу (Патент на корисну модель № 134977)(2019) Гончаров, Георгій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій Іванович; Юшко, Марія Ігорівна; Холод, Артем Михайлович; Толюпа, Тетяна ІванівнаКорисна модель належить до харчової промисловості, може бути використана для виробництва м'ясних хлібів для спеціального та громадського харчування. В основу корисної моделі поставлена задача розроблення рецептури м'ясних хлібів з використанням смакових і функціонально-технологічних інгредієнтів для підвищення харчової цінності та високих показників, а також збільшення вмісту мінеральних речовин та покращення малюнку на розрізі за рахунок додавання до рецептури гарбузового насіння. The utility model belongs to the food industry, can be used for production of meat loaves for special and public catering. The utility model is based on the task of developing the recipe of meat loaves using flavoring and functional-technological ingredients to increase the nutritional value and high performance, as well as increase the mineral content and improve the cut pattern by adding pumpkin seeds to the recipe.