Перегляд за Автор "Хоменко, Микола Дмитрович"
Зараз показуємо 1 - 18 з 18
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Висока кваліфікація кадрів – запорука конкурентоспроможності цукрової галузі(2015) Ярчук, Микола Миколайович; Калініченко, Микола Федорович; Хоменко, Микола Дмитрович; Скорик, Костянтин Дмитрович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Сорокін, Анатолій Іванович; Чупахіна, В. П.Розглянуто важливість та необхідність безперервної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-технічних працівників і спеціалістів цукрових заводів. Показано, що кращих показників постійно досягають ті підприємства, на яких системно підвищують кваліфікацію персонала. It was discussed importance and necessity of continuous education and professional skills improvement of engineering manpower and specialists of sugar factories. It was shown that the best results permanently achieve enterprises where training of personal takes place systematically.Документ Вододомішковідділювачі, їх конструктивні особливості та раціональна експлуатація(2018) Хоменко, Микола Дмитрович; Кухар, Володимир Миколайович; Саповський, Віталій Дмитрович; Чернявський, Олександр Петрович; Добрянський, В. К.; Антоненко, Є. О.У даній статті розглядаються проблеми: по якості цукрових буряків, в т.ч. висока забрудненість, ступінь подрібнення, затрати робочої сили, втрати сировини. Приводиться модернізація конструкції дискових водовіддільників шляхом удосконалення форми і розмірів гумових фігурних дисків, приводів валів, встановлення валка зворотнього обертання і системи відмивання коренів цукрових буряків високо напірними струменями води з метою інтенсифікації процесів. The article discusses problems with the quality of sugar beets, including high pollution, degree of crushing, labor consumption, loss of beet mass. A modernization of the design of disk water separators by improving the shape and size of rubber figured disks, shaft drives, a complete roll with a reverse rotation and a beet root washing system with high-pressure water jets to intensify the processes is givenДокумент Вплив пульпи на якість дифузійного соку(2001) Скорик, Костянтин Дмитрович; Хоменко, Микола Дмитрович; Козіцька, Марія Євгенівна; Чупахіна, В. П.У статті розглянуто вплив пульпи на якість дифузійного соку. Дано три варіанти розрахунків переходу нецукрів в дифузійний сік на цукровому заводі. Показана доцільність виведення пульпи в жом. In this article pulp influence on raw juice quality is discussed. One gives three variants of calculations of nonsugars transition into raw juice at sugar factory. It was shown appropriateness of pulp transfer into beet pulp.Документ Впровадження гідропневмомеханічних підіймачів буряководяної суміші – економічно доцільне(2005) Хоменко, Микола ДмитровичВ статті розглянуті переваги застосування гідропневмомеханічних підіймачів в порівняно з буряконасосами. Приведено порівняльні техніко-економічні показники їх роботи. The article considers the advntages of using hudro-pneumatic mechanical lifts beet, compared with Beets pump Comparative texniko-ekonomic indicators of their.Документ Гідропневмомеханічні підіймачі буряководяної суміші типу Ш25-ППБ(2008) Хоменко, Микола ДмитровичВ статті приведено аналіз причин низького коефіцієнта виробництва на цукрових заводах України. Основною із причин – є висока ступінь подрібнення коренів буряків і зв язані з цим великі втрати буряком аси і цукру у виробництві. Найбільше подрібнення має місце в буряконасосах. Розроблено параметричний ряд нових гідро пневмомеханічних бурякопідіймачів типу Ш25-ППБ, які в порівнянні з буряконасосами мають великий економічний ефект за рахунок зменшення подрібнення коренів буряків. The articlt presents the analysis of the causes of the low production coefficient of sugar factorie of Ukraine. One of the main reasons is the high derhree of frahmentation of the roots of beet and connected with the large losses of sugar beet mass and sugar production. The most crushing take place in beet pumps.Developed a parametric a number of new hydro-pneumatic mechanical lift tupe Ш25-ППБ, which in comparison with bee pumps have a great economic effect due to the decrease of the fragmentation of the roots of beet.Документ Коефіцієнт вилучення цукру – критерій оцінки роботи бурякоцукрового виробництва(2010) Хоменко, Микола Дмитрович; Калініченко, Микола ФедоровичВ статті зроблено анализ про роботу усіх типів дифузійних установок, виявлені проблемні питання щодо підтриманню оптимальних режимах основних параметрів роботи дифузійних установок, наведено рекомендації з їх удосконалення на основі теоретичних викладок і наукових досягнень, з метою підвищення коефіцієнта вилучення цукру, зменшення паливно-енергетичних витрат на технологічні потреби, підвищення якості цукру, зменшення собівартості цукру виробленого із цукрових буряків. The article is an analysis of all types of diffusion plants identified problematic issues to maintain in optimal conditions the main parameters of the diffusion plants, recommendations for improvement based on the theoretical conclusions and scientific advances to improve the sugar recovery rate, reduce the consumption of fuel and energy resources technological needs, improve the quality of sugar, reduce the cost of sugar produced from sugar beets.Документ Кристалізаційні відділення працюватимуть краще(2002) Скорик, Костянтин Дмитрович; Хоменко, Микола ДмитровичУ статті наведені рекомендації щодо підвищення ефективності роботи кристалізаційних відділень цукрових заводів: розрахунок виходу кристалічного цукру, застосування поверхнево-активних речовин, затравних матеріалів, покращення роботи форсунок центрифуг, автоматизація процесів. In this article recommendations are presented concerning raising efficiency of sugar factories crystallization houses operation: calculation of crystal sugar yield, use of surface-active substances, seed materials, improvement of operation of spray nozzles of centrifuges, automation of processes.Документ Отримання дифузійного соку високої якості – основна задача у виробництві цукру.(2019) Хоменко, Микола ДмитровичЯкісна стружка забезпечує ефективну роботу дифузійних установок. Проведений аналіз якості стружки на цукрових заводах України. Розглянуто причини отримання неякісної бурякової стружки. Quality shavings ensure efficient operation of diffusion plants. The analysis of the quality of chips at the sugar factories of Ukraine. The reasons for getting low quality beet chips are considered.Документ Перспективна схема і обладнання мийного відділення цукрового заводу продуктивністю – 6 000 тонн переробки буряків за добу (з використанням бурякомийки типу СКД-6)(2014) Хоменко, Микола Дмитрович; Сорокін, Анатолій Іванович; Кухар, Володимир Миколайович; Парахоня, М. П.; Ткачук, В. М.; Саповський, В. Д.В статті розглядається один із варіантів більш удосконаленої і посиленої апаратурно-технологічної схеми мийного відділення цукрового заводу. Пропонується схема і підбір високоефективного обладнання, з використанням можливих інтенсифікуючих процесів при підготовці цукрових буряків до переробки, в тому числі використовувати кінетичну енергію води високого тиску і потенціальну енергію стисненого повітря. Апаратурно-технологічна схема рекомендується для впровадження на цукрових заводах з важкими грунтами зони бурякосіяння. In this article are described some variants of improved and enhanced equipme and technological scheme of washing department of sugar factory/ A scheme and selection of high-efficiency equipment using which intensify the processes for the preparation of sugar beet to processing/ including use of the kinetic energy of the water high pressure and potential energy of the compressed air/ The apparatus-technological scheme is recommended for introduction in sugar factories with heavy soils zone of beet-growing.Документ Причини втрат бурякомаси і цукру при переробці цукрових буряків та шляхи їх зменшення(2016) Хоменко, Микола ДмитровичВ даній статті приведений аналіз роботи цукрових заводів України в сезон переробки буряків 2015 2016 років і отриманих кінцевих результатів. Зокрема, зроблений аналіз кількості прийнятих і перероблених цукрових буряків, а в основному, величин втрат бурякосировини 36-ю працюючими в сезон цукровими заводами, а вони дуже великі. Виявлено основні причини завищених втрат сировини і ііукру в бурякопідготовчих відділеннях цукрових заводів України, а також аргументовано висловлено заходи по зменшенню витрат сировини і цукру на цукрових заводах України в майбутньому. In this article the analysis of operation ofsugar zawodowymi in season beet processing 2015 2016 and the final results. Specifically, the analysis of the quantity of accepted and processed beet, and mostly the amount of loss of steklomassy 36 and working in a season, sugar factories, and they are very large. The main causes of increased losses of raw sugar sociopathological departments of sugar factories of Ukraine and convincingly expressed measures to reduce losses steklomassy and sugar in sugar factories of Ukraine for the future.Документ Про технічну досконалість оборотних систем гідротранспорту та миття буряків на цукрових заводах(2015) Сорокін, Анатолій Іванович; Хоменко, Микола ДмитровичРозглянуто питання технічної досконалості оборотних систем водопостачання гідротранспор¬ту та миття буряків, які являються складовими типових схем водоспоживання і водовідведення з кількістю стічних вод 170, 85 і 50% до маси буряків. Процент використання оборотної води в систе¬мі є важливим показником технічної досконалості оборотних систем; пропонується використовувати цей показник для оцінки технічної досконалості оборотних систем водопостачання на діючих бу- рякоцукрових заводах. The question of the technical perfection of circulating water systems gidrotran¬sporta and beet washing, which are part of the typical schemes of water use and wastewater to the amount of waste water 170, 85 and 50% to the beet mass. The percentage of circulating water in the system is an important indicator of sophistication of current systems; rekomendu¬etsya use this indicator in assessing the technical perfection vo¬dosnabzheniya circulating systems in existing beet sugar factories.Документ Прогресивна технологічна схема мийного відділення із використанням сучасних процесів інтенсифікації та обладнання для відмивання цукрових буряків(2014) Кухар, Володимир Миколайович; Саповський, Віталій Дмитрович; Хоменко, Микола Дмитрович; Сорокін, Анатолій ІвановичУ даній статті приведено аналіз роботи мийних відділень цукрових заводів України. Запропонована прогресивна технологічна схема, яяка включає сучасні процеси інтенсифікації та обладнання, що забезпечить якісну підготовку сировини до переробки і дозволить підвищити коефіцієнт вилучення цукру і його якість. In the article the analysis of the washing compartment of sugar factories in Ukraine. A progressive technological scheme, which includes modern intensifies the process and equipment, which will provide high-quality training materials for processing and will enhance the rate of sugar extract and its quality.Документ Схема і обладнання мийного відділення цукрового заводу продуктивністю – 6 000 тонн переробки буряків за добу (з використанням бурякомийки типу Ш1-ПМД-6)(2014) Хоменко, Микола Дмитрович; Сорокін, Анатолій Іванович; Кухар, Володимир Миколайович; Парахоня, М. П.; Ткачук, В. М.; Саповський, Віталій ДмитровичВ статті приведена технічна характеристика цукрових буряків і вплив механізації робіт на їх якість, та причини збільшення втрат сировини і цукру у виробництві. Розглянуто апаратурно-технологічну схему мийного відділення цукрового заводу з використанням бурякомийки типу Ш1-ПМД-6, приведено її конструктивні особливості, переваги і недоліки, аналіз роботи та рекомендації.Апаратурно-технологічна схема рекомендується для впровадження на цукрових заводах з легкими грунтами. This article the technical characteristics of beet and the impact of mechanization of works on its quality, the reasons for the increase in losses beet weight and in sugar production. In particular examined the apparatus- technological scheme of washing Department sugar factory with application of the device of washing beet type SH1_PMD-6, are its structural features, advantages and disadvantages/ analysis of work. The apparatus-technological scheme is recommended for introduction of the sugar plants with light soils zone of beet-growing.Документ Схеми доставки, очищення від домішок, відмивання. Переваги, недоліки, економічна доцільність їх використання(2018) Хоменко, Микола Дмитрович; Кухар, Володимир МиколайовичВ статті розглядається якість цукрової сировини: забрудненість, подрібнення, втрати сировини і цукру при транспортуванні та очищенні цукрових буряків. Приведені кількісні величини фактичних втрат сировини в сезони переробки у 2015,2016, 2017 роках. Виявлені причини втрат. Обгрунтована необхідність удосконалювати діючі схеми, механізми та обладнання для очищення і транспортування цукрових буряків на перероблення. Рекомендовані варіати покращення ситуації шляхом удосконалення схем призаводських бурякопунктів і бурякопідготовчих відділень цукрових заводів. Розглянуто три можливих схеми з їх перевагами і недоліками. Видані рекомендації до впровадження. The article discusses the quality of sugar beets: weediness, crushing, loss of raw materials and sugar during transportation and cleaning of root crops. The quantitative values of the actual losses of raw materials in the processing seasons of 2015, 2016, 2017 are given. The causes of losses are determined. The necessity of improving existing schemes, mechanisms and equipment for cleaning and transporting sugar beets for processing is substantiated. Variants of improving the situation by improving the schemes of the beet factory and beet-preparation departments of sugar factories are recommended. Three possible schemes with their advantages and disadvantages are considered. Recommendations on their implementation were issued.Документ Удосконалення схем та обладнання для очищення, відмивання і транспортування цукрових буряків на перероблення.(2019) Хоменко, Микола Дмитрович; Кухар, Володимир МиколайовичРозглянуто три варіанти схем роботи з буряками, приведено їх переваги і недоліки. Виявлені основні проблемні питання. Рекомендовано, з метою інтенсифікації процесу відмивання буряків, використовувати кінетичну енергію високонапірних струй води і потенційну енергію стисненого повітря. Three variants of schemes of work with beets are considered, their advantages and disadvantages are given. The main problematic issues have been identified. It is recommended to use the kinetic energy of high pressure jets of water and the potential energy of compressed air to intensify the process of washing beets.Документ Якісна підготовка буряків до перероблення – головна вимога для високоефективної роботи цукрового заводу(2016) Хоменко, Микола Дмитрович; Сорокін, Анатолій Іванович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Кухар, Володимир Миколайович; Саповський, Віталій Дмитрович; Чернявський, Олександр ПетровичПриведено аналіз причин низького ступеню очистки буряків від забруднення. Наведено теоретичні та розрахункові данні, а також рекомендації для різних режимів роботи якими забезпечуються покращення відмивання та зменшення витрат води. The analysis of the reasons for the low degree of contamination of beets is given. Theoretical and design data are given, as well as recommendations for various modes of operation that provide improved washing and reducing water consumption.Документ Інтенсифікація масообміну в рідинних і газорідинних потоках за рахунок потенціалу масових сил(2007) Соколенко, Анатолій Іванович; Бут, Сергій Анатолійович; Хоменко, Микола Дмитрович; Піддубний, Володимир АнтоновичВ статті наведені аналітичні матеріали, які стосуються динаміки масових сил, пов’язаних зі змінною кривиною траси трубопроводів. Відцентрові сили різних величин і орієнтацій виступають в ролі факторів інтенсифікації гідродинамічного стану, масообміну в середовищах рідинних, газових і газорідинних потоків і хімічних реакцій між складовими системи. The article presents analytical materials related to the dynamics of mass forces associated with variable curvature pipeline route. Centrifugal forces of different sizes and orientations act as factors of intensification hydrodynamic state mass transfer in liquid environments, gas and gas-liquid flows and chemical reactions between components of the system.Документ Інтенсифікація масообміну в трубопроводах за рахунок сил інерції(2007) Соколенко, Анатолій Іванович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Хоменко, Микола Дмитрович; Піддубний, Володимир Антонович; Підлісний, Віталій ВолодимировичВ статті наведені аналітичні матеріали, які стосуються динаміки масових сил, пов’язаних зі змінною кривиною траси трубопроводів. Відцентрові сили різних величин і орієнтацій виступають в ролі факторів інтенсифікації гідродинамічного стану, масообміну в середовищах рідинних, газових і газорідинних потоків і хімічних реакцій між складовими системи. The article presents analytical materials related to the dynamics of mass forces associated with variable curvature pipeline route. Centrifugal forces of different sizes and orientations act as factors of intensification hydrodynamic state mass transfer in liquid environments, gas and gas-liquid flows and chemical reactions between components of the system.