Перегляд за Автор "Якобчук, Роман Леонідович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 83
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз обладнання для очищення зернових культур(Тарасенко, В. Аналіз обладнання для очищення зернових культур / В. Тарасенко, Р. Якобчук // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020 р – Ч. 2. – С. 92., 2020) Тарасенко, Володимир Олександрович; Якобчук, Роман ЛеонідовичАктуальною задачею при зберіганні і переробці зернових культур є їх попереднє очищення від домішок та забруднень. Вибір ефективного обладнання – запорука якісної продукції. Провівши аналіз конструкцій та режимів роботи обладнання для очищення зернових культур, встановлено, що дане обладнання потребує детального вивчення та дослідження процесу повітряного очищення зернових культур. Actual problems during storage and processing of grain crops is their prior removal of impurities and contaminants. The choice of effective equipment is the key to quality products. After analyzing the designs and modes of operation of equipment for cleaning cereals, it was found that this equipment requires a detailed study and study of the process of air cleaning of cereals.Документ Аналіз роботи просіювачів з обертовими барабанними ситами(2010) Чудовська, В. М.; Якобчук, Роман ЛеонідовичПроведений аналіз роботи просіювачів з обертовими барабанними ситами. The conducted analysis of the work of the rotating drum sifter sieves.Документ Апарат попереднього підігріву (Патент на корисну модель № 139236)(2019-12-26) Лементар, Святослав Юрійович; Пономаренко, Віталій Васильович; Якобчук, Роман Леонідович; Слюсенко, Андрій Михайлович; Ніколишак, Максим ВолодимировичАпарат попереднього підігріву містить корпус, живильник, камеру розподілу теплоносія, патрубок додаткової подачі теплоносія, транспортуючий пристрій, патрубок вивантаження паростків, патрубок вивантаження солоду, патрубок виходу відпрацьованого теплоносія та решітку. Камера розподілу теплоносія виконана розділеною на три однакові секції з додатково встановленими патрубками подачі теплоносія в кожній секції. The preheating apparatus comprises a housing, a feeder, a coolant distribution chamber, an additional coolant supply pipe, a transport device, a sprout unloading pipe, a malt unloading pipe, a spent coolant outlet pipe and a grate. The coolant distribution chamber is made divided into three identical sections with additionally installed coolant supply pipes in each section.Документ Барабанний апарат для сушіння сипких продуктів (Патент на винахід № 63512)(2004) Якобчук, Роман Леонідович; Яровий, Володимир Леонідович; Свідерська, Олександра ІгорівнаБарабанний апарат для сушіння сипких продуктів включає корпус, привід і опори ротора, барабан, пристрої завантаження і вивантаження продукту, ротор з трубами нагріву повітря, скребками і лопатками, труби підведення і відведення пари, отвори підведення і відведення повітря. Під циліндричним дном барабана, по його довжині, встановлено підігрівник повітря, в зоні завантаження продукту - розподільчу насадку довжиною у співвідношенні до довжини барабану 1:5, а в зоні вивантаження продукту по довжині барабана в задній верхній його частині виконані поздовжні щілеподібні отвори. Drum apparatus for drying bulk products has housing, drive and supports for the rotor, drum, appliances for loading and discharge of product, rotor with pipes for heating air, scrapers and paddles, pipes for steam supply and discharge, openings for air supply and discharge. Under the cylindrical bottom of the drum, in its length, there is installed an air heater, in the zone of the product loading – dispenser nozzle with length in ratio to the length of the drum 1:5. And in the zone of the product discharge in length of the drum, in its back upper part, there are provided long slot-like openings.Документ Вибір оптимальної конструкції сушильної установки для сушіння зернових культур(2012) Руденко, Сергій Сергійович; Якобчук, Роман ЛеонідовичНаведено вибір оптимальної конструкції сушильної установки для сушіння зернових культур. Shows the selection of the optimal design of the drying installations for drying crops.Документ Вибір розміру, форми та матеріалу інертних частинок при сушіння харчових продуктів у киплячому шарі(2014) Якобчук, Роман Леонідович; Яровий, Володимир ЛеонідовичВиробництво дрібнодисперсних сухих продуктів, таких як натуральні барвники, продукти харчування, корма та інше, з мінімальними витратами енергетичних ресурсів є одним із важливих завдань у харчовій промисловості. Production of fine dry products such as natural dyes, food, feed, etc., with minimal cost energy is one of the important tasks in the food industry.Документ Вибір сушильної установки для сушіння насіння соняшника(2012) Похожаєв, Олександр Євгенійович; Якобчук, Роман ЛеонідовичНаведено обґрунтування вибіру сушильної установки для сушіння насіння соняшника, переваги та недоліки. The substantiation choice drying installations for drying sunflower seeds, advantages and disadvantages.Документ Вивчення дисциплін із комп’ютерного проектування в умовах змішаного навчання здобувачів(2024) Люлька, Дмитро Миколайович; Якобчук, Роман ЛеонідовичЗмішана форма здобуття освіти набула широкої популярності в Україні через свою зручність і гнучкість. Це технологія, що базується на принципах відкритого навчання, широко використовує комп’ютерні навчальні програми різного призначення та сучасні телекомунікації з метою подання навчального матеріалу та спілкування безпосередньо за місцем перебування здобувачів вищої освіти. Під час такої форми навчання вони активно взаємодіють з викладачем дисципліни. Контроль має систематичний характер та будується на оперативному зворотному зв’язкуДокумент Визначення висоти зони активного теплообміну у процесі сушіння пивних дріжджів у вібропсевдозрідженому шарі інертного матеріалу(2012) Якобчук, Роман Леонідович; Яровий, Володимир ЛеонідовичУ статті наведено результати дослідження зміни температури теплоносія по висоті вібропсевдозрідженого шару інертного матеріалу при активній циркуляції його в об’ємі камери сушіння.Документ Визначення впливу температури теплоносія на кінцеву вологість пивних дріжджів при сушінні в шарі інертного матеріалу(2011) Якобчук, Роман Леонідович; Яровий, Володимир ЛеонідовичВизначено залежність кінцевої температури теплоносія від параметрів процесу та її вплив на сушіння пивних дріжджів у вібропсевдозрідженому шарі інертного матеріалу. The dependence of the final coolant temperature on the parameters of the process and its effect on drying beer yeast in vibropsevdozridzhenomu layer of inert material.Документ Визначення впливу температури теплоносія на кінцеву вологість пивних дріжджів при сушінні в шарі інертного матеріалу(2011) Якобчук, Роман Леонідович; Яровий, Володимир ЛеонідовичВизначено залежність кінцевої температури теплоносія від параметрів процесу та її вплив на сушіння пивних дріжджів у вібропсевдозрідженому шарі інертного матеріалу. The dependence of the final coolant temperature on the parameters of the process and its effect on drying beer yeast in vibropsevdozridzhenomu layer of inert material.Документ Визначення напружень у підпірних стінах трикутної форми(2000) Якобчук, Роман Леонідович; Дубінін, Олег ОлександровичРозглянуто роботу підпірних стін трикутної форми з метою визначення розподілення напружень у довільному перерізі конструкції. We consider the work of retaining walls triangular shape in order to determine the distribution of stresses in any section of the design.Документ Використання віртуальних лабораторних робіт в інженерній освіті(2013) Яровий, Володимир Леонідович; Якобчук, Роман ЛеонідовичНаведені перспективи використання віртуальних лабораторних робіт в інженерній освіті. Presented perspectives of using the virtual laboratory works in engineering education.Документ Використання сушильних установок з киплячим шаром в харчовій промисловості та їх удосконалення(2014) Похожаєв, Олександр Євгенійович; Якобчук, Роман ЛеонідовичНаведено доцільність використання сушильних установок з киплячим шаром в харчовій промисловості та їх удосконалення. Shows the feasibility of using dryers of the fluidized bed in food and their improvement.Документ Вплив конструктивних чинників відцентрово-пневматичної форсунки на дисперсність факелу розпилення пивних дріжджів(2012) Якобчук, Роман Леонідович; Яровий, Володимир ЛеонідовичПроведено аналіз чинників, які впливають на процес розпилення дріжджової суспензії, встановлено залежність медіального діаметра краплин пивних дріжджів від швидкості газорідинної суміші у відцентрово-пневматичній форсунці та розподілення краплин дріжджів у факелі форсунки. An analysis of factors influencing the process of spraying a suspension of yeast, established the dependence of the medial diameter of the drops of brewer's yeast on the speed of gas-liquid mixture in a centrifugal-pneumatic nozzle and the distribution of the drops of yeast in the facula injector.Документ Вплив способів сушіння ячменю на якість солоду(2022) Ротаєнко, Богдан Олександрович; Якобчук, Роман ЛеонідовичВизначено вплив способів сушіння ячменю на основні його показники. Встановлено збільшення енергії та здатності зерна до проростання при сушінні його у шахтній сушарці. Introduced in the use of methods for drying barley on the main indicators. An increase in the energy and zdatnost of grain to germination with dryness in mine dryer has been established.Документ Вібраційно-ситовий сепаратор PVT-1000(2019) Тарасенко, Володимир Олександрович; Якобчук, Роман ЛеонідовичУдосконалено конструкцію пружинних опор сепаратора, які значно зменшать коливання і вібрації обладнання, що значно збільшить продуктивність обладнання і зменшить витрати на його ремонт. The design of spring separator bearings has been improved, which will significantly reduce the vibration and vibration of the equipment, which will significantly increase the productivity of the equipment and reduce the cost of its repair.Документ Двохетапне випікання хліба з використанням проміжного вакуумно-випарного охолодження(2015) Ковальов, Олександр Володимирович; Миколів, Іван Михайлович; Бабко, Євген Миколайович; Якобчук, Роман ЛеонідовичРозглянуто й охарактеризовано «двохетапне» випікання з використанням проміжного вакуумно-випарного охолоджування, що дає змогу допікати хліб безпосередньо на місці реалізації. Для можливості впровадження цієї технології було розроблено фізичну і математичну моделі процесу, що продемонстровано в даній роботі. Визначено оптимальний час попереднього випікання. Technology of bread production is time consuming and quite a long process. Due to the fact that this process includes many manufacturing operations, changes in length which leads to deterioration of product quality, traditional technology remained unchanged for a long time. This led to the limitation of range of bakery products; and the absence of fresh hot bread in the early hours; the creation of night shift and increase the burden on bakers working the night shift; and the lack of fresh bread at remote points of supply and trade. These problems caused by the continuity and long-term process of bakery products division helped to decide on the bread baking process steps for the increase or decrease of the length of intermediate processes that would allow the technology to make more flexible simultaneously reducing the quality of baked bread. "Two-stage" baking with the help of intermediate vacuum evaporative cooling is a technical solution of these problems. A positive feature of vacuum evaporation cooling is simple speed control process. When vacuum-evaporating cooling structure damages ice crystals, it is impossible to get porous products because of positive temperatures for the entire period of cooling. Technical implementation of new technology in bakery is the need to use the existing equipment with the addition of the mechanized complex for vacuumevaporative cooling. The conducted researches are aimed at identifying kinetic patterns and the development of physical models of heat and mass transfer processes in the interconnected dehydration, cooling, humidity transfer to vacuum evaporating cooling. In this work, the "two-stage" baking by means of intermediate vacuum evaporative cooling, which allows baking bread directly on-site is elaborted. To enable implementation of this technology physical and mathematical model of the process are developed as demonstrated in this paper.Документ Дистанційне вивчення дисциплін із комп’ютерного проектування: особливості та перспективи(2019) Єщенко, Оксана Анатоліївна; Люлька, Дмитро Миколайович; Якобчук, Роман ЛеонідовичДистанційне навчання набуло широкої популярності в Україні через свою зручність і гнучкість. У Національному університеті харчових технологій дистанційне навчання проводиться на базі системи Moodle (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment – модульне об’єктно-орієнтоване динамічне навчальне середовище). У межах цієї навчальної платформи розроблено курси для дисциплін, що є набором тематичних розділів, ресурсів та активних елементів, які необхідно засвоїти згідно з календарним планом. Прикладом такої дисципліни є САПР (система автоматизованого проектування). Distance learning has become widespread in Ukraine because of its ease of use and flexibility. At the National University of Food Technology, distance learning is carried out on the basis of the Moodle system (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment - Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment). Within this training platform, courses are developed for disciplines, which is a set of thematic sections, resources and active elements that need to be mastered in accordance with the calendar plan. An example of such discipline is the CAD (automated design system).Документ Дослідження в'язкості пивних дріждів(2006) Яровий, Володимир Леонідович; Якобчук, Роман ЛеонідовичДосліджено структурно-механічні властивості пивних дріжджів на прикладі в’язкості, а також вплив на в’язкість концентрації, температури та однорідності дріжджової суспензії.