Перегляд за Ключові слова "биотехнология"
Зараз показуємо 1 - 20 з 20
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Development and application of biotechnology(2014) Paramonov, Ivan; Pokoyovets, KateBiotechnology is being used to engineer and adapt organisms, especially microorganisms, in an effort to find sustainable ways to clean up contaminated environments. Environmental microbiology also offers clues to the evolution of degradation pathways and to the molecular adaptation strategies to changing environmental conditions.Документ Food biotechnology in modern life(2016) Kravchenko, Serhii; Lukianets, HalynaДокумент Genetically Modified Food(2017) Ivanov, Mykyta; Starkova, OlesiaДокумент Ukrainian food journal. Vol. 5. Issue 2(2016) National University of Food TechnologiesМіжнародне наукове періодичне видання для публікації результатів досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління. International scientific periodical to publish the results of research experts in the field of food science, engineering and technology, chemistry, economics and management.Документ Ukrainian food journal. Vol. 5. Issue 3(2016) National University of Food TechnologiesInternational scientific periodical to publish the results of research experts in the field of food science, engineering and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результатів досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 5. Issue 4(2016) National University of Food TechnologiesМіжнародне наукове періодичне видання для публікації результатів досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління. International scientific periodical to publish the results of research experts in the field of food science, engineering and technology, chemistry, economics and management.Документ Ukrainian food journal. Vol. 6. Issue 1(2017) National University of Food TechnologiesInternational scientific periodical to publish the results of research experts in the field of food science, engineering and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результатів досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 6. Issue 2(2017) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 6. Issue 3(2017) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 6. Issue 4(2017) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 7. Issue 1(2018) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 7. Issue 2(2018) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 7. Issue 4(2018) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Биология бактерий, ассимилирующих С1−С2-соединения, и биотехнологические аспекты их использования(1998) Малашенко, Юрий Романович; Романовская, В. А.; Соколов, И. Г.; Гринберг, Тамара Александровна; Пирог, Татьяна Павловна; Мучник, Фаина ВладимировнаВ статье отражены основные направления фундаментальных исследований отдела биологии газоокисляющих микроорганизмов — экология, селекция, таксономия, физиология, биохимия, генетика бактерий, использующих С1—C2-соединенbя, математическое моделирование микробиологических процессов, а также прикладных — разработка научных основ биотехнологий синтеза практически ценных продуктов (белка, экзополисахаридов, кормовых добавок, биогаза) на основе непищевых субстратов, поиск залежей углеводородного сырья, защита окружающей среды. Main directions of the research work of the Department of Biology of Gas Oxidizing Microorganisms are described in the paper. Fundamental studies concern ecology, selection, taxonomy, physiology, biochemistry, genetics of bacteria utilizing C1—C2-compounds, mathematical simulation of microbiological processes. Applied studies are devoted to development of scientific basis of biotechnologies for synthesis of important products (single cell protein, exopolysaccharides, food ingredients, biogas) from non-food substrates, search for the hydrocarbon deposits and protection of the environment.Документ Биотехнологические подходы к проблеме утилизации молочной сыворотки как отхода молокоперерабатьвающей промышленности(2013) Тетерина, Светлана Николаевна; Красинько, Виктория Олеговна; Шафранович, В. С.Статья посвящена одной из экологических проблем современной Украины, которой является очистка промышленных стоков, в частности сточных вод предприятий пищевой промышленности, именно молокоперерабатывающей отрасли. Article is devoted to one of environmental problems of modern Ukraine - cleaning of industrial drains, in particular sewage of the enterprises of the milk industry.Документ Економічне обґрунтування біотехнологічного підходу до формування енергетичного потенціалу підприємств(2006) Струнін, Віктор ВолодимировичВ запропонованій статті розглянуто основні підходи до виробництва теплової та електричної енергії з використанням сучасних розробок в галузі біотехнологій, приведено дані успішного впровадження проектів і здійснено обґрунтування їх використання підприємствами на базі основних техніко-економічних показників.Документ Загальна біотехнологія(2009) Пирог, Тетяна Павлівна; Ігнатова, Олена АндріївнаВикладені всі аспекти біотехнології: становлення і розвиток, основні складові та етапи біотехнологеского процесу, основи культивування мікроорганізмів і клітин, принципи регуляції процесів мікробіологічного синтезу, методи виділення цільового продукту залежно від його локалізації, знешкодження відходів біотехнологічних виробництв, біохімічні основи мікробіологічного синтезу, коротка характеристика основних технологій мікробного синтезу, в тому числі й мікробних імунобіологічних препаратів, а також харчової, екологічної та молекулярної біотехнології.Документ Наукові праці Національного університету харчових технологій Т. 25, № 4(2019) Національний університет харчових технологійУ журналі публікуються статті за результатами фундаментальних теоретичних розробок і прикладних досліджень у галузі технічних та економічних наук. Рукописи статей попередньо рецензуються провідними спеціалістами відповідної галузі. Для викладачів, наукових працівників, аспірантів, докторантів і студентів вищих навчальних закладів, керівників підприємств харчової промисловості. Articles with the results of fundamental theoretical developments and applied research in the field of technical and economic sciences are published in this journal. The scripts of articles are reviewed beforehand by leading specialists of corresponding branch. The journal was designed for professors, tutors, scientists, post-graduates, students of higher education establishments and executives of the food industry.Документ Наукові праці Національного університету харчових технологій Т. 25, № 5(2019) Національний університет харчових технологійУ журналі публікуються статті за результатами фундаментальних теоретичних розробок і прикладних досліджень у галузі технічних та економічних наук. Рукописи статей попередньо рецензуються провідними спеціалістами відповідної галузі. Для викладачів, наукових працівників, аспірантів, докторантів і студентів вищих навчальних закладів, керівників підприємств харчової промисловості. Articles with the results of fundamental theoretical developments and applied research in the field of technical and economic sciences are published in this journal. The scripts of articles are reviewed beforehand by leading specialists of corresponding branch. The journal was designed for professors, tutors, scientists, post-graduates, students of higher education establishments and executives of the food industry.Документ Сыродельное производство(2008) Колесникова, Светлана СаввовнаВлияние качества молока на качество сыра. Приведены последствия нарушений технологии на качество сыра. Биологическая обработка молока в сыроделии улучшает качество и безопасность сыров. The influence quality of milk on cheese quality. The consequences of breaches of technological on cheese quality. Biological treat milk improve quality and safety cheeses.