Перегляд за Ключові слова "біотехнологія"
Зараз показуємо 1 - 20 з 94
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Bacteria - the Workhorses of Biotechnology(2017) Cherednyk, Tetiana; Starkova, OlesiaДокумент Development and application of biotechnology(2014) Paramonov, Ivan; Pokoyovets, KateBiotechnology is being used to engineer and adapt organisms, especially microorganisms, in an effort to find sustainable ways to clean up contaminated environments. Environmental microbiology also offers clues to the evolution of degradation pathways and to the molecular adaptation strategies to changing environmental conditions.Документ Food biotechnology in modern life(2016) Kravchenko, Serhii; Lukianets, HalynaДокумент Genetically Modified Food(2017) Ivanov, Mykyta; Starkova, OlesiaДокумент Pharming and Farmer-ceuticals(2013) Herasymets, O.Аналізуються нові методи ведення сільського господарства та способи виробництва продовольства, корму й волокна. New farming methods and ways of producing food, feed or fibre are analyzed.Документ Trends and expected benefits of the breaking edge food technologies in 2021–2030(2021) Ivanov, Volodymyr M.; Shevchenko, Oleksandr; Marynin, Andriy; Stabnikov, Victor; Stabnikova, Elena; Gubenia, Oleksii; Shevchenko, Anastasiia; Gavva, Oleksandr M.; Salyuk, AnatolyThe review considered the major trends in the world development of new food processing technologies in 2021–2030: more strict regulations of food safety including QPCR and DNA-sequencing detection of emerging food-borne pathogens, comprehensive control of minor chemical pollutants of food; production of functional food including food for babies, children, pregnant women, elderly, for sport activities, military food, meals ready-to-eat, microelements-enriched food, nutraceuticals, and clinical food; emerging environmentally-friendly and energy-saving food processing; biotechnological food processing using enzymes proteinases, glutamine transferases, galactosidases, enzymes, microbial metabolites, and new sources of food such as insects and artificial meat; personalization of food processing and distribution including adaptation of the food processing to the nutritional needs of different customer groups.Документ Ukrainian food journal. Vol. 5. Issue 2(2016) National University of Food TechnologiesМіжнародне наукове періодичне видання для публікації результатів досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління. International scientific periodical to publish the results of research experts in the field of food science, engineering and technology, chemistry, economics and management.Документ Ukrainian food journal. Vol. 5. Issue 3(2016) National University of Food TechnologiesInternational scientific periodical to publish the results of research experts in the field of food science, engineering and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результатів досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 5. Issue 4(2016) National University of Food TechnologiesМіжнародне наукове періодичне видання для публікації результатів досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління. International scientific periodical to publish the results of research experts in the field of food science, engineering and technology, chemistry, economics and management.Документ Ukrainian food journal. Vol. 6. Issue 1(2017) National University of Food TechnologiesInternational scientific periodical to publish the results of research experts in the field of food science, engineering and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результатів досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 6. Issue 2(2017) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 6. Issue 3(2017) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 6. Issue 4(2017) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 7. Issue 1(2018) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 7. Issue 2(2018) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 7. Issue 4(2018) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Англійська мова(2009) Ткаченко, Наталія Дмитрівна; Авраменко, Ольга ПетрівнаПосібник розрахований на студентів та аспірантів вищих учбових закладів харчової промисловості зa напрямом “Біотехнологія". Посібник складається з 16 уроків, кожний з яких поділений на дві частини. Кожна частина містить оригінальний текст зі спеціальності “Біотехнологія.” Перша частина включає також активний словник, текстові, лексичні, граматичні та комунікативні вправи вправи для розвитку усного та письмового мовлення. Друга частина містить лексичні та комунікативні вправи. Книга містить ілюстрації.Документ Англійська мова. Методичні вказівки до вивчення дисципліни та виконання контрольних робіт для студентів напряму 6.140.106 “Eкологія та охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування” заочної форми навчання(2009) Ткаченко, Наталія Дмитрівна; Смірнова, Єлизавета Сергіївна; Авраменко, Ольга ПетрівнаМетодичні вказівки мають призначенням навчання та контроль знань студентів напряму “Eкологія та охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування” заочної форми навчання для формування вміння самостійно читати літературу англійською мовою зі спеціальності з метою отримання інформації з іноземних джерел та комунікації. Методичні вказівки складаються з чотирьох контрольних робіт і розраховані на 4 семестри. Кожна контрольна робота включає 10 варіантів контрольних завдань. Методичні вказівки містять робочу програму з англійської мови, список рекомендованої літератури та додатки з граматичними таблицями.Документ Англійська мова. Методичні вказівки до вивчення дисципліни та виконання контрольних робіт для студентів напряму 6.051.401 ”Біотехнологія” заочної форми навчання(2009) Авраменко, Ольга Петрівна; Ткаченко, Наталія ДмитрівнаМетодичні вказівки мають призначенням навчання та контроль знань студентів напряму “Біотехнологія” заочної форми навчання для формування вміння самостійно читати літературу англійською мовою зі спеціальності з метою отримання інформації з іноземних джерел та комунікації. Методичні вказівки складаються з чотирьох контрольних робіт і розраховані на 4 семестри. Кожна контрольна робота включає 10 варіантів контрольних завдань. Методичні вказівки містять робочу програму з англійської мови, список рекомендованої літератури та додатки з граматичними таблицями.Документ Біотехнологічне виробництво енергії з бурякового жому(2019) Мостова, Валерія Віталіївна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Семенова, Олена ІванівнаНаведена характеристика бурякового жому. Показані можливі способи його утилізації. Доведена ефективність використання бурякового жому для отримання біогазу за допомогою метанового бродіння. Наведені данні стосовно розвитку біоенергетики в Україні. The description of beet pulp is given. Possible ways of its disposal are shown. The efficiency of using beet pulp for biogas using methane fermentation has been proved. The data on the development of bioenergy in Ukraine are presented.