Перегляд за Ключові слова "microbiology"
Зараз показуємо 1 - 20 з 67
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Development and application of biotechnology(2014) Paramonov, Ivan; Pokoyovets, KateBiotechnology is being used to engineer and adapt organisms, especially microorganisms, in an effort to find sustainable ways to clean up contaminated environments. Environmental microbiology also offers clues to the evolution of degradation pathways and to the molecular adaptation strategies to changing environmental conditions.Документ Effect off extruding on microbial indicators of feed mixtures(2016) Trakalo, Tetiana; Shapovalenko, Oleg; Yanyuk, Tatiana; Sharan, AndriiДля визначення якості кормових сумішей, що містять екстракт льону з сироватки, були досліджені мікробіологічні параметри після екструдування кормових сумішей різного призначення на зберігання. Вивчали кормову суміш пшениці, кукурудзи та екстракту льону на сироватковій основі різної суми відсотків. Льняний екстракт, отриманий екстракцією в активному пульсаційну диспергаторную суміш, змішують і екструдують при температурі - 110–120 ° С, тиск - 4,2 МПа, що дозволяє майже повністю його дезінфікувати. Досліджено зміну мікробіологічних кормових сумішей під час зберігання. Досліджувані зразки поміщали в тканинні мішки і зберігали протягом 2 місяців при 0 ° С (холодильник), + 20 ° С (термостат) і відносній вологості - 45%. Вологість зернових сумішей для екструзійних зразків знаходиться в межах 16,8–17,6%, після екструдування від 13,3 до 13,5%, а протягом терміну придатності не змінюється при + 20 ° С і відносній вологості 45% конструктивні зміни вологості при зберіганні 13,3–13,5% до 15,3–16,1%. Зміна вологості екструдованої кормової суміші в значній мірі залежить від температури зберігання і не від кількості введеного льону екстракту з сироватки суміші. Порівнюючи умови і термін зберігання, можна сказати, що зміна вологості екструдованої кормової суміші в значній мірі залежить від температури зберігання і від кількості введеного лляного екстракту на основі сироватки. На початку і в кінці зберігання екструдована кормова суміш характеризується відносно низьким рівнем мікробіологічного забруднення. Не виявлено наступних груп мікроорганізмів як патогенів Escherichia coli (BGKP). Загальні мезофільні аеробні та факультативні анаеробні мікроорганізми (МАФАМ) у всіх зразках сумішей знаходяться в допустимих межах (не більше 5 • 105 КУО / г). Аналіз колоній мезофільних аеробних мікроорганізмів на агаро-пептидній масі виявив, що вони характеризуються великими, малими і середніми розмірами, білого і жовтого кольору, гладкими і шорсткими краями. Основна частина мікроорганізмів - коккоподібні бактерії, клітини яких розміщені окремо або кластери. Основними видами бактерій морфо, виділеними з екструдата зерна, є аеробні бактерії. Ми рекомендуємо використовувати екструзійний процес як ефективний спосіб поліпшення якості екструдованих кормових сумішей, оскільки він забезпечує майже стерильний продукт. To determine the quality of feed mixtures containing flax extract from serum was investigated microbiological parameters after extruding feed mixtures of different prescription in storage. Studied feed mixture of wheat, corn and flax extract on serum basis of different interest amount. Linen extract obtained by extraction in an active pulsation dispersant mixture is mixed and aperture extruding a temperature – 110–120 °C, pressure – 4.2 MPa, which allows almost completely disinfect it. We investigated the change of microbiological feed mixtures during storage. The test samples were placed in cloth bags and stored for 2 months at 0 °C (refrigerator), + 20 °C (thermostat) and relative humidity – 45%. Humidity grain mixtures for extrusion samples is within 16.8–17.6%, after extruding from 13.3 to 13.5%, and over the shelf life of unchanged at +20 °C and a relative humidity of 45% designs humidity changes during storage of 13.3–13.5% tо 15.3–16.1%. Changing humidity extruded feed mixture to a large extent dependent on storage temperature and not on the number entered flax extract from the serum of the mixture. Comparing the conditions and shelf life, it can be said that the change in humidity extruded feed mixture to a large extent dependent on storage temperature and not on the number entered flax extract from the serum of the mixture. At the beginning and end of storage extruded forage mixture, characterized by relatively low levels of microbiological contamination. Not revealed the following groups of microorganisms as Escherichia coli (BGKP) pathogens. Total mesophilic aerobic and facultative anaerobic microorganisms (MAFAM) in all samples of mixtures is within acceptable limits (no more than 5•105 CFU/g). Analysis of colonies of mesophilic aerobic microorganisms on agar peptidemeat found that they are characterized by large, small and medium size, white and yellow color, smooth and rough edges. The bulk of the microorganisms is coccoid bacteria whose cells are placed singly or clusters. The main morpho types bacteria isolated from grain extrudate is aerobic bacteria. We recommend using extrusion process as an effective way to improve health quality extruded feed mixtures because it provides a nearly sterile product.Документ Ukrainian food journal. Vol. 5. Issue 2(2016) National University of Food TechnologiesМіжнародне наукове періодичне видання для публікації результатів досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління. International scientific periodical to publish the results of research experts in the field of food science, engineering and technology, chemistry, economics and management.Документ Ukrainian food journal. Vol. 5. Issue 3(2016) National University of Food TechnologiesInternational scientific periodical to publish the results of research experts in the field of food science, engineering and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результатів досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 5. Issue 4(2016) National University of Food TechnologiesМіжнародне наукове періодичне видання для публікації результатів досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління. International scientific periodical to publish the results of research experts in the field of food science, engineering and technology, chemistry, economics and management.Документ Ukrainian food journal. Vol. 6. Issue 1(2017) National University of Food TechnologiesInternational scientific periodical to publish the results of research experts in the field of food science, engineering and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результатів досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 6. Issue 2(2017) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 6. Issue 3(2017) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 6. Issue 4(2017) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 7. Issue 1(2018) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 7. Issue 2(2018) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Ukrainian food journal. Vol. 7. Issue 4(2018) National University of Food TechnologiesAn international scientific periodical for the publication of research results of experts in the field of food science, technology and technology, chemistry, economics and management. Міжнародне наукове періодичне видання для публікації результаті досліджень фахівців у галузі харчової науки, техніки та технології, хімії, економіки і управління.Документ Аналіз мікробіологічної контамінації пряно-ароматичної сировини, що використовується в технологіях томатних соусів(2018) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр Семенович; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Шикирава, Аліна ВолодимирівнаВ статті проаналізовано стан ринку консервованих продуктів, а саме томатних соусів. Встановлено, що сучасні методи розширення асортименту та заходи щодо покращення якості продуктів перероблення томатів висувають підвищені вимоги до додаткових інгредієнтів – пряно-ароматичної сировини. The article analyzes the state of the market of sauces and finds that modern methods of expanding the range and measures to improve the quality of sauces put forward increased requirements for auxiliary materials - spice-aromatic raw materials. The qualitative composition of the microflora of spices is not yet sufficiently studied. Microbiological research in this area is of great practical importance, and mainly because of the addition of spices to foods, their bacterial contamination increases significantly. It has been established that spicy-aromatic raw material can be a large source of microbiological contamination of canned products, therefore, samples of spices used in the production of tomato sauces are selected as the subject of further analysis.Документ Дослідження мікробіологічних показників кисломолочного десерту(2021) Махмудов, Артур Мамедович; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаЗа результатами мікробіологічних показників встановлено термін зберігання кисломолочного десерту, що повинен не перевищувати 5 діб за температури 4±2 °С.Документ Загальна мікробіологія(2010) Пирог, Тетяна ПавлівнаВикладено історію розвитку мікробіології, положення, роль і взаємовідносини мікроорганізмів у природі, будову прокаріот і еукаріот, систематику, фізіологію росту, типи живлення, основні механізми обміну речовин і перетворення енергії у аеробних та анаеробних мікроорганізмів, шляхи перенесення генетичної інформації, принципи регуляції біохімічних процесів, а також шляхи використання мікроорганізмів у біо-технології. Друге видання доповнено сучасними даними про філогенетичну систематику бактерій і грибів, описом нових експрес-методів визначення геномних характеристик штамів і видів, новою інформацією про пріони, екстремофільні мікроорганізми, особливості метаболізму і функціонування різних фізіологічних груп бактерій і архей.Документ Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт для студентів спеціальності 6.091700 “Зберігання, консервування та переробка м’яса” напряму 0917 “Харчова технологія та інженерія” денної форми навчання(2006) Воронцов, Олександр ОлександровичДисципліна "Мікробіологія м’яса і м’ясопродуктів" (далі – мікробіологія) вхо- дить до навчальних планів бакалаврів та є обов'язковою для технічних вищих на- вчальних засобів, які готують бакалаврів за спеціальністю 6.091700 “Технологія продуктів зберігання, консервування та переробки м яса”. Для виробництва якісних харчових продуктів вивчення життєдіяльності мік- роорганізмів, знання методів мікробіологічного та санітарно-бактеріологічного кон- тролю на харчових підприємствах має вирішальне значення. Discipline "Microbiology of meat and meat products" (hereinafter - Microbiology) vho- shares and a Bachelor curriculum and is compulsory for technical higher on- vchalnyh means preparing bachelors specialty 6.091700 "Technology food storage, preservation and processing of meat m ". For the production of quality foods explore life micro- microorganisms, knowledge of methods of microbiological and sanitary-bacteriological con- tion control in food plants is crucial.Документ Мистецтво перетворень у світі вірусів та бактерій(2021) Каленська, Валентина СергіївнаМікроорганізми – це мікроскопічні організми, що живуть на Землі майже всюди: у воді, грунті, повітрі, в гарячих джерелах, всередині скель і супроводжують людину на протязі всього життя. Вони критично важливі для харчового ланцюга в природі, особливо переробки поживних речовин в усіх екосистемах. Науково-допоміжний бібліографічний покажчик представляє наукові публікації з питань мікробіології, біотехнології, клітинної та генної генної інженерії і т.д., завдяки яким промисловість одержала можливість випускати ряд біологічно-активних речовин, бактерійних, імунних препаратів та використовувати їх у харчуванні людини, медицині, сільському господарстві та багатьох інших галузях. Це монографії, навчальні посібники, наукові статті та публікації з періодичних видань. Покажчик адресовано науковцям, фахівцям, викладачам, здобувачам та всім тим, кого цікавить розвиток та вплив на людину сучасних технологій у сфері мікробіології та біотенології. Microorganisms are microscopic organisms that live on Earth almost everywhere: in water, soil, air, hot springs, inside rocks and accompany humans throughout life. They are critical to the food chain in nature, especially the processing of nutrients in all ecosystems. The auxiliary bibliographic index presents scientific publications on microbiology, biotechnology, cell and genetic engineering, etc., thanks to which the industry has been able to produce a number of biologically active substances, bacterial, immune drugs and use them in human nutrition, medicine, agriculture and many other industries. These are monographs, textbooks, scientific articles and publications from periodicals. The index is addressed to scientists, specialists, teachers, applicants and all those who are interested in the development and human impact of modern technologies in the field of microbiology and biotechnology.Документ Мікробіологічні дослідження бутильованих мінеральних вод(2005) Сахненко (Тіхонова), Анастасія СергіївнаДокумент Мікробіологічні дослідження нового виду вершкового масла з інуліном(2001) Рашевська, Тамара ОлексіївнаРозроблено вершкове масло нового виду - з добавкою інуліну. Проведені дослідження показали, що добавка інуліну впливає на стан жирової та водної фаз у структурі вершкового масла. We developed nem type of butter witn inulin additive. Studies have shown that the addition of inulin affects on the fat and water phases in the structure of butter.Документ Мікробіологічні показники екструдованих кормових сумішей(2016) Тракало, Тетяна ОлександрівнаДосягнення благополуччя здоров’я тварин та їх високої продуктивності, а також отримання безпечної продукції тваринного походження неможливе без застосування високоякісних та безпечних кормів. На основі вище сказаного було створено зернові суміші, що складались з зерна пшениці, кукурудзи та лляного екстракту на основі сироватки у різній відсотковій кількості. Лляний екстракт отримували шляхом екстракції в пульсаційних диспергаторах з активною діафрагмою. Далі отриману суміш з пшениці, кукурудзи та лляного екстракту на основі сироватки змішували та екструдували. Параметри процесу екструдування були наступними: температура – 110-120°С, тиск – 2-4 МПа, що дозволяє майже повністю знезаразити кормову суміш. У готових екструдованих кормових сумішах досліджували зміну мікробіологічних показників під час зберігання. За практикою комбікормового виробництва дослідні зраз- ки поміщали в тканинні мішки і зберігали впродовж 2 місяців при температурі 0°С (холодильник), +20°С, (термостат) і відносній вологості повітря – 45%. Проведена робота говорить про те, що, як на початку, так і в кінці зберігання екструдованих кормосумішей, характерний досить низький рівень мікробіологічного обсіменіння. В процесі досліджень не були виявлені такі групи мікроорганізмів, як бактерії групи кишкової палички (БГКП), патогенні мікроорганізми. Загальна кількість мезофільних аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів (МАФАМ) у всіх зразках сумішей знаходиться в допустимих межах (не більше 5•105 КУО/г). Екструдування є ефективним способом підвищення санітарної якості екструдованих зернових сумішей, оскільки дозволяє знизити кількість мікроорганізмів. The achievement of animal welfare and their high productivity, as well as the availability of safe animal products, can not be achieved without the use of high-quality and safe feed. Based on the foregoing, cereal mixtures consisting of wheat, corn and flaxseed extract based on whey in different percentages were created. The lactic extract was obtained by extraction in the ripple dispersants with active diaphragm. The resulting mixture of wheat, corn and flaxseed extract based on serum was mixed and extruded. Parameters of the extrusion process were as follows: temperature - 110-120 ° C, pressure - 2-4 MPa, which allows almost completely disinfect the feed mixture. In ready-made extruded feed mixtures, microbiological changes were recorded during storage. According to the practice of mixed fodder production, the test specimens were placed in tissue bags and stored for 2 months at a temperature of 0 ° C (refrigerator), + 20 ° C, (thermostat) and relative humidity of air - 45%. The performed work suggests that, at the beginning and at the end of storage of extruded feed mixtures, a rather low level of microbiological insemination is characteristic. In the course of the research, no groups of microorganisms were found, such as bacteria of the E. coli group (BGKP), pathogenic microorganisms. The total number of mesophilic aerobic and optional anaerobic microorganisms (MAFAMs) in all samples of mixtures is within the permissible limits (no more than 5 • 105 CFU / g). Extrusion is an effective way to improve the sanitary quality of extruded cereal mixtures, since it can reduce the amount of microorganisms.