Перегляд за Ключові слова "activity"
Зараз показуємо 1 - 20 з 37
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Innovative approach and operational issues of animation services in hotels(2017) Bortnitskaya, Miroslava; Tyshchenko (Usatiuk), Olena; Tsirulnikova, Vita; Chagayda, AndriyThe objective of this study was to gain a better knowledge of managerial and operational issues of resorts’ animation and entertainment services. Animation programs provided by resorts are typically designed to meet the specific needs and wishes of two distinctive guest-segments – children and adults. Hotel businesses implement animation programs to increase market profile and attract repeat clientele; hence, from a business perspective. Since growing interest in active recreation and diverse entertainment is a persistent trend in the vacation industry, resort managers should, however, treat animation programs as an important service component with large potentials to enhance the overall resort experience. Досліджено управлінські та операційні питання анімаційних та розважальних послуг курортних готелів. Анімаційні програми розроблені таким чином, щоб задовольнити особливі потреби та побажання двох відмінних гість-сегментів – дітей та дорослих. Готельні підприємства впроваджують анімаційні програми, щоб розширити контингент споживачів. Оскільки, зростаючий інтерес до активного відпочинку та різноманітних розваг є стійкою тенденцією, доцільно розглядати анімаційні програми як перспективний напрямок розвитку готельних підприємств.Документ Methods of sales promotion products in the enterprise(2015) Omelchuk, Yulia; Trygub, InnaRelevance of the topic is the best study of the costs of selling the company to seek more effective ways of resource allocation for improving the profitability of the company. Sales of an enterprise (company) - a set of measures aimed at organizing an effective and efficient distribution network to improve the efficiency of sales of products.Документ Активність підприємств харчової промисловості в економічній системі України(2007) Гаврилова, Тетяна ВасилівнаПредставлена стаття являє собою стислий опис проблем активності діяльності підприємств загалом та підприємств харчової промисловості зокрема. В статті наведені основні теоретичні позиції щодо активності діяльності підприємства та здійснений аналіз сучасного стану активності діяльності підприємств харчової промисловості. Presented clause represents the brief description of problems of activity of activity of the enterprises in general and the enterprises of the food-processing industry in particular. In clause the resulted basic theoretical positions concerning activity of activity of the enterprise and the carried out analysis of a modern condition of activity of activity of the enterprises of the food-processing industry.Документ Активізації діяльності підприємства в умовах ринкових перетворень(2007) Гаврилова, Тетяна ВасилівнаДисертацію присвячено розробці теоретичних, методичних, організаційних і практичних засад активізації діяльності підприємства в умовах ринкових перетворень. Представлена робота дозволяє дослідити сутність активності підприємства, активізації діяльності підприємства, резервів реалізації активності та розробити заходи щодо активізації діяльності підприємства в ринкових умовах. The dissertation deals with the development of theoretical, methodical, managerial and practical principles of enterprise activity activation under market reformations circumstances. This creative work allows investigating the enterprise activity essence, enterprise activity activation, activity realization reserves and developing the ways of enterprise activity activation under market reformations circumstances. The classification of activity realization reserves is improved.Документ Аналіз сучасного стану агропромислових підприємств України(2012) Череп, Алла Василівна; Лисенко (Звьоздочкіна), Олена АнатоліївнаВ роботі здійснений статистичний аналіз сучасного стану підприємств сільського господарства України. Розглянуто основні аспекти інтенсивного розвитку вітчизняних сільськогосподарських підприємств. In work the statistical analysis of the modern state of agricultural enterprises of Ukraine is carried out. The basic aspects of intensive development of domestic agricultural enterprises are researched.Документ Вибір і порівняльна оцінка характеристик активного вугілля для очищення водно-спиртових сумішей(2002) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Малежик, Іван ФедоровичВ даній роботі наведено результати порівняльної оцінки властивос¬тей деревного активного вугілля марки БАУ-А (контрольний зразок) та активного вугілля марок КАУ-2 і К 48. Досліджено основні фізико-механічні, структурні та адсорбційні характеристики цих активних вугіль, а також ступінь очищення ними водно-спиртової суміші. Встановлено, що порівняно з деревним кокосове активне вугілля має більшу механічну міцність і меншу зольність, що відповідає більшому терміну експлуатації цього ву¬гілля і меншій його каталітичній дії, при цьому покращується дегустаційна оцінка готової продукції. In this work we present the results of a comparative evaluation of the properties of wood activated carbon BAU-A (control sample) and activated carbon brands KAU-2 and K-48: the basic physical-mechanical, structural and sorption characteristics of activated carbon and the degree of cleaning them water-alcohol mixture. It is established that in comparison with wood, coconut activated carbon has a greater mechanical strength and lower ash content, which corresponds to a higher life of the coal and the lower catalytic activity, while improving a tasting of the finished product.Документ Визначання активності активного вугілля за лужністю водного настою у виробництві напоїв(2014) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир ПетровичДля проведення належного оперативного контролю під час сорбційного очищення води питної та водно-спиртових сумішей стандартизовано метод контролювання активності активного вугілля за лужністю водного настою. Впровадження національного стандарту ДСТУ 7417:2013 «Вугілля активне для лікеро-горілчаного виробництва. Метод визначання лужності водного настою» дасть змогу більш чітко визначати та контролювати ведення виробничого процесу, що сприятиме підвищенню ефективності роботи підприємств харчової промисловості. For the proper operational controls during the sorption of drinking water and water-alcohol mixtures standardized method of controlling the activity of activated carbon for water alkalinity infusion. The introduction of a National Standard 7417: 2013 "Coal active for liquor production. Method for determination of alkaline water infusion" will help to more clearly define and monitoring the conduct of the production process that will increase the efficiency of the food industry.Документ Визначення адсорбційної активності вугілля активного за стандартним методом ASTM(2010) Ловягін, Олександр Миколайович; Шевченко, Людмила Олександрівна; Скуратова, Ірина Володимирівна; Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана ІванівнаВизначено доцільність використання для коректного порівняння активного вугілля різного походження стандарту ASTM D 3860-98 “Стандартна практика визначення адсорбційної активності активного вугілля за допомогою ізотермічної методики у водній фазі”. Передбачено вибір наважок активного вугілля та об’ємів розчинів речовин, сорбція яких досліджується, подрібнення висушеного до постійної маси за температури 150 °C до проходження частинок через сито 325 меш. The expediency of using for the correct comparison of activated charcoal of different origin of the standard ASTM D 3860-98 "Standard practice for determining the adsorption activity of activated charcoal using an isothermal technique in the aqueous phase" is determined. The choice of the weight of active coal and the volumes of solutions of substances sorbtion of which is investigated, the crushing of dried to constant mass at a temperature of 150 ° C before passage of particles through a 325 mesh sieve is foreseen.Документ Вплив магнітного поля на активність ферментних препаратів(2006) Зубченко, Віктор Сергійович; Романова, Зоряна Миколаївна; Ткаченко, Любов Володимирівна; Маринченко, Лоліта ВікторівнаНаведено результати дослідження впливу постійного магнітного поля на амілолітичну активність ферментних препаратів Термаміл і Сан-Супер. Визначено оптимальні значення постійного магнітного поля і тривалість його дії для підвищення стабільності при збільшенні амілолітичної активності досліджених ферментних препаратів.Документ Вплив фізичних методів обробки на активність дріжджових культур(2010) Косоголова, Людмила Олексіївна; Телькова, А. Ю.; Хіміч, О. О.; Решетняк, Людмила РасуловнаПоказана можливість стимуляції дріжджів методами опромінення. The possibility of stimulation of yeast with irradiation methods was shown.Документ Експрес-метод визначення активності вапняного молока(2004) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Джоган, Ольга Іллівна; Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаРозроблений експрес-метод визначення активності вапна у вапняному молоці, який рекомендується використовувати як у хіміко-технологічному контролі на виробництві, так і в дослідницьких лабораторіях.Документ Ефективність розвитку малого підприємництва у харчовій промисловості України(2008) Говорушко, Тамара АндріївнаВ роботі проведено систематизацію теорії ефективності розвитку малого виробничого підприємництва в умовах мінливості підприємницького середовища. Запропоновано авторське бачення методології формування системи кількісних ознак малих підприємств харчової промисловості, оптимальних критеріїв малих підприємств у контексті впливу на них концентрації виробництва у харчовій промисловості. Розроблено методичне забезпечення оцінки ефективності функціонування і розвитку малого підприємництва. Проведено оцінювання ефективність функціонування і розвитку малого підприємництва у харчовій промисловості, виявлено фактори і проблеми, що є наслідком їх впливу. Обґрунтовано перспективи розвитку малого підприємництва, що базуються на розробленому на період до 2015 року прогнозі. Запропоновано забезпечення його реалізації шляхом розробки державних цільових програм, імплементації концепції фінансового забезпечення малих підприємств, а також використання малими підприємствами вигод від реалізації організаційних перетворень, самоорганізації і встановленні зв’язку із зацікавленими особами шляхом об’єднання інтересів через інтегровані структури господарювання.Документ Значення та зміст управління конфліктами(2011) Мазник, Ліана Валеріївна; Мазник, К. С.Документ К. Маркс о труде: новое в теории, методологии, практике(2018) Павлов, Валерий ЛукьяновичРассматривается вклад К. Маркса в разработку проблемы труда. Обращается внимание на специфику использования ученым понятий «деятельность», «практика», «труд». Отмечается его роль в исследовании отчужденного труда. Отдельное внимание уделяется марксовому выводу о двойственном характере труда. Показывается роль конкретного и абстрактного труда в формировании разных форм стоимости — потребительной и меновой. Выделяются особенности методологии исследования мыслителем труда и его роли в функционировании производства и общества в целом. Раскрывается связь марксовой концепции труда с практикой общественной жизни. The article deals with the contribution of K. Marx to the development of the problem of labor. Attention is paid to the specifics of using the concepts of "activity", "practice", "work" by scientists. The article states its role in the study of alienated labor. Special attention is paid to Marx's conclusion about the dual nature of labor. The role of concrete and abstract labor in the formation of various forms of value —consumer and exchange ones. The features of the research methodology of the thinker of labor and its role in the functioning of production and society as a whole are highlighted. The connection between Marx's concept of labor and the practice of social life is revealed.Документ Категорія “активність” як методологічна основа для вивчення проблем активізації діяльності(2007) Гаврилова, Тетяна ВасилівнаУ статті з’ясовано значення поняття “активність”, яке є методологічною основою для вивчення проблем активізації діяльності. The article is set to the concept of "activity", which is a methodological basis for the study of problems revitalization.Документ Комплексні ферментні препарати для виробництва спирту(2011) Косоголова, Людмила Олексіївна; Веселовська, Таїсія Євгеніївна; Селенко, В. О.; Решетняк, Людмила РасуловнаПроведено порівняння ефективної дії амілолітичних ферментних препаратів у виробництві спирту. A comparison of the effective action of amylolytic enzyme preparations in the production of alcohol was conducted.Документ Особливості організації діяльності туристичних агентств(2018) Сербенівська, Аліна Юріївна; Наумейко, І.Розкрито питання організації діяльності туристичних підприємств. Issues of the organization of travel agencies are disclosed.Документ Планування як функція менеджменту(2015) Рибачук-Ярова, Тетяна ВолодимирівнаРозроблена на основі реальної практики ситуаційна задача (кейс) навчає приймати управлінські рішенння під час планування діяльності підприємства. Situational problem (case) which is based on actual practice trains to take management decision during the planning of the company activities.Документ Підвищенння конкурентоспроможності підприємства(2021) Джух, Тетяна Ігорівна; Михайленко, Ольга Валеріївна; Аліпатова, Марія РусланівнаБудь-який господарюючий суб’єкт у конкурентних умовах для результативного функціонування та оцінювання своїх перспектив на майбутнє має оцінювати ступінь власної конкурентоспроможності. Маючи інформацію про особисті конкурентні позиції, промислові фірми отримують можливість розкрити свої переваги, вибрати правильну тактику поведінки та стратегію, що відповідає реаліям новітніх ринкових процесів. Основами конкурентних переваг підприємств є соціально-економічна та прогресивна технологічно-організаційна бази, вміння аналізувати та вчасно вживати заходів щодо укріплення конкурентних переваг. У статті проаналізовано шляхи підвищення конкурентоспроможності підприємств України. На сучасному етапі розвитку національної економіки основним питанням, яке має бути вирішено, є розроблення ефективних фасилітаторів та механізмів, що сприятимуть підвищенню рівня конкурентоспроможності вітчизняних виробників на ринку, а також гарантуватимуть загальне зміцнення економічного становища України. Метою статті є визначення шляхів підвищення конкурентоспроможності підприємства; порівняння інструментів, які дають змогу знайти свої слабкі сторони, усунення яких може підвищити рівень конкурентоспроможності організації. Стратегічна мета передбачає підвищення конкурентоспроможності вітчизняної економіки на основі інновацій, що створить переваги для вітчизняних виробників, щоб конкурувати з опонентами на внутрішньому та міжнародному ринках, а також допоможе Україні посісти одне з перших місць серед розвинених країн Any business entity in a competitive environment must assess the degree of its own competitiveness in order to function effectively and assess its prospects for the future. Having information about personal competitive positions, industrial firms have the opportunity to reveal their advantages, choose the right tactics of behavior and strategy, true to the realities of the latest market processes. The basis of competitive advantages of enterprises is the socio-economic and progressive technological and organizational base, the ability to analyze and take timely measures to strengthen competitive advantages. The article analyzes ways to increase the competitiveness of Ukrainian enterprises. At the current stage of development of the national economy, the main issue to be addressed is the development of effective facilitators and mechanisms that will increase the competitiveness of domestic producers in the market and will guarantee the overall strengthening of Ukraine’s economic situation. The purpose of the article is to identify ways to increase the competitiveness of the enterprise. Compare the tools that allow you to find your weaknesses, the elimination of which can increase the competitiveness of the organization. The strategic goal is to increase the competitiveness of the domestic economy through innovation, which will create advantages for domestic producers to compete with opponents in domestic and international markets, and help Ukraine to take one of the first places among developed countries. Competitiveness is a key concept that is actively used in theory and practice of management, is a multifaceted concept, which translated from Latin means rivalry, the struggle to achieve the best results. This opens for Ukraine the possibility of transition to world standards of rational and reasonable energy consumption, development of natural resources, raising the level of technology, legal protection of intellectual property. The ultimate goal of these shifts is to create progressive and competitive innovative products on world markets. It should be noted that in the context of globalization and ever-increasing competition, the basis of competitiveness is innovation, which allows countries with innovative competitive advantages to take their rightful place in the world community.Документ Підготовка майбутніх фахівців фізичної культури та спорту(2014) Міцкевич, Наталія ІванівнаВ статті проведено аналіз ролі сучасні проблеми фізичного виховання і спорту різних груп населення. Були досліджені фактори які мають безпосередній вплив. Також визначено основні аспекти. Висунуто пропозиції. The analysis of the role of the modern problems of physical education and sports of different groups of population was conducted. The factors which have an affect were explored. Also the main aspects were determined. The suggestions were provided.