Перегляд за Ключові слова "diffusion"
Зараз показуємо 1 - 20 з 36
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ A new form of beet cossettes – the way to get and benefits(2013) Lulka, Alexander; Mironchuk, Valeriy; Adamenko, AndriyThe capacity and stability of beet sugar plant’s functioning depends mostly on the work of diffuse device which is sensible to the beet cossettes’ quality. We get cossettes from beet slicers reducing suger beets by diffuser knives. That’s why knives’ form, type and derived cossettes play an important role in sugur production.Документ Application of differential equations analysing the food processes(2013) Tkachuk, Alla; Martynenko, MichailThe work is dedicated to the construction of the mathematical model of the diffusion problem which is accompanied by a chemical reaction.Документ Application of ordinary differential equations in solving diffusive problem(2013) Tkachuk, Alla; Mazur, OlehIt is investigated the changing of concentration of expanded fluid in thickness of diffusive stratum. A solution of the given problem has been received as a solution of an ordinary second-order differential equation i.e. as a solution of Cauchy problem.Документ Non-stationary sucrose diffusion mass flow calculation for sucrose solution cells from the «larger sugar crystal-larger sugar crystal sucrose solution-less sugar crystal sucrose solution-smaller sugar crystal-massecuite» system cells depending on the boiling sugar massecuite time(2016) Pogorilyy, TarasIn this paper is proposed one of the following steps to create the sucrose crystallization process mathematical model. To obtain the non-stationary diffusion mass sucrose solutions flow quantities for sucrose cells solved simultaneously system with 7 unsteady heat conduction problems in each separate area with constant and with variable thermophysical coefficients, and three separate unsteady diffusion mass transfer problems for four sucrose solution areas with constant and variable diffusion mass transfer coefficients applied numerical methods (method of controlling volume). В даній роботі запропоновано один із наступних етапів створення математичної моделі процесу кристалізації сахарози. Для отримання величин нестаціонарних дифузійних масових потоків сахарози для комірок міжкристальних розчинів сахарози розв’язано одночасно систему із 7 нестаціонарних задач теплопровідності для кожної окремої області зі сталими та зі змінними теплофізичними коефіцієнтами, а також три окремих нестаціонарних задачі дифузійного масообміну для чотирьох областей міжкристального розчину сахарози зі сталими та змінними коефіцієнтами дифузійного масообміну чисельними методами (метод контрольного об’єму).Документ Simulation of nanoparticle aggregation processin heterogeneous dispersed systems(2020) Olishevskyi, Valentyn; Vasylenko, Sergei; Babko, Evhen; Lementar, SviatoslavThe stady of particle aggretion is relevant and stidied in chemical technology, biophysics, in solving problems of purification from aerosol or colloidal contaminants. The influence og nanoparticles on the aggregation kineticsds. The influence of nanoparticles on the aggregation kinetics of dispersed phases in suspension is considered. Models based on modifications of the particle dynamics method taking into account Van der Waals forces, gravity, Brownie and Stokes forces based on semi-empirical dependences for the rate of aggregation and disaggregation in collisions are used. Based on the analysis of the Smolukhovsky equation, molecular kinetic and localisotropic turbulence of Kolmogorov's theories, the dynamics of simultaneous turbulent and Brownian transfer to the process of "rapid coagulation" and the mechanism of influence of nanoparticles on their accumulative ability in colloidal heterogeneous dispersion are proposed. The developed equations for the rate of kinetic energy scattering in a suspension makes it possible to determine the particle dispersion in which the Brownian diffusion of particles in the coagulation mechanism predominates. This means, the more intense the process of mixing the suspension, the greater the role in the process of coagulation, precipitation and filtration play particles of the nanoscale range, which are included in the rapid movement of the vortex. These results are useful for practical application in control of intensity of coagulation processes in mixing devices. Conclusions. The mechanism of influence of nanoparticles on their aggregation ability in colloidal heterogeneous disperse systems is offered.Документ Автоматизована система прийняття рішень в системі управління дифузійної станції для корекції показників роботи(2012) Сідлецький, Віктор Михайлович; Ельперін, Ігор ВолодимировичВ результаті розробки та аналізу узагальненої функціональної структури процесу прийняття рішень можна відзначити, що: для використання правил бази знань необхідна інформація з декількох джерел: системи автоматичного контролю, даних заводської лабораторії та результатів візуального обстеження обладнання; стан стружки впливає на вибір та зміну кожного із параметрів; процес прийняття рішень являє собою складну структуру взаємопов‘язаних параметрів. As a result, the development and analysis of a generalized functional structure of the decision-making process can be noted that: the rules for the knowledge base necessary information from several sources: the automatic control, factory laboratory data and results of visual inspection equipment, the state of the chip influences the choice and change each of the parameters , decision-making is a complex structure of interrelated parameters.Документ Визначення концентрації і температури дифузійного соку(2006) Бойко, Володимир Олександрович; Масліков, Михайло Олександрович; Прядко, Микола ОлексійовичВиділено чинники впливу на процес тепло-масообміну між буряковою стружкою та екстракційною речовиною, запропоновано методику визначення концентрації і температури бурякової стружки та дифузійного соку для похилого дифузійного апарату. The factors of influence are selected on the process of heat exchange and mass-transfer between the beet shaving and extraction matter, the method of determination of concentration and temperature of the beet shaving and diffusive juice is offered for a sloping diffusive vehicle.Документ Використання генетичних алгоритмів для вирішення задачі оптимізації процесу дифузії на цукровому заводі(2015) Полупан, Володимир ВолодимировичУ результаті виконання генетичного алгоритму було проведено мінімізацію цільової функції, з урахуванням функції обмежень, отримано необхідне значення змінних температур: Ті=80; Т2=80; Тз=76,784; Т4=60,02. Значення цільової функції за таких параметрів П(Т)=0,08824. Такого результату вдалося досягти за 3 ітерації. As a result of the genetic algorithm was held minimizing the objective function, subject to restrictions function, received the necessary variables temperature: Those = 80; T2 = 80; Ts = 76.784; T4 = 60.02. The value of the objective function for these parameters P (t) = 0.08824. This result was achieved in 3 iterations.Документ Влияние электрогидравлической обработки стружки сахарной свеклы в экстрагенте и температуры экстрагирования на качество диффузионного сока(2015) Слива, Юлия Владимировна; Попова, Инна Вадимовна; Мазур, Лариса МихайловнаПриведены исследования зависимости коэффициента диффузии сахарозы от параметров электрогидравлической обработки и температуры свекловичной стружки. Research shows the dependence of the diffusion coefficient of sucrose on the parameters of electro-temperature processing and beet chips.Документ Вплив антисептика «Фітосайд» на технологічні показники дифузійного та очищеного соків(2000) Салавор, Оксана Мирославівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Лагода, Володимир АндрійовичПриведені результати позитивного впливу антисептика «Фітосайд» на технологічні показники дифузійного та очищеного соків. Вміст молочної кислоти в дифузійному соку ,обробленому «Фітосайд» зменшився на 15,6 %, а ефект очищення соку 11 сатурації збільшився на 6 %, порівняно з соками без антисептика.Документ Вплив параметрів довкілля на сушіння зерна(2013) Гапонюк, Ігор Іванович1. При обробці зерна 85% енергії витрачається на сушку. Актуальною проблемою є зменшення споживання енергії та підвищення продуктивності праці сушильних агрегатів. Коефіцієнт теплової ефективності в сушарці коливається від 0,3 до 0,7. Параметри середовища в період висихання змінюється: температура повітря змінюється від -10 до + 45 ° С і його сухість - від 2 до 16 г / кг сухого повітря. Параметри шару зерна теж міняється. Це суттєво впливає на режими та енергостійкість сушіння. While processing grain 85% of the energy is consumed for drying. Pressing issue is the reduction energy consumption and improve productivity of drying aggregates. Heat efficiency coefficient in the dryer varies from 0.3 to 0.7. The parameters of environment during the period of drying are changed: the temperature of air changes from -10 to +45°С, and his dryness - from 2 to 16 g/kg dry air. The parameters of layer of grain change too. It substantially influence on the modes and power-hungriness of drying.Документ Впровадження автоматизованої системи управління технологічним процесом (АСУТП) у відділенні дифузії(2010) Серьогін, Олександр Олександрович; Петрушка, Вадим Петрович; Риба, Олександр Іванович; Люлька, Дмитро Миколайович; Осьмак, Олексій ОлексійовичСистема автоматизації дифузійного відділення цукрового заводу виконується для покращення його роботи шляхом раціонального керування процесом екстракції, підготовки живильної і жомопресової води, дозування і введення антисептику. Дана система робить акцент на забезпеченні раціонального режиму роботи дифузійної установки, виходячи,в першу чергу, з індивідуальних особливостей дифузійного відділення: кількості дифузійного соку, який надходить в виробництво, вмісті в ньому сухих речовин, втрат цукру в жомі; різних режимів роботи і продуктивності дифузійного відділення;розширенні задач управління; покращені умов роботи обслуговуючого персоналу. The system of automation of the diffusion department of a sugar plant is performed to improve its operation by rational management of the process of extraction, preparation of nutrient and pulp water, dosage and introduction of antiseptic. separation: the amount of diffusion juice that goes into production, the content of solids, the loss of sugar in the pulp; different modes of operation and productivity of the diffusion compartment; improved working conditions for service personnel.Документ Дифузія вологи і теплоти зернових культур(2016) Гапонюк, Ігор ІвановичБільшість технологічних процесів післязбиральної обробки і зберігання зерна пов’язані із дифузією вологи в тілі зернини та на границях фазових середовищ. Знаючи закономірності переміщення вологи в тілі зернини (шару зерна) і теплоти, фазового та міжфазового вологообміну можна керувати вологістю тіла зернини (шару зерна) та тривалістю процесу вологообміну, а отже і організувати технологію заданого управління вологістю і температурою зерна. Most processes post-harvest processing and storage units associated with the diffusion of water in the body and the seed phase boundaries environments. Knowing the patterns of movement of water in the body of grain (grain layer) and heat phase interfacial moisture and humidity can be controlled bodies grains (grain layer) and the duration of the process of moisture and thus organize technology management set humidity and temperature of the grain.Документ До 120-річного ювілею видатного вченого-цукровика Павла Васильовича Головіна(2005) Касаткіна, І. В.; Клименко, Лариса СтепанівнаРозглянуті наукові і виробничі здобутки видатного вченого, доктора технічних наук професора завідувача кафедрою технології цукристих речовин КТІХП з нагоди його 120-річного ювілею. Відмічено значний внесок вченого в розвиток цукрової промисловості, зокрема дифузії, кристалізації, а такoж розроблення технології фруктози.Документ Дослідження процесу віброекстрагування із рослинної сировини та перспективи його використання в промисловості(2012) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Бодров, Віктор Семенович; Запорожець, Юлія Владиславівна; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Деканський, Вадим ЄвгенійовичПредставлені узагальнені результати досліджень впливу низькочастотних механічних коливань, як джерела створення пульсуючих вібротурбулізуючих знакозмінних потоків в системі тверде тіло-рідина, на інтенсифікацію масообміну при періодичному та безперервному віброекстрагуванні цільових компонентів із рослинної сировини та її відходів, що виконані за останній час на кафедрі процесів і апаратів НУХТ. The results of studies of low-frequency mechanical vibrations as a source of pulsating vibroturbulizuyuchyh alternating flow in the system solid-liquid mass transfer in the intensification of periodic and continuous vibroekstrahuvanni of plant material,choosing the most efficient designs vibroperemishuvalnyh devices and using them to create new vibroekstraktoriv for rational processing plant material or wastethat performed the last decade, the department processes and apparatus Bi-bliographic resources.Документ Ефективність використання електроіскрового оброблення сировини на процес вилучення цільових компонетів(2020) Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна ВасилівнаДосліджено ефективність використання електроіскрового оброблення сировини на процес вилучення цільових компонетів з подальшим екстрагуванням водою у безперервнодіючому віброекстракторі та встановлено, що при використанні даного способу скорочується час екстрагування при незмінних якісних показниках екстракту.Документ Застосування диференціальних рівнянь при розв’язуванні задачі з дифузії, що супроводжується хімічною реакцією(2008) Ткачук, Алла МиколаївнаДосліджено функціональну залежність, яка виражає зміну концентрації розчиненого газу по товщині дифузійного шару, та встановлено співвідношення між температурою стрижня в довільній точці й відстанню цієї точки від гарячого кінця. Отримано розв’язки цих задач у вигляді розв’язків звичайних диференціальних рівнянь.Документ Интенсификация процесса экстрагирования при производстве пектина(1991) Малежик, Иван Федорович; Зоткина, Лариса Васильевна; Погорелова, Нонна Всеволодовна; Симхович, Ефим ГутмановичИсследована эффективность поэтапного способа извлечения пектина из растительного сырья. В результате промышленных испытаний поэтапного способа ведения процесса интенсивность массообмена повышается на 20 %. The efficiency of a phased process of extracting pectin from plant material was researched. In the result of industrial testing of a phase method of conducting the process, the rate of mass transfer increases by 20%.Документ Колонний дифузійний апарат (Патент на винахід №108039)(2015) Пушанко, Микола Миколайович; Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович; Никитюк, Тарас ВолодимировичКолонний дифузійний апарат, що складається з вертикального циліндричного корпусу з контрлопатями на його внутрішній стороні та розміщеним всередині рухомим трубовалом, ззовні якого прикріплені транспортуючі лопаті, причому зверху циліндричного корпусу знаходяться патрубки подачі екстрагенту та виконано вивантажувальний пристрій для жому, а знизу вертикального корпусу встановлено сито відбору соку, над яким розміщений на рухомому трубовалі механізм подачі і розподілу сокостружкової суміші, який відрізняється тим, що всередині трубовалу на 1/3 його висоти встановлено перегородку з патрубком відведення несконденсованих газів, а знизу в трубовалі виконані патрубки подачі гріючої пари та відведення конденсату. Columns diffusion device that consists of a vertical cylindrical body with kontrlopatyamy on its inner side and placed inside a moving trubovalom the outside is attached transporting blades, with top cylindrical body are pipes feeding extractant and made unloading device for pulp and bottom vertical cabinet mounted sieve selection juice, over which is placed on a moving trubovali feeder and distribution sokostruzhkovoyi mixture, wherein the inside trubovalu 1/3 the height of the wall is installed drainage pipe neskondensovanyh gases and bottom trubovali performed in the heating pipes supply steam and condensate.Документ Колонний дифузійний апарат (Патент на корисну модель № 34157)(2008) Серьогін, Олександр Олександрович; Адаменко, Валерій Прокопович; Серьогіна, Лілія Кирилівна; Люлька, Дмитро Миколайович; Серьогіна, Тетяна ОлександрівнаКолонний дифузійний апарат належить до обладнання харчової, зокрема цукрової промисловості, до колонних дифузійних апаратів для видобування цукру з попередньо ошпареної бурякової стружки методом безперервної протитечійної дифузії. A diffusion tower relates to the equipment of food, in particular, sugar industry, to the diffusion tower for the desugaring of preliminary scalded beet pulp by a process of continuous countercurrent diffusion.