Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Стандарти на харчові продукти та їх гармонізація з міжнародними і європейськими вимогами(2015) Гуменюк, Галина Денисівна; Слива, Юлія ВолодимирівнаУ статті проаналізовано чинні в Україні нормативні документи (НД), що стосуються таких продуктів, як молоко, м ’ясо, риба, зерно, овочі, фрукти й продукти їх переробляння, і рівень гармонізації їх з міжнародними та європейськими стандартами. З ’ясовано, що на зазначені види харчової продукції чинними є більше 1000 стандартів, із них 62 % ДСТУ, 38 % ГОСТ від загальної кількості нормативних документів. Рівень гармонізованих нормативних документів, чинних в Україні, становить в середньому 41,1 % і 3,4 %. Задовільним можна вважати рівень гармонізації ДСТУ на методи контролю показників якості і безпечності продукції, який становить 71,8 %, задовільним також є рівень гармонізації стандартів на інші об ’єкти харчової галузі(стандарти щодо вимог до транспортування і зберігання продукції, охорони довкілля при виробництві продукції тощо), який становить 91,3 %. Аналіз чинних стандартів ISO і EN свідчить про те, що перелік їх систематично поновлюється, що спонукає вивчати вимоги цих стандартів і своєчасно визначати доцільність їх упровадження в Україні.Документ Залежність електричних параметрів бурякової тканини від способу електрогідравлічного оброблення(2014) Слива, Юлія Володимирівна; Попова, Інна Вадимівна; Мазур, Лариса МихайлівнаУ статті розглянуто дослідження залежності ступеню плазмолізу бурякоцукрової стружки від електричних параметрів і кількості електроіскрових розрядів.Документ Оцінка життєвого циклу молочної продукції згідно вимог міжнародних стандартів(2014) Попова, Інна Вадимівна; Галіченко, Дарія Михайлівна; Слива, Юлія ВолодимирівнаУ статті розглядається застосування життєвого циклу на прикладі молочної продукції сметана «Біла лінія» виробництва ВАТ «Білоцерківський молочний комбінат». Наводяться результати ОЖЦ, що дозволяють визначити найбільш значущі екологічні характеристики досліджуваної продукції. This paper deals with the application life cycle for example dairy sour cream "white line" of JSC "Bilotserkivskiy Milk Factory". The results of LCA to determine the most significant environmental characteristics of the product.Документ Вплив електрогідравлічного оброблення бурякової сировини на характер структурних змін клітин тканини(2013) Слива, Юлія Володимирівна; Попова, Інна ВадимівнаВ статті розглянуто механізм впливу електрогідравлічного оброблення, як попереднього перед екстрагуванням, рослинної тканини на характер структурних змін клітин, проникність клітинних мембран та, як наслідок, на ефективність процесу екстрагування. The mechanism of influence of electro-hydraulic treatment is considered in the article, as previous before extracting, vegetable fabric on character of structural changes of cages, permeability of cellular membranes and, as a result, on efficiency of process of extracting.Документ Дослідження впливу електрогідравлічного оброблення на перехід складових в екстрагент цукровмісної рослинної сировини(Дослідження впливу електрогідравлічного оброблення на перехід складових в екстрагент цукровмістної рослинної сировини / І. В. Попова, Л. М. Вєрченко, Т. С. Кос, Ю. В. Слива // Харчова наука і технологія. – 2009. – № 2 (7). - С. 62-63., 2009) Попова, Інна Вадимівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Слива, Юлія ВолодимирівнаПредставленні результат теоретичних і експериментальних досліджень хімічного вмісту цикорію і цукрового буряку також як і взаємодії його хімічних субстанцій один з іншим під технологічними процедурами.Present the results of theoretical and experimental studies of the chemical content of chicory and sugar beet as well as its interaction of chemical substances with each other in technological procedures.Документ Розробка технологічної схеми добування фруктозо-інулоолігосахаридних сиропів із цикорію в присутності лимонної кислоти(2010) Попова, Інна Вадимівна; Слива, Юлія ВолодимирівнаВизначено оптимальні параметри гідролізу цикорної сировини лимонною кислотою зі збереженням у кінцевому продукті максимальної кількості цінних мінеральних та органічних компонентів цикорію.Документ Лимонна кислота у сиропах із цикорію(2011) Попова, Інна Вадимівна; Слива, Юлія ВолодимирівнаВизначено оптимальні параметри гідролізу цикорної сировини лимонною кислотою зі збереженням у кінцевому продукті максимальної кількості цінних мінеральних та органічних компонентів цикорію.Документ Вплив електрогідравлічного ефекту на мікрофлору дифузійного соку(2005) Слива, Юлія Володимирівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Логвін, Володимир Матвійович; Маринін, Андрій ІвановичНаводяться переваги застосування електрогід¬равлічного ефекту для дезінфекції дифузійного соку порівняно з хімічними антисептиками.Документ Дослідження впливу електроіскрових розрядів на властивості соків цукрового виробництва(2001) Василів, Володимир Павлович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Хомічак, Любомир Михайлович; Дашковський, Юрій Олександрович; Олішевський, Валентин Вікторович; Слива, Юлія ВолодимирівнаНаведено результати досліджень впливу електроіскрових розрядів на очищення соків цукрового виробництва. Results on the effect on the electric spark discharge purification of juices from sugar production.Документ Вплив електрогідравлічного ефекту на мікрофлору сокостружкової суміші(2006) Дашковський, Юрій Олександрович; Маринін, Андрій Іванович; Слива, Юлія ВолодимирівнаВстановлено, що електрогідравлічна обробка при U=35 кВ та кількістю імпульсів 7-10 дає можливість інактивувати продуценти клітин у середньому на 71...87%. При чому чутливими до знезаражуючої дії електрогідравлічного ефекту виявилися вегетативні клітини бактерій, дріжджів, міцеліальних грибів. Found that the electro-treatment with U = 35 kV, and the number of pulses of 7.10 allows the producers to inactivate cells by an average of 71 ... 87%. And sensitive to the disinfecting action of electrohydraulic effect were vegetative cells of bacteria, yeasts, filamentous fungi.