Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
52 результатів
Результати пошуку
Документ Експериментальне дослідження визначення рівня сформованості комунікативної культури майбутніх управлінців(2019) Малик, Юліана Ігорівна; Чередніченко, Галина АнатоліївнаСтаття присвячена експериментальному дослідженню визначення рівня сформованості комунікативної культури майбутніх фахівців у сфері управління в процесі їхньої професійної підготовки, організованому на базі Навчально-наукового інституту економіки та управління Національного університету харчових технологій. Основну увагу зосереджено на завданнях професійної підготовки майбутніх управлінців, які полягають у створенні сприятливих педагогічних умов для формування й розвитку високого рівня комунікативної культури. Висвітлюються компоненти, критерії, показники та рівні сформованості досліджуваного явища. Наголошено на тому, що питання формування високого рівня комунікативної культури майбутніх управлінців повинні бути пріоритетними в системі професійної підготовки майбутніх фахівців у сфері управління.Документ Сучасні тенденції професійно-орієнтованого навчання іноземній мові студентів технологічних спеціальностей(2018) Чередніченко, Галина АнатоліївнаУ даній статті розглядається проблема професійно-орієнтованого навчання іноземної мови студентів технологічних спеціальностей, яка набуває особливої актуальності у зв'язку зі зростаючою роллю іншомовного спілкування в професійній діяльності сучасних фахівців.Документ Управління доходами: сутність i характеристика(2014) Арич, Михайло Іванович; Чередніченко, Галина АнатоліївнаУ статті визначено основні поняття, що характеризують управління доходами як цілісну систему управління підприємством (мета управління, об'єкт, принципи та функції управління). Встановлено, що саме забезпечення науково обґрунтованого дотримання правил управління доходами забезпечує прогресивний розвиток підприємства. Управління доходами є складною системою прийняття та реалізації управлінських рішень. Дослідження такої системи в майбутньому повинно проводитись у таких напрямах: прогнозування, програ-мування, управління та інтеграція. З 'ясовано, що використання системи управління доходами допомагає великим та малим підприємствам визначити групи клієнтів для встановлення правильного переліку товарів і послуг, визначення оптимального рівня цін з метою максимізації отриманого прибутку. Вставлено, що залежно від цілей управління виділяють типи системиуправління доходами: управління замовленнями як умови підвищення темпів зростання виробництва; управління доходами, яке б забезпечило постійну платоспроможність; контроль результатів відповідно до інтересів власників, при цьому метою управління є підвищення рентабельності капіталу підприємства. The basic concepts characterizing the Revenue Management as an integrated system management have been defined. These include such concepts as Goal Management, Facility Manage-ment Principles and Functions. It has been determined that the implementstion of evidence-based Revenue Management provides the progressive development of the company. Revenue Management is a complex system of decision-making and implementation. The study of this system in the future should be conducted in the following areas: forecasting, programming, management and integration. It has been determined that the use of Revenue Management enables large and small business-ses to identify customer groups so that to establish the proper list of goods and services and determine the optimal level of prices in order to maximize profits. It has been found that the following types of Revenue Management can be distinguished depending on management objectives: Order Management as a condition for raising the rate of production growth; Revenue Management, which provides a permanent solvency; Result Monitoring according to the interests of the owners; the aim of management is to increase the return on equity of the company.Документ Англомовні інтернет-ресурси як засіб навчання іноземній мові(2013) Чередніченко, Галина Анатоліївна; Шапран, Людмила Юліївна; Куниця, Людмила ІванівнаВ статті розглянуто класифікація засобів електронної комунікації, які можна використовувати в навчальних цілях, їх основні переваги. Показано застосування англомовних інтернет-ресурсів на заняттях з англійської мови на прикладі використання сайтів, блогів, подкастів. The article discloses classification of electronic communication means, which can be used for educational purposes, their main advantages. It shows the use of English-language online resources for English classes for example, websites, blogs, podcasts.Документ Участь у міжнародному освітньому проекті FOOD-INFO(2013) Чередніченко, Галина АнатоліївнаСтаття присвячена участі Національного університету харчових технологій в європейському проекті FOOD-INFO, метою якого є створення та розвиток найбільшого інформаційного ресурсу, присвяченого всім аспектам харчування і харчових продуктів на різних мовах. У статті показано процес роботи над українською сторіночкою FOOD-INFO.net, яка є джерелом всебічної інформації про харчових продуктах. The article is devoted to the cooperation of the National University of Food Technologies with European project FOOD-INFO. The aim of this project is the creation and development of the biggest international information recourse deals with all aspects of food in different languages. The article shows the process of creation and work with the Ukrainian version of FOOD-INFO.net, which is the information recourse about food products.Документ Співпраця Національного університету харчових технологій з європейськими університетами: Інформаційний портал FOOD-INFO(2013) Климова, Олена Вікторівна; Чередніченко, Галина АнатоліївнаСтаттю присвячено участі Національного університету харчових технологій в європейському проекті FOOD-INFO, метою якого є створення та розвиток найбільшого світового інформаційного ресурсу з усіх аспектів харчування та харчових продуктів різними мовами. У статті показано процес роботи над українською сторінкою FOOD-INFO.net, яка є джерелом всебічної інформації про харчові продукти. The article is devoted to the cooperation of the National University of Food Technologies with European project FOOD-INFO. The aim of this project is the creation and development of the biggest international information recourse deals with all aspects of food in different languages. The article shows the process of creation and work with the Ukrainian version of FOOD-INFO.net, which is the information recourse about food products.Документ Формування професійної компетентності студентів економічних спеціальностей(2013) Чередніченко, Галина АнатоліївнаУ статті розглянуто проблему професійної підготовки майбутнього економіста, результатом якої є формування професійної компетентності майбутнього економіста, що є важливою характеристикою діяльності фахівця, його інтегративною якість, синтезом професійних компетенцій та особистісних професійно важливих якостей. Компоненти професійної компетентності фахівців-економістів включають такі компетенції: операційну, комунікативну, інформаційну, міжкультурну. The article deals with the problem of professional training of prospective economists which results in developing their professional competency. Professional competency of the students majoring in Economics is an important characteristics of their activity, integrative quality which is the synthesis of professional competences and individual professionally-oriented qualities. The components of such competency are: operational, communicative, informative, intercultural.Документ Ретроспективний аналіз педагогічних технологій формування творчих здібностей студентів(2013) Чередніченко, Галина Анатоліївна; Куниця, Людмила ІванівнаВ статті розглянуті основні педагогічні технології формування творчих здібностей студентів, а саме: розвиваюче навчання, теорія розвитку технічної творчості і теорія вирішення винахідницьких задач (ТРВЗ), евристичне навчання, евристично-модульне навчання. Basic pedagogical technologies of forming creative abilities of students such as developing training, theory of development of technical creativity process and theory of inventive tasks solving (TITS), heuristic training, heuristic and module training are considered in this article.Документ Навчання іншомовного професійного спілкування студентів(2013) Чередніченко, Галина Анатоліївна; Куниця, Людмила Іванівна; Вікторова, Леся Вікторівна; Шапран, Людмила ЮліївнаМонографію присвячено актуальній проблемі навчання іншомовного професійного спілкування студентів за фахом. Розглядаються проблеми формування міжкультурної компетентної та професійно-термінологічної компетентності студентів різного фаху. The monograph is devoted to the topical problem of students’ professional foreign language communication. The problems of forming intercultural communication competence and professional and terminological competence of students of different specialities are studied.Документ Формування творчих здібностей майбутніх вчителів у процесі фахової підготовки(2013) Шапран, Людмила Юліївна; Чередніченко, Галина АнатоліївнаУ статті розглянуто проблему формування творчих здібностей майбутніх вчителів, її актуальність, проаналізовано наукові підходи до проблеми. Авторами визначена сутність поняття творчі здібності, основні компоненти у структурі творчих здібностей, принципи їх формування, розглянуто показники готовності майбутніх вчителів до творчої діяльності. The problem of forming creative abilities of future teachers, its actuality, scientific approaches to the problem are considered in this article. The concept of creative abilities, its basic components in the structure, principles of their forming are determined by authors. The indicators of future teacher’s readiness for creative activity are studied.