Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Ознайомтесь із хлібопекарськими властивостями борошна з пророслого зерна пшениці, висушеного ІЧ-променями(2002) Шаповаленко, Олег Іванович; Шаран, Андрій ВасильовичВ статті наведено результати досліджень показників якості хліба випеченого із борошна пророслого зерна пшениці першої та другої доби проростання. Показано зменшення активності α-амілази при сушінні зерна. The results of the study of quality of bread baked from the flour of sprouted wheat first and second days of germination. Shown to decrease the activity of α-amylase during drying of grain infrared rays.Документ Вплив стану навколишнього середовища на якість борошна(2009) Шаповаленко, Олег Іванович; Ільчук, Віктор Борисович; Харченко, Євген Іванович; Шаран, Андрій ВасильовичВ статті наведено результати досліджень показників якості готової продукції (вологість, білість) борошномельного виробництва в теплий та холодний періоди року. Наведено коливання білості та вологості борошна та коливання вологості зерна в теплий та холодний періоди року. The results of research of flourmilling finished products quality (moisture, color) in warm and cold season of the year was shown in the articles. The moisture and color fluctuation was shown in warm and cold seasons of the year.Документ Використання спрямованих повітряних потоків у технології виробництва борошна(2008) Шаповаленко, Олег Іванович; Ільчук, Віктор Борисович; Шаран, Андрій Васильович; Харченко, Євген ІвановичВ статті розглянуто розвиток технічних систем повторного використання повітря аспіраційних і пневмотранспортних установок. Наведено середні показники зміни вологості продуктів помелу в залежності від пори року. Development of the technical systems for recurrent using of air from pneumatic and aspiration systems was considered. The average data of changing the moisture of the grinding products was shown accordingly to the year seasons.Документ Відносна вологість повітря у розмелювальному відділенні млинзаводу істотно впливає на якість борошна(2010) Шаповаленко, Олег Іванович; Ільчук, Віктор Борисович; Шаран, Андрій Васильович; Харченко, Євген ІвановичВ статті наведено вплив відносної вологості повітря на показники якості борошна. Наведений порівняльний аналіз усушки борошна при різній відносній вологості повітря у виробничих приміщеннях млин заводу. Influence of air relative humidity on the quality of the flour is shown in the article. A comparative analysis of shrinkage of flour for different relative humidity in the building of flourmill was done.Документ Скільки ж ми викидаємо тепла з повітрям пневмотранспортних та аспіраційних установок(2009) Дмитрук, Євген Адамович; Ільчук, Віктор Борисович; Шаран, Андрій Васильович; Харченко, Євген ІвановичВ статті приведений розрахунок тепловтрат при роботі аспіраційних і пневмотранспортних установок млин заводу потужністю 500 т/добу при розімкнутому циклі повітря. Наведено розрахунок кількості теплової енергії яка повертається в приміщення млинзаводу при рециркуляції повітря. The calculation of heat loses during operation of pneumatic and aspiration systems in open cycle of the flourmill with capacity 500 t/24 hours are shown in the article. The quantity of heat energy which returns in the building are calculated.Документ Чимало недоліків приховано в проекті млинзаводу потужністю 100 т/добу(2008) Дмитрук, Євген Адамович; Ільчук, Віктор Борисович; Шаран, Андрій Васильович; Харченко, Євген Іванович; Шапран, О. Т.В статті розглянуто недоліки технології та обладнання борошномельного заводу продуктивністю 100 т/добу та шляхи їх усунення. Defects of technology and equipment of flourmill with capacity 100 t/24 hours are shown in the article.Документ Фракціонування дозволить правильно використати технологічний потенціал зерна(2010) Шаповаленко, Олег Іванович; Дмитрук, Євген Адамович; Корж, Тамара Володимирівна; Шаран, Андрій Васильович; Харченко, Євген Іванович; Тітова, Г. А.Фракціонування зерна за крупністю дозволяє правильно визначити технологічний потенціал зерна, яке зберігається і правильно його реалізувати. Досліджено 5 зразків пшениці врожаю 2009 рокую Встановлено, що розділення пшениці за крупністю на фракції дозволяє виділити з однієї партії різні потоки зерна, які відрізняються крупністю та показниками якості. В кожному класі зерна міститься 60-75 % крупної фракції, яка має вищі хлібопекарські властивості. Grain fractionation as per fineness permits accurate estimation and implementation of stored grain technological potential. Five samples of wheat crop 2009 have been tested. As found out fineness separation of wheat to fractions allows to mark out from one lot different grain streams that are notable for fineness and quality specification. Each grade of grain contains 60-75 per cent of coarse grain which has enhanced baking characteristics.