Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Математичний опис процесу протитечійного транспортування твердої фази при неперервному віброекстрагуванні(2011) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Бодров, Віктор Семенович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Запорожець, Юлія ВладиславівнаПроаналізовано вплив гідродинамічних параметрів транспортує системи віброекстрактора безперервної дії, викладена методика розробки математичного опису процесу протитечійного транспортування твердої фази в робочому обсязі апарату і, як результат, приведена розроблена математична модель об'ємної продуктивності по твердій фазі одиночного транспортує пристрої апарату. Influence of hydrodynamic parameters of the transporting system of vibroextractor of continuous action is analysed, methodology of development of mathematical description of process of the meeting transporting of hard phase is expounded in the swept volume of vehicle and, as a result, the worked out mathematical model over of the by volume productivity is brought after the hard phase of single transporting devices vehicle.Документ Дослідження ефективності зовнішнього масообміну при віброекстрагуванні з рослинної сировини(2010) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Запорожець, Юлія Владиславівна; Бодров, Віктор Семенович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія ВікторівнаПредставлені результати дослідження впливу режимних параметрів на зовнішній масообмін при безперервному виброекстрагуванні цільових компонентів з рослинної сировини. Показана можливість використання для цих цілей модельного сировини з дифузійним типом розчинення.The results of research of influence of regime parameters are presented on external mass-transfer at continuous vibroextracting of having a special purpose components from a digister. Possibility of the use for these aims of model raw material is rotined with the diffusive type of dissolutionДокумент Періодичне віброекстрагування харчового барвника із темних сортів винограду(2009) Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович; Ключко, Олександра ІгорівнаНаведено результати теоретичних, експериментальних і проектних робіт, виконаних в науково-дослідної лабораторії кафедри процесів і апаратів харчових виробництв та технології консервування НУХТ щодо проблеми інтенсифікації процесу періодичного віброекстрагування харчового барвника з виноградного сировини. Отримана математична модель, яка описує процес вилучення Енін з винограду в Залежно від температури екстрагента, тривалості процесу та інтенсивності коливань віброперемешувального пристрою і надає можливість встановити найбільш раціональні режими проведення процесу екстрагування запропонованим способом. Наводиться опис і принцип дії запатентованого віброекстрактора періодичного дії з вібраційною системою перемішування, який забезпечує належні інтенсивні гідродинамічні умови протікання процесу, наближають активну поверхню взаємодіючих фаз до 100%. The aggregate results of theoretical, experimental and project works, executed in a research laboratory on the department of processes of food products and vehicles and technology of canning of NUPT in relation to the problem of intensification of process of the periodic vibroextracting of food dye from vine raw material are resulted, mathematical model which describes the process of extraction of enina from a vine depending on the temperature of extractant, durations of process and frequency of vibrations of vibromixing device and gives possibility to set the most rational modes of leadthrough of process of extracting the offered method. Description over of structure and principle of action of zapatentirovanogo vibroextractor of batchtype is brought with the oscillation system of interfusion, which provides the proper intensive hydrodynamic terms of flowing of process, approaches the active surface of interactive phases to 100 %Документ Mecanismul si particularitatile procesului continuu de vibroextractare a materiei prime vegetale(2014) Zavialov, Volodymyr; Bodrov, Viktor; Zaporozhets, Yuliia; Mysiura, Taras; Popova, Nataliia; Dekanskiy, VadimDevelopment of industry in economic conditionNovember is characterized by creating systemsRapone use but complexprocessingdeep vegetal material, implementationdeçeuri free technologies.Enhancing before production, its eficienfei all manufacturing industries largelydepend not only raw materials but also plantits quality, but the degree of extraction butValuable components thereof.In most branches of the food industry,such as: wine, preservation, sugar, oil,The pharmaceutical production of starch, in whichannually processes millions of tons of vegetables but fruit - these targets feel particularly relevant.The rule vegetal material preparationfor extractare, no natural porositysufficient countercurrent extraction, it is difficult toCargo can compress. For this reasonensuring optimal working condipilorensuring by means of the extraction process tradiponale complicated on the one hand by proprietâple menponate IEA raw materials on theanother - but posibilitàple technological proceduralIEA constructive existing devices.In connection with the above, one of themost effective ways of improving the processThe extracpe is using intensive regimens hydrodynamics. Among the known devicesperspective using such regimes are vibrating extractors. This is manifested by interacpunii relatively high speed phase executiontechnology but simplicity in operation.Devices of this type are capable funcponeze turbulenfâ intensity under current -interacpune mixed phases. Such activation of the surface leads to higher instantaneousto shear driving but reduce resistancediffusion process. It is provided by turbulizatoare jets mixture butvibrating mechanism mounted mixing room of the unit.Документ Extractors with vibratory mixing devices and prospects of their use in the food industry(2012) Zavialov, Volodymyr; Bodrov, Viktor; Zaporozhets, Yuliia; Mysiura, Taras; Popova, Nataliia; Dekanskiy, VadimThe low efficiency of the existing technologies for the extraction of desired components from vegetable raw materials with a high degree of milling is due to the imperfection of extraction equipment. Though the designs of modern periodic and continuous extractors are fairly diversified, there exist common disadvantages caused by the insignificant porosity of fine-fraction vegetable raw materials or the mass prepared from them for counterflow continuous extraction, their poor transportability, densification, and, as a result, the low permeability for the extractant. It has been established that vibratory extractors are most promising in this respect. In the present work, we present results of investigations of the intensifying action of low-frequency mechanical vibrations on the extraction process of desired components from vegetable raw materials under conditions of continuous vibration extraction. For industry, we propose a new design of a periodical and a continuous apparatus with vibratory mixing devices.Документ Витрати енергії і транспортувальна здатність віброекстракторів(2001) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Бодров, Віктор Семенович; Вознесенський, А. Б.Викладено аналіз загальних та складових витрат енергії при віброекстрагуванні рослинної сировини і залежності від конструктивних та зідродинамічних характеристик транспортувальних пристроїв тарілок. The article presents an analysis of cost components and total energy in vibroekstrahuvanni plant material and depending on the structural and hydrodynamic characteristics of the transporting device plates.Документ Математична модель зовнішнього масообміну періодичного віброекстрагування з рослинної сировини(2008) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Лобок, Олексій Петрович; Попова, Наталія Вікторівна; Бодров, Віктор СеменовичПроведено дослідження впливу режимних параметрів процесу періодичного віброекстрагування на зовнішній масообмін та отримано математичну модель процесу розчинювання модельних зразків сірчанокислого алюмінію в умовах віброекстрагування. Підтверджена можливість застосування запропонованої методики оцінки зовнішнього масообміну при вилученні цільових компонентів із рослинної сировини. Investigation of effect of regime characteristics of process of the cycling vibroextracting is conducted on external mass-transfer and the mathematical design of process of dissolution of model casts of aluminium greysolt is got in the conditions of vibroextracting. The capability of application of the offered method of assessment of external mass-transfer is confirmed at the exception of having a special purpose components from a digister.Документ Дослідження дифузійних властивостей листової чайної сировини(2006) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Попова, Наталія ВікторівнаРозглянуто вплив температури та низькочастотних механічних коливань на процес вилучення танінів і флавонолових глікозидів (рутину і кверцетину) із висушеного листя чаю при виробництві екстрактів. Коефіцієнт молекулярної дифузії визначався за методикою В.М. Лисянського. Встановлено вплив температури, тиску та низькочастотних механічних коливань на інтенсифікацію процесу екстрагування. The question of the effect of temperature and low-frequency mechanical oscilla-tions on the extraction of tannins and flavonol glycosides (rutin and quercetin) of the dried tea leaves in the production of the extracts. To determine the molecular diffusion coefficient was used technique V. Lysyansky. The results of these studies indicate that the temperature increase in low-pressure and constant stirring using a low-frequency mechanical vibrations can intensify the process of extraction.Документ Дослідження кінетики процеса екстрагування з листової чайної сировини в апаратах періодичної дії із різними вібраційними системами перемішування(2007) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас ГригоровичНаведено результати дослідження масообмінних характеристик віброекстракторів періодичної дії для системи тверде тіло – рідина, що використовують новий принцип створення в робочому об’ємі апарата потужних вібротурбулізуючих потоків за допомогою віброперемішувальних пристроїв спеціальної конструкції. Порівняння віброефекту при екстрагуванні з іншими способами подано з використанням просторово-часових співвідношень. The research results of mass transfer characteristics vibroekstraktoriv batch system for solid - liquid, using a new principle in the creation of the working volume of the device powerful vibroturbulizuyuchyh flows through vibroperemishuvalnyh devices special design. Comparison vibroefektu by extraction with other methods presented using a spatial-temporal correlations.Документ Дослідження екстрагування флавоноїдних сполук з лофанту і гісопу у віброекстракторі(2007) Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Бодров, Віктор Семенович; Мисюра, Тарас Григорович; Запорожець, Юлія ВладиславівнаНаведено результати дослідження екстрагування флавоноїдних сполук з лофанта і гісопу в вібраційному екстракторі періодичної дії, який використовує принцип створення в робочому об'ємі апарату потужних вібротурбулізірющіх потоків за допомогою віброперемешівающего пристрої спеціальної конструкції. Представлена порівняльна характеристика віброекстрагірованія і настоювання. Розроблено математичну модель процесу.