Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Regularities of wine materials treatment with liquid gelatin in combination with bentonite(2013) Babich, IrinaGelatin and bentonite are ones of the most common purifying and stabilizing preparations, which are widely used in the practice of winemaking. In this context, it is an important task of testing imported auxiliary products of new generation and their adaptation to the domestic winemaking.A necessary condition for the competitiveness of domestic wine in the international consumer market is to further increase the wine quality with extension of terms of the guaranteed stability up to 1.5 years.Документ Зависимость аромата столовых виноматериалов от условий проведения спиртового брожения виноградного сусла(2000) Билько, Марина Владимировна; Гержикова, Виктория Григорьевна; Курочкин, А. Ю.; Бабакина, Элла ЛеонидовнаИзучено влияние условий и параметров спиртового брожения, рас дрожжей на формирование сортового аромата столовых белых виноматериалов. Установлено значительное снижение терпеновых спиртов при спиртовом брожении сусла, низкие температуры брожения при водят к минимальной потере терпеновых спиртов. Использование рас дрожжей 47-К и Феодосия 1-19 дают возможность получить виноматериалы с высоким содержанием терпеновых спиртов, сложных эфиров и ярким сортовым ароматом.Документ Шляхи збільшення вмісту терпенових сполук у винах, як справжніх носіїв аромату винограду(1998) Білько, Марина Володимирівна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Михайлевська, Т. В.Досліджено сухі вина з сортів винограду Рислінг та Ркацителі з використанням ферментного препарату NOVOFERM 12. Доведено позитивний вплив ферментного препарату на вихід сусла та дегустаційну характеристику столових сухих вин.Документ Молекулярно-масовий розподіл білкових фракцій препаратів желатину(2007) Чурсіна, Ольга Олексіївна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Зінкевич, Е. Л.; Бабич, Ірина МихайлівнаПроведені електрофоретичні дослідження показали істотні розбіжності молекулярного складу білкових фракцій препаратів, що відрізняються між собою формою. Встановлено, що препарати желатину, які випускають у рідкому виді, характеризуються більш високим ступенем гідролізу і вмістом тільки низькомолекулярних білків.Conducted electrophoretic studies showed significant differences molecular composition of protein fractions drugs differ form. Found that preparations of gelatin, which is produced in liquid form, characterized by a higher degree of hydrolysis and containing only low molecular weight proteins.Документ Пролін у препаратах желатину(2007) Чурсіна, Ольга Олексіївна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Владімірова, Л. Г.; Бабич, Ірина МихайлівнаМетою роботи було визначення масової концентрації проліну в препаратах желатину, представлених у різних формах і різному ступені гідролізу.Документ Конкурентоспроможність виноробства(2004) Загоруйко, Василь Онисимович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Бабич, Ірина МихайлівнаГоловними факторами, які забезпечують конкурентоспроможність вина, є висока його якість, низька собівартість, довгий термін зберігання і прибуток для підприємства. Всі ці високі показники у виноробстві може забезпечити в першу чергу впровадження у виробництво нових і удосконалених технологій вина.Документ Препарати желатину у виноробстві, комерційні характеристики(2004) Чурсіна, Ольга Олексіївна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Балаєва, А. М.; Бабич, Ірина МихайлівнаНаведено характеристики нових препаратів желатину, які використовуються у виноробстві і зроблено висновок, що всі пропонуємі препарати желатину високої якості та чистоти, володіють гарними технологічними властивостями, високою таніноосаджуючою здатністю, яка обумовлює зниження концентрації полімерних флавоноїдів та підвищення стійкості вина до зворотних колоїдних та поліфенольних помутнінь.Документ Вискоякісне чисте вино(2005) Бабич, Ірина Михайлівна; Білько, Марина Володимирівна; Домарецький, Віталій АфанасійовичВиготовлене із високоякісного винограду сухе вино містить понад 400 корисних для організму людини речовин, в тому числі практично всі необхідні для нормальної життєдіяльності біологічно активні речовини, мікроелементи, ферменти.Документ Білкові фракції препаратів желатину(2007) Чурсіна, Ольга Олексіївна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Зінкевич, Е. Л.; Бабич, Ірина МихайлівнаНаведено результати електрофоретичного дослідження білкових фракцій різних препаратів желатину, казеїну, яєчного альбуміну і рибного клею. Встановлено, що препарати желатину, які випускають у рідкому виді, відрізняються більш високим ступенем гідролізу і вмістом тільки низькомолекулярних білків з молекулярною масою 10000-17000 Да. У складі повітряно-сухих препаратів переважають високомолекулярні білки, поряд з якими присутні фракції низько- і середньомолекулярних білків. Аналогічний розподіл білків по молекулярних масах характерний також для казеїну, рибного клею і яєчного альбуміну. The results of electrophoresis evaluation of protein fractions of different preparations (gelatin, egg albumin etc) have been presented. It has been shown that liquid gelatin preparations are more responsible to hydrolyze and contain mostly low weight proteins with molecular weight from 10000 to 17000. Although high weight proteins are dominated in dry protein preparations, there are also medium and low weight fractions as well. The same proportions of protein fractions in egg albumin and fish glue is normal. A method for treatment of wine materials with liquid gelatin preparations has been tested under industrial conditions. Principal criteria which characterize properties of liquid gelatin preparations have been determined: color, odor, taste, the proportion (by weight) of dry matter, the proportion (by weight) of ash, the dynamic viscosity, pH, the protein fraction molecular weight, the tannin-precipitating ability, the ability to bind of pyrogallic hydroxyl groups and the proportion (by weight) of proline.