Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Мікроструктура водних розчинів порошків моркви, отриманих за різними технологіями сушіння
    (2007) Вашека, Оксана Миколаївна; Рашевська, Тамара Олексіївна
    Методом оптичної мікроскопії вивчено мікроструктуру порошків моркви, отриманих за допомогою різних методів сушіння. Виявлено відмінності у мікроструктурі порошків, що обумовлені способом сушіння. Виявлено подібність у будові тканин свіжого овоча та частинок порошків. The method of optical microscopy The microstructure of carrot powder, made by different methods of drying. The differences of the microstructure of powders, which are due to their method of production. Revealed similarity of the structure of tissues and fresh vegetable powder particles.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність кондуктивного сущіння моркв'яного пюре
    (2001) Бодров, Віктор Семенович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Волинчук, А. О.; Степаненко, Н. Н.
    Наведено аналіз дослідних даних про зміну вмісту каротинів в умовах сушіння пюре із моркви.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження мікроструктури суспензій порошків із моркви та вивчення впливу добавки на водну фазу збагаченого вершкового масла
    (2011) Вашека, Оксана Миколаївна; Рашевська, Тамара Олексіївна
    У статті наведено результати досліджень мікроструктури суспензій порошків із моркви кріогенного та холодного розпилювального сушіння. Показано переваги використання порошку холодного розпилювального сушіння при виробництві збагаченого вершкового масла. Досліджено зміни дисперсності та форми зв’язків вологи водної фази у збагаченому маслі при зберіганні. The results of studies of the microstructure of suspensions of carrot powder and cold cryogenic spray drying. Priorities established using cold powder spray drying production of enriched butter. The changes in the form of dispersion relations and the redistribution of moisture-rich aqueous phase oil during storage.
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення вершкового масла порошком моркви
    (2003) Вашека, Оксана Миколаївна; Рашевська, Тамара Олексіївна
    У статті розглянуто можливість отримання високо вітамінізованого вершкового масла шляхом додавання до нього порошку із моркви. Вивчено вплив добавки на структурно-механічні властивості масла.
  • Ескіз
    Документ
    The technology of butters enriching with carrots powder
    (2011) Rashevska, Tamara; Vasheka, Oksana
    The results of the development of enrichment technology butter powder of carrots. Shows pictures of the microstructure of aqueous suspensions of carrot powder. The differences in the microstructure of suspensions. By differential scanning calorimetry study the effect of carrot powder cold spray drying to changes occurring in the fat phase of the product.У статті представлені результати по розробленню технології збагачення вершкового масла порошком із моркви. Наведено знімки мікроструктури водних суспензій порошків із моркви. Вказано відмінності у мікроструктурі суспензій. Методом диференціальної скануючої калориметрії вивчено вплив порошку із моркви холодного розпилювального сушіння на зміни, що проходять у жировій фазі продукту.
  • Ескіз
    Документ
    Теплофізичні дослідження вершкового масла, збагаченого порошком моркви
    (2007) Вашека, Оксана Миколаївна; Рашевська, Тамара Олексіївна
    Методом диференціальної скануючої калориметрії вивчено зміни, що протікають у жировій фазі вершкового масла, збагаченого порошком моркви в процесі його зберігання. Встановлено вплив добавки порошку моркви, отриманої способом холодного розпилювального сушіння, на процеси кристалізації гліцеридів. The method of differential scanning calorimetry study the changes occurring in the fat phase of butter-rich powder of carrots during storage. The effect of the addition of carrot powder, obtained by cold spray drying, the crystallization of glycerides.
  • Ескіз
    Документ
    Морквяний порошок як добавка до продуктів екструзії на основі сухого картопляного пюре
    (2008) Шульга, Оксана Сергіївна; Шаран, Андрій Васильович; Ковбаса, Володимир Миколайович
    В статті наводяться результати досліджень щодо можливості використання морквяного порошку для виробництва екструзійних картопле продуктів. Отримані продукти досліджені за органолептичними (колір, смак та аромат) та фізико-хімічними показниками (масова частка вологи, коефіцієнт спучування, міцність, ступінь набухання, водопоглинальна здатність, кількість водорозчинних речовин). На основі отриманих даних можна рекомендувати дозувати морквяний порошок у кількості 7 %. The article presents the results of studies on the possibility of using carrot powder for the production of extrusion of potato products. These products are tested for organoleptic (color, taste and aroma) and physico-chemical parameters (moisture, swelling ratio, strength, degree of swelling, water absorbing capacity, the number of water-soluble substances). Based on the data obtained can be recommended dose carrot powder in the amount of 7%.
  • Ескіз
    Документ
    Нова каротиновмістна біологічно активна добавка з моркви та перспективи її використання
    (2011) Бандуренко, Галина Михайлівна; Корецька, Ірина Львівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Розглянуто можливість використання каротиновмісних порошків різного способу добування при виробництві сдобного печива. Розраховано економічні показники.