Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Defuzzification in the process of managerial estimating the value of agricultural lands
    (2021) Ostapchuk, Tetiana; Orlova, Kateryna; Biriuchenko, Svitlana; Dankevych, Andrii; Marchuk, Galyna
    The main purpose of the research is to substantiate the methodological approach of defuzzification and to define its peculiarities in the process of estimating the value of agricultural lands
  • Ескіз
    Документ
    Нові підходи до характеристики й оцінювання основних органолептичних показників свіжих і заморожених плодів і ягід
    (2019) Сімахіна, Галина Олександрівна; Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна; Науменко, Роман Юрійович
    Першою і надзвичайно важливою технологічною операцією консервування плодово-ягідної сировини заморожуванням є її науково обґрунтований вибір, за якого основна увага приділяється органолептичним показникам. У статті запропоновано нові підходи до існуючих методик оцінювання цих показників, зокрема введено показник «стан поверхні» плодів та ягід, оскільки саме він визначає їхню здатність до холодових адаптацій, структурну цілісність після дефростації, а значить – і високу якість продукції. Вперше розширено опис характеристик органолептичних показників свіжої сировини та отриманих із неї заморожених напівфабрикатів, які оцінено з 5-ти бальною шкалою, що підвищує об’єктивність і результативність такого аналізу. The first and the extremely important technological operation in preservation of raw fruit and berries is their scientifically substantiated selection with consideration of organoleptic indices. The authors of the article proposed the new approaches to improve the existing methods of estimation; particularly, the novelty index ‘the state of the surface’ was implemented as the factor to define the fruit and berries’ ability to cold adaptations, their structural holity after defrosting, and therefore – the high quality of products. For the first time, the authors broadened the description of organoleptic indices of both the initial raw and the products obtained from it; the 5-grade scale was used for estimation of the products to furthermore increase objectivity and efficacy of such kind of analysis.
  • Ескіз
    Документ
    Нова методологія комплексної оцінки конкурентоспроможності ринку страхових послуг України: фактори масштабу і суперництва, тенденції та порівняння
    (2019) Шірінян, Лада Василівна; Шірінян, Арам Сергійович
    Представлене дослідження присвячено конкурентоспроможності ринку страхових послуг України (РСПУ). Авторами запропоновано показники конкурентоспроможності ринку страхових послуг з позицій експансії страхування і впливу на макроекономічні показники та зосереджено увагу на питаннях забезпечення конкурентних переваг постачальників страхових послуг. The presented research is dedicated to the competitiveness of the insurance services market of Ukraine (MISU). The authors suggest the indicators of the competitiveness of the insurance services market from the point of view of expansion and influence on macroeconomic indicators and focus on the issues of ensuring the competitive advantages of insurance services providers.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка ефективності податкового планування підприємств
    (2013) Мартиненко, Василь Петрович
    У статті визначені елементи етапу оцінки ефективності податкового планування підприємств та запропонована система показників результативності, використання якої дозволяє провести таку оцінку. In the article certain elements of the state of the state of the tax planning of enterprise and offered system of indexes of effectiveness of the use of which allow to conduct such estimation.
  • Ескіз
    Документ
    Теоретичні основи оцінювання споживчих товарів
    (2006) Артюх, Тетяна Миколаївна
    В статті наведено аналіз сучасного законодавчо-правового забезпечення щодо оцінювання товарів, аналіз теорії та методології проведення експертизи, оцінки відповідності, оцінки якості та вартості споживчих товарів. The paper presents an analysis of current legislation and legal framework for evaluating products, analysis of the theory and methodology of the examination, assessment, evaluation and cost of consumer goods.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка розвитку хлібопекарних підприємств АР Крим
    (2011) Дунда, Світлана Петрівна
    У статті оцінено розвиток хлібопекарних підприємств АР Крим за допомогою двох методик і визначено основні проблеми підприємств хлібопекарної галузі.