Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Вертикально-кільцева дифузійна установка з проміжним пресуванням бурякової стружки
    (1998) Серьогін, Олександр Олександрович
    Досвід експлуатації дифузійних установок із проміжним пресуванням бурякової стружки показує: в одному апараті не можна об'єднати два різних процеси, які характеризуються факторами, що взаємно виключають один одного. В основу розробленої методики покладено пропозиції, що використовуються при дослідженні тепломасообміну в дифузійних апаратах безперервної дії, пристосовані доособливостей процесу екстрагування, який здійснюється в установках з проміжним пресуванням жому та без нього. Experience in the operation of diffusion units with intermediate pressing of beet shavings shows: in one apparatus it is impossible to combine two different processes characterized by factors mutually mutually exclusive. The basis of the developed method is the proposals used in the study of heat and mass transfer in diffusion apparatus of continuous action, adapted to the features of the extraction process, which is carried out in plants with intermediate compression pulp and without it.
  • Ескіз
    Документ
    Теплова обробка стружки з морожених буряків
    (2014) Пушанко, Микола Миколайович; Верхола, Георгій Леонідович; Верхола, Леонід Арнольдович
    Розглянуто особливості експлуатації колонних дифузійних установок під час переробки морожених буряків. Описано процеси утворення кристалів льоду у клітинах тканини цукрового буряку. Теплофізичні параметри бурякової тканини, що вміщує кристали льоду, розраховано для різної цукристості та чистоти клітинного соку. Проаналізовано теплообмінні процеси у протитечійному ошпарювачі. Визначено вимоги до підігрівників циркуляційного соку при переробці морожених буряків. Specific of diffusion units operation during the time of processing of frozen beet considered. Processes of ice crystals formation in cells of sugar beet tissue have been described. Thermalphysic parameters of beet tissue, which containes crystals of ice, have been calculated for different saccharinity and purity of cellular juice. Processes of heat- exchange in counter-current scalder have been explored. Specifications to circular juice heaters for processing of frozen beet have been defined.
  • Ескіз
    Документ
    Selection and development of cossettes scalder calculation method
    (2014) Zotkina, Larysa; Verhola, Georgy; Melnyk (Tkachuk), Nataliia
    The requirements for the process of cossettes scalding are examined. The exploration objective is the development of calculation methods for the parameters of the countercurrent cossettes scalders. The formulas for calculation of scalder diameter, the length of countercurrent and mixing parts, as well as the diameter of defoamer are proposed reasoning from optimum hydrodynamic conditions in a scalder. The basic dimensions for the scalders of different productivity are adduced.Розглянуто вимоги до процесу ошпарювання бурякової стружки. Визначено мету досліджень - удосконалення методики розрахунку геометричних параметрів протиточних ошпарювачів.Виходячи з оптимальних гідродинамічних умов проведення процесів в ошпарювачі, запропоновані формули для розрахунку: діаметра ошпарювача, довжини противоточної ділянки, довжини ділянки змішування, діаметра збірника-піногасника. Наведено основні розміри для ошпарювачів різної продуктивності.
  • Ескіз
    Документ
    Дифузійні установки: етапи розвитку та проблеми вибору
    (2008) Верхола, Леонід Арнольдович; Пушанко, Микола Миколайович
    Розглянуто кількісні зміни парку дифузійних установок на цукрових заводах України. Проаналізовано фактори, які впливали на вибір типу дифузійних установок на різних етапах та визначені ці етапи. Розглянуто позитивні та негативні властивості трьох основних типів дифузійних установок: двошнекових, колонних, ротаційних та сформульовано висновки щодо їх застосування. Examined the quantitative changes of the park diffusion plants at sugar factories of Ukraine. The factors that influenced the choice of the type of diffusion plants at different stages and these stages are defined. Considered positive and negative characteristics of three main types of diffusion plants: twin screw, columns, rotary and formulated conclusions on their use.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування адаптивних систем керування для нестаціонарних об'єктів технологічних комплексів неперервного типу
    (2005) Ладанюк, Анатолій Петрович; Заєць, Наталія Анатоліївна; Луцька, Наталія Миколаївна
    В даній роботі показано необхідність застосування адаптивних регуляторів для нестаціонарних об’єктів харчової промисловості на прикладі нахиленої дифузійної установки. Побудована математична модель дифузійної установки та виконана серія експериментів з адаптивним регулятором та моделлю з невизначеними параметрами об’єкта, показано ефективність його застосування.
  • Ескіз
    Документ
    Синтез оптимальних регуляторів для систем автоматизації технологічних комплексів неперервного типу
    (2005) Луцька, Наталія Миколаївна
    В даній статті за поданими ознаками виділяється клас об'єктів, до яких належать багатокорпусна випарна установка та нахилена дифузійна установка. Для них обґрунтовується доцільність використання оптимальних регуляторів, в тому числі робастних та приводяться висновки за результатами їх моделювання. In given article on chosen feature stands out the class an object to which pertain multiple-effect evaporator and tilted diffuser. For they are motivated need of the use optimum regulator, including robust control and happen to the findings on result of their modeling.
  • Ескіз
    Документ
    Екстракція цукру з буряків: можливості наявного обладнання
    (2011) Верхола, Леонід Арнольдович; Пушанко, Микола Миколайович
    Розглянуто можливості підвищення теплотехнічних та технологічних показників процесу екстракції в наявних на цукрових заводах України дифузійних установках.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінювання технічного рівня дифузійних установок
    (2010) Верхола, Леонід Арнольдович; Пушанко, Микола Миколайович
    В статті розглянуто методи оцінки технічної досконалості дифузійних установок цукробурякового виробництва. The paper deals with methods for assessing technical excellence diffusion plant sugar production.
  • Ескіз
    Документ
    Ошпарювачі зрошувального типу
    (2005) Пушанко, Микола Миколайович; Верхола, Леонід Арнольдович
    Розглянуто рекуперацію тепла у дифузійних установках різних типів та ефективний спосіб підвищення їх теплової економічності. Проаналізовано сучасні конструкції, які забеспечують ефективне теплопередавання від дифузійного соку, який відбирається на подальшу переробку до свіжої стружки, що надходить до дифузійної установки. Considered heat recovery in diffusion plants of various types and effective way to improve their thermal efficiency. Analysis of modern design, which Provides effective teploperedavannya of juice that shown for further processing to fresh shavings coming to diffusion plant.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимальна відкачка дифузійного соку та її визначення
    (2003) Масліков, Максим Михайлович; Масліков, Михайло Олександрович
    Розроблено оптимізаційну модель дифузійного відділення цукробурякового виробництва, що дає змогу визначати оптимальну відкачку дифузійного соку, і комп’ютерну програму «ПРОВІД» для її розрахунку. Отримані результати можуть бути використані для прогнозування та оптимального керування дифузійною установкою і теплотехнологічним комплексом цукробурякового виробництва.