Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження процесу вибуху, викликаного електрогідравлічним розрядом в стискуваній рідині(2020) Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна ВасилівнаВ роботі досліджується вплив електрогідроудару та його вплив на подальше вилучення цільових компонентів з хмельової сировини. Доведена та обґрунтована можливість та ефективність сумісної дії низькочастотних механічних коливань та попереднього електроіскрового оброблення на інтенсифікацію процесу вилучення цільових компонентів з хмельової сировини. The extraction process refers to mass transfer processes and proceeds by diffusion from a zone of high concentration to a zone of low concentration to reach a state where the rates of transition of the target substance from plant material to the extractant and vice versa are equal. Due to the need to improve and intensify the process of mass transfer during extraction, the question arises about the creation of such active modes of interaction between vegetable raw materials and extractant, which would ensure high productivity and mass transfer.Документ Ідентифікація надзвичайних ситуації виробничих об’єктів зерноприймального підприємств(2019) Володченкова, Наталія Валеріївна; Чернявська, Діана ОлександрівнаВ представленій роботі наведено результати ідентифікації небезпек виробничих об’єктів зерноприймального підприємства. Визначено, що однією із причин виникнення надзвичайної ситуації на таких підприємствах є загоряння продуктів зберігання та переробки. При визначенні небезпек виробничі об’єкти були поділені на технологічні блоки. Для кожного блоку визначено чинники небезпек, розраховано об’єм речовин, що можуть приймати участь у пожежі або вибуховому явищі. Розраховано зони ушкодження і руйнації будівель і споруд, технологічного та енергетичного обладнання. Комплексне застосування методів ідентифікації небезпек на підприємствах харчової промисловості дає змогу розробляти та обґрунтовувати ефективні заходи щодо підвищення безпеки їх функціонування. The paper presents the results of hazard identification of production facilities of a grain elevator. It is determined that one of the causes of emergency in such enterprises is the burning of storage and processing products. When identifying hazards, production facilities were divided into technological block. For each block, hazard factors are identified, the amount of substances that may be involved in a fire or explosion is calculated. The zones of damage and destruction of buildings and structures, technological and power equipment have been calculated. The integrated application of hazard identification methods in food processing enterprises enables the development and justification of effective measures to improve the safety of their operation.Документ Розрахунок зон руйнувань про розробленні ПЛАС автозаправної станції(2019) Володченкова, Наталія ВалеріївнаДіяльність будь-якого підприємства, що відноситься до об'єкту підвищеної небезпеки, пов'язана з ризиком виникнення аварії або аварійної ситуації, що призведе до чинників небезпеки для здоров'я людей і навколишнього середовища. З метою запобігання утворення таких ситуацій на кожному об'єкті підвищеної небезпеки розробляються план локалізації і ліквідації аварій (ПЛАС). У даній роботі представлено результати розрахунків одного з об'єктів (блоку) плану локалізації і ліквідації аварій для автозаправної станції, як об’єкта підвищеної небезпеки. The activities of any enterprise, refers to an object of increased danger, is associated with the risk of an accident or emergency, which will lead to danger factors for human health and the environment. In order to prevent the formation of such situations at each hazardous facility, a plan for localization and liquidation of an accident (PLEA) (PLEA) is developed. This paper presents the results of the calculation of one of the objects (block) of the plan of localization and elimination of accidents for a gas station as an object of high risk.Документ Evaluation of the working items of hotel-restaurant complex stability structures(2016) Volodchenkova, Natalia; Hivrich, Olexandr; Labzhynska, МargarytaThis paper the research To assess the stability of structures manufacturing objects of the hotel and restaurant complex to the effects of negative factors. Estimation there was making explore using a method that establishes the procedure for calculating the value of the overpressure, which may be created during the combustion of gas-steam-air mixtures in production buildings of above mentioned institutions. The proposed method of calculation of the overpressure size, which can be created by the burning of gas-vapor-air mixture in the buildings of institutions of hotel-restaurant complex allows determine in advance the consequences of possible adverse or unusual situations and take timely structural and technical measures for preventing or minimizing it.Документ Запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на підприємствах цукрової галузі(2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Степанець, Іван Федотович; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаВ статті проаналізовано можливі причини виникнення аварійних ситуацій на підприємствах цукрової промисловості. Розглянуто основні шляхи запобігання виникненню аварій, що дозволить уникнути людських жертв та мінімізувати матеріальні втрати.Документ Запобігання виникненню вибухів на підприємствах цукрової галузі(2011) Степанець, Іван Федотович; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаПідвищення безпеки підприємств цукрової галузі передбачає: прогнозування сценаріїв виникнення аварій; постадійний аналіз умов розвитку аварій; оцінку заходів, що перешкоджають виникненню аварій; способи і засоби локалізації аварій.Документ Дослідження методів кількісного оцінювання ризику вибухів на виробничих об'єктах(2013) Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр Васильович; Левченко, Олег ГригоровичПроведено дослідження ризику руйнування будівель і споруд з метою обґрунтування промислової безпеки функціонування виробничих об’єктів щодо вибухостійкості і стійкості до вибухового навантаження. Це дозволяє: обґрунтувати ступінь їх стійкості до впливу повітряної вибухової хвилі; обґрунтувати значення безпечної відстані, яка у декілька разів менше у порівнянні із значенням що отримано методом заснованим на розрахунку максимальних зон руйнувань при аварійних вибухах на виробничих об’єктах. A study of the risk of destruction of buildings and structures in order to justify the operation and safety of industrial facilities on vybuhostiykosti and resistance to explosive loads. This allows: to justify the degree of resistance to air blast, to prove the value of a safe distance, which is several times less than that obtained with the value of the method is based on the calculation of maximum damage zones at emergency explosions in industrial facilities.Документ Вибухобезпека виробничих об’єктів харчової промисловості до впливу повітряної вибухової хвилі(2013) Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр Васильович; Левченко, Олег ГригоровичУдосконалено метод оцінки пожежо-вибухонебезпеки елементів (будівель, обладнання, технологічного процесу) виробничих об’єктів підприємств харчової промисловості до впливу уражаючих факторів повітряної вибухової хвилі. Для встановлення достовірного значення величини надлишкового тиску та визначення ступеня вибухозахисту елементів конструкцій підприємства розраховані відповідні коефіцієнти. Improved the method for assessing protection against fires and explosions elements (buildings, equipment, process) industrial facilities of the food industry to the effects of damaging factors of air blast. To establish the fair value of the quantity overpressure and explosion to determine the degree of structural elements the corresponding coefficients calculated factory.Документ Прогнозування сценаріїв розвитку та аналітична оцінка показників вибухонебезпеки на підприємствах хлібопекарної галузі (Продовження)(2007) Гуць, Віктор Степанович; Фалес, Василь Михайлович; Хіврич, Олександр Васильович; Богданов, Єгор Серафімович; Володченкова, Наталія Валеріївна; Литвиненко, Анатолій МихайловичПроаналізовано основні причини та види аварій на підприємствах хлібопекарної галузі. Виділено технологічні блоки для проведення оцінки вибухонебезпеки. Analyzed the underlying causes and types of accidents at the baking industry. Technological blocks allocated for the assessment explosion.Документ Прогнозування сценаріїв розвитку та аналітична оцінка показників вибухонебезпеки на підприємствах хлібопекарної галузі (Початок)(2012) Гуць, Віктор Степанович; Фалес, Василь Михайлович; Хіврич, Олександр Васильович; Богданов, Єгор Серафімович; Володченкова, Наталія Валеріївна; Литвиненко, Анатолій МихайловичПроаналізовано основні причини та види аварій на підприємствах хлібопекарної галузі. Виділено технологічні блоки для проведення оцінки вибухонебезпеки.