Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
14 результатів
Результати пошуку
Документ Фізична і математична модель процесу випікання тістових заготовок в хлібопекарських печах(2018) Ковальов, Олександр Володимирович; Шутюк, Віталій Володимирович; Карвацький, Антон ЯновичДана стаття фокусується на фізичних та математичних моделях процесу випікання тісточних шматків в одиницях пічі, як на прикладі промислової печі K-BOM. Розроблено математичну модель процесу випікання хліба в газових протоках камери випікання, в якій врахована теплопередача випромінювання та конвекції, перенесення маси разом із наповненням пари вологою, що забезпечує демпінг тіста та турбулентність багатофазного потоку. Зв'язок багатофазного потоку формулюється на основі даних системи рівнянь Ейлера, усереднена за Рейнольдсом. Дана модель дозволяє враховувати технологічні режими та конструктивні особливості сучасних конвеєрних агрегатів, а також проводити обґрунтовані дослідження ефективності спільного теплообміну в них, що забезпечує високу якість кінцевого продукту з достатньою точністю та деталізацією. The given article focuses on the physical and mathematical models of the baking process of dough pieces in oven units as exemplified by the industrial oven K-BOM. The mathematical model of bread baking process in the gas ducts of a baking chamber was developed, which takes into account radiation and convection heat transfer, mass transfer along with moisture vapour infusion ensuring dough pieces dampening and multiphase flow turbulence. The relation of the multiphase flow is formulated on the basis of the data of the Eulerian equation system averaged according to Reynolds. The given model allows taking into account technological modes and construction features of the modern conveyor oven units as well as conducting grounded performance research of the joint heat exchange in them resulting in the high quality of the end product with sufficient precision and detail.Документ Квазістаціонарний тепловий режим приміщення при низькотемпературному повітряному опаленні фанкойлом(2013) Новіцька, Марина Павлівна; Ткаченко, М. В.; Недбайло, Олександр Миколайович; Божко, І. К.На основі проведених експериментальних досліджень квазістаціонарного теплового режиму окремого приміщення при опаленні фанкойлом виконано верифікацію теплофізичної моделі теплопереносу в приміщенні при використанні настінного корпусного фанкойлу. Відзначається задовільна кореляція розрахункових значень із експериментальними даними. Наведені поля температур та швидкостей у кімнаті. On the basis of experimental studies quasi thermal conditions in a separate room heating coils verifications thermal physical model of heat in the room using structure-wall fan coil units. There satisfactory correlation calculated values with experimental data. These fields of temperature and velocity in the room.Документ Теплообмен при кипении термолабильних суспензий(2012) Басок, Борис Иванович; Кулинченко, Виталий Романович; Каптановский, Дмитрий ВадимовичПриводятся результаты экспериментальных исследований кипения суспензии кристаллов сахара в межкристальном растворе в условиях свободного движения при пони женных давлениях. Experimental observation of boiling sugar crystal suspension in the intercrystal solution under free motion at reduced pressure are given.Документ Термообработка сырокопченых колбас в камере с пульсационной подачей рабочей смеси(1987) Бабанов, Игорь Геннадиевич; Суханова, Светлана Ильинична; Белоусов, A. A.; Авилов, В. В.; Чудля, Л. И.; Мазуренко, Александр ГригорьевичОбъединение процессов копчения и сушки сырокопченых колбас с использованием прогрессивных методов обработки направлено на интенсификацию технологических процессов и создание автоматизированного высокоэффективного оборудования. Association of smoking and drying processes raw sausages using advanced processing techniques aimed at intensification of technological processes and the creation of highly automated equipment.Документ Розвиток наукових досліджень кафедри теплоенергетики та холодильної техніки НУХТ в галузі цукрових тепло технологій(2013) Прядко, Микола Олексійович; Василенко, Сергій Михайлович; Бессараб, Олександр Семенович; Петренко, Валентин Петрович; Засядько, Ярослав ІвановичНаведений історично-системаатизаційний огляд науково-дослідницької роботи, проведеної науково-педагогічним складом кафедри теплоенергетики та холодильної техніки НУХТ в царині тепломасообмінних та гідродинамічних процесів, що відбуваються в елементах тепломасообмінних апаратів цукрової промисловості. Reproduced historically systemaatyzatsiynyy review of the research work carried out research and teaching staff of the department of thermal power and refrigeration technology in the field of heat and mass NUFT and hydrodynamic processes occurring in the elements of heat and mass transfer apparatus sugar industry.Документ Гидродинамические условия экстрагирования и эффективность работы диффузионных установок(2013) Пушанко, Николай Николаевич; Кухар, Владимир Николаевич; Парахоня, Андрей НиколаевичРассмотрены особенности гидродинамических условий экстрагирования сахарозы из свекловичной стружки в объеме наиболее распространенных диффузионных установок. Установлены основные параметры, влияющие на тепломассообмен. Приведены методы решения проблемы равномерного распределения величины удельного наполнения по объему аппарата. The features of the hydrodynamic conditions of extraction of sucrose from beet chips in the most common diffusion installations are discussed. The basic parameters affecting the heat and mass transfer are set. The solving problem methods of uniform distribution of specific filling value by volume of the unit are given.Документ Дослідження впливу масопереноса на коефіцієнт теплопровідності цегляної стінки в залежності від її вологості(2008) Буляндра, Олексій Федорович; Янчарек, Мариан Марек; Василенко, Сергій МихайловичВ роботі розглядаються питання створення лабораторної установки для дослідження ефективних коефіцієнтів теплопровідності. Установка оснащена сучасними реєстраційними та записуючими приладами, які дають можливість проводити ці дослідження в автоматичному режимі. This paper deals with the establishment of the laboratory setup for the study of the effective thermal conductivity. Installation and registration is equipped with modern recording devices that make it possible to conduct this research in automatic mode.Документ Дослідження гідродинаміки і кінетики тепло- та масообмінних процесів розпилювального і сушіння молочної сироватки(2002) Вересоцький, Юрій Іванович; Орлов, Леонід Олексійович; Бодров, Віктор СеменовичРозглянуто та проаналізовано результати експерементів розпилювального сушіння молочної сироватки .Запропановано критеріальні рівняння гідродинаміки та кінетики тепло маособміну одиничної краплі та потоку краплин. Considered and analyzed the results of experiments spray drying whey. Proposed the criterion equations of hydrodynamics and kinetics of heat maosobminu single drop and flow dropsДокумент Применение метода электротепловой аналогии к исследованию процесса сушки(1984) Тарапон, Валентина Антоновна; Буляндра, Алексей Федорович; Вербицкий, Борис Ильич; Ле Чан БиньПроцессы внутреннего тепломассопереноса при гигротермической обработке коллоидных капиллярнопористых материалов, ввиду их сложности, до настоящего времени изучены еще недостаточно. Это затрудняет научно обоснованный выбор наиболее эффективных режимов сушки, рациональное проектирование и расчет теплообменных аппаратов. Internal heat and mass transfer processes in the hygrothermal treatment of colloidal capillary-porous materials, due to their complexity, until now still poorly. This makes it difficult to evidence-based selection the most effective modes of drying, rational design and calculation of heat exchangers.Документ Теплообмен в рабочей камере хлебопекарной печи(2002) Ковалев, Александр ВладимировичНа основании исследования механизма процесса выпечки и теоретических разработок составлены дифференциальные уравнения и найдены граничне условия, описывающие тепло- и массоперенос в процес се выпечки. Based on the study of the mechanism of the baking process and theoretical developments made differential equation and found the boundary conditions that describe the heat and mass transfer during baking.