Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Оцінювання конкурентних переваг ПАТ «Українська залізниця»(2019) Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна; Кривун, Михайло ВікторовичУ статті здійснено аналіз стану конкурентних переваг ПАТ «Укрзалізниця» та охарактеризовано основні їх види, що притаманні для інтегрованих корпоративних структур в цій галузі, та зокрема, даному підприємству. Описано суть та характеристику ринкової, технічної (технологічної), ресурсної, управлінської та політичної складових конкурентних переваг даного підприємства. Визначено їх перспективи та пріоритетні напрями розвитку в довгостроковому плануванні, враховуючи нагальну необхідність здійснення ряду змін у принципах господарської діяльності, зважаючи на ситуацію. За результатами досліджень було виділено ринкову, політичну, технічну, маркетингову та управлінську складові конкурентних переваг як такі, що вимагають негайного підсилення, та запропоновано шляхи їхнього зміцнення та формування задля отримання стійких конкурентних позицій на ринку перевезень як необхідну умову виживання ПАТ «Укрзалізниця» в тих умов, що склалися.Документ Дослідження еволюції становлення логістики як науки(2012) Відоменко, Оксана Іванівна; Коцюченко, Ганна ВолодимирівнаВданні статті розкривається сутність поняття логістики, показано історичний процес її розвитку та становлення як науки, зазначена її економічна роль у процесі планування, організації, управління і контролю на виробництві. Task article reveals the essence of the concept of logistics shows historical process of development and establishment as a science, said its economic role in the planning, organization, management and control in the workplace.Документ Дослідження процесу виділення паперової використаної упаковки повітряним способом(2008) Якимчук, Микола Володимирович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Пушкіна, Н. В.Наведено матеріали дослідження процесів переміщення паперовоївикористаної упаковки повітряним способом. Побудовані аналітичні моделі на основі енерге тичних співвідношень. Presents ma rials research protsesov movement of packaging made of paper air-way. The analytical model based on energy relations.Документ Використання меду у виробництві молочних продуктів(2001) Дмитровська, Галина Петрівна; Ромоданова, Валентина Олександрівна; Прендзевська, О. В.; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Кожура, Іван МихайловичВ статті доведено, що мед є перспективною сировиною для молочної галузі і при правильній організації виробництва дає можливість виготовляти рентабельну продукцію як масового, так і лікувально-профілактичного призначення, оригінальну за біохімічним складом і смаковими властивостями. Описані труднощі, пов’язані з використанням меду, при розробці нових промислових технологій молочних продуктів та шляхи їх усунення. Особливу увагу приділено технологічним операціям, пов’язаним з транспортуванням, підготовкою та внесенням меду у молочну основу. The paper proved that honey is a promising material for the dairy industry and with proper organization of production allows to produce cost-effective mass production as well as health care destination for original biochemical composition and flavor. We describe the difficulties associated with the use of honey in the development of new industrial technologies dairy products and ways to address them. Particular attention is paid to technological operations connected with transportation, preparation and making honey in milk-based products.Документ Особливості застосування транспортної логістики підприємствами харчової промисловості України(2008) П'янкова, Оксана Василівна; Куниця, Людмила ІванівнаРозглянуто особливості форм та видів транспортного забезпечення підприємств харчової промисловості. In article is considered particularities of the forms and type of the transport service enterprise to food industry.Документ Транспортування великошматкової м'ясної нехарчової сировини по трубах(1999) Беседа, Сергій Дмитрович; Таран, Віталій Михайлович; Гуць, Віктор СтепановичПодано результати дослідження компресійних властивостей м'ясної нехарчової сировини. Використовуючи ці результати, створено математичну модель процесу транспортування сировини у вигляді диференціального рівняння руху. Розв'язок цього рівняння дає змогу визначати один з основних параметрів, потрібних для проектування трас трубопроводів, а саме швидкість руху сировини.