Статті ІПДО

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8444

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Воздушное охлаждение при конденсации утфельных паров
    (1997) Сорокин, Анатолий Иванович; Штангеев, Константин Остапович; Новоселецкий, Виталий Дмитриевич
    Приведены результаты производственных испытаний апаратов воздушного охлаждения (ВО) для конденсации утфельной пары. Подтверждена целесообразность применения ВО сахарном производстве. The results of the production tests air cooling aparata (СА) for condensing vapors utfelnoy. It confirmed the feasibility of application in the sugar industry.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка технології руйнування піни у воді оборотної системи гідро-транспорту та миття буряків
    (1994) Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Сорокін, Анатолій Іванович
    Дослідами встановлено, що основними піноутворювачами в транспортерно-мийних водах є сапонін, білки і продукти їх розкладу, а також пектинові речовини. На спінення води впливають як концентрація піноутворювачів, так і реакція середовища води (рН). З підвищенням рН ціноутворююча здатність води значно зростає. Зниження піноутворення можна досягнути як за рахунок застосування хімічних піногасників, так і за рахунок використання напірної флотації, яка дозволяє одержати воду високої якості та утилізувати буряковий сапонін. Research has shown that the main foaming agents in the transporter-washing waters have saponin, proteins and their degradation products, as well as pectin. Foaming affect the concentration of water blowing agent and a reaction environment (pH). ZA raising the pH of water foaming capacity of water increases considerably. Reduced foaming can be achieved both through the use of chemical defoamers, and through the use of pressure flotation, which allows you to receive high-quality water, that disposed of beet saponin.
  • Ескіз
    Документ
    Ціна продукції: успіх діяльності підприємства
    (1995) Шаповал, Олена Федорівна; Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович
    В статті обгрунтовані рекомендації щодо використання комп`ютерних моделей у ринковій системі, що сприяє економічно доцільній політиці ціноутворення. In article the recommendations of product market price computer models using for improvement of enterprice price policy is substantiated.
  • Ескіз
    Документ
    Добровільні об`єднання
    (1993) Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович; Шаповал, Олена Федорівна
    В статті обгрунтовані напрями формування структур підприємств харчової і переробної промисловості в процесі переходу до ринкової економіки. This article contains materials about substantiated different ways of creating structures of Food Industry enterprises during transition period to a market economy.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимальне керування процесом випікання і пристрій для його здійснення
    (1996) Ковальов, Олександр Володимирович; Дудко, Сергій Дмитрович; Теличкун, Володимир Іванович
    Наявні способи керування процесом випікання за температурою у пекарній камері, які використовуються на сучасних хлібозаводах, передбачають стабілізацію температури, як параметра теплового режиму хлібопекарної печі. Однак в умовах радіаційно-конвективного теплообміну показання термометра значною мірою залежить від його конструкції та розташування відносно гріючих і теплосприймаючих поверхонь. Простота і доступність температурних вимірювань призводить часто до того, що ними заміняють теплові вимірювання, але однозначного зв'язку між температурою і тепловим потоком немає. Відома залежність теплового потоку від різниці температур (точніше, градієнта температур) тільки в окремих найпростіших випадках дозволяє отримувати інформацію про щільність теплового потоку на основі термометричних засобів, у основному ж ці засоби специфічні. Existing methods of managing the process of baking the temperature in the baking chamber are used in modern bakeries, provide stabilization temperature as parameter thermal regime baking oven. However, in a radiation-convective heat thermometer largely depends on its design and location relative to the heating and heat perceivingsurfaces. Simplicity and accessibility temperature measurements often leads to the fact that they replace thermal measurement, but a clear connection between temperature and heat flux there. Known dependence of heat flux on temperature difference (more precisely, the temperature gradient) only in some simple cases to obtain information on heat flux from thermometric means, basically, these specific tools.
  • Ескіз
    Документ
    Оценка схем очистки диффузионного сока
    (1993) Петриченко, Игорь Борисович; Скорик, Константин Дмитриевич; Рева, Леонид Павлович; Лагода, Владимир Андреевич; Яковенко, В. Е.
    При реконструкции и техническом перевооружении сахарных заводов, внедрении нового оборудования, прогрессивных технологий и систем автоматического управления возникает необходимость определить уровень разработки по ряду основных показателей, сравнить полученные результаты и выбрать оптимальный вариант решения. The reconstruction and re-equipment of sugar factories, new equipment, advanced technology and automatic control systems is necessary to determine the level of development in a number of key indicators, to compare the results and determine the best alternative solutions.
  • Ескіз
    Документ
    Кошти на соціальний розвиток
    (1991) Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович; Шаповал, Олена Федорівна; Шматкова, Галина Карпівна
    В статті оцінено і обґрунтовано виділення коштів на соціальний розвиток. З перебудовою управління підприємством вдосконалюється система формування й витрачання коштів, що йдуть на розвиток соціальної інфраструктури, підвищення реальних доходів усіх членів колективу з урахуванням їхнього внеску у кінцеві результати виробництва, створення сприятливих умов відтворення робочої сили, духовне вдосконалення і розкриття потенційних творчих можливостей всіх працюючих, забезпечення умов для зростання продуктивності праці.