Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
14 результатів
Результати пошуку
Документ Застосування біорозкладних пакувальних матеріалів для харчових продуктів(2013) Іванов, Сергій Віталійович; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Чорна, Анастасія ІванівнаМета новітніх розробок полягає в тому, щоб встановити загальні закономірності в підборі компонентів і технологічних чинників під час виготовлення матеріалів, які забезпечують високий рівень експлуатаційних характеристик (міцність, низьку газопроникненість, екологічну безпеку, міцну формованість та інше) за здатністю до біорозпаду, і навчитись регулювати процеси їх деструкції.Документ Використанням комп’ютерної колориметрії при аналізі натуральних рослинних пігментів(2015) Романіка, Євгенія Ігорівна; Іванов, Сергій Віталійович; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Петруша, Оксана ОлександрівнаКолір, як якісна властивість харчового продукту для споживача слугує критерієм натуральності, свіжості, стиглості, рівня технологічної дисципліни у виробництві. Формування кольору у продукті визначається усіма складовими етапами технології, умовами вирощування і первинної обробки сировини, параметрів технологічних процесів та термінів придатності продукції. Color as qualitative properties of the food to the consumer serves as the criterion of naturalness, freshness, maturity, level of technological discipline in production. Formation of color in the product is determined by the phases of all components technologies, growing conditions and initial processing of raw materials, manufacturing processes and parameters shelf life of products.Документ Якість та безпечність жирових продуктів(2013) Іванов, Сергій Віталійович; Задкова, Олександра Сергіївна; Усатюк, Світлана ІванівнаРозглянуто токсичні сполуки, які можуть утворюватися у жирових продуктах в процесі технологічної переробки олій і жирів, та в результаті їх псування. Toxic compounds, that can form in fat products during technological processing of oils and fats and as a result of its spoilage is considered.Документ Формування якості бісквітного напіфабрикату з рослинною сировиною(2013) Іванов, Сергій Віталійович; Петруша, Оксана Олександрівна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Філіпенко, Вікторія ВалеріївнаПроведені дослідження органолептичних і фізико–хімічних властивостей бісквітного тіста із частковою заміною пшеничного борошна вищого сорту на порошок з кабачків призводить до мін якості бісквітного тіста. За результатами експериментів встановлено, що добавка надає позитивного впливу на структуру тіста. Researches sensory and physico-chemical properties of biscuit dough with partial replacement of wheat flour zucchini powder leads to changes in the quality of biscuit dough. The experimental results revealed that the additive has a positive influence on the test structure.Документ Дослідження впливу параметрів екстрагування рослинної сировини на вихід екстрактивних речовин(2013) Помін, Марина Валеріївна; Усатюк, Світлана Іванівна; Іванов, Сергій ВіталійовичСтаттю присвячено питанням отримання якісних екстрактів, що лежать у площині дослідження взаємозв’язку: умови екстракції – властивості екстракту. Ця стаття становить інтерес для безалкогольної промисловості, спрямованої на розширення асортименту напоїв із застосуванням натуральних компонентів: екстрактів рослинної сировини та настоїв пряно-ароматичної сировини, які є цінним джерелом біологічно активних речовин. Досліджено вплив природи розчинника та тривалості екстракції на вихід екстрактивних речовин. Як рослинну сировину було використано плоди хеномелесу та листя і квітки глоду. Наведена органолептична оцінка якості отриманих екстрактів. Article deals with obtaining high-quality extracts that lie in the plane of the investigation of the relationship : the conditions of extraction - properties of the extract. This article is of interest to soft drinks industry, aimed at expanding the range of drinks with natural ingredients : extracts of plant material and extracts of aromatic raw materials, which is a valuable source of biologically active substances. The influence of the solvent nature and duration of extraction on the yield of extractives . As the plant material used henomelesu fruits and leaves and flowers of hawthorn. The following organoleptic quality assessment derived extracts.Документ Дослідження хімічного складу шротів олійного виробництва як добавки у виробництві харчових продуктів(2013) Іванов, Сергій Віталійович; Радзіховська, Алла; Усатюк, Світлана ІванівнаВивчено хімічний склад олійних шротів та розглянуто перспективи їх використання у технологіях нових харчових продуктів. The chemical composition of oil cakes has been studied. The prospects of their use in technologies of new food products have been viewed.Документ Збагачення сиркових виробів зародками зернових культур з використанням пряно-ароматичної сировини(2013) Бурлай, Вікторія; Хижняк, Ольга Олександрівна; Іванов, Сергій ВіталійовичСтаття присвячена розробці нового виду сиркових виробів з підвищеною біологічною цінністю. Вона буде цікавою для молокопереробних підприємств, які бажають розширити асортимент власної продукції за рахунок виробництва функціональних молочних продуктів, а саме сиркових мас. Як функціональні інгредієнти нами було обрано зародки зернових культур та пряно-ароматичну композицію, до складу якої входить імбир, куркума та плоди сумаху. В даній статті обґрунтовано використання зазначених інгредієнтів для виробництва сиркових мас із нежирного кисломолочного сиру.Документ Виробництво вершкового масла, збагаченого рослинною клітковиною(2013) Іванов, Сергій Віталійович; Хижняк, Ольга Олександрівна; Філенко, АльонаВ даній статті йде мова про користь та необхідність споживання молочних продуктів для нормального функціонування організму людини на прикладі вершкового масла, яке несе в організм білки, рослинні жири, вітаміни, незамінні амінокислоти та мінеральні речовини. Широку популярність в наш час набуло використання клітковини з рослинної сировини у якості збагачувача харчових продуктів. Клітковина дуже важлива для нашого організму. Зокрема, корисна для шлунково-кишкового тракту, вона покращує моторику кишечника, виводить холестерин, шлаки і токсини з організму, навіть у профілактиці раку клітковина відіграє велику роль. Додавання клітковини до вершкового масла не тільки зробить продукт корисним, оздоровчим чи функціональним, а й покращить стан здоров’я його споживачів. This article is about the benefits and necessity of consumption of dairy products for the normal functioning of the human body with an example of butter , which carries the body proteins, vegetable oils , vitamins, essential amino acids and minerals. The widespread popularity nowadays acquired using cellulose from plant material as food enrichers. Fiber is very important for our body. In particular, useful for the gastrointestinal tract, it improves intestinal motility, removes cholesterol, toxins from the body, even in the prevention of cancer it plays an important role. Adding fiber to the butter will not only make the product useful, wellness or functional, but also improve the health of its consumers.Документ Нетрадиційна олієвмісна сировина в Україні(2013) Хижняк, Ольга Олександрівна; Галицька, Лілія Юріївна; Іванов, Сергій ВіталійовичВ тезах представлений огляд та характеристика олій виготовлених з нетрадиційної сировини в Україні, які є перспективними джерелами біологічно активних ліпідів, білків, мікроелементів і вітамінів. До нетрадиційних видів сировини відносять насіння томатів, гарбузів, виноградні кісточки, пшеничні та кукурудзяні зародки тощо. Олію з них застосовують для харчових та лікувально-профілактичних цілей. Завдяки тому, що олії виготовляються методом холодного пресування, зберігаються незамінні поліненасичені ω-3 та ω-6 кислоти, вітаміни А та Е. Саме збереження корисних і незамінних речовин у процесі виробництва рослинних олій є досить важливим. Так як вони не лише задовольняють потреби у харчових речовинах, смаку та енергії, а й позитивно впливають на здоров’я споживачів. In the abstract provides an overview and characteristics of oils produced from new raw material in Ukraine, which are promising sources of bioactive lipids, proteins, minerals and vitamins. By non-traditional raw materials include seeds of tomatoes, pumpkins, grape seeds, wheat germ and corn and so on. Oil are used for food and health care goals. Because the oil produced by cold pressing, kept the essential polyunsaturated ω-3 and ω-6 acids, vitamins A and E. It is the preservation of useful and essential substances in the production of vegetable oils is very important. Since they not only meet the needs nutrients, taste and energy, but also positively influence the health of consumers.Документ Формування якості хлібобулочних виробів з використанням нетрадиційної рослинної сировини(2013) Іванов, Сергій Віталійович; Петруша, Оксана Олександрівна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Бончак, Інна ВасилівнаБули проведені дослідження щодо впливу порошку з капусти на якість булочних виробів. Встановлено, що даний продукт, приготовлений з додаванням порошкоподібного напівфабрикату, за своїми якісними властивостями кращий за булочних виробів, які виготовлені за традиційною рецептурою. Studies have been conducted on the effect of cabbage powder quality bakery products. Found that the product prepared with the addition of powdered semi, according to their qualitative properties better bakery products made according to the traditional recipe.